5
-
#5 Én környezettudatosságból inkább megveszem a legújabb fullextrás PDA-t, ami 5-6 évig kiszolgál, minthogy ilyen bóvli műanyag szarokat cserélgessek kétévente... -
oeff #4 már annak is örülök, hogy ezzel a megközelítéssel történik valamicske icikécske-picikécske lépésecske a levegőkereskedelem csökkentése irányába. miért kell egy 12-24 köbcentis telefon és a tartozékai köré még kábé 1000-1500 köbcentinyi levegőt odacsomagolni? no azé má nehogy azt higgyük, hogy azért, mert eddig nem találták a csomagolástervező szoftvernek a "kis doboz kevés levegővel" menüpontját.
az az érzésem, hogy eriksszony-ék megnézték a dolog másik oldalát is. felmértek, és arra jutottak, hogy a telefonválasztás és vásárlás során felmerülő fogyasztói szempontok között mostanra a dobozcsomagolás impozáns mivolta háttérbe került. azt hogy lehet kisebb dobozba is csomagolni, szerintem eddig is tudták. a fogyasztóbefolyásolásban ezentúl már nem kifizetődő bevetni az impozáns dobozméretet. de azért ráfogják arra hogy milyen aranyosak, mer' gondolnak a környezet terhelésének kordában tartására -
#3 Így van. A környezettudatosság a takarékosságnál kezdődik. Ezt kicsit nehéz összeegyeztetni a fogyasztó társadalomra nehezülő vásárlási kényszerrel. De legalább, ha már veszünk valamit legalább azon is spórolnak ezt-azt. A telefon amúgy meg kb. egy K850i újracsomagolva. -
Ahoy #2 Nekem elég környezettudatosság, hogy akkor veszek új mobilt, ha lerohad a régi. Így a Blackberry 8700-am még mindig tökéletesen kielégíti az elvárásaimat. Egy 8000 Ft-ért vett használt telefon cella GPS-el, google maps-al, mail, msn, QWERTY billentyű, 5 éves akku még mindig 4-5 napig húzza. Minek cseréljek? -
#1 No a környezettudatosság lázában én is zöldre állítottam a téma színét a telefonomon :)