27
  • PLaci #27
    Persze amellett, hogy AMD párti vagyok...
    Anno egy ilyen 3GHz-es szilikon kályhát simán levert egy 3000+ -os (1,8GHz) a legtöbb dologban (pl. windows telepítés sebessége), de egy 3200+ -os (2GHz) már mindenben...
  • PLaci #26
    a több mag parasztvakítás, és bizony egy pentium 4 1 magja gyorsabb mint egy több magos modern processzor 1 magja

    Gratulálok, ez az igazi spanyolviasz! MHz-ben talán többnek tűnik, de ha egy egymagos Celeron 4xx (800MHz FSB, 512MB L2) procit felhúz valaki 3GHz-re, akkor az kenterbe veri a régi 3GHz-es P4-eseket (800MHz FSB, 1-2MB L2).
  • Sanyix
    #25
    jah, nekem is a 8 éves 20 gigás 7200-as maxtorom 70 mbyte/secet tudott fénykorába. A hülyegyerek meg 160 gigásról beszélt ami nyilván nem kicsit modernebb :D de nembaj, a vin7 a vinyót is gyorsíccsa, meg a zorrotistisztíccsa.
  • hol9672
    #24
    hehe, 40 mbyte/sec, van egy 10 éves vinyóm, maxtor 20gb 5400rpm, 44 mbyte/sec - és ntfs-re van formázva
  • [HUN]FaTaL
    #23
    Persze. Lesz bennük egy alsó kategóriás integrált VGA. Hogy ez miért jobb mint az alaplapra integrált azt nem tudom, majd a szakik megmondják. :) Intelnél is jön a Larabee.
  • Sanyix
    #22
    Aki nem ért hozzá nem azt veszi. Az bármi van intelt vesz(vagyis nem tudja hogy mi az az intel, azt tudja hogy a péntium a jó). Hallhattunk már olyat is, hogy a több mag parasztvakítás, és bizony egy pentium 4 1 magja gyorsabb mint egy több magos modern processzor 1 magja :DD

    Meg én mostanában is hallottam olyat, hogy az emberke le akarja cserélni a "fos amd procit" a notebookjában, "pentiumra" mert "melegszik" az asztali gépéiben pentium van, és az "nem melegszik". És ilyenkor magyarázhatod hogy az hogy melegszik az inkább a notebookot gyártó cég hibája mert szarul csinálta meg a hűtést, ráadásul egy összezsúfolt gépet (notebook) elég erős összehasonlítani egy szellős asztalival, úgy hogy valószínűleg a notiban egy jóval erősebb turion64 x2 is van. Ha megpróbálod elmagyarázni neki, akkor "hülye vagy".

    (sőt egy okoska megmagyarázta nekem, hogy neki az IDE vinyójának adatátviteli sebessége is gyorsult 30 mbyte/sec-ről, 40 mbyte/secre windows 7 miatt, és milyen fantasztikus ezért az, persze azt elfelejtette hogy közbe formázta a vinyót, és talán azért érte el ezt a még ide vinyótól is még mindig siralmas teljesítményt mert frissen nem voltak töredezettek a fájlok, de ő is megmondta, hogy nem, mert a !formázás nem törli le az adatokat! (fizikailag a gyorsformázás tényleg nem, de édesmindegy, mert úgy írja felül mintha ott se lenne), és hogy hülye vagyok, és nem beszél velem, és hogy ő már akkor számítógépekkel foglalkozott, mikor én még a csattogós lepkét toltam :D, bár ez már más téma)

    Szóval sok "szakértő" van ám aki mindig tudja mi a jó :D
  • nkmedve
    #21
    Engem személy szerint nem érdekel, hogy melyik gyártónak van a leggyorsabb procija. Van egy maximum összeg amit hajlandó vagyok kifizetni (ez nagyon távol esik bármelyik i7 árától) és amelyik cég azért az árért jobbat kinál, azt veszem. Persze aki nem ért hozzá, az attól a cégtől vesz amelyik a leggyorsabb procikat gyártja, a másikat figyelembe se veszi, sajnos.
  • keeppy
    #20
    Mi ez a sok kreténség, hányszor kell még olvasnom ezt a baromságot, tovább nem is olvastam a fórumot Ahoy válaszánál(többiekét nem olvastam nem szól rájuk is)... Hol a tökömben érdekel, hogy az INTEL vagy az AMD nyútja a legnagyobb teljesítményt, ok a két gyártó dektop procijai között most INTEL, na és akkor mi van ettől még minden gépbe AMD-t rakok emberi árba kicsit jobbak...!
  • readswift
    #19
    ez az összeintegrálós dolog úgy lett volna hogy:

    - intel beigérte az 45nm cpugpu -ját 2009-re
    - az amd-ék megijedtek, visszaszóltak hogy akkor egyesülnek az nV-al
    - nV belement volna,de csak ha JenHsun-é lett volna a főnök poszt és ebből nem engedtek
    - kútbaesett az üzlet majd az amd a csődszélén táncoló ati-t vette meg
    - az intel szarka üzemmódba kapcsolt a cpugpu-val , úgytűnik 2012-be talán lesz
    - a nagy amd igérgetésből hogy ezmegaz, most középkategóriás r800+cpu van teritéken épp, az se most
    ___________________________

    ez egy nagy felfújt LUFI. Thermál okokból is életképtelen lenne, legalábbis a jelenlegi felállásban. A pécé gyártók pedig elkényelmesedtek már annyira hogy kirobbantani sem lehetne őket , szvsz.
    Egy feltételes van , hogy a gyártók közül valakik konzol irányba lökik a pécét vagy a piacból leszakad egy elkonzolosodott rész.
  • Ahoy
    #18
    Épp ez a jó a DX 11-ben, hogy lefelés skálázódik. Ha natívan megírnak egy kódot DX 11-re az ugyanúgy fog futni DX10-9-en is, csak bizonyos dolgok nem futnak le. Sokkal jobb mint dx 10.1 esetén megkellett írni DX 9-re is. Ahogy látom elég sok cím jelenik meg dx 11-re, szóval csak hajrá nekik :)
  • Molnibalage
    #17
    Nem értem. És ezt mikor és mi fogja támogatni. Sok dolog még a két magot is szarul menedzseli vagy egyáltalán nem, mikor lassan 5 éve van kereskedelmi forgalomban ilyen cucc...

    DX11? Még DX9-re sem tanultak meg rendesen programozni és optimalizálni. Valódi DX10 játék is alig van.
  • Sanyix
    #16
    ja már van neve, APU :)
  • Sanyix
    #15
    hát pedig lassan a gpu-nak vége kell hogy legyen, mert jön a szoftverrender. Viszont helyette lesz mondjuk PPU (paralell processing unit), szóval olyan mint egy gpu, de fix funkciós egységek nélkül.
  • freemanone
    #14
    Ja, de a félreértések elkerülése végett: Igen! Egybe lesz építve a CPU-val a GPU, de ez nem azt jelenti hogy többé nincs szükség videókártyára a gépben. Ez cspuán egy amolyan segédprocessor, mint a régi időkben a matematikai kiegészítőprocesszor.
  • freemanone
    #13
    APU néven keresgélj a neten, így mindent megtalálsz róla :)
    2011-re fognak jönni az ADM fusion keretein belül. Accelerated Processing Unit a becses neve az új csodának. Kíváncsi leszek mit fog tudni profitálni a CPU egy integrált GPU magból.
  • readswift
    #12
    photoshop
  • #11
    Jah ok,mert én hallotam olyan pletykákat hogy a cpu-t és a gpu-t egybe akarják építeni,erröl valaki nem tud valamit?
  • Sanyix
    #10
    jópár százalék plusz teljesítmény azonos órajelen, valamivel kisebb fogyasztás, l3 cache, mind a ph2 javára. A ph2 nagyjából egy patchelt ph1 :)
  • Sanyix
    #9
    Talán azért nincs válaszuk a nehalemre, mert:
    1. a zsintel mint tudjuk ellopta a pénzt amivel esetleg fejleszteni tudtak volna
    2. Mivel csak pár holdkóros veszi meg a csúcsszarokat, lehet hogy le is szarják. A mainstream kategóriában nagyon is ott vannak a toppon, és abból jön a pénz is.
  • readswift
    #8
    nem veszed figyelembe a kihasználhatatlanság faktort. Lehet hogy neked van mire, általában nincs . PC-n általában offline renderer dolgok vannak, az időveszteség nem számottevő . CPU =/= stream proc.
  • readswift
    #7
    valaki mondja meg mi különbség van az én 4magos 9950 Phenom 1 BE-m és a phenom2 -k közt, köszi.
  • pedrohsi
    #6
    alaplapra integrált
  • Ahoy
    #5
    Szoftveres méréseknek nemnagyon lehet hinni, ezt több helyen is olvastam. Egy konnektoros fogyasztásmérő a hiteles, teljes konfigot kimérve.

    Cikkhez: Azért még mindig nagyon le van maradva az AMD sajnos. Nehalemre egyszerűen nincs válaszuk, és ahogy látom nemsok infó van arról, hogy készülne valami a közeljövőben. Természetesen szó sincs róla, hogy rosszak lennének a Phenomok a maguk kategóriájában (1-2 hónap múlva fogok Phenom II X4-es konfigot venni, az ára miatt főleg, meg AM3 miatt) Viszont azt meg kell jegyezni, hogy válasz hiányában szinte semmit sem csökkennek az i7-esek árai. (A megnyírbáltakról most ne beszéljünk) Fejlesztés pedig egyáltalán nem indokolt, kivéve a 32 nano.

    Egyetlen szerencséje az AMD-nek, hogy az emberek 90%-ának egyszerűen nincs is szüksége még (!) 4-6 magas csúcsprocikra... Netezni meg, emesenezni minek kb? :D Még ha hobbi filmezésről is beszélünk meg játékról, akkoris bőven jó egy átlagos 2-4 magos proci. Inkább a notbook, netbook, nettop, HTPC-k mennek mostanában, de nagyon.
  • #4
    Lehet hogy félreértettem a cikket de azt írják hogy,A cég DirectX 11 integrált grafikus vezérlői csak 2011-ben jönnek. Akkor most a procit meg a videókarit egybeépítik?????
  • [HUN]FaTaL
    #3
    Nemhinném, 65Watt a TDPje (intelnél ez átlagos fogyasztást jelent).
  • zsopu
    #2
    Ami nekem fura hogy a 6 mag 140W-ot fogyaszt.

    Nekem van egy Intel E7400-as
    2 mag 2,8GHz
    Everestel mértem pár adatot.
    A feszt levettem 1V ra, és 12A mértem full terhelésen, terheletlenül meg 3-at.
    Akkor ez azt jelent hogy 12W-ot fogyaszt a proci?
  • who am I 7
    #1
    Valaki?