6
 • gmagich
  #6
  Én meg viszont nem értek egyet, és az első hozzászólóhoz csatlakoznék, ugyanis itt természetfotózásról van szó, azt pedig senki ne mondja már nekem, hogy egy belépő szintű géppel/kitobival elérhetem ugyanazt a fókusztávolságot/fényerőt/képminőséget, mint egy kétmilliós 1D-vel 600-as fix cuccokkal. Ha megnézed, a világon minden hobbi ilyen... ha valaki komolyabban belemélyed, a gatyája is rámehet kezdve a bélyeggyűjtésen át a makettezésig. És igen, egészen egyszerű kis szar gépekkel is produkáltak már díjnyertes fotókat (hiszen bőven lehet), de azt is elhiheted nekem, hogy azok nem a természetfotó kategóriában voltak.
 • Möci
  #5
  Egyetértek, és szeretném hozzáfűzni, hogy mindenki saját (aktuális) környezetében kezdte. Gondolom Neki (Karai Csabának) is az egyre növekvő és csiszolódó portfóliója termelte ki a komolyabb felszerelést. Arról nem beszélve, hogy folyamatában derül ki, mire is van még szükségem a munkámhoz, mert a többi vásárlás az pénzpocsékolás és sznobizmus. A menő felszerelés a munkavégzést és a sznobokat szolgálja. Biztos vagyok benne, hogy egy profi fölöslegesen nem költ a szerkójára, mert azt inkább a kölykére, családjára, megélhetésére, nyugdíjas-éveire költi, -teszi félre.
  Kedves Nonix, Te döntöd el, hogy melyik utat járod, de hidd el eleinte nem a szerkón múlik a dolog, hanem inkább a kellő alázaton és azon, hogy hajlandó vagy-e végigmenni az úton.
 • aaaaa
  #4
  Ez kb. akkora marhaság , mint ha azt mondanád, a festés is sokba kerül, mert drága a vászon, meg a festék. Átlagos filléres kis gépekkel is sokszor díjnyertes fotók készülnek, ha valaki nem tud fotózni, ne fogja már arra, hogy nincs pénze. Ha valaki béna és tehetségtelen a fotózáshoz, tolhatsz a kezébe bármilyen milliós gépet, nem fog jó képeket csinálni.
 • Big_Apple
  #3
  Ja, ezek tipikusan alföldi képek, annak flórájával és faunájával...
 • Cat #2
  Ahhoz, hogy elmenj az erdőbe kirándulni nem kell sok pénz. Fotózásra bátran használható digitális fényképezőgép pedig manapság pár tizezer forintért kapható, ami ha számítógéped és internet előfizetésed is van, számodra sem tűnik elérhetetlennek. (Arról nem is beszélve, hogy lehet használtban is gondolkodni.)
 • Nonix
  #1
  Fotozáshot egy valami kell.Pénz.