16
  • Throme
    #16
    pontosítok: "Azt leírtam, hogy azért ügyes az ms mert az oktatásba már próbál betörni"
    Nem próbál, hanem már betört....
  • Throme
    #15
    Azt leírtam, hogy azért ügyes az ms mert az oktatásba már próbál betörni. Így a diák aki később elmegy dolgozni már úgy kerül ki, hogy ismeri a wint (oprendszer, office, ie). Minenki másnak ott a lehetőség!

    Nekem ebből a böngésző háborúból mindössze az opera módszere nem tetszik, ahogyan próbál népszerűbb lenni. Mint egy pióca. Az eu meg eldönti, hogy nekünk mi a jó és kapjuk a hülye kérdez-felelek játékot a windows-al. Hogy ki mit használ nekem egyébként teljesen mindegy. Végre haladnánk abba az irányba, hogy elindítom az installt és közbeavatkozás nélkül feltelepül az oprendszer a szükséges driver-ekkel együtt, amit automatikusan letölt.

    Nem akarom én (átlagember)leszolni a pingvint, csak azt látom, hogy a linux egyre inkább csicsásabb és ablakosodik. Ez csak a külsőség. Azt nem mondom, hogy rossz, sőt nagyon frankó, hogy ingyenes. De azt is látom, hogy hiába az ingyenesség meg a - hozzáértők szerint - fejlettebb okosabb programozás mégis a többség az ms termékét használja. Senki fejéhez nem tartanak pisztolyt!

    Látom nagyon linux fan vagy mivel az az álláspontod, hogy a win a hülyéknek készül. A butább embereknek. Mondjam azt, hogy ez is sértés?
  • Penge4
    #14
    Szóval ha az MS csinálja, akkor ügyes, ha a többi böngészőgyártó, akkor aljas húzás. Csak az a baj, hogy 90% hülye miatt szív a többi 10%. Ettől még a demokrácia is jobb, ott legalább csak 51% miatt szív a másik 49%.

    Az OOo nem akar olyan lenni, mint az MSO, az OOo egy alapszintű irodai programcsomag akar lenni, ami az átlag igényeit kielégíti, az extra igényeket nem. Hozzáteszem az MSO-tól jóval többféle fájlformátumot felismerve. Csak a legnépszerűbb MSO programoknak van megfelelőjük (Word, Excel, Power Point, Access) a többinek, Publisher, InfoPath, OneNote, Outlook viszont nincs (alternatíva igen, de ezek nem foglalnak helyet az OOo-ban).

    Az meg sértésnek is durva, hogy a Linux Windows akar lenni. A ReactOS, na az akar Windows lenni. A Linux továbbra is egy nyílt, ingyenes, jól használható, biztonságos oprendszer akar lenni, amely átemelt néhány felhasználóbarát megoldást a konkurens rendszerekből, de ettől még a Linux filozófia továbbra sem az, hogy minden Pistike és Gizike gépére Linuxot, hanem az, hogy a nem egy használhatatlan, a leghülyébbek számára is kezelhető tömegterméket gyártsunk futószalagon, ami a rendszer erényeinek a rovására megy.

    Továbbá nincs olyan, hogy "Linux" disztribúciók vannak, azok között meg ég és föld a különbség. Van olyan, ahol magadnak fordítod a kernelt és nincs grafikus felület sem, van olyan, ami csili-vili, van olyan, ami egyszerű letisztult munkakörnyezetet tesz a felhasználója elé, van olyan, ami multimédiás, otthoni felhasználásra van kiélezve, szóval a választék elég bőséges, a Linux továbbra is csak egy kernel, ami ezekben a disztrókban közös.
  • Throme
    #13
    Na de miért egyeduralkodó? Mert ügyes. Az oktatásba beinvesztál, úgy hogy kedvezményesen adja a termékét a diákoknak, suliknak. Onnan kijövők az ms termékeit ismerik majd és azzal akarnak dolgozni, hogy ne kelljen mást megtanulni. Szerintem ezért is van rengeteg program (fizetős, ingyenes) az ablakos oprendszerre. Másrészt a játékfejlesztők is ezt a platformot választják az osx, linux helyett. Tudom oda is írnak játékprogikat, de elhanyagolható a win-el szemben. Az is megfigyelhető, hogy az openoffice olyan akar lenni mint az ms office, a linux meg mint a windows (ablakos csili vili).
    Nem vagyok ms fan de még nekik áll a zászló. Csak kicsit gusztustalannak tartom, hogy egyes böngésző készítők hátulról támadva próbálnak ismertebbek lenni és nem azzal amit tudnak. Persze az ms-t sem kell félteni, biztos volt nekik is elítélendő lépésük....
  • Penge4
    #12
    Az IE csak akkor használható ingyenesen, ha megveszed (vagy lewarezolod) a Windowst. Tehát nem ingyenes, hanem benne van az árban. Önállóan nem érhető el, más platformokra (Mobile Windows-on kívül) nem érhető el.
    Másképp értelmezi az oldalakat az IE6, az IE7 és az IE8 is, de még utóbbi sem követi teljesen a szabványokat. Egy alternatív oprendszert használó gyakorlatilag kénytelen jogszabályt szegni, ha Linux alatt meg akarja nézni, hogy néz ki az általa szerkesztett weboldal egyes IE verziókban. Az nem érv, hogy "Akkor ne nézze meg.", mert mivel ez a munkája, ha nem validál IE-re, akkor "Köszönik, el lehet menni, ki van rúgva."

    2. Ha az általad felsorolt 3 autógyártó valamelyike eléri a 90%-os piaci részesedést és versenykorlátozó megoldásokat vet be, akkor lesz neki létjogosultsága. De amíg nem szenved lényegi hátrányt egy Suzukis egy BMW-ssel szemben, addig nem állja meg a helyét a hasonlat.
  • Matt0123
    #11
    1. Annyiban mindenképp igaza van Pengének, hogy otthoni-kisvállalkozási téren a MS egyeduralkodó. Kérdés, hogy ingyenesen használható (bár a támogatások révén piaci haszonra szert tevő) böngészőknél van-e értelme monopolitást vizsgálni, tekintve, hogy a "Donate" gombra a fanatikusokon kívül más a szemét sem veti.

    2. Ha valóban elfogadják ezt a kezdeményezést, a következő autómba, ami pl Peugeot-Nissan-Renault-stb lesz, Volkswagen motort fogok kérni. És kivágom a balhét amikor elutasítanak, mert ezzel korlátozzák az én döntési szabadságomat.
  • Throme
    #10
    Monopólium? Te magad is felsoroltál más oprendszereket! A következő windowsba meg majd az osx meg a linux rinyálja be magát, mert nem úgy fogy... Kis operás marketingesek már nem tudtak mást kitalálni, hogy többen használják azt a vackot, mint bebújni az eu seggébe és rákényszerjteni az ms-t hogy a portékájuknak nagy publicitást adjanak. Előbb utóbb meg blueray lemezen jön ki az oprendszer mert minden kis takony cég hülyeségét bele kell rakni. Aki meg wint használ majd installáláskor quizjátékot játszik a felugró ablakokban, hogy mit akar használni meg mit nem, mit engedélyezzen meg mit nem....
    Én ha windowst akarok használni akkor ne legyen benne más. Ahogy többen írtátok, ha nem szimpi az ie akkor rengeteg más lehetőség van a neten. Aki meg nem ért hozzá annak a többi böngésző se mond semmit... Kiváncsi leszek az opera részesedésére a win7 kiadását követően, remélem kudarc éri őket!
  • Reg5
    #9
    Azért ne várd el minden PC usertől, hogy fejből vágja az összes böngészőt(nem mintha annyira sok lenne csal lesz*rják). Bár a foxot sokan ismerik, de a többi böngésző neve sokszor kínos fejvakargatást eredményez.
  • Vanek úr
    #8
    Pontosítok: "; de azok már régen nem IE-t használnak, és bármikor bárhonnan le tudják tölteni."
  • Vanek úr
    #7
    Akik nem tudják, mi az a böngésző, azok hülyén fognak állni a választási ablak mellett, hogy "Te, Géza? Most mit kell nyomni?". Aztán ha nem az jön be, amit megszoktak, akkor meg jön a "Te, Géza! Rard már fel nekem azt, ami a másik gépen is van, mert ezen nem találom azt, hogy ....."
    Vagyis a választási lehetőség azoknak jön jól, akik tudják, hogy mik azok, és mik a különbségek; de azok meg már régen nem IE-t használnak. Így pedig Matt0123 hozzászólása mellett teszem le én is a voksom.
  • Baldric
    #6
    Épp azok miatt kell beépíteni a választási lehetőséget akik nem is tudják mi az a böngésző.
    Akik nagyjából képben vannak, már többségében rég nem IE-t használnak.
  • mynameisbence
    #5
    minek ennyit szarakodni ezzel? most komolyan: mennyi időbe kerül leszedni egy akármilyen böngészőt? nálam is fenn van a firefox a chrome az opera. aki nem akarja az explorert használni az nem fogja.
  • endrev
    #4
    Bocs az elírásokért, gyorsabban gépelek, mint amilyen jó a hibafelismerőkém...
  • endrev
    #3
    Az előbb még én sem értettem, hogy mi a túrónak kell itt pereskedni, aztán leesett.

    Skacok, azért kell pereskedni, mert a Microsoft azáltal, hogy integrálja a böngészőjét, sok tájékozatlan "hülyetitkárnő" felhasználvalóval valójában elhiteti, hogy HA Internet, AKKOR Internet Explorer.

    Ezzel valójában ingyenreklámot csinál a saját szoftverének, amit a többi böngésző mint versenytárs NEM TUD ellensúlyozni.

    A piaci verseny AZONBAN arról szól, hogy mindenki EGYENLŐ esélyekkel versenyzhet. A Microsoft (valójában az Apple is) azonban azzal, hogy nem teríti a felhasználó elé az összes lehetőséget a webböngészők tekintetében, rombolja ezt az esélyegyenlőséget.

    ÉS mivel ez az esélyegyenlőség törvényadta jog, a jogsértés egyértelmű.
  • Penge4
    #2
    "No offense de milyen dolog az, hogy megmondjuk valakinek mit tegyen a saját termékébe?"

    Hasonló ahhoz, mint a "Milyen dolog az, hogy a nép beleszól, hogy a miniszterelnök mit ír alá a saját tollával a saját irodájában."

    Ideje lenne már felfogni, hogy a Microsoft nem csak egy oprendszer, hanem AZ oprendszer. Egy monopólium, amelyet nem tudsz kikerülni. Ilymódon igenis vonatkoznak rá a monopóliumellenes szabályok (át lehet őket olvasni a neten), különben gyakorlatilag bármit megtehetne a piaci erőfölényével. Nem tudom mennyire ismered a PC felhasználók mentalitását (a sajátodén kívül), de ha egy kicsit is igen, akkor tudhatod, hogy bármit képesek lenyomni a gyártók a torkukon, ha kellően jó marketinggel kínálják. Nincs veszélyérzetük, nincs rálátásuk, vagy leginkább szarnak az egészre úgy globálisan, csak a saját kényelmük érdekli őket.

    Egyébként a Mac kb 5% részesedéssel rendelkezik globálisan. Majd ha nagyobb lesz és/vagy sok panasz érkezik ellene, vele is fognak foglalkozni. A Linux/Unix/BSD rendszereket pedig ne keverd ide, mert
    1: Nyílt forráskód,
    2: Nyílt szabványok,
    3: Kerneléből fakadóan minden apró kis modulja úgy cserélhető, ahogy neked tetszik.
  • Matt0123
    #1
    "lehetővé teszi a választást 12 internetes böngésző közül a Windows operációs rendszer telepítésekor" - szép dolog ilyen kijelentésre kényszeríteni...

    No offense de milyen dolog az, hogy megmondjuk valakinek mit tegyen a saját termékébe?
    Ha ti elmentek egy étterembe akkor megmondjátok a szakácsnak, hogy ne makói hagymával csinálja a pörköltet, hanem azzal ami nagymama kertjében terem?
    Enyhén pofátlanságnak tartom a dolgot, ha nem tetszik valami NEM KELL megvenni, tessék macet-linuxot-unixot-chromeot-satöbbit használni, a fele ingyen van csak a cod12, a WoW 20. kiegészítője és a doom9 nem fog futni rajta.
    Félreértés ne essék, nem tartom hősnek a microsoftot sem, de azért jogilag így korlátozni egy termék fejlesztését... lassan kb "Rakj össze egy makettet ragasztó nélkül" helyzete lesz.