50
Sony Ericcson - Playnow plusz
  • geri777
    sziasztok vettem egy új telefont és 14 napig ingyen használhatom a szolgáltatást az lenne a kérdésem hogy tényleg tejesen ingyenes vagy az adatforgalmi díjat ki kéne fizetnem?
  • röfinaator
    17-ről nem tudom eldönteni, hog az most kevés vagy elég :):P kinek mi...
  • Megtörhetetlen
    jah és ha ugyanazt a 17-et hallgatnád legtöbbet a köv hónapban is akkor az azutáni 17 lesz feloldva igy nem vesztesz...
    Egyébként meg ez pont a fiatalokat érdekelné, de azoknak meg drága így nem teljesen világos ki a célközönség idehaza...
  • VinczeLacz
    Első 6 hónap után 100 leghallgatottabb, utána havonta kapsz 17et amíg van az előfizetés :)
  • röfinaator
    Szerintem majd mindenki eldönti, hogy mi drága számára és mi nem... egy bankigazgatónak nyilván nem lesz drága, mint egy bolti eladónak...

hogy is vannak ezek a szám megtarthatóságok????
  • VinczeLacz
    Arra való a tájékozódás :) Van ennél olcsóbb, drágább is, majd mindenki eldönti mit akar.
  • Megtörhetetlen
    Ez igaz, de attol még lehet rajta ;)
    Noh mind1 nem fikázom tovább akinek megéri az ugyis azt fogja használni aki meg nem teheti meg az nem, csak azt nemszeretem ha tudatlanságból döntenek, mert tény, hogy nagyon kényelmes és egyszerű, de drágább is mint egyéb alternativák..
  • röfinaator
    Na, most ne keverjük össze a szezont a fazonnal...
  • VinczeLacz
    Hát, arra pont nem :D Általában tiltott, vagy erősen korlátozott :) Vagy szabadon használható, de akkor horribilis összegért :)
    Nem képes, de nem is erre találták ki, mint ahogy a mobilnetet sem a torrentre :P
  • Megtörhetetlen
    A vonaton nem lehet torrentezni? akkor mire van a mobile net? még relative gyors is, bár a szolgáltatók nem csípik, de akkor kicsit korlátozni kell és nincs is gond... Lehet nem lesz olyan gyors, de közben lehet flash játékokkal szenvedni neten :) A playnow plus képes erre?
  • röfinaator
    Abba - Dancing Queen nem számít klasszikusnak? Mert nekem rajta van és le se kellett töltenem...
  • VinczeLacz
    Jó persze, csak a vonaton ülve nehéz lenne torrentezni.. Nekem ahhoz képest olcsó :)
    Gondolom majd a klasszikusok is belekerülnek, hisz még csak mostanság indult ez a szolgatatás..
  • Megtörhetetlen
    A torrneten letöltéshez majd a telóra való áttöltéshez képest drága... MErt akkor csak a kábel-t kell egyszer megfizetned a többi ingyenvan, amennyiben van otthon neted...
    És pl sok magyar előadó vagy sok kissebb előadó nem találhatómeg csak a nagy klasszikusok :S
  • VinczeLacz
    Hát, engem azért érdekelne. Eléggé vegyes a zenei ízlésem, és szeretem a változatosságot :)
    Drága? Szerintem ahhoz képest olcsó :D
  • Megtörhetetlen
    Végre sikerült kipróbálnom élőben is és hihetetlen feelinges!!! Pillanatok alatt lenn a zene és teljesen jó a minősége is! Csak drága, meg teló is kellene alá :S... Azért annyira nem jólelküek VincszeLacz :D:D
  • dahooker
    Én úgy tudom az is drm-es... de azoknak a számoknak a nagyrésze valószínűleg úgysem érdekelne szóval mindegy is
  • VinczeLacz
    Ez komoly? Én azt hittem ez mindenhol újdonság, de akkor ezek szerint, hozzánk minden később ér el :(
    Azt olvastam kapok 1000 számot a telón alapból. Az is drm-es, vagy azt végleg megkapom mint grátisz?
  • CaptainJack
    ezért írtam, hogy a közeljövőben... általában a nagy, piacvezető cégek által kitalált dolgokat kb. 1 évre rá követik a kisebb cégek, valszeg ekkor már eladják a nagy cégek a technológiát, vagy ennyi időbe telik kifejleszteni... nem tudom :) a lényeg, hogy a "kicsik" mindig később rukkolnak elő az ilyen szolgáltatásokkal!
  • electrokilla
    Ha nem követik őket a kisebb márkák, tuti meghalnak, szóval nyugodt lehetsz, nemsokára megmozdul a konkurencia is
    Mondjuk az már más kérdés, hogy mire hozzánk bejönnek ezek a dolgok... A PlayNow Plus sem egy mai találmány, más országokban már jó ideje használják
  • CaptainJack
    A sony nagyon rámászott az walkman mobilra :D nem hinném, hogy a közeljövőben a "kisebb" márkák követnék...
  • Tankaranka453
    Ebben igazad van, kíváncsian várom, hogy a "többiek" mikor követik a Sony-t bár jobban örülnék ha kicsit olcsóbb lenne
    kezdelek irigyelni... nekem amúgy sem sony ericssonom van, hanem LG-m
  • trabiubi
    Mennyi szám van a telefonom? Ennek a kérdésnek sajnos nincs értelme, mert mindig a zsebemben van a 4 legnagyobb zenei kiadó meg kb. 30 magyar kiadó teljes zenei kínálata, szóval mit mondjak... 8000 GB? Bár szerintem több
    És képzeld, az én telómat még ekkora adatmennyiség sem lassítja be
    Tőlem amúgy vegyél iPodot, ebben a dologban - mint már mondtam - nem az eszköz, hanem a szolgáltatás a lényeg, az meg Apple termékeken úgysem elérhető.
  • Tankaranka453
    mennyi szám van a telefonodon? és mekkora memória kártyád van?
    nekem inkább az lenne a sok számmal a problémám, hogy nem fér rá a telefonomra, vagy lelassítja.... Akkor inkább már veszek egy ipodot vagy mp3-mat és gépről töltök. Lehet, hogy olcsóbban kijövök:)
  • trabiubi
    Tényleg nem drága. Én most számoltam ki, mennyibe kerül egy szám, amit meg is tarthatsz: bruttó 145 Ft!
    Ha a kiadók is ilyen árazást használnának, egy átlagos, 12 számot tartalmazó zenei CD max. 1700-1800 Ft-ba kerülne. Ehhez képest egy 2000-ben kiadott Madonna albumért (Music) elkérnek 5400 Ft-ot! Én tegnap lehúztam az egészet 5 perc alatt a telefonomra, és később nem kell megtartanom azokat a zenéket, amiket nem szeretek (mivel ugye a TOP100 marad meg a 6. hónap végén), ergo azokért nem is fizettem.
    Mindemellett persze nagyon-nagyon kényelmes, és szerintem ez a legnagyobb előnye azon túl, hogy jogtiszta tartalmakat birtokolhatsz
  • dahooker
    Nah, jah. Mégha megosztanák akkor se kéne. Hátha minél hamarabb nyomják majd mp3-ba.
  • CaptainJack
    Valami ilyen van mögötte tuti. Meg ha belegondolsz így nem nagyon fogják megosztani, mivel nem olyan jó a minősége mint egy mp3-nak.
  • dahooker
    Szerintem amúgy lehet is. Csak azért használnak m4a-t hogy a felhasználó ne pampogjon hogy milyen soká jön le, bár sztem max 1percel lenne több a letöltés az meg azért megérné a jobb hangminőségért.
  • CaptainJack
    Semmi sem lehet tökéletes... Itt is kompromisszumot kellett kötni a gyors letöltés érdekében. Kicsit gyorsabb lesz a mobilok sávszélessége, talán már mp3-ba tudjuk letölteni a zenéket.
  • dahooker
    Igaza van kapitánynak. Még ha konvertálod mp3-ba akkor sem fog javulni mert gyenge minőségű a mintád! Ez az, hogy pl. én a zenéimet hifin, autóban, és telón valamint pc-n egyszerre használom s nekem fontos a jó minőség. Számomra ez olyan mintha megnéznék egy filmet mozis hangal, jó azért annyira nem de hasonló a szitu.
  • CaptainJack
    Mivel veszteséges tömörítésről van szó, ezért kizártnak tartom, hogy bármiféle minőségjavulás lenne, ha gépen játszod le.
  • virsliman
    Én úgy tudom m4a, tehát erősen tömörített, kérdés mondjuk, hogy ha átrakod a számokat gépekre ott történik-e valamiféle dekompresszió. A gépemen azért jobbat akarok mint m4a, na. :D
  • Thaison
    biztosan márhogyan értette a hozzászólását, de így visszaolvasva elég viccesnek tűnik.
    Arról tudtok valamit, hogy m4a vagy mp4 formátumúak-e a zenék ?
  • CaptainJack
    Ezek szerint telefonálás közben is egyhelyben állsz, mert a térerőt csak állva érzékeli a telefon... Nem? Merre is laksz pontosan?
  • Thaison
    gondolom a havidíj azt is tartalmazza
  • virsliman
    Ráadásul utánanéztem és egyáltalán nem kell fizetni az adatforgalomért ebben az esetben.
  • Thaison
    Mellesleg szerintem a havi díj nem is olyan sok ezért a szolgáltatásért. Én azt hittem jóval többe kerül.
  • Gusztimaster
    Hát itt minden zenét megtalálsz, még magyarok is vannak. És ez idővel csk bővülni fog, ami elég bizalomgerjesztő.
  • trabiubi
    Jaja, beatport-ról még kell az adatforgalomért is fizetni, és nem tudod kényelmesen pár kattintással letölteni...
    Ráadásul az csak elektronikus zene, szóóval...
  • heilmester
    De gondolom menet közben nem tudod ezt használni, mondjuk a buszon utazva vidékre?
  • Petka
    Ennyi pénzért már majdnem leszedek egy 320kbps mp3-at beatportról bármiféle védelem nélkül és persze legálisan. Gyanítom ott nagyobb is a kínálat...