51
  • asysoft
    #51
    Sejtettem, hogy e-mailnél is van korlátozás: ilyen formában meg lehetne BT-nél is oldani.
  • Ulkesh
    #50
    "Csak, hogy tisztázzunk valamit: BT alatt a Bluetooth szabványt, s nem a Bittorrent technológiát értem. Nem igazán fogom fel, miért kell úgy kezelni, mintha mindenki a BT-korlát nélküli telefonjával küldözgetné a másiknak a zenéket, s egyéb jogvédett tartalmakat"

    Azért, mert a többség csengőhangok és zenék küldözgetésére használja.

    "én legtöbbször képeket szoktam forgalmazni"

    Képet eleve e-mail-ben küldök, mert akinek szánom az nem a telefonja kis képernyőjén akarja nézegetni, vagy eleve nem is ért hozzá, hogy a telefonjáról a PC-jére juttassa. Így nekem is, neki is egyszerűbb és gyorsabb e-mail-ben átküldeni.

    " Ráadásul a warez-ellenesség magyarázatával egy gond van: e-mailhez csatolhatsz fájlokat, s fogadhatsz is - az nem zavarja a kiadókat?:)"

    E-mail-hez sem csatolhatsz jogvédett tartalmat, csak akkor, ha jailbreak-elt a készüléked. Elég szépen körül van ez bástyázva, hogy jogilag ne köthessenek bele.
    A fogadás meg olyan dolog, hogy az a küldő sara, mivel elsősorban mindenhol a megosztás az amiért harapnak.

    --

    Az igények valóban különbözőek, és ezért személyeskedni teljesen felesleges, megértem, ha bosszankodsz ezért.

    Az Apple viszont elég rendesen felmérte a konkrét igényeket és azt rakja a készülékbe, ami a többség számára fontos. Ezt támasztja alá a közel 50 millió eladott iPhone és az, hogy az eladott készülékek alig 1-2%-át jailbreak-elik a tulajdonosok no meg ennél a készüléknél a legmagasabb az elégedettségi faktor.
  • asysoft
    #49
    Android 1.5-től van lehetőség natív kódú részek használatára.

    "1 év múlva mikorra a többi platform megerősödik"
    Ha addigra megerősödik az Android, egyelőre sajnos alig van pár készülék, ami ezzel érkezne. S ha meg is erősödik: anno is röhögött mindenki az MS-en, mikor meg akart jelenni a konzolpiacon, míg ma már komoly tényező, s azért nullánál jobban áll a mobiloknál (vannak tapasztalt fejlesztők).

    Symbiant is rég óta fejlesztik, mégis az S60v5 készülékek (legalábbis ami a Nokiától került ki, bár tudtommal SE Satio sem remekel ilyen téren) kritikán aluli szoftverrel érkeztek a piacra.

    Csak, hogy tisztázzunk valamit: BT alatt a Bluetooth szabványt, s nem a Bittorrent technológiát értem. Nem igazán fogom fel, miért kell úgy kezelni, mintha mindenki a BT-korlát nélküli telefonjával küldözgetné a másiknak a zenéket, s egyéb jogvédett tartalmakat, én legtöbbször képeket szoktam forgalmazni. Ráadásul a warez-ellenesség magyarázatával egy gond van: e-mailhez csatolhatsz fájlokat, s fogadhatsz is - az nem zavarja a kiadókat?:)

    "Szerintem kb. annyira fontos dolog ez, mint az előlapi kamera :D"
    Különböző igényeink vannak. De azért lehülyézni bárkit (lásd még "seggsötét 'embert' " by FlyingV), mert egy készülék funkcionalitásánál többet vár el, hatalmas nagy baromság.
  • Ulkesh
    #48
    "Androidra is lehet natív kódú részeket írni az NDK segítségével."

    Erre valami példa, esetleg link?
    Én beszéltem már Android-ra fejlesztő emberkével és Ő nem tudott ilyesmiről.

    "Én ebben nem lennék biztos, nomeg ha mégis: legfeljebb "újrakezdi" a dolgokat WM7-el"

    1 év múlva mikorra a többi platform megerősödik és szinte teljesen kiszorítja a piacról, már nem lesz egyszerű "újrakezdeni". Szerintem bármit is tesz a MS, ezen a téren sereghajtó marad a jövőben.

    "utóbbira kíváncsi leszek, főleg mert Nokia fejleszti, s ugye ez a cég nem éppen a legstabilabb szoftvereiről híres…"

    Nem friss fejlesztésről van szó, ez a rendszer, legalábbis az alapjai már lassan 4 éve a piacon vannak és elég jónak számít (bár az eszközök eléggé hardverszegények voltak eddig, de az N900-ról ez nem mondható el).

    "de a BT korlátozására nincs emberi érv "

    Üzemeltess egy zenei és filmes áruházat a neten, legyél leszerződve a legtöbb stúdióval és forgalmazóval, aztán nézzük meg miért nem fogod engedni az internetes áruházadra épülő eszköz esetén a jogvédett tartalom továbbküldését
    Olcsóbb elviselnie az Apple-nek a fórumok fikagyurijait, mint 2-3 stúdió által indított pert. :D

    Az más tészta, hogy 2 év alatt egyszer sem volt még szükségem BT fájlküldésre (és előtte se használtam soha, amikor még olyan készülékem volt ami tudta). Szerintem kb. annyira fontos dolog ez, mint az előlapi kamera :D
  • asysoft
    #47
    Androidra is lehet natív kódú részeket írni az NDK segítségével.
    "...Valószínű addigra a teljes platform elhal."
    Én ebben nem lennék biztos, nomeg ha mégis: legfeljebb "újrakezdi" a dolgokat WM7-el (amúgy is nagy változásokra van szükség, pl HW gyártók "rövidebb pórázon tartására", hogy egységesebb legyen a szoftverkörnyezet, s szoftveresen is elég nagy lesz az ugrás ahhoz, hogy minden jelenlegi alkalmazással kompatibilis legyen), konzolpiacon is nulláról hova küzdötték fel magukat...

    Symbian "resetre" valóban szükség van, QT alapú '^4-nek meg van az az előnye is, hogy így közelebb kerülhet a Maemohoz (utóbbira kíváncsi leszek, főleg mert Nokia fejleszti, s ugye ez a cég nem éppen a legstabilabb szoftvereiről híres...)

    WebOS nálam egy "titkos favorit", kezelőfelülete szerintem zseniális (sajnos csak videón láthattam még, ezek alapján úgy tűnik, lazán egy szinten van az iPhonéval), viszont CSS+JS viccelődés nagyon megköti a fejlesztők kezét, remélem hamarosan megjelenik a natív alkalmazások írásának lehetősége is.

    FlyingV: nem akarok megint belemenni egy meddő vitába, de a BT korlátozására nincs emberi érv (te a warezzal jöttél, de e-mailen keresztül is érkezhet/mehet galád módon a jogvédett tartalomról készült fénykép/hangfelvétel), mailezés pedig amiatt nem mindig jöhet szóba, mert nem biztos, hogy a fogadó oldalon is hasonló képességű készülékkel rendelkeznek. (És őszintén: mi bajt okozna számodra, ha +1 gomb lenne az UI-n?) Dehát, ezt múltkor is leírtam, mégis számodra a normális BT jelenlétének hiányának felemlegetése szánalmas iPhone "fikának" (hey, de utálom ezt a szót) számít, pedig egyes embereknek (mint nekem) ez bizony fontos.
  • Ulkesh
    #46
    "Nekem Iphone-om van, de olyan döglassú a szerencsétlen, minimális memóriával és gyenge procival, hogy néha 1-2 percet sakkozhatok, mire történik valami."

    Szerintem nem kellene nagyokat mondanod, ha le akarod húzni a készüléket, akkor mielőtt tulajnak kiadod magad előbb menj el egy T-Mobil pontba és nézz meg egyet :D
    Nem létezik olyan alkalmazás, vagy funkció ami akár az első generációs készülék esetén is percekig tartana, még a legrégebbi rendszerek esetén is 1-2 másodperc a leglassabb reakció is.

    "De amint tudok, nevezek be egy winmobile-osra, az teljesen biztos!"

    Ott valóban fogsz perceket várni, igaz legalább nézhetsz egy színes karikát forgolódni közben :D
    Főleg, hogy a legtöbb WinMo mobil gyengébb hardverrel van szerelve, mint az iPhone.
    Ami meg hasonló vassal készül, az sem olyan gyors, mert a szerencsétlen WinMo nincs felkészítve ilyen hardverek kezelésére, így vagy a gyártó (HTC, Samsung) fércel össze egy többé-kevésbé működő drivert (ami nem lesz kompatibilis a másik gyártó megoldásával), vagy egyszerűen nem is készít hozzá. Így a rá készült alkalmazások egyike sem fogja a hardveres tudást kihasználni. Ezért sincsenek iPhone szintű játékok WinMo-ra (meg azért, mert abban technikatörténeti kövületben egy alkalmazás maximálisan 32 MB-ot tud megcímezni, ami édeskevés ilyen felhasználás esetén).
  • Ulkesh
    #45
    Az Android nem megfelelő kihívó az iPhone számára, mert a java felületű OS sokkal több megkötést tartalmaz, mint az iPhone valaha is. Gyakorlatilag jelenleg lehetetlen normális sebességű garfikát használni Android-on, mivel a hardvert nem kezelheti semmi közvetlenül (ezért nincsenek olyan játékok rá mint iPhone-ra).

    A WinMo kiesett a versenyből egyelőre, részesedésük zuhan, a gyártók sorra lépnek vissza tőle, a saját gyártója is elmarasztalóan nyilatkozik róla (Ballmer, Gates), technológiailag 5-6 éves lemaradásban lévő elavult rendszer. Következő változata, ami lehet, hogy javítana a megítélésén több mint 1 év múlva kerül piacra. Valószínű addigra a teljes platform elhal.

    A Symbian jelenlegi formájában zsákutca, fejlesztése törölve. A következő generációja a Symbian^4 jobb lesz, alapjaitól újraírták, de a régi változatokkal teljesen inkompatibilis, így 0-ról kezdhetnek rá fejleszteni ismét. Fő gyártója a Nokia sem tartja már kiemelt rendszernek, a jelenlegi álláspont szerint már csak a belépő és középkategóriás készülékekbe kerül csak.

    Maemo a Nokia titkos fegyvere, amit a felső kategóriába szán és a jelenlegi ismeretek szerint az piac legmodernebb rendszere lesz. Igazából nem teljesen új fejlesztés, mert a régebbi tabletjeinek feltuningolt és újragondolt felületű rendszere, így már induláskor elég szép számú alkalmazás lesz hozzá.

    WebOS alapjaiban jó ötlet, de szintén az Androidhoz hasonlóan elfedik a hardvert egy web alapú felülettel, ezért teljesítményigényes alkalmazás nem fejleszthető rá. A Palm túl későn eszmélt, ez a pár új rendszerű készülék már nem fogja kihúzni őket a pénzügyi csődből.

    --

    Jelen pillanatban technológia fejlettségben, sebességben, megbízhatóságban és hardveres tudásban a Nokia N900 az egyetlen kihívója az iPhone 3GS-nek.
  • FlyingV
    #44
    uhh sok szót kihagytam már látom mindegy kössetek bele le vagytok szarva :)
  • FlyingV
    #43
    vicc.

    ennyi seggsötét 'embert' én még nem láttam :) De gáz, hogy nincs benne 3G! Ugyanez az ember Apple 3G vásárlása után: ki szoktam kapcsolni, tökfelesleges, csak az akksit zabálja (ez amúgy tényleg gyengepontja az iPhoneoknak, de a 3G mindenhol többet fogyaszt!)..

    Bluetooth: tetheringre jó, a sok debil bluetoothos fültartozékára jó (a leggyászabb az, amikor az ember egyik fülén folyton ilyen villogó/nem villogó kinajiocógagyivacak van), de hogy mit nem tudsz elküldeni e-mailben, amit el akarnál, azt nem tudom.. Az meg ha a másik trágya 64 gigapixeles Hubble-űrtávcső minőségű részletességű rendőrnyomozós képet csináló szerkezeten nem lehet rendesen e-mailezni/normálisan csatolni, az meg már ne a zájfóón hibája legyen.. A fényképezőgép-telefon keresztezés a sok könnyen befolyásolható ember miatt amúgy elég nagy siker lett, ahogy főfogyasztónk, Kheller is bizonyítja - olyan kis fos optikára minek ekkora részletesség? Addig nem szabad hinni a kamera fejlesztésének, amíg nem kezdik el növelni az optika méretét. Mitől jó 12MPx-es fotót 2-3 MPx felbontásban nézni? Vagy mindenki plakátméretű fotókat akar nyomtatni?

    Alkalmazásokra meg ott az AppStore (a szaros magyarokon kívül az ember nem úgy indul el, hogy lopunk valamit, hanem úgy, hogy veszünk.. Amit meg kell venni, az úgyis itt is-ott is ugyanannyiba kerül, free progik tömkelege megvan iPhoneon is.. ).

    Gyorsaságban már tényleg sok készülék felzárkózott (itt jegyezném meg: nem mindegy, milyen hardver van WinMo alatt, ugye, mert többféle :) ), használhatóságban viszont nem. Más az, ha valami papíron mindent tud, a gyakorlatban meg kedve nincs az embernek használni, olyan kevéssé ergonomikus az OS.


    GPS: idő kérdése, de nem rossz a hardver ami alatta van. Wi-Fi-ben is, hálózatkeresésben is elég jó amúgy a készülék (Wi-Fiben főleg!)

    cateran: Az Apple termékek nagy része 'kezdőára' drága, hosszú távon viszont sokszor jobban megérik a pénzüket. Ez az ÉN tapasztalatom. És az meg lehet, hogy nem fingott passzátszelet, sok sikeres termékük alapötletét nem ők találták ki, viszont ők vitték csúcsra. Mert bizony az érintőkijelző is az iPhone miatt lett divat! LG még úgy rá is gyúrt, hogy fél évvel hamarabb kijött egy Pradával :D Vannak amúgy tényleg komoly fejlesztéseik nekik is, amiket meg mások használnak :)

    Android az, ami az én szememben felveszi a versenyt az iPhone OS-sel. A multitaskingnál meg (SZVSZ) jelenleg jobb megoldásnak tűnik ez a kicsit körülményes push notifications. Nem ad annyi pluszt, hogy a szűk keresztmetszet (telefonos hardver) teljesítményét visszafogják vele, a felhasználó úgyis előbb-utóbb telitömi a RAM-ot.

    Nekem iPhone 3G-m van. Ez az első kütyüm, amit tényleg szeretek, semmi pénzért nem cserélném el másra. Számomra a nagy hiányosság az a tethering hiánya volt, ezt szerencsére orvosolták. A köv gen-t viszont várom, mert azért a 3GS gyorsasága tényleg jó (az enyém se lassú azé' :)).

    Biztos kihagytam pár dolgot, de akkor is, el kell fogadni az iPhone magasan az egyik legjobb készülék. Android az egyetlen kihívója, a HTC-nek köszönhetően evickél még a WM (csoda, amit kihoztak belőle), de nincs jelen formájában értelme, HTC Hero szerintem amit még érdemes venni. Symbian meg tényleg nevetség. Palm Pré-re lennék kíváncsi, de az se lett olyan jó állítólag, multitaskingtól az is meghal, stb. Aki meg nem netezik sokat, az ne vegyen érintőkijelzős készüléket.. Mert az az igazi 'sznob' vagy mittomén, csak azé veszi merazjóóóésdivatos.. Aztán meg nyavalyog, hogy miért pazaroljam én a pénzem ímélre, dekakiazájfónhogynemtudblúútúúúúúúszt!!
  • Utokverek
    #42
    Nekem Iphone-om van, de olyan döglassú a szerencsétlen, minimális memóriával és gyenge procival, hogy néha 1-2 percet sakkozhatok, mire történik valami.
    És nem gyári hibás a drága, mert 1 év alatt ez a harmadik nálam, mert a másik kettő ment vissza garival applenak, ennek eddig, még, semmi baja, szerencsére.
    De amint tudok, nevezek be egy winmobile-osra, az teljesen biztos!
  • eto demerzel
    #41
    nekem van blackberry-m igaz a regebbi model 7290 de nm cserelnem el... pegig volt/van nokia e60, sony, stb.
  • narumon
    #40
    Azért ez nem teljesen igy van. Max azt mondhatja rá hogy nincs garancia. Ha valamit megvettél az onnantól a tied és ha rászarsz vagy összetöröd ahhoz sincs a gyártó cégnek semmi köze. Egy jó kis pereskedést megérne a dolog, én állok elébe.
  • narumon
    #39
    Egyetértek. Egyébként ha Jailbreakelve van a telefonod akkor van pendrive app, ha felrakod megadsz egy tárhely méretet és azt utána pendriveként látja a PC.
  • narumon
    #38
    Érdekes koccanás lehet azt amit egy 2mpixel vagy az újabban 3Mpixel kamerával nem lehet lefényképezni. Biztosan érzékeli a törött autó, hogy "jujj 3mpixellel fényképeznek, ezt én nem engedem" :D (súgásként egyik sem bélyegméret ha megnézed a hozzá tartozó felbontást.)
  • cateran
    #37
    Ize..a sajat termekevel kapcsolatban igen,o donti el,mit lehet es mit nem lehet vele...(azt nem tudom mit nyilatkoztak vagy hogy egyaltalan nyilatkoztak-e,de hogy ok dontik el,hogy szabad-e vagy sem az tuti...ebben az esetben legalabbis:D)

    Van igazsag abban amit irtal,de a fanok mas kategoria...en magam vedenek meg minden -jelen esetben- apple fant,HA kepesek lennenek elismerni,hogy vannak hianyossagai az -jelen esetben- iphonenak....de nem....(ugyanez vonatkozik az ms vs linux,ati vs nvidia,amd vs intel,xbox 360 vs ps3,stb fanokra..)

    Kedvencem amikot valtig bizonygatjak,hogy az apple nem draga...nem a nagy turot:D (az mas kerdes,hogy amit ad az araert az megeri-e..szvsz messze nem..pl.az iphone nem tudom mennyire jo vagy rossz,de hogy nem er meg 530 fontot payg-ben az egeszen biztos:D De ez az en maganvelemenyem:D)

    Masreszt azert baszogatjak az apple tulajokat,mert a legtobbjuk (tisztelet a kivetelnek)azt hiszi,hogy az apple fingotta a passzatszelet es azzal,hogy vettek 1 apple termeket,mar vmi elit csapatba tartoznak...(olyasmi, mint amikor a sok vakeger azt hiszi,hogy a sony high-end ceg...sigh...)

    Ez persze sokak csoret piszkalja,hisz veszettul indokolatlan:D

    Ami elott leemelem a kalapom az apple cuccaival kapcsolatban,az a design es a marketing..az top class:)
  • Kheller
    #36
    Te szuperhülye, ki beszélt itt égő autókról?
    Nem mintha agyalágyultokon segitene megérteni, hogy mire jó egy telefonban egy normális fényképező és kamera, de azért megjegyzem, hogy egyszerű koccanásos balesetek voltak. Majd ha pár év múlva az iphone eléri a mostani konkurencia kamerájának szintjét, akkor majd rohadtul fontos lesz nektek. Ugyanez ment anno a VGA kameráról: jóaz, nem kell jobb. Azért csak beleraktak egy (adott időben szintén elavult szar) kamerát, most már ez a nagyon jó, ennél jobb nem kell. Bluetooth-os tethering is hülyeség volt, egészen addig mig sokév késéssel sikerült az apple-nek is implementálnia, több kevesebb sikerrel. De a sok agymosott marha csak úgy issza az apple marketing bullshitet és csodálkozik, ha hülyének nézik...
    Na sebaj, vegyétek csak ezt gagyit sokszázezért, az értelmes embereknek ettől semmivel nem lesz rosszabb, legfeljebb egy jót mulat az emberi hülyeségen.
  • Abysmal
    #35
    "Az Apple kijelentette, hogy az iPhone jailbreak-elése illegális" A Pepsi kijelentette, hogy a Coca Cola fogyasztása illegális, ez kb ezzel egyenlő, nem az Apple dönti el, hogy mi illegális, és mi nem, vagy igen?
    A fényképező tényleg gyenge képeket csinál, a BT nem sokat ér, Pendrivenak nem használható (nem mindenhol van wifi, hogy ily módon küldözgessük az adatot), és a GPS is elég gyenge benne (a többi mobilban nem tudom milyen erős van) ezek nagy hiányosságai az iPhonenak, de nincs tökéletes telefon.
    Az "elavult hardver" érdekes, az iPhone 3GS-nek van az egyik legerősebb hardvere.
    Az iPhone sokáig nem tudott MMSt küldeni, most őszintén, ezt használja valaki? Én még egyet sem küldtem soha. Az első iPhone csak az USA-ban volt hivatalosan elérhető, ahol akkor tulajdonképpen nem volt se 3G, se MMS akkor minek raktak volna bele?
    Törés nélkül tényleg nem sokat ér az iPhone, de JailBreakelve alig van valami amit nem lehet vele megcsinálni. Az iPhoneok gyors merüléséért a push, volt a felelős, amit ki lehet kapcsolni, illetve az, hogy sokan visszarakták a backupot a régi beállításokkal, ami bekavart neki.
    Szarrá fagyó iPhoneról, nem tudom hol hallottál, de még JB-elve sem fagy, ezen a téren nagyon el vagy tévedve, az OS erőssége a gyorsaság és a stabilitás, nem fagy egyáltalán. Max ha bevágod a fagyóba!
    Biztos igazad van azzal kapcsolatban, hogy az iPhone hibája, hogy a iGonál szarul csinálták meg a programot, majd gyorsan kiadták így bugosan, hogy elmondhassák, hogy az övék az egyik első GPS progi iPhonera. A Navigon valahogy meg tudta rendesen csinálni a saját verziójukat.
    Írtad, hogy az iPhoneon ha sok program van fent, akkor behal, ne nevettess már, ez is mekkora hülyeség, nem fagy az be, akármennyit is raksz rá fel.

    A kedvencem az mikor az iPhonet fikázzák, és felsorolják, a BT-t, régen a copy-pastet, a kamerát, stb.-t, hogy mekkora szar, hogy nincs benne, erre az iPhone-os mondja, hogy nem kell az, akkor mindenki fikázza, hogy milyen hülye, hogy amíg nincs, addig mondja, hogy nem kell, aztán ha lesz, akkor meg veri rá a mellét, hogy van. Nem érzitek, hogy az összes többinél is ez van, nem csak az iPhonenál, pl. nem kell app store, nem kell MT, nem kell egyszerű kezelőfelület, nem kell használható érintőképernyő stb. aztán ha belekerül a frissítésbe, akkor ugyanígy verik a mellüket a Symbianosok, és a WinMo-sok is.

    Na miután ezt mind leírtam, kitaláljátok, hogy miyen mobilom van?
    SE K800i Szal nem mondhatjátok, hogy Apple fan vagyok.
    Jelenleg amúgy épp egy új mobil vásárlását tervezem, az iPhoneban azért van pár megkötés, ami még elmenne, de nagyon drága sajnos, WinMo+Symbian játékok bénák, gyagyik, MT nincs, lassúak, a Symbi meg elég fos, az eddigi tapasztalataim alapján. Az Android jónak tűnik, de még kipróbálásig sem jutottam.
  • narumon
    #34
    én akkor is csak annyit mondtam, hogy nekem nem kell BT.Megjegyzem azóta sem használtam, mindig elfelejtem hogy van egy ilyen szabvány is amúgy ... :)
  • Sanyix
    #33
    bezzeg ha lenne m$ telefon... superkhellernek már a sony walkman is szar lenne :D
  • cateran
    #32
    Pedig apple fan vagy:)(iphone legalabbis:D) Hogy honnan tudom? Mert amikor arrol volt szo,hogy mekkora fail a BT az iphoneban,nekialltal megmagyarazni,hogy az miert feature...meg hogy milyen konnyu emailben elkuldeni a dolgokat...csak az maradt ki,hogy milyen "konnyu"amikor NEKED kuldene vki vmit nem iphonerol...es itt bukik ki,hogy -ebben- hiperszar....de ahelyett hogy elismerted volna,hogy ebben szar,de amugy jo,csak kototted az ebet a karohoz,hogy mekkora kiralysag emailben kuldeni vmit is...
    Amugy a legujabb iphonerol csak 1 dolgot tudok biztosan...payg-ben kibaszott draga...a legdragabb telefon amit eddig lattam...
  • narumon
    #31
    :D
  • narumon
    #30
    Megint összevissza beszélsz, nem azt irtad hogy az első edge volt vagy gprs hanem azt irtad hogy az összes az a legújabbat kivéve, ez epic fail.
    Nem azt irtad, hogy a nokia n82 jobb képet csinál mint az iphone, hanem azt hogy olyat mint egy kompakt fényképező, ez epic fail.
    Az életszerű példádra hoztam fel a backgroundert és akkor menni fog ez is.
    Itt is mákos vagyok, mert a szifon.hu közösséggel egyetemben minket nem hivott be a tmobil és nem mondta, hogy ejnye ejnye.
    Nálam iphone még soha nem hányta össze magát, atom stabil, nem hiába váltottak ismerőseim mindenféle winmo ketyeréről iphonera.
    A touch kijelző még szerencsére hogy mindegyik iphonenak ugyanolyan, hiszen a legjobban működöről beszélünk, nem hiszem hogy valakinek az a preferenciája hogy nyomkodja és nem történik semmi.
    Nem hinném hogy a sony walkman telefonok olyan nagyon vernék hangminőségben, csak a gyári füles a szar, azt meg ugyis cseréli aki zenét akar hallgatni, kezelhetőségük meg ég és föld.
    Igo az nem amigo csak arra épül és bőven elég! Pont azért csinálták az amigot is mert rájöttek, hogy az emberek 99%-a nem használ más funkciókat belőle.

    Jah és mindenki hülye aki iphonet vesz. Ez a sok hülye ember ráadásul teljesen felforgatta az állóvizes mobilpiacot, és megváltoztatta az erőviszonyokat.
  • Rexhawk
    #29
    "Magam miatt egyszer kellett, néhány százezer forintot nyertem az ügyön, a többi esetben másoknak segitettem..."
    Itt van SuperKheller, aki folalyamtosan menti ki az embereket az égő autókból, bizonyítékokat készít a a rendőrségnek az összes bankrablásnál... :)

    "Ez igy picit tág fogalom, de pl a sony ericsson walkman-os telefonjai
    hangminőségben egy pár évet ráver egy iphone-ra."
    ASDASDASDASDASDASDASD
    testvéremnek w880i nevű telefonja jóval szarabbul szólt, mint az én e51-em, pedig az enyém nem zenetelefon.
  • Kheller
    #28
    "Uccsó válaszom, mert "

    LOL...

    "Egyszerűbben is elismerhetted volna, hogy hülyeséget irtál amikor azt állitottad hogy az újon kivül mindegyik csak gprst tud."

    Igen, hülyeséget irtam, edge-et tudott az iphone. Ettől még pont ugyanolyan elmaradott szar volt már a maga idejében is, mintha gprs-t tudott volna. Évekkel kullog a többi telefon mögött hardver kapcsán.

    "Ugye ezt te sem gondolod komolyan?"

    Na barátom, akkor dobj be pár legújabb iphone-nal készitett fotót, aztán megnézzük milyen minőségűek egy 2 éves nokia-hoz képest...

    "Megint a marketing bullshit, a legtöbb ember képtelen megindokolni minek neki multitask egy telefonba"

    Én elég életszerű példát hoztam, nem szeretém, ha leállna a navigáció, azért mert egy másik folyamatnak ki kell irjon valamit. Winmobile-on akár szándékosan lerakhatom a navigációt, megy tovább a hangnavigáció, amig pl kikeres a mellettem ülő valamit a jegyzetek közül.

    "Mert még nem nézted"

    De. Konkrétan, napokig használtam, meg is győzött róla néhány évvel le van maradva a konkurencia miatt.

    "Elhiszem csak nem az összeset vágja hanyatt, hanem tizmillió telefonból 100-at ezret."

    Ejha.

    " Olyan bugok vannak, hogy néha nem indul el csak másodikra, meg lassan töltödik pl."

    Én meg már majdnem bekaáltam, hogy milyen gyors és stabil az iphone használat...
    (megjegyzem, nekem a néhány napos használat alatt 2x fagyott szarrá)

    " Természetesen kacsa az egész"
    Nem egészen, jópár ember megerősitette a történetet.

    "Én szerencsés vagyok még soha nem kellett baleseti helyszinről videot vagy képet vagy bármit késziteni"

    Ja igen, igy már érthető miért jó neked egy bélyegnagyságú videót és autofukusz nélküli hulladék képeket készitő telefont istenitsél. Mert neked még életedben nem kellett semmit hirtelen lefényképezzél vagy levideózzál. Gratula.

    " de elég peches lehetsz ha ezt már többször alkalmaznod kellett"

    Magam miatt egyszer kellett, néhány százezer forintot nyertem az ügyön, a többi esetben másoknak segitettem...

    " a rendőrnél nem volt semmiféle rögzitő eszköz?"

    Ezekben az esetekben a vétkes fél nemigen szereti megvárni a rendőrt és a helyszinelőket vagy nem abban az állapotban ahogy az eset történt.

    " Lassú, szarul működö oprendszer, néhány progi felrakása után képes teljesen összehányni magát (winmo pl)"

    A saját tapasztalataim és még párezer anyázó ember szerint, ilyet az iphone tud. Néhány százezer embernek meg winmobile-on sincs ilyen gondja.

    " A legtöbb telefonba holt gagyi az email rész, valami átláthatatlan bizbasz"

    Passz, én exchange-et és gmailt használok a telefonomon, elég "advanced" mindkettő, push email és társai, remote sync, lopás védelem, titkositás stb...

    " A legtöbb telefon nem tudja egy lapon megjeleniteni az összes küldött-fogadott SMS beszélgetést az illetővel"

    nézz körül van párszáz ilyen program winmobilera

    "Az érintőképernyős telefonok egy része (samsungot próbáltam) vérgagyi érintőképernyővel rendelkezik, nem is érinteni kell hanem izomból nyomni nyomogatni."

    Van ilyen is, olyan is, mindenki izlésének megfelelően választhat. Már más termékek közül, iphone-ból mindegyk ugyanolyan.

    "A legtöbb telefonnak nincs egy normális appstore-a ahol megtalálná az ember azokat amire szüksége van."

    a legtöbb embernek erre szüksége sincs, de ha mégis ilyen elérhető winmobilera is, nemsokára közvetlenül a ms-tól is.

    " Az mp3 lejátszó része a legtöbbnek egy vicc"

    Ez igy picit tág fogalom, de pl a sony ericsson walkman-os telefonjai hangminőségben egy pár évet ráver egy iphone-ra.

    " nincs megfelelő számú és minőségű elérhető program rá, iphonera szinte bármi van ami eszembe jut."

    ez konkrétan teljes hülyeség winmobile kapcsán, bármi van rá, elég csak a navigációt megnézni, olyan 4-5 évvel jár az iphone előtt. Még igo-ból is csak a butitott amigo van iphone-ra, winmobile-ra meg sokéve a teljes. Tomtom és társai hasonlóan, de azok nagyon gyengék a magyar térképben.
  • narumon
    #27
    nem hiszem hogy apple vérfanboy lennék, az iphoneon kivül egyetlen más apple termékem sincs. akkor már inkábbb iphonefanboy, amit még vállalok is hiszen ez az első telefonom amit tényleg szeretek. (és nem azért mert eddig kevés "normális" telefonom volt.
  • narumon
    #26
    "Ja tényleg EDGE, az sokkal jobb, azt már majdnem az egytizedét tudja egy hsdpa-nak. És igen, mikor az iphone kijött ezzel az elavult szarral, más gyártóknál már évek óta volt hsdpa..."

    Egyszerűbben is elismerhetted volna, hogy hülyeséget irtál amikor azt állitottad hogy az újon kivül mindegyik csak gprst tud.

    "nem tudom melyikről, az N82 pl olyan képeket csinál mint egy átlag kompakt gép... "

    Ugye ezt te sem gondolod komolyan?

    "A különbség annyi, hogy pl egy balesetben egy normális telefonnal készitett képről"

    Nana azért a 2 vagy 3mpixel nem olyan kevés, hogy ilyen gondod lenne vele. Ne égesd magad légyszives.

    "Nekem nem tűnt gyorsabbnak semmiben sem egy iphone."

    Mert még nem nézted

    "Ellenben jót röhögtem, hogy a csoda oprendszerével és processzorával képtelen a multitaskra 2009-ben"

    Megint a marketing bullshit, a legtöbb ember képtelen megindokolni minek neki multitask egy telefonba, de a marketinget benyalja a legtöbb ember. Figyelem, természetesen iphoneon is lehet zenét hallgatni, internetezni, msnezni egyszerre ehhez nem kell multitask.

    "Megáll a navigáció, ha bejön egy hivás és kilép a programból, meg hasonlók. Szánalmas."

    Backgounder

    "A lemerülő, szarrá fagyó iphone-ok esetében nem hardver hiba van, hanem a nagyon fejlett osx frissités vágja hanyatt a telefont. (amit az is alátámaszt, hogy a korábbi elbénázott frissitések után a legtöbb telefont meg lehetett menteni egy újabb frissitéssel)"

    Elhiszem csak nem az összeset vágja hanyatt, hanem tizmillió telefonból 100-at ezret.

    "Az igo az tiszta bug jelenleg iphoneon"

    "Ezt nem tudtam. Ezek szerint a mai napig nincs használható navigáció iphone-ra. Bravó."

    Ettől függetlenül használható, miért ne lenne az? Olyan bugok vannak, hogy néha nem indul el csak másodikra, meg lassan töltödik pl. Ezek lesznek javitva.
    Egyébként meg TomTom, Navigon is meg számomra ismeretlenek is elérhetők. Bravó

    "El vagy tévedve, ezügyben is: Az Apple kijelentette, hogy az iPhone jailbreak-elése illegális"

    Megint amerika.

    "És a lejebb már linkelt magyar iphone behivásokat se a szolgáltató lock miatt tették meg (emiatt pár tizezer nem iphone-t is behivhatnának, de nem teszik)"

    Jah erre az előbb elfelejtettem válaszolni. Természetesen kacsa az egész. Igazából:

    "A T-mobile-nak van egy listája amin körülbelül 150-200 előfizető van, akik iphonenal rendelkeznek. A T-mobile képes lekérdezni, hogy iphone -e vagy nem. Nos ezeknek az ügyfeleknek nem, vagy csak nagyon kicsi mobile internet előfizetésük van. A probléma ott kezdődik, hogy ezek az ügyfelek valamilyen oknál fogva nagyobb forgalmat generáltak és emiatt a t-mobile szeretné “megvizsgálni” a telefont, mert rendellenesen forgalmaz. Tehát szó sincs róla, hogy itt a jailbreak vagy a magyarítást szeretnék megállítani, vagy elfojtani."

    "Én meg több esetben készitettem a telefonommal baleset helyszinről olyan videót, amit aztán a rendőrségen felhasználtak..."

    Én szerencsés vagyok még soha nem kellett baleseti helyszinről videot vagy képet vagy bármit késziteni, de elég peches lehetsz ha ezt már többször alkalmaznod kellett. By the way: a rendőrnél nem volt semmiféle rögzitő eszköz?

    "mesélj, mik azok!"

    Néhány dolog ami más telefonokba engem idegesit.
    1, Lassú, szarul működö oprendszer, néhány progi felrakása után képes teljesen összehányni magát (winmo pl)
    2, A legtöbb telefonba holt gagyi az email rész, valami átláthatatlan bizbasz
    3, A legtöbb telefon nem tudja egy lapon megjeleniteni az összes küldött-fogadott SMS beszélgetést az illetővel
    4, Az érintőképernyős telefonok egy része (samsungot próbáltam) vérgagyi érintőképernyővel rendelkezik, nem is érinteni kell hanem izomból nyomni nyomogatni.
    4, A legtöbb telefonnak nincs egy normális appstore-a ahol megtalálná az ember azokat amire szüksége van.
    5, Az mp3 lejátszó része a legtöbbnek egy vicc
    6, nincs megfelelő számú és minőségű elérhető program rá, iphonera szinte bármi van ami eszembe jut.

    Létezik olyan telefon iphoneon kivül is ami tudja ezeket, de az ugyanennyibe vagy még többe kerül.
  • Sanyix
    #25
    huhu a habzószájú m$ "mindenszar ami nem m$" vérfanboy, és az apple vérfanboy csatája :D dekomoly.

    Amúgy a szifon is szar, meg a vinfos móbíl is :)
  • Kheller
    #24
    "A legelső megjelent iphone EDGE-el jött ki"

    Ja tényleg EDGE, az sokkal jobb, azt már majdnem az egytizedét tudja egy hsdpa-nak. És igen, mikor az iphone kijött ezzel az elavult szarral, más gyártóknál már évek óta volt hsdpa...

    "itt sgn volt nemrég teszt valami brutál megapixel fényképezős telóról"

    nem tudom melyikről, az N82 pl olyan képeket csinál mint egy átlag kompakt gép... A különbség annyi, hogy pl egy balesetben egy normális telefonnal készitett képről (de akár videóról!) felismerhető az elkövető, az iphone-os bélyegméretű borzalomról meg nem. Nem arra, hogy idióta művészi képeket csináljál, a telefon azért jó, ha tud normális képeket és videót csinálni, mert ezer olyan helyzet van amikor csak előkapod a telefont és megörökited a dolgot, akár kép akár videó. Persze ehhez az kell, hogy ne sokévvel ezelőtti szar tecnika legyen a telefonban.

    "Az átlag usert az érdekli, ha rákattint valamire, akkor az a program rögtön induljon el. "

    Nekem nem tűnt gyorsabbnak semmiben sem egy iphone. Ellenben jót röhögtem, hogy a csoda oprendszerével és processzorával képtelen a multitaskra 2009-ben. Megáll a navigáció, ha bejön egy hivás és kilép a programból, meg hasonlók. Szánalmas.

    "Biztos van ilyen mint ahogy minden márkából van hibás telefon"

    A lemerülő, szarrá fagyó iphone-ok esetében nem hardver hiba van, hanem a nagyon fejlett osx frissités vágja hanyatt a telefont. (amit az is alátámaszt, hogy a korábbi elbénázott frissitések után a legtöbb telefont meg lehetett menteni egy újabb frissitéssel)

    "Az igo az tiszta bug jelenleg iphoneon"

    Ezt nem tudtam. Ezek szerint a mai napig nincs használható navigáció iphone-ra. Bravó.

    "Nekem előfizetéses telefonom van jailbreakelve. Amiről te beszélsz az a szolgáltató lock feltörése"

    El vagy tévedve, ezügyben is: Az Apple kijelentette, hogy az iPhone jailbreak-elése illegális

    És a lejebb már linkelt magyar iphone behivásokat se a szolgáltató lock miatt tették meg (emiatt pár tizezer nem iphone-t is behivhatnának, de nem teszik)

    "Na ebbe nem tudok beleszólni soha az életben meg sem fordult a fejembe, hogy videot vegyek fel telefonnal."

    Én meg több esetben készitettem a telefonommal baleset helyszinről olyan videót, amit aztán a rendőrségen felhasználtak...

    "meg olyanokkal amik más telefonon sehogy vagy szarul müködnek."

    mesélj, mik azok!
  • Kheller
    #23
    Persze: A T-mobile behívja a tört iPhone-okat
  • narumon
    #22
    Uccsó válaszom, mert látszik, hogy nem láttál még közelről iphonet, nemhogy próbáltad volna, tehát:

    "Melyik iphone gprs?"

    "Az utolsó szérián kivül az összes?"

    A legelső megjelent iphone EDGE-el jött ki, az összes ezutáni HSDPA természetesen.

    "olyan gagyi kamerával amilyet mások szégyelltek volna, videót nem tudott felvenni, mms-t nem tudott küldeni stb-stb."

    Megint a kamerával jössz ami a legnagyobb marketing bullshit a világon, (itt sgn volt nemrég teszt valami brutál megapixel fényképezős telóról, hát olyan képet csinált ami a vicc kategória, dehát az is hülye aki telefonnal fényképez) a többit meg tudja a szoftverfrissitések oldal az már más kérdés, hogy valaki egyáltalán használjae. (mms pl azért nem volt benne mert usaban azt sem tudják miaz, de magyarországon is hülye aki ilyenért fizet IMHO)

    "Ja, a fényképező az nem hardver. A proci az átlag usert hol érdekli, hogy hány mhz-es?"

    Az átlag usert az érdekli, ha rákattint valamire, akkor az a program rögtön induljon el. Nem kell, hogy érdekelje hány mhz de a végeredmény érdekelni fogja. Tudod vicces amikor haver asus winmos gépén egyszerre inditunk egy böngészőt, az enyém beugrik és lehet használni, az övén meg másodpercek telnek el anélkül hogy bármi is történne, mert szépen töltöget a telefon, és ez az összes alkalmazásra elmondható. Végeredményben csak az számit, hogy milyen az élvezeti értéke a telefon kezelésének és ebben az iphone nagyon nagyon jól áll. A játékokról nem is beszélve, a legtöbb nyimnyám telefon le van ragadva a mindenféle gagyi javas és egyéb játékoknál, nem tudom iphonera láttál e már játékot pl de youtubeon nézd meg a Hero a Sparta-t vagy bármelyik másik jó gamét.

    "Per pillanat mondjuk ez a csoda processzor azt jelenti a usereknek, hogy harmincnéhány fok felett nem használhatja a telefont, melegszik mint a szar, utolsó firmware után emberek ezreinek merül le néhány óra alatt az egész kóceráj. Csodás."

    Biztos van ilyen mint ahogy minden márkából van hibás telefon, de meg kell, hogy nyugtassalak én nyáron tegnerparton, párában mindenhol tökéletesen tudtam használni, és nem merül le néhány óra alatt.

    "Miért mennyi idő? Nekem winmobile-on gyorsabbban elindul a full igo, mint iphone-on a butitott amigo..."

    Az igo az tiszta bug jelenleg iphoneon de elvileg dolgoznak a javitáson. Nekem azért most fent van, nem indul azért olyan borzasztóan lassan, meg a pdas igomhoz képest nem néz ki butitottnak.

    "Összehasonlitsunk pár iphone-os képet, mondjuk egy több éves N82, 5 megás, xenonvakus, autofokuszos "parasztvakitós" képeivel? Ha akarsz égni, akkor rajta... :))"

    Nem azt mondom, hogy nem jobb de még mindig kurvaszar. Tudod a telefonba a fényképező azért van, ha hirtelen látsz valami érdekes dolgot, akkor lefényképezd, a haverokat lefényképezd hogy mikor telefonálnak akkor a képernyőn vigyorogjanak. Bármi másra egy vicc. Fent hivatkoztam már egy tesztre, ami valami 5 vagy 6mpixeles sony mobillal készült. Kérlekszépen olyan szinten szinhelytelen, túl vagy éppen alulexponált és mosott képeket csinál hogy rossz ránézni, ennél életem első 2.1Mpixeles fényképezője LEGALÁBB 1-2 kategóriával jobb képet csinál. Tudod a telefonba van egy mikor objektiv ami soha a büdös életbe nem fog normális képet csinálni, és aki egy kicsit is vágja a fényképező témát az pontosan tudja, hogy egy 4Mpixeles fényképező csinálhat nagyságrendekkel jobb képet mint egy 12Mpixeles.

    "Aztán megnézhetünk egy videót is, utóbbi 640x480x30 fps-en vesz fel, elég komoly különbség van az iphone bélyegméretű képeihez képest."

    Na ebbe nem tudok beleszólni soha az életben meg sem fordult a fejembe, hogy videot vegyek fel telefonnal.

    "Nem tudom, nekem úgy rémlik, eléggé be volt fosva párszáz ember amikor a t-mobile bekérette a feltört telefonokat nem is olyan rég, itt magyarországon."

    Nekem előfizetéses telefonom van jailbreakelve. Amiről te beszélsz az a szolgáltató lock feltörése, az kérlekszépen winmo-s mobilon is ugyanannyira törvénytelen.

    "Nocsak, akkor dobjál már fel rá egy full igo-t mondjuk, egy ilyen ipa formátumból."

    torrent oldalakon megtalálod.

    "csodás dolgokkal frissül évek alatt, ami más telefonokból évekkel korábban, alapból működik".

    meg olyanokkal amik más telefonon sehogy vagy szarul müködnek.
  • chuky123
    #21
    "Nem tudom, nekem úgy rémlik, eléggé be volt fosva párszáz ember amikor a t-mobile bekérette a feltört telefonokat nem is olyan rég, itt magyarországon."
    Erröl vmi infot tudnál linkelni? Erröl nem is hallotam hogy a szolgáltató "bekéereti" az előfizetett telefont.
  • Kheller
    #20
    "Melyik iphone gprs?"

    Az utolsó szérián kivül az összes? Amikor már évek óta hsdpa telefonokkal rohangáltak emberek, akkor hozta ki az apple az iphone-t gprs-el, mint korszakalkotó telefont, olyan gagyi kamerával amilyet mások szégyelltek volna, videót nem tudott felvenni, mms-t nem tudott küldeni stb-stb.

    "Hardverre bazeg ne a fényképezőt nézd, azt néz meg milyen proci van benne"

    Ja, a fényképező az nem hardver. A proci az átlag usert hol érdekli, hogy hány mhz-es? Per pillanat mondjuk ez a csoda processzor azt jelenti a usereknek, hogy harmincnéhány fok felett nem használhatja a telefont, melegszik mint a szar, utolsó firmware után emberek ezreinek merül le néhány óra alatt az egész kóceráj. Csodás.

    "Mennyi idő alatt indul el egy alkalmazás pont ez miatt."

    Miért mennyi idő? Nekem winmobile-on gyorsabbban elindul a full igo, mint iphone-on a butitott amigo...

    "Pöttyet fontosabb dolgok mint hogy hánymegapixel parasztvakitás fényképezőt raktak bele"

    Összehasonlitsunk pár iphone-os képet, mondjuk egy több éves N82, 5 megás, xenonvakus, autofokuszos "parasztvakitós" képeivel? Ha akarsz égni, akkor rajta... :))

    Aztán megnézhetünk egy videót is, utóbbi 640x480x30 fps-en vesz fel, elég komoly különbség van az iphone bélyegméretű képeihez képest.

    " Hogy melyik országban kit vádolnak meg ezért terrorizmussal az szerintem kurvára mindenkit hidegen hagy magyarországon"

    Nem tudom, nekem úgy rémlik, eléggé be volt fosva párszáz ember amikor a t-mobile bekérette a feltört telefonokat nem is olyan rég, itt magyarországon.

    "ÉS ha találsz egy szoftvert amit haver irt, az ipa formátum ráklikkelsz és azt mondod telefonra update"

    Nocsak, akkor dobjál már fel rá egy full igo-t mondjuk, egy ilyen ipa formátumból.

    "A szoftverfrissitések sebességén lehet vitatkozni, de ezt legalább frissitik"

    na igen, párezer iphone-t meg kinyir az update, de nem gond. Ellenben olyan csodás dolgokkal frissül évek alatt, ami más telefonokból évekkel korábban, alapból működik.
  • narumon
    #19
    Úgy mégis miről beszélsz? Melyik iphone gprs? Kicsit el vagy tévedve. Hardverre bazeg ne a fényképezőt nézd, azt néz meg milyen proci van benne, milyen 3d gyorsításokat tud. Mennyi idő alatt indul el egy alkalmazás pont ez miatt. Pöttyet fontosabb dolgok mint hogy hánymegapixel parasztvakitás fényképezőt raktak bele, mert ha valami marketing maszlag akkor az az.
    A telefont feltörni 3 klikkelés, és 1 klikkelés visszacsinálni. Hogy melyik országban kit vádolnak meg ezért terrorizmussal az szerintem kurvára mindenkit hidegen hagy magyarországon. ÉS ha találsz egy szoftvert amit haver irt, az ipa formátum ráklikkelsz és azt mondod telefonra update. Hopplá fel van telepitve, vagy felrakod a cydiát ami olyan mint az appstore csak "haverirta" programok vannak rajta. Ráklikkel, install és megy.
    A szoftverfrissitések sebességén lehet vitatkozni, de ezt legalább frissitik és minig új dolgok kerülnek bele, a többi szar meg marad ugyanolyan szar.
  • Kheller
    #18
    " amit akárhonnan akármikor telepithetek rá"

    nocsak mesélj, találsz egy weblapon egy iphone-os szoftvert, amit egy ismerős irt, akinek nincs pénze az appstore-be rakatni és nem is akarja. Hogyan telepited iphone-ra? Winmobileon, rákattintasz az exe-re (ha pc-n nézed) next-next-finish és az activesync felrakja a mobilra. (ha nincs épp összekötve a gép a telefonnal, akkor majd a következő csatlakozáskor)
    Ha ez meghaladja valakinek a képességeit, az igy járt. De egyébként van appstore szerű dolog winmobile-ra is. A lényeg itt is a szabadság. Iphone-ra azt rakhatsz amit az apple megenged (épp nem rontja az üzletét) winmobile-ra meg amit csak akarsz.
    Azért gondolkozzunk már el egy picit, 2009 végén, az utolsó iphone frissitéssel jutott el a platform oda, hogy a beépitett gps-t elérjék a 3rd party szoftverek? Na hagyjuk már a hülyeséget...

    "Ha bele akarsz mélyedni akkor meg megteheted mert feldobsz egy jailbreaket"

    ja persze, törd fel a telefonod (amit aztán esetleg bekéret a szolgáltatód és ha szerencséd van csak visszacsinálja, usa-ban meg éppen terrorizmussal vádol meg, LOL) hogy használni lehessen valamire? 2009-ben? Bravó.

    "Mert ugye jelenleg az iphone az egyik legerősebb hardver a telefon piacon"

    Te úgy konkrétan miről beszélsz? Olyan fényképező van benne, mint más telefonokon 3-4 évvel ezelőtt (autófokuszig nem jutottak el a mai napig, vakuról ne is beszéljunk) a videófelvétel is szintén évekkel van lemaradva, gprs-el nyomultak a csoda iphone-ok, mikor nekem másfél éve volt hsdpa-s telefonom stb-stb. De sok birka bekajálja a marketing maszlagot és elhiszi, hogy micsoda technikai csodát vett párszázezerért...
  • narumon
    #17
    "Egyébként egy iphone-hoz képest ég és föld milyen szabadságot ad egy winmobile. Milliószámra van rá alkalmazás, amit akárhonnan, akármikor telepithetsz rá, nem vagy rákényszeritve cenzúrázott appstore-ra."

    Na megint jön a hülyités. iphonera szerintem már több alkalmazás van, amit akárhonnan akármikor telepithetek rá, ráadásul pont ez az egyik vonzerő, hogy aki nem informatikus hanem mondjuk épületgépész mint apám, aki a notiján is csak az ismert progikat tudja elinditani de amint nem ugy megy valami ahogy megszokta akkor már elveszik. Nos ezek az emberek szépen a telefonról tudnak telepiteni úgy hogy csak beirja egy keresőbe hogy mi kell neki és ha tetszik akkor ráklikkel hogy telepités és kész. Nem kell googleba keresgélni meg hogy telepitsem fel cimű játékot játszani. VISZONT! Ha bele akarsz mélyedni akkor meg megteheted mert feldobsz egy jailbreaket, és onnantól azt raksz fel és ugy a telefonodra amit akarsz.

    "Iphone-on meg, ugyanmár... A csicsán kivül nem sok mindent kapsz, elavult hardvert, korlátozottt, cenzúrázott alkalmazásokat, végtelenül hülye oprendszert."

    Ez megint kemény. Mert ugye jelenleg az iphone az egyik legerősebb hardver a telefon piacon, az oprendszer meg pont az ami miatt ennyit eladnak belőle. Szóval lehet elvakultan fikázni csak nem szerencsés.
  • FlyingV
    #16
    a 'csillogni' szó nem a hányingerkeltően gusztustalan, ízléstelen, normális érzésű embernek elfogadhatatlan valamit jelenti..


    ratata: a Symbian legalább olyan szar, mint a WM.. És még bugosabb is :)

    ÉS BAZMEG KEDVES CIKKÍRÓ A 6.5 MÁR NEM WINDOWS MOBILE LESZ!!!!!
  • zseko
    #13
    Remélem azért több eszük lesz rendszert csinálni mint volt, röhej hogy az 5.1 változatban minden sz.rt be lehet állítani ébresztőnek (ShutterSound rulez!; vagy épp egy sima, _halk!_ klatty, oszt ennyi...) csak épp használhatót nem.
  • kvp
    #12
    A windows mobile 6.5-os az 5.0-as sorozathoz tartozik, ami 2005-os. Ez nem olyan regi, de manapsag a mobiltelefonok kozott mar annak szamit. Egy atlag windows-os mobil tudja azt amit egy regebbi (mondjuk 3.1-es) desktop windows. Kezelese is hasonlo, bar minden gyarto keszithet hozza sajat feluletet. Az asus fele winmo-s telefonok pl. a sony ericsson featurephone-ok uiq-s feluletenek masolatat kaptak. Itt alapvetoen sem a today screen, sem a startmenu nem kerul elo, csak ha a felhasznalo hackelni akar.

    A gond az, hogy sem mulitouch tamogatas, sem trukkos gordites, sem rendes 3d-s grafikus effektusok nincsennek benne. Ezert lehet akarmilyen hasznalhato, ha kozben nem szep. Design szempontbol a windows 3.1-es kepvilagat nyujtja ami a legtobb embernek mar elavult, pedig funkcioban ugyanott van mint a modern megoldasok es sokkal tobbet tud mint a nepszeru iphone, amiben a kod 90%-a a kulsorol szol es csak a maradek a hasznos kod. Az uj windows mobile viszont ugy nez ki, hogy csillogni fog, mint a vista vagy a win7.
  • Kheller
    #11
    "Win...start menü/programok..kikeresed az ocsmány felületen "

    te se láttál még winmobile-t...
    Egyrészt 5 évvel ezelőtt is volt már today screen ahonnan egyetlen nyomásra (igen akár kézzel) indulnak a programok, de ott vannak a programozható gombok is, amik szintén egyetlen nyomásra inditják a programokat. De ha valakinek nem tetszik ez a felület/működés, nyugodtan lecserélheti ezer félére (ahogy sok gyártó eleve saját felületettel adja a wines telefonjait). Ennyit a rugalmasságról.

    Egyébként egy iphone-hoz képest ég és föld milyen szabadságot ad egy winmobile. Milliószámra van rá alkalmazás, amit akárhonnan, akármikor telepithetsz rá, nem vagy rákényszeritve cenzúrázott appstore-ra. Ha nem találsz valamilyen programot akkor megirod maganak .net-ben, ugyanazon a felületen ahol a vállalati alkalmazásokat is irják milliószámra, nyelvfüggetlenül, végtelen mennyiségű libbel. Iphone-on meg, ugyanmár... A csicsán kivül nem sok mindent kapsz, elavult hardvert, korlátozottt, cenzúrázott alkalmazásokat, végtelenül hülye oprendszert.
  • 5c0rp330n
    #10
    nem is ertem hogy ilyen fost mert akarnak kiadni 2009-ben amikor kb evek ota a piacon van az iphone es az android. eselye sincs a dolognak, ezt a cuccot gyakorlatilag azert fejlesztettek, hogy megbukjon.