8
  • DjDano
    Lehet itt mondani, hogy a Windowshoz késve érkeznek a javítások, de amíg egyesek (nagyon sokan) azt mondják: Minek rakjam fel SP2/SP3-at lassabb lesz tőle a gépem, meg azzal kérkednek, hogy telepítés után első dolguk az automatikus frissítések letiltása, addig azt hiszem nem a Windows-al van a legfőbb baj, hanem az userek agyával...
  • MacropusRufus
    namost akkor megfordítom: ez az illető miért nem azzal foglakozik, hogy x év fejlesztés és tesztelés után, hogyan jöhet ki rendszer komoly biztonsági hibákkal? És ez nem az első! Pl. az MS esetében gy.k. a win95 óta mindegyik rendszerben van hiba akkor is amikor kijön, akkor is amikor a sp-et ráhúzod, mindíg. Erről miért nem beszélnek? Meg arról, hogy ezek a hibák teszik lehetővél, hogy biztonyos arcok botneteket hozzanak létre, kihasználva a rendszer hibáit? És még a végén én mint user leszek a hibás????
    Miért én basztam el a programozást? Én írtam szar rendszert? Én tehetek arról, hogy már a javító csomag javítása is kernel szintű biztonsági hibákat tartalmaz?
    egyetértek KillerBee-vel: egy 70ezerHUF-os op-ot eléggé szánalmas egy ingyenes rendszerhez hasonlítani. Arról nem is beszélve, hogy a nyíltforráskódu rendszerek esetén a hiba feltárása nagyságrendekkel hamarabb bekövetkezik mint egy zártnál, lévén vannak megszállotak akik bezony végignézik önszorgalomból a teljes kernel forráskódját. Zárt rendszer esetén ez nem lehetséges, és ha a javítás elkészítése ugyan annyi idő, akkor is a feltárástól számítva a nyílt forráskód hamarabb javítják.
  • MerlinW
    Teljesen jogos, egyetértek Mandl álláspontjával. Ez így működik.
  • KillerBee
    Én megtettem. És te?

• torreadorz
    Szerintem meg tanulj meg olvasni. Ha ez megvan akkor fuss neki ismét a cikknek, hátha sikerül értelmezni
  • KillerBee
    "Mandl szerint ugyan igaz, de érvként meglehetősen ingatag lábakon áll az az állítás, hogy egy hibát csak az alkalmazások készítői tudják kijavítani."

"Inkább a felhasználóknak kellene nagyobb felelősséget vállalniuk."

He? Szerintem elgurult ennek a Thomas Mandlnak a gyógyszere. Miféle felelőssége lenne a felhasználónak azon kívül, hogy telepítse a biztonsági frissítéseket - már ha megjelennek és nem okoznak még nagyobb galibát, mert erre is volt példa.

A Linuxra meg ne nagyon hivatkozzék, mert nagy korlátoltságra vall összehasonlítani a Linux-fejlesztők felelősségét a fizetős szoftverek fejlesztőiével. Ki nem szarja le, hogy ez az arrogáns idióta kernelguru? Na meg legálisan akkor sem javíthatnám ki egy fizetős szoftver hibáját, ha bármekkora szakember lennék, mert a programok vissafejtését tiltja a licence agreement.

"A vállalat azt tanácsolta az embereknek, hogy kapcsolják ki az Adobe Reader Javascript funkcióját. Kérdés azonban, hogy ezt valójában hányan tették meg."

Kérdés azonban, elvárható-e az átlag felhasználótól, hogy nap mint nap IT-biztonsági híreket olvasson és a gyártók weboldalait olvassa?
  • tomcsa4
    És a speciális karaktersorozat, mint az iPhone-nál?
  • metaljesus
    "a legújabb Nokia-telefonok akár egyetlen SMS-el is megbéníthatók"
    ez már nagyon régen is felmerült a nokiáknál, még talán a 3210-esek idején, hogy 160 felkiáltójelet kell elküldeni, és az kiakasztja a telefont. persze nem működött, és szerintem most sincs ilyen.