177
30 éves egyedülálló,egyedüllakó nő vagyok és fogalmam sincs, hogy hogy hozom haza a rengeteg doboz festéket, mikor még autóm sincs. Ja és azt sem tudom, hogy hol vegyek festéket....
  • Terensz
    #177
    "EZ AZ ALKALMAZÁS MEG FOGJA KAPNI:
    Alapadataid
    Neked tetszik"

    Szerinted miért kellenek a banknak az adataink?
  • dusanzita
    #176
    Nem könnyű belekezdeni egy lakásfelújításba.Elegendő alapanyagra és munkaerőre lenne szükség,de ez mind-mind pénzbe kerül.Sokan nem engedhetik meg maguknak,főleg ha drasztikusabb átalakításokra van szükség.A Jövőt teremtünk program 5 családot választott ki,hogy ezzel is segítsék,megkönnyítsék életüket.Nem véletlen esett rájuk a választás,nagyon rászorulnak.Egy szavazattal Ti is hozzásegíthetitek egyiküket egy teljesebb élethez.https://www.facebook.com/ErsteBankHU/app_337868249627819
  • krapekap
    #175
    Mi lett a projektből? Sikerült befejezni? Vagy legalábbis elkezdeni..
  • Legend Killer
    #174
    ok :D
  • pxxl
    #173
    téháiksz
  • zsutyesz
    #172
    gratula!
  • pxxl
    #171
    a csajjal élek együtt már majd 2 éve
    szoba meg a pocaklakónak kell, miatta költöztünk át nagyobb szobába. 1-2 hét és jön az új családtag
  • Legend Killer
    #170
    voltá a csajnál? :D
  • pxxl
    #169
    majd lesz este mrá nem volt időm. illetve erőm
  • zsutyesz
    #168
    képt
  • pxxl
    #167
    huhh húzós hétvége volt. 20m2 szoba (4x5m)...szombaton kipakoltunk minden szekrényt, ágyat, elementem venni szőnyeget, karnist stb, kifestettem a plafont 2x (kék), vasárnap lefestettem a falat (sárga), öröm volt a plafon és a fal találkozását festeni..., be a szivacs, rá a szőnyeg, be a szekrény, ágy, szgép, este már ott aludtunk :) most kb minden egyes izmom fáj, és sajog. ilyen rohamtempóban még nem csináltam szobát. pláne nem ekkorát... de megérte
  • erieskrisz
    #166
    Hát én nem tom milyen a pingvines én a tescosat azért irtam példának mert vagy 5-6 éve azt vettek egy fürdöszobához és mikor már 4x guritottam le a fürdöt és még mindig foltos volt megfogadtam hogy tescos festékel nem festek többet.
  • BenceYCE
    #165
    Anyagot csak magunknak szabad venni, de az azzal dolgozónak legyen beleszólása, hogy milyet, mert Ő tudja, hogy melyik szar, és melyik nem.
  • BenceYCE
    #164
    Régebben a héra volt az Isten. Ma a pingvines is pont olyan jó. Olcsó és takar.
  • BenceYCE
    #163
    Ráadásul a szíve választottját akarta felfesteni, pedig a szűk helyekre világos szín a kötelező sajnos. A galéria korlátját meg kár volt lefesteni. A festék iszonyú hamar le fog kopni, a lakkozott csiszolt meg amúgy is szebb egy fán. A galéria gerendáin ugyan ez a helyzet a kopástól eltekintve. Kicsit az az érzésem, hogy a kevesebb szín valóban több lenne. Mondjuk vannak olyan emberek akik kuckósítani szeretnek helyiségeket és vackolnak. Van aki meg a tágas érzetet szereti.
  • BenceYCE
    #162
    Látom a páraelszívót még kihagytátok, de a helye megvan. Hova fog a csöve kerülni? Mivel burkoljátok a csövet? A neont feltehettétek volna egészen a felső szekrény alá. Lehet ilyen sarokarmatúrát kapni aminek a konnektorjai és kapcsolói 45 fokos szögben lefelé állnak. Az áramot kaphatta volna a szekrény mögül. A másik oldalon mutatóba tettétek azt az egy konektort vagy használni is fogjátok a konyhát? :) Én 10-et dobtam fel, + az armatúrákon lévő 4 db. Néha ez is kevés. Ráadásul igencsak alacsonyra került a falon. A mosogató nem tudott az ablak alá kerülni, hogy fölé lehessen hajolni? A bútor koronája mikor kerül fel? Amúgy tök jó színválasztás. Hol vettétek a korpuszokat, munkalapot, dekorfalat?
  • BenceYCE
    #161
    Vagy a felső sor üvegtéglát hagyhattátok volna ki, vagy az ajtónyílást félboltívesíthettétek volna. Így kicsit csálé. Amúgy szép lenne. Az is egy megoldás lett volna, hogy még két sor üveget engedsz fölé, amiből a legfelső sort az ajtó fölé engeded. Vagy a jobb felső sarokban 6 db-ot kihagysz. Értem ezalatt, hogy 45 fokos szögben 3x3 felét. ;)
  • mila69en
    #160
    sok esetben felmerül aza probléma, hogy az anyagon spórolnak ezt veszem mert ez olcsóbb kétezerrel...de a szakitól elvárják ugyanazt a minőséget...
  • atomkrumpli
    #159
    pontosan
  • Sadist
    #158
    Hahó, te egy szolgáltatást veszel, amiért fizetsz. Ha a szaki nem csinálja meg rendesen, akkor simán reklamálhatsz. Ez nem a munkába beleugatás, hanem egyszerűen vannak a vevő által elvárt dolgok. Hogy azokat hogy oldja meg a szaki, na AZ tartozik rá, és abba nem kell belepofázni.
  • erieskrisz
    #157
    Ám az semm biztos hogy a szakember a hibás. Vegyük példának monlyuk a járolapot vagy a csempét ha van éppen kéznél egy nézél bele a sikjába.Van olyan járolap illetve csempe hogy lehetettlen fogasmentesen lerakni például.Vagy a festö azt mondja hogy vegyünk ezt vagy ezt a festéket de a tulaj azt mondja hogy az drága vegyünk olcsobbatt.És mint tudlyuk szarbol nem lehet várat épiteni
  • Willi Betz
    #156
    Na ez az...kárszakértő ismerős. De ez nem minden családban van így. Meg az se megoldás,hogy ütöm a fejét a munkásnak,hogy "ott kimaradt egy folt" vagy "ez nem illeszkedik rendesen" mert nem azért hívtam ki,hogy én csináljam meg helyette azt a munkát amihez nem értek. Különben saját magam megcsinálnám,ha értenék hozzá. Elvégre Ő se ugat bele az én munkámba,hogy azt miért nem ugy csinálom?! Az meg,hogy "legalább megvan" ezzel én is így vagyok,nem kezdem el keresgetni a hibát abban amit a szakember 5 perce fejezett be,hanem örülök annak,hogy megvan és nem kell foglalkozni többet vele.
  • erieskrisz
    #155
    Hát gyerekek a témainditó nem sürün irogat ide. Pedig segitenék neki csak a sok sexmániás elüldözte
  • autoszimulator
    #154
    nem fogja, csak nem szabad tutyimutyinak lenni. nálunk az emberek jó része az, beletörődik, persze hogy meg merik tenni, hogy szarul csinálják meg.

    nálunk például a lépcsőt járólapozták le olyan szarul a szakemberek, hogy rá egy hónapra elkezdett mind mozogni. Lettek hívva, jó majd jövünk, stb. aztán a hatóságok megemlítését követően aztán mégis csak odajött, akkor még kicsit huzakodott, hogy ez nem az ő hibájuk, ekkor a kárszakértő ismerős bizony meggyőzte őket, hogy ez nem user error, és ha bejelentjük ez biztosításra, a biztosító a kivitelezőt venné elő. Ekkor voltak oly kedvesek, hogy megcsinálták normálisan, ráadásul a szétb*szott járólapot is ők vették meg.

    másik esetben pedig egy márvány síremléket adtak át gyönyörűen, keresztbe rajta egy repedéssel. Látták, biztos, de felszenvedték oda, és így átadták "hátha lenyeli a vásárló". nem nyelte, cserélik ki, már csinálják a másikat.

    erre is csak az ember szoktatta rá a munkásokat, hogy ha szarul is el lehet végezni, és sokaknak "na mindegy legalább megvan" felfogása van, akkor miért erőlködjenek, hogy tökéletes legyen? mit szólna az ilyenek, ha a pék beleszarna a kenyerébe, elreszelné a fékolaj vezetékét az autószerelő, rossz szervét venné ki a doki?
  • Sadist
    #153
    Név, cím, telefonszám, testi paraméterek, mellbőség, egész alakos fénykép ilyenkor nem árt. Valamint hogy mennyit vagy hajlandó rászánni/mennyit vállalsz be a szolgáltatásért cserébe.
  • Willi Betz
    #152
    Nagy ívben szarik rá,hogy te mit mondassz. Azzal lerázza magáról,hogy ha megszárad nem lesz foltos.
  • rostasjanos
    #151
    Ezt nézzétek meg.festés előttfestés után
  • zsutyesz
    #150
    köszi az infót, majd legközelebb.:)
    egyébként mi is téglaházban lakunk.
  • Tikal #149
    elotte le kell kenni egy cuccal, most nem ugrik be a neve, a lényeg hogy az biztositja hogy egyenletes legyen a fesgék és ne legyen foltos...panelekben mondjuk nem szokott ilyen probléma lenni, inkább tégla házakban..
  • autoszimulator
    #148
    hát azért mondjuk én addig nem engedek el egy festőt, amíg a munkája nem tetszik. próbálna meg foltosan hagyni egy falat, nem azért van fizetve.
  • zsutyesz
    #147
    akkor nem, a miénk Orange Tropics.
  • Willi Betz
    #146
    Terrakotta
  • zsutyesz
    #145
    Ja, ez nagyon függ a fal minőségétől. Nálunk is vannak helyek, ahol kicsit foltos.
    Arról nem is beszélve, hogy az ablaknál világosabbnak látszik, beljebb sötétebbnek és festéskor se látod a szoba minden részét ugyanúgy, hiszen másképp esik rá a fény.
    Egyébként a festők se tudják jobban megcsinálni, csak lehúznak egy csomó lóvéval...

    Mi is Dulux-szal festettünk, akkor ez lehet, h ugyanolyan szín...
  • Willi Betz
    #144
    Rábasztál,mert nem Tesco festék:) Ez Dulux festék. A foltosság meg ezvan,átmehetsz rajta párszor,de ugyanugy elfog ütni a szín,mert valahol világosabb lesz,vagy sötétebb. Ja és nevetni fogsz,a szaros festők is foltosan festenek. Lévén,hogy ugysem az övék a lakás.
  • Daza500
    #143
    Cigányasszonytól :D
  • Carlos
    #142
    Óccsó húsnak híg a leve.
    Ha évente akarod újrafesteni vegyé festéket ezeöccá -ért!
  • zsutyesz
    #141
    Dulux-szal festettük ki a kisszobát, iszonyat jó az a festék! Nem fröcsköl, könnyű kenni és kiadós is.

  • erieskrisz
    #140
    Meg egyébként is mit akarsz 5 forintbol kifesteni egy lakást pont a héten voltam megnézni egy melót marha nagy nappali konyha wc fürdöszobát kellet volna festeni, javitások is lettek volna mondtam csokának 50 ropiért kifestek .Erre a csoka hát ök 20 ezere gondoltak annyagal együt hát ez elmebeteg gondoltam magamban az anyagot nem veszi meg 15 ezernél olcsobann ki a faxom fog neki 5ezerért kifesteni ennyi mindent nem tudom, de én mondtam neki oksa akkor keresen olyat aki ennyiért megcsinálja.Gondolom te is ilyen vagy
  • erieskrisz
    #139
    Igen ember 5ropi egy 5 literes festék abbol ha veszel 2 kifestesz egy szoba konyhát.De ha gondolod kevertesél szint magadnak 4 éve akartunk egy 16L vödör piros festéket kevertetni és azt mondták oké 30akárhányezer forint.Erre lementem 4 kapuval arréb tölünk a festékboltba és vettem 2 vödör piros Dulux festéket asszem 12-14 ezerért kifestettem a szobát pirosra és 1 vödör festék még meg is maradt a 2 böl.
  • huntofa
    #138
    igen bazdmeg és az is vegyen drága festéket akinek alig van pénze.....