20
 • pasi29uk
  #20
  Szegeden ez a csekélység (+kommentezés) elég a ketteskéhez már akinek elég a kettes :DDDDD
  Arra írtam, hogy elég sok szoftver hagy "némi" kívánnivalót maga után. Persze vannak oprendszerek, ahol mielött futtatnál egy programot belejavíthatsz a forráskódba ha elég tökös vagy hozzá...
 • osztmivan
  #19
  a való életben ez még így sem ér semmit
  megfelelő dokumentálás és tesztelési környezetbe ágyazás nélkül csak egy használhatatlan modul
 • Sanyix
  #18
  És ez most valami brutális követelmény?
  Normális helyen alapnak kéne lennie...
 • pasi29uk
  #17
  Szerintem az a baj, hogy a jelenleg használt szoftverek kódja egy rakás fos... ehhez próbálnak hardvert gyártani.
  Halkan megjegyzem, hogy nálunk progmaton kevés volt a KETTESHEZ, ha az adott problémára írt programod hiba nélkül futott. Kellet a jó futás idő és az átlátható kód is...
 • osztmivan
  #16
  álmodtam egy légvárat magamnak
  de a légvár kipukkadt és a pukitól felébredtem
 • kissmikki
  #15
  Egyáltalán nem kell messzire menni, hogy egy többmagos szervert valahol ki tudjanak használni: a nagyobb vállalatok az üzleti adatok elemzésére OLAP rendszereket használnak, amik igencsak igénybe veszik a párhuzamosságot. És nem csak adatbázis szinten, hanem az indexelés, cache-elés, különböző real-time számítások riportokban és adatátvételkor igencsak CPU intenzív feladatok. Mondok egy példát is hátha valaki kételkedik :) SAP BI + BI Accelerator. Ez utóbbi annyira hardver intenzív, hogy a SAP csak hardverrel együtt árulja előre csomagolva... Ugyan abban még csak Intel procik vannak, de hát ki tudja mit hoz a jövő :)
 • xyl
  #14
  Kell azért hozzávaló alaplap, meg C fordító, a többi megoldható... Van azért egy-pár alkalmazás, amihez jól jön az ilyen, sőt nagyobb fokú párhuzamosítás. (Pl. neurális hálók, SETI, kódtörés) - hogy csak azokat említsem, amik most hirtelen eszembe jutnak. Amúgy a kódtörés, mindenféle titkosítás feltörése bizonyos antiszociális csoportosulásoknak jól jöhet...
 • Sanyix
  #13
  nem hittem volna hogy valaki komolyan veszi, de tévedtem :)
 • dinnyegodre
  #12
  Míg az otthoni "hurka gépekbe" (szerverekhez képest) jó az 1proci - 2magos is, ezt aláírom, és az otthoni alkalmazásokkal tényleg semmit nem tudnál kezdeni a 4proci, procinként 4 maggal, netán a 100maggal,

  addig a szervereknek a lényege, hogy egyszerre nagyon sok szálon fut, és jó, ha ezeket nem úgy kell futtatni, hogy vár(más fut), vár(más fut), fut(más áll), vár (más fut),... <-- persze ezek rendkívül gyorsan.

  Nem jobb ez : 1.progi_fut(1.mag), 2.progi_fut(2.mag), 3.progi_fut(3.mag),... ?

  Kérem, a windowst egyelőre úgy felejtsük el, ahogy van ilyen téren. Mégcsak nem is asztali gépekre tervezett linuxot futtatnak ezen. Ehhez igen, kell oprendszer, de ha valami jól kihajtja őket, áldás. Pláne, ha kevesebbet is fognak fogyasztani.

  De azért jó lesz megvárni a végét, ugyanis egyelőre még a 10gigahertz sem jött el, amit úgy beharangoztak még anno. Más felé irányult a fejlesztés. Véleményem szerint jelenleg úgy és ott állunk, hogy a fejlesztések ismét több ágra szakadtak szét. Valaki ebben hisz, valaki abban. Hogy mi fogja túlélni ezt a versenyt, azt mi már csak meglátjuk.

  Nem vitának írtam, csak gondoltam megosztom a gondolataimat veletek. Hátha tudtam valami okosat is összehozni. :)
 • Komolytalan
  #11
  Ennyi magnál elvérzik még a memória is, nem csak a vinyó. MySQL meg Apache 100 magon? Most őszintén, egy Apache mi a p.csát csinál akár 1-nél több maggal? Szerverünkön néha eléri az 1% processzor használatot is, annyira proci intenzív. MySQL másabb téma, de az is csak akkor, ha memóriában van a teljes adatbázis.
  Fordítsanak rá linuxot, meg csináljanak rá JAVA VM-et, ha el is akarnak belőle adni. Anélkül nem ér egy kalap sz.rt se.
 • Szefmester
  #10
  mert szervereknél hasznos lehet?
 • globint
  #9
  Gagyi. Windows nem fut rajta!
  Megvárom, amig megjön az 1000magos, windows kompatibilis.
 • Sanyix
  #8
  Ui:

  Csak nehogy musafáék kezébe kerüljön!
 • Sanyix
  #7
  akkor kezdem:

  "minek 100 mag ha még a 2 magot sem használja ki a programok 99,9999999999%-a, na meg egy fantasztikus p4 1 maggal is veri egy 2 magos processzor 1 magját"

  Jó ez egy kicsit ömlesztett, de minden faszságot tartalmaz :)
 • Szefmester
  #6
  nem csak neked.. de olyan jóóóó olvasni az efféle kommenteket..
 • rumkola
  #5
  miért, szerverekben még mindig a sokmagos opteron és xeon a jellemző...
  ibm nyomatja a risc-et
 • IMYke2.0.0.0
  #4
  Csak nekem tűnt fel, hogy ez szerver piacra készült fejlesztésről szól?
  Emberek, ennek semmi köze az x86/64-hoz!
 • kvp
  #3
  Ha eleg erossek, akkor akar videokartyat is lehet beloluk gyartani, csak egy kulso ramdac kell hozza. Egy nvidia chipben is van 256 nem intel kompatibilis mag es azok is tudnak rendes programkodot futtatni.

  Bar hozzateszem, hogy szoftveres emulacioval, jit forditassal az 1.5GHz-es mag akar egy 350 Mhz-es PII-es teljesitmenyet is hozhatja. Viszont ha van 100 mag, akkor az mar 100 darab PII-esnek felelne meg. Felteve, hogy a halos elrendezesu memoria buszuk jobb mint a crossbar vagy a ring architektura, amit a tobbi ceg hasznal.
 • primo
  #2
  Hűha, most fognak agyvérzést kapni azok, akik már a 4 magot is sokallották.
 • johnsmitheger
  #1
  100 maggal már remélhetőleg nem a CPU lesz a szűk keresztmetszet. Nálam mindig a vinyó pörgése vet véget a gyorsabb mókának.