6
 • fle go
  #6
  Hát barátom neked aztán vajmi kevés fogalmad van a természetfotózásról!!
  Másrészről, egy modellfotóst, vagy tárgyfotóst, természetfotóst nem lehet összehasonlítani! Teljesen más kategória mindhárom, más felszerelést, más látásmódot igényel,nem véletlen. Nincs olyan ember aki mindegyikben jó!
 • RCH
  #5
  Persze, azert kell hozza jo szem, hogy a fotos kiszurja a fotoznivalot, de ez tanulhato.
  Viszont az utobbi evek soran tobb szaz magyar termeszetfotos kepet lattam es sokrol tudtam, hogy expozicios gombra gorcsolve ellott tobb tucatos sorozatbol lett kivalasztva az az egy, ami az epp jol sikerult. Es tobbek kozott ezert nem tartom sokra a termeszetfotozast. (Meg a kitomott allatok, lidocainnal lefujt bogarak, viragpermetezovel harmatositott pokhalok miatt, de ez mar mas sztori.)
 • G_ArchAngel #4
  Nem egy studio/portrefotost ismerej aki keptelen izlesesen egy madarat lefotozni...
  Vagy riportert, aki reszketni kezd, ha 3 lampaval kell egy embert bevilagitani...

  Rossinak tobb vilagbajnoki cime van, mint Schumachernek, de nem adnek neki sok eselyt a Forma-1-ben.
 • Ferrer
  #3
  Részben egyetértek. Azért kell ehhez is némi esztétikai érzék, de aki azért csinál képeket, hogy aztán díjakért kajtasson, azzal vmi nincs rendben. Amúgy sokan vannak ilyenek, többségük antiszoc. egyén. Múltkor pont erről beszélgettem vkivel, és arra jutottam, hogy ha én valaha természetfotózásra adom a fejem, fekete-fehérre fogok dolgozni, azért biztos nem adnak semmilyen díjat :)
 • RCH
  #2
  A természetfotozas a fényképezes egyik legkonnyebb aga, csak penz es szabadido kerdese (es a szabadido is gyakran csak penz kerdese), hogy a fotos valami latvanyosat osszehozzon.
  Nem szempont, hogy a kep eles legyen (a bemozdult, eletlen kep muveszi!) es a foto temaja is spontan, azaz a fotos azt fotozza le, ami eppen sikerul.
  Lattam en mar tobbszoros dijnyertes termeszetfotost, aki egy vizespalackot nem tudott ugy bevilagitani es lefenykepezni, hogy az olyan legyen, mint amilyennek elkepzelte. 6 kepbol kellett osszefotosoppolni a vegeredmenyt. Es lattam mar studiofotost is, aki egyszer raszanta magat, hogy a kolcson kapott kalyhacsonyi objektivvel kiprobalja magat a termeszetfotozasban es nehany nap alatt olyan mennyisegu es minosegu kepet keszitett, aminel rosszabbakkal mar tucatnyi termeszetfotos zsebelt be kulonfele dijjakat.
 • Möci
  #1
  Érdemes ráklikkelni a prezentációra!