25
  • Ulquiorra
    #25
    Aha. Azt én nem is tagadom hogy vannak fontosabb magasabb priorítású dolgok mint egy mozifilm. EBBEN igazad van. Viszont az már elég erős túlzás hogy egy átlag magyar négyfős család az eladósodott és küzdelemből áll az élete. Ez a csúsztatás és sztereotípia. Ha van egy lakáshitel, az még nem egyenlő azzal hogy egy család eladósodott. Viszont én tapasztalatból mondom azt hogy nehéz helyzetben még mindig az internet az első dolog amin lehet költséget csökkenteni. De nem is ez a lényeg.
    A hangsúly az adj pénzt kifejezésen volt. Ha valakinek nincs pénze akkor miért nem dolgozik ahelyett hogy csak követel?Miért nem tesz erőfeszítéseket hogy megváltozzon a helyzet? Miért arra fogja a cselekedeteit hogy nincs pénze?
    Gondolom hogy ez itt poén akart lenni, de sajnos folyton ezt látom magam körül és ezért zavar.
    És sokan dobálóznak azzal hogy válság így meg úgy, de aki keres talál. Ez tény. Mint ahogy az is hogy az emberek egy része egyes munkafajtákat ledegralálónak talál, és inkább nem vállalja el. (javaslom hogy nézz utána az út a munkába program sikerességének, és hogy mennyi helyet töltöttek ki a keretből.)
  • tomsh
    #24
    Pont a "luxoson" van a hangsúly, és szembesítve vele az élet hasznosabb, kézzelfoghatóbb, racionálisabb dolgait, amik inkább nagyobb prioritásokkal kezelendőek a mai bizonytalan válságokkal és küzdelmekkel teli, való életben... Itt nem az a primitív analógia, hogy fussa vagy nem fussa, vagy éppen fussa. És egen, nagy érvágás pl.egy négytagú bérből és fizetésből élő, nagy valószínűséggel eladósodott, átlag magyar családnak egy-egy ilyen kirándulás. Tehát nem arról a csúsztatásokról, prejudikálásokról van szó, amiket te itt össze-vissza hablatyolsz...
  • Renátó1985
    #23
    nézz a mélyére ha akarsz :)

    legyen humorod!
  • Ulquiorra
    #22
    Mindig vannak olyan emberek akik kifogásokat kerenek ahelyett hogy a probléma méylére néznének
  • Renátó1985
    #21
    mindig vannak ilyen arcok akik pontosan meg tudják mondani kinek mire és miért van pénze
  • Ulquiorra
    #20
    Nyilván az úgy van hogy szélessávú internetet tud magának fizetni havonta annak nemhiszem hogy gond egy egyszeri 1500ft-os jegy. És tanusíthatom hogy aki a reggelit alig tudja kigazdálkodni, az netre sem költhet (csak hogy a te példádnál maradjunk).
    Ez a tipikus kábítás hogy jaj semmire sincs pénz de azért net meg számítógép van. Én is egyedül élek, bérből és fizetem magamnak a kaját és rezsit. Szóval hagyjuk ezt a szöveget a reggelivel meg a rezsivel mert te is tudod hogy nem igaz.
    Amilyen áruk van az élelmiszereknek elhiheted hogy 2 vacsoránál nem kerül többe egy mozijegy. de ezt biztos tudod te is, ha magadat vagy a családodat tartod el.
  • who am I 7
    #19
    Az első hihető, másodikban már voltak érdekes dolgok (de azért tetszett), ez a 3. meg 4. rész meg már unalmas rókabőr ugyanarra a témára.Szerintem 3. 4. rész fölös volt, persze valamennyi $ azért biztos bejött belőle, az fontos.
  • digital
    #18
    Aki dolgozik és bérből fizetésből önellátó,vagy családja van,nagyon megnézi mire költi a pénzét. Az egyébként ilyen nélkülözhető "luxus" kiadásokra vagy magának gyereknek reggelire,rezsire stb...
  • 12346
    #17
    asszonnyal ingyé láttuk, így nem volt para esti mozinak, de pénzt mondjuk nem adtam volna ki rá alapból sem:)
  • Daza500
    #16
    De Válság van bazzé ! Válság van ! :D
  • RixosWalerius
    #15
    Diablo az első, de több is van, mivel fenn van netmozin.. Én sem értem, hogy ha tudja, hogy közepes egy film, és csak a 3D miatt élmény, akkor miért nem képes 1800 forintot kiadni érte, inkább a neten a vibráló képernyőn nézi 2D-ben ami elrontja a szemét is...
  • Ulquiorra
    #14
    Dolgozni luxus? Pénzt kapsz érte és akkor nem lesznek ilyen jellegű akadályaid
  • winnie
    #13
    anyám, ha nem megy, lógj be, de azt reméltem, hogy lejön, hogy arra célzok, hogy 3d filmet minek 2d-ben megnézni, direkt csökkenteni az élményt.

    mondjuk részemről egy közepes filmet (amiről tudom, hogy az) még akkor sem néznék meg, ha ingyen lenne vagy fizetnének. ne add le ennyire színvonalat:)
  • Hedgehunter #12
    Azert ne legyunk mar ennyire csorok....
  • diablo1336
    #11
    adjál cash-t rá azt majd én is beülök egy közepes filmre ennyi pénzért.
  • winnie
    #10
    van, aki nem moziban nézi?:O ilyesminek másképp nincs is értelme.
  • RixosWalerius
    #9
    a 3D fantasztikus, moziban kell látni!
    a film maga elég kiszámítható és unalmas l(lehet hoyg SPOILER: leszámítva az utolsó képsort)
  • Nethyrrea
    #8
    nemigazán értem miért lenne sikerszéria.

    az első jóvolt, a második a kemény bevezetőtől eltekintve erőltetett, a harmadik szimplán xar, ezt meg....hát meglesem majd de sok jóra nem számítok.
  • Dj Saby
    #7
    Nem tom, nekem tetszett :) A 3 tényleg ritka gagyi volt, de ez nekem bejött.
  • immovable
    #6
    Megnéztem 3D-ben. 1 fos az egész.
  • Sanyix
    #5
    megkapta a 3d támogatást? Na és opengl, directx? Kihajtja a radeon hd 5870-et -e?
  • FefeeX
    #4
    Szerintem elég ratyi lett a 3d megvalósítás, szinte minden filmet láttam 3d-ben, amiket mostanság játszanak, de az "utazás a föld középpontja felé" magasan vert mindent. Totál magasan. Ez a film valahol a jégkorszak3 (ami aztán tényleg szégyen3D) és a szörnyek az űrlények ellen között helyezkedik el 3D terén, kevés volt ahhoz, hogy igazán feldobja a filmet... Sajnos azt kell mondanom, többször mondtam azt, hogy felesleges volt a 3D miatt plusz pénzt költeni, mint azt, hogy ezt totál megérte így nézni...
  • TeDDyRuSh
    #3
    Hasonlóak a tapasztalataim. Nem tudom mennyit dob a 3D a filmet, de amiért én is, és remélem hogy mások, nézik a végső állomás sorozatot, hogy egymástól független epizódok sorozata, ahol az alap történet már ismert, sőőt, a végkifejlet is. Itt csak a trükkös és meghökkentő balesetek amik lázba hozhatják az emberkét. Azzal lehet szerintem kaszálni ebben a kategóriában, ha a végtelenségig sikerül a nézőt felajzani, és elhitetni vele, hogy most lehet másképp lesz.

    Ez a rész persze nem minden esetben ilyen. Sőt. Nekem az már túl sok, hogy maguktól mozgó tárgyak indítják be a reakciót. Nálam elvesztette a varázsát ez a film. Egynek jó volt,nálam simán beleesik a nézhető kategóriába, csak fáj a szivem egy kidolgozott részért, ahol elhitetik velem, hogy akár a véletlen műve is lehetett volna az a bizonyos balesett.
  • bm823
    #2
    Valóban nem egy mestermű, de nem bántam meg, hogy moziban néztem meg. Így 3d-ben egész jó volt.
  • AZTA
    #1
    ritka gyenge film lett az már igaz