2,8 GHz-en jön az AMD hatmagosa
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Anno egy ilyen 3GHz-es szilikon kályhát simán levert egy 3000+ -os (1,8GHz) a legtöbb dologban (pl. windows telepítés sebessége), de egy 3200+ -os (2GHz) már mindenben...
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
a több mag parasztvakítás, és bizony egy pentium 4 1 magja gyorsabb mint egy több magos modern processzor 1 magja
Gratulálok, ez az igazi spanyolviasz! MHz-ben talán többnek tûnik, de ha egy egymagos Celeron 4xx (800MHz FSB, 512MB L2) procit felhúz valaki 3GHz-re, akkor az kenterbe veri a régi 3GHz-es P4-eseket (800MHz FSB, 1-2MB L2).
Ha nemtetszik az, hogy valamit az X oldalról linkelek, akkor nem kell flémelni, mert nem kötelező rákattintani! :P Link rövidítés: http://fc.lc/ref/PLaci
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
http://althir.org
http://goo.gl/gd6Zi5
Meg én mostanában is hallottam olyat, hogy az emberke le akarja cserélni a "fos amd procit" a notebookjában, "pentiumra" mert "melegszik" az asztali gépéiben pentium van, és az "nem melegszik". És ilyenkor magyarázhatod hogy az hogy melegszik az inkább a notebookot gyártó cég hibája mert szarul csinálta meg a hûtést, ráadásul egy összezsúfolt gépet (notebook) elég erõs összehasonlítani egy szellõs asztalival, úgy hogy valószínûleg a notiban egy jóval erõsebb turion64 x2 is van. Ha megpróbálod elmagyarázni neki, akkor "hülye vagy".
(sõt egy okoska megmagyarázta nekem, hogy neki az IDE vinyójának adatátviteli sebessége is gyorsult 30 mbyte/sec-rõl, 40 mbyte/secre windows 7 miatt, és milyen fantasztikus ezért az, persze azt elfelejtette hogy közbe formázta a vinyót, és talán azért érte el ezt a még ide vinyótól is még mindig siralmas teljesítményt mert frissen nem voltak töredezettek a fájlok, de õ is megmondta, hogy nem, mert a !formázás nem törli le az adatokat! (fizikailag a gyorsformázás tényleg nem, de édesmindegy, mert úgy írja felül mintha ott se lenne), és hogy hülye vagyok, és nem beszél velem, és hogy õ már akkor számítógépekkel foglalkozott, mikor én még a csattogós lepkét toltam 😄, bár ez már más téma)
Szóval sok "szakértõ" van ám aki mindig tudja mi a jó 😄
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
- intel beigérte az 45nm cpugpu -ját 2009-re
- az amd-ék megijedtek, visszaszóltak hogy akkor egyesülnek az nV-al
- nV belement volna,de csak ha JenHsun-é lett volna a fõnök poszt és ebbõl nem engedtek
- kútbaesett az üzlet majd az amd a csõdszélén táncoló ati-t vette meg
- az intel szarka üzemmódba kapcsolt a cpugpu-val , úgytûnik 2012-be talán lesz
- a nagy amd igérgetésbõl hogy ezmegaz, most középkategóriás r800+cpu van teritéken épp, az se most
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
2011-re fognak jönni az ADM fusion keretein belül. Accelerated Processing Unit a becses neve az új csodának. Kíváncsi leszek mit fog tudni profitálni a CPU egy integrált GPU magból.
ACER TimelineX 3820TG (core I3 E370M, 2+4GB DDR3 1333, HD5470M 512MB, OCZ Agility3 120GB) MSI GT683R (core I7 2630M, 2x4GB DDR3 1333, GTX560M 1,5GB, HyperX 120GB + Segate Momentus 7200RPM 500GB)
1. a zsintel mint tudjuk ellopta a pénzt amivel esetleg fejleszteni tudtak volna
2. Mivel csak pár holdkóros veszi meg a csúcsszarokat, lehet hogy le is szarják. A mainstream kategóriában nagyon is ott vannak a toppon, és abból jön a pénz is.
Cikkhez: Azért még mindig nagyon le van maradva az AMD sajnos. Nehalemre egyszerûen nincs válaszuk, és ahogy látom nemsok infó van arról, hogy készülne valami a közeljövõben. Természetesen szó sincs róla, hogy rosszak lennének a Phenomok a maguk kategóriájában (1-2 hónap múlva fogok Phenom II X4-es konfigot venni, az ára miatt fõleg, meg AM3 miatt) Viszont azt meg kell jegyezni, hogy válasz hiányában szinte semmit sem csökkennek az i7-esek árai. (A megnyírbáltakról most ne beszéljünk) Fejlesztés pedig egyáltalán nem indokolt, kivéve a 32 nano.
Egyetlen szerencséje az AMD-nek, hogy az emberek 90%-ának egyszerûen nincs is szüksége még (!) 4-6 magas csúcsprocikra... Netezni meg, emesenezni minek kb? 😄 Még ha hobbi filmezésrõl is beszélünk meg játékról, akkoris bõven jó egy átlagos 2-4 magos proci. Inkább a notbook, netbook, nettop, HTPC-k mennek mostanában, de nagyon.
Nekem van egy Intel E7400-as
2 mag 2,8GHz
Everestel mértem pár adatot.
A feszt levettem 1V ra, és 12A mértem full terhelésen, terheletlenül meg 3-at.
Akkor ez azt jelent hogy 12W-ot fogyaszt a proci?
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P