16
  • Bully1993
    #16
    Sziasztok nem tom hogy ide tartozik e de van egy nagy gondom! Nekem Nvidia Geforce 8500 GT videókártyám van és 1 évig semmi gond nem volt vele ám most a gépen lévő programok nagy része nem fut nem tudok videókat nézni a gépen mert állandóan lefagynak és játékokat se tudok elíndítani mert szintén lefagy! Mi lehet a gond mert amikor újratettem a gépet és még nem volt fennt a videókártya ment renesen a videók is meg miden de amikor föltettem elromlott minden megint !
  • nkmedve
    #15
    Az igaz, hogy ingyenes, de nem nyilt, tehát AMD például nem matathat hozzá a kódhoz. Ebből következik, hogy a CUDA minden gyártó minden termékén úgy fog menni ahogy NV akarja. Ugyan ez a helyzet a PhysX-el is. Ezért nem támogatja ezeked a technológiákat senki más az NV-n kivül, és amig nem lesznek megnyitva addig ez nem is fog változni.
  • Rexhawk
    #14
    " mert mindkettore van vagy lesz nyilt es ingyenes"
    mondok valami meglepőt. A CUDA és a Physix ingyenes és nyilt...csak nem független ezért támogatja az opencl-t a CUDA helyett.
  • Locutos
    #13
    Pontosan! En sem tanulok CUDA-t hanem OpenCL-t...
    Az a helyzet hogy "egeszseges" verseny van, sem az AMD, sem az NVIDIA nem hulyebb a masiknal, mindegyik tudja mivel probalt meg "egyedi" lenni, es azt is tudjak hogy kozos iranyba is haladnak.
  • nkmedve
    #12
    Igaza van readswift-nek olyan szinten, hogy a GPGPU jo dolog.
    A CUDA viszont, a PhysX-el egyutt halalra van itelve, mert mindkettore van vagy lesz nyilt es ingyenes alternativa, ami raadasul sokkal jobb is.
  • Skyline
    #11
    Szart olcsón, Ati szintüt méregdrágán....Nvidia....
    Kamufiziksz ha elbukik (elfog:D ) elég nagy gondban lesz az envidija....
  • zoliapu
    #10
    Nem féltem az NV bár nem hinném, hogy hamarosan komoly oprendszert adna ki X86 PC re (tény hogy értenek a programozáshoz lásd profi driver -ek voltak mindig, működő bsd linux driver ek igényes, gyors meg minden techdemók stb, hordozható eszközökben pda/telefon is jelen vannak) tőkeerős is... Sokféle felhasználás van a megoldásainak nem csak PC high-end videó piaci szegmens létezik és szerintem lassan helyezik át a súlypontot innen, észre sem vesszük majd.
  • Locutos
    #9
    readswift -nek igaza van. Es hogy milyen dolgokat fejlesztenek CUDA-val csak az NVIDIA oldalara kellene kicsit ellatogatni. Es szerintem mar fel kene hagyni a DirectX dicsoitesevel, mert az NVIDIA tudja hogy jo uton jar a GPGPU-val, maxi az lessz hogy ketteszakad majd a szoftwerkornyezet egy DirectX-es utvonalra a jatekokra(bar az NVIDIA itt is ott akar lenni, lasd OptiX), es egy CUDA-ra az altolanos dolgokra, de a DirectX-ben is mar a legujabban megvan hogy altalanos celra is lehessen programozni a GPU-t.
  • Mike at home
    #8
    ajaj, gond van a hardverfejlesztéssel
  • pixx
    #7
    "a jövő a szoftverfejlesztésben rejlik," miután az Ati előbb jött a direct x 11 kártyákkal én is ezt mondanám, főleg miután még mindig nem tudják mikorra lesz saját kártya...
    Nekem Nvidia kártyáim voltak, de a következő biztos Ati lesz...
  • slickboy
    #6
    Halleluja, ez az igazi marketing magasiskola! Nem azért baromi nagy a chipünk mert nem sikerült kisebbre csinálni, hanem azért, hogy a sok hőt le tudja adni! Vagyishogy ezért kell örülni a nagyobb méretnek. Egy kalap alatt megoldottuk energiahatékonyság kérdését is, ugyanis így legalább nem kell költeni plusz ventire!Jöhet a flééééééém!
  • Yv@n
    #5
    "- ha tudnád hogy egyetemeken milyen milyen dolgokat fejlesztenek cuda-val , nem pisixeznél."

    Ha dobnál erre pár példát, akkor kevésbé lenne sci-fi az egész és nem nagyon lenne mibe belekötni. Amíg ez nincs meg, addig te is csak a ki tud hangosabban óbégatni verseny egy lelkes résztvevője vagy :)
  • readswift
    #4
    opencl szerinted mióta "van" ? Mintha az AMD annyira nyomná az openCL-t , he-he? Rossz helyen kopogtatsz, ők legfeljebb a fosboxot nyomják, a Fermi-t pedig a mérete miatt szidják , aminek mi még örülünk is , ui. több hőt tud disszipálni ha nagyobb !
  • Sanyix
    #3
    "ha tudnád hogy egyetemeken milyen milyen dolgokat fejlesztenek cuda-val , nem pisixeznél."

    Ha tudnád mennyire van összeláncolva a pisix a cudával neked sem kéne pisixezned, ugyanis semennyire :D ha a cuda jó attól még a pisix egy fos(tudod cuda nem = pisix).
    Egyébként miket fejlesztenek? Ugyanazt amit opencl-el is lehetne? vagy bármi mással? :D
  • readswift
    #2
    Sanyi,
    - nem a pisixről szól a cikk.
    - qrvára nem a pisixből kell kiindulni
    - ha tudnád hogy egyetemeken milyen milyen dolgokat fejlesztenek cuda-val , nem pisixeznél.

    "Ez a gondolat most kissé módosított formában köszönt vissza, miszerint bárki kifejleszthet chipeket (bár ez továbbra is nagyon drága mulatság), az igazi átütőerő azonban a szoftveres oldalon található,"

    mintha az Intelnek sikerült volna , hihi. Majd sikerül 2012-ben , hihi, addigra már 5 milliárd dolláros cehhnél fognak tartani, és akkor még a software layerről szó sem volt.

    A TEAM számit emberek , és a hatékonyság.
    mellesleg ez is hangulatcsinálós cikk , valahogy plántálja hogy a hardware huzalozás jobb irány. Fenéket jobb. High perfomance computingről van szó, az új sokmilliárd dolláros ágazatról ebben pedig az AMD sem áll túl jól.

  • Sanyix
    #1
    hát kell is, hiszen egy 2006-os havok verzió cpu-n futva több featuret, meg élethűbb fizikát villant, mint amit egy pisix gpu-n futva...