60
-
#20 Már megjelenéskor vásárolt játékról beszélsz, ugye? Csak mert Steamen már akkor jönnek a -50%-os akciós napok/hétvégék, amikor boltban még lazán teljes áron megy.
Akkor fogtam a fejem, amikor egyik héten kedden elmentem boltba és megvettem a DoW2-t, merthogy olcsóbb, mint Steamen, erre csütörtöktől DoW2hétvége, 50% off. -
#19 Az a baj hogy nekünk magyaroknak a steam atom drága. Rendre meg lehet venni a galaxistól több ezerrel olcsóbban. És ugye akinek nem számít 3-4 ezer játékonkénti megtakarítás annak jó a steam. De akinek van egy kis agya az inkább megveszi a dobozosan. Mert ugye ennek a netes rendszernek olcsóbbnak kéne lennie (értsd nem kell gyártani se dobozt se lemezt, nem kell a kiadónak a sarc) erre sokkal drágább. Én inkább megveszem angliából postával, (ami még így is sokkal olcsóbb) vagy itthon üzletben a lemezest. -
#18 Megteheted, hogy nem ott veszed. Viszont amikor az a kérdés, hogy a bolti ár fele vagy kétharmada(kb ennyit számít, hogy euro vagy dollár), akkor már nemigen érdekel, hogy lehúznak. -
wednes #17 Már meglévő játékot nem lehet elajándékozni úgy tudom, vásárlásnál vagy regisztrációnál lehet másnak ajándékozni.
Nekem tetszik a Steam, de természetesen szigorúan csak akció keretében éri meg vásárolni. Nem sok előnyét nem látom én a dobozos verziónak(egy előnye van hogy tényleg el lehet passzolni aztán), ha annyira kell a borító akkor lehet nyomtatni.
Ha a jövőben tényleg olcsóbb lenne már eleve mint a dobozos árak(nemcsak akció keretében), meg a használtakat tényleg el lehetne ajándékozni, akkor mindenben jobb lenne. Aki a dobozost veszi az se vesz "fizikailag" semmit. Egy műanyag tokot meg egy matricás DVD-t, ami ha megsérül akkor vesztett 1 játékot. -
#16 lehet ajándékozni... nekem is így van meg a hl2. Egy barátom hozzájutott egy orange boxhoz (asszem ez a neve), ezért a külön lévő eredetileg lemezes(sokcds) hl2 és hl2 ep1-ét nekem ajándékozta steamen. Én felmegyek steamre, és olyan mintha megvettem volna.
Így lehet üzletelni is. Ha megjött a pénz, megy steamen az ajándékozás. -
#15 én az "elhasznált" játékok eladására gondoltam, az nem egyszerű. -
Kindred Blades #14 Először akartam valamit írni, aztán továbbolvasva ez jutott eszembe: Aha, persze.
Még tovább olvasva:
Ahaaa, persze.
És a végén
Aaaahaaa, peeerszeee.
És nem a Bullet Time-ot kapcsoltam be. :) -
petere16 #13 1$ = 1€
itt a bibi -
mcganyol #12 ha jól értem a cikket, nem a steam-el volt a gond, vagy a digitális terjesztéssel hanem azzal, hogy ez a valve-jé.
magyarán ha a steam nagyon megerősödik és (a jelenleginél nagyobb) tömegek fognak arról játékot venni, akkor ha csinálsz egy játékot ami konkurense lenne egy valve-s játéknak, akkor ők simán megtehetik, hogy a te játékodat nem adják ki, vagy hónapokat csúsznak vele stbstb...
ez volt a para oka. -
#11 Na nemá, hogy az legyen a negatívum, hogy nehezen lehet megkerülni a rendszert! Jobb lenne, ha bármikor, erőfeszítés nélkül ellophatnák az accountodat, a rajta lévő összes játékkal együtt? -
feamatar #10 nem lehetséges, mert a kiadó egyben befektető is a játékoknál, hisz ő látja el pénzzel a játékfejlesztő céget. Mivel konzolon nincsen steam, inkább a psn és az xbox livetól kéne tartaniuk az uraknak. Főleg ha esetleg egy köv generációs konzolban nem lesz optikai drive -
#9 kicsit "késő bánat, eb gondolat" szaga van a dolognak. ezek a szemükön ültek eddig?
mellesleg, én kurvára nem vagyok oda a steamért. számomra nem előny, hogy nem kell otthon dvd-ket tartanom, szeretem a szép dobozos cuccokat. ráadásul azt sem bírom, hogy a játékok lényegében az accountomhoz vannak kötve, macerás "megkerülni" a rendszert. -
kicsizoz #8 Kiváncsian várom, mikor jelenik meg egy nagyobb név kiadókat megkerülve on-line terjesztésben, akár a steam-en!
Nem csodálkozom, hogy a kiadók aggodalommal figyelik az eseményeket!
-
#7 Amitől a kiadók tartanak az csak jó lehet.
Egyébként meg Steam-en elég durva árcsökkentések vannak időnként, főleg a Valve játékoknak.
Amit meg ugyanannyiért adnak mint máshol az pont a köcsög kiadók hibája, ők határozzák meg az ajánlott fogyasztói árat, vagyis azt hogy a Valve sokkal több pénzt juttat nekik vissza mint mondjuk egy konzolos first party, vagy egy dobozos PS játék profitja, ezt arra használják ki hogy még több pénzük legyen, nem arra hogy olcsóbban árulhassák. -
Skyline #6 Gecidrágán vagy 1-2 ezerrel olcsóbban szar letölthető formában...Csodálatos,de akkor inkább dobozos változat. -
#5 steam egy semmi. Ugyanolyan gecidrágán adják a játékokat mind a lemezest... uh inkább megveszem lemezen... -
Anotino #4 A válasz megtalálható a szövegben: "A játékkiadók", nem a játék keszítői.. -
#3 Nem igazán értem őket. Nem mindegy, hogy hogyan veszik meg a portékájukat? Mivel a terjesztés költsége olcsóbb, így várhatóan többen veszik meg, mert így olcsóbb és gyorsabb. 2-3 óra alatt mai sávszélekkel elég gyorsan lejön még egy DVD is. Mire a posta meghozza megőszülök és, ha egy terméket rendelsz akkor 20-30 euró a cucc, a futár meg 20 euró... -
#2 "A Steam győzelmétől tartanak a kiadók"
késő bánat... -
vmiki88 #1 A Steam tényleg nagyon jó rendszer és tényleg a kis kiadónak simán megéri, hogy digitálisan terjesszék a játékokat.