16
-
pjke #16 Te nem sokat tudsz Indiáról és az ottani körülményekről, az emberekről ugye?
Vagy a cigányokat akartad ide belekeverni, mert csöppet rasszista vagy?
http://econ.core.hu/doc/mt/2004/hun/Laky.pdf
"Az EU 15 régi tagállamában az elmúlt évek erőfeszítései árán leszorított
munkanélküliségi ráta ismét meghaladta a 8 százalékot, a csatlakozó országokkal
együtt számított mérték pedig a 9 százalékot. Ehhez képest a
magyarországi ráta még mindig az alacsonyabbak közé tartozott: 5,9 százalék
volt, az előző évinél egytized ponttal magasabb."
http://www.vki.hu/kh/kh-163.pdf
"A változások Indiában sohasem varázsütésre következtek be: hosszú évtizedek, gyakran
évszázadok kellettek egy-egy jelentősebb átalakuláshoz. A tradicionális szektor még
ma is igen fontos szerepet játszik az ország gazdaságában, az úgynevezett nem szervezett
(unorganized) szféra a nemzeti jövedelem 60%-át adja. A háziipar és a mezőgazdaság
(ami a GDP egynegyedét teszi ki) a hagyományos indiai életmód szerves része, a
falu és a vidék változása igen lassú. Mivel a munkaerő jó része nem a szervezett szektorokban
dolgozik, mind a foglalkoztatottság, mind a munkanélküliség mérése igen nehéz.
A 2002/2003-as felmérések szerint az ezredfordulón a munkaerő létszáma 363 millió főt
tett ki, amelyből 337 millió volt a foglalkoztatott, azaz több mint 26 millió a munkanélküli.
Ez valamivel több mint 7%-os munkanélküliséget jelent, szemben az 1993-as 6%-
kal (igaz ugyanakkor, hogy a 80-as évek közepén 8% felett volt a munkanélküliek aránya).
A foglalkoztatottak 57%-a a mezőgazdaságban, negyede a szolgáltatások terén
dolgozik, és csupán 18%-uk talál munkát az iparban. Az állami alkalmazottak száma
2000-ben 19 millió fő volt. Jó eredményeket ért el India az éhezés visszaszorítása terén:
a krónikusan éhezők aránya vidéken az elmúlt években 12 ezrelékről 6 ezrelékre, míg a
városokban 7 ezrelékről 2 ezrelékre csökkent. Ugyanezek az adatok a szezonális jellegű
éhezés tekintetében 26-ról 19, illetve 6-ról 4 ezrelékre való visszaesést mutatnak. Számos
kormányprogram indult a szegénység ellen is, mint például a Vízkínálati Program
vagy a Vidéki Infrastruktúra-fejlesztési Alap. A szegénység mellett sok évszázadon át a
mérhetetlen gazdagság is megtalálható volt az elitek körében. A függetlenség után a
helyzet annyiban módosult, hogy a maharadzsák mesés kincsei az állam tulajdonába
kerültek, a felbecsülhetetlen vagyonok pedig elapadtak. A jólét ugyanakkor egyre nagyobb
rétegeknek vált elérhetővé, olyannyira, hogy mára már mintegy kétszáz millióan
élnek nyugat-európai normák szerint is viszonylagos jólétben."
http://kagylokurt.hu/eletmod/utazas/indiai-utinaplo-2.html
-
Elemir #15 Fiatalabb koromban 48 órát voltam fent és szinte folyamatosan játszottam. Kivéve amikor ettem, ittam avagy wcztem. Ennyi. EZ sztem nem nagy cucc. Még így 8 év után is megdönteném, csak minek?:D -
kanduhr #14 Az első Red Alertnél majdnem megvolt a két nap alvás nélkül. Nem nagy cucc. -
#13 csak irigy vagy -
#12 Nem az a gond, hogy megcsinálta, hanem az, hogy hír lett belőle. -
tyuklepes #11 Szintén Diablo 2. Heti 7 nap, napi 18-20 óra.
(nem vagyok indiai, csak életemben egyszer ütött be a munkanélküliség) -
Dj Saby #10 Biztos a Sonytól kapott egy kis pénzt, h megemlítse, h PS3-on játszotta, így bekerülhetett az is a rekordok könyvébe. -
#9 nem nagyon durranás, football managerbe volt, mikor reggel 10től játszottam másnap éjfélig, alvás nélkül :D -
#8 Nekem naponta max. 1-1,5 óra jut PC-re otthon... főképp mostanság.
Egyetem ideje alatt volt egy - pár óra alvással megszakított - közel 3 napos rekordom. Diablo 2-vel...
-
#7 India? Ott elhiszem, hogy van rá idő, elvégre dolgozni nem nagyon szeretnek... ahogy az alanti hsz-ekből kiderül, sok errefelé az indiai. -
freemanone #6 dejó hogy nekik van erre szabad idejük.... úgyértem nem éppen minden napos, hogy 40órán át kikapcsolódjak. -
Alfa Of NS #5 Egyszer 24 órán át Diablóztam. Pedig rá se gyúrtam. -
#4 hát nemazért de ezt a rekordot legalább kétszer megdöntöttem mmorpgvel töltött évek alatt. (a 28 órát, 40 azért durva) -
5i #3 Talán enyhe gúnyt érzek szavaidban?
:-) -
neoG #2 A lényeg természetesen az utolsó mondat, hiszen ehhez kimagasló rekordhoz nem lett volna elég a PC illetve Xbox teljesítménye -
Ulquiorra #1 Ehhez csak gratulálni tudok. Ez az ember már elért valamit az életben, büszke lehet magára.