46
Skót bajnokság és válogatott
-
manson222 #46 és ezek ejtették ki a norvégokat? :D -
#45 bajnokság szar
válogatott úgy szintén -
#44 Kirúgták László Csabát a Heartstól. Végülis egész sokáig bírta az elődeihez képest - 1,5 év. És amilyen jó nevet szerzett magának odakint nem hiszem, hogy sokáig munkanélküli lesz. -
Dean Winchester #43 -
Rudee #42 Itt is van összefoglaló. -
#41 Rangers-Celtic 2-1 ::: gólok -
geo91 #40 sajnos van benne vmi amit mondasz... -
geo91 #39 gólok videón -
Rudee #38 Tavaly volt egy jó szezonjuk, idén nem fogják megismételni. Talán a felsőház meg lesz nekik, de dobogó vagy egyéb bravúr tuti nem. -
geo91 #37 azt akarnék, de nem bizt hogy lesz is -
Dean Winchester #36 thx (mármint ha videt raksz) -
geo91 #35 úhh bazz, alig értem, pedig az angolt vágom... :DDD -
geo91 #34 nem nagyon találtam jó összefoglalót, addig itt egy interjú a meccs emberével:
-
geo91 #33 rakom már -
Dean Winchester #32 azért a rangadó gólszerzőit meg egy össszefoglalót simán rakhatna valaki :P -
geo91 #31 heartsnak bele kéne húzni... -
#30 Tabella:
-
geo91 #29 -
#28 Hamár, akkor a hetedik forduló eredményei:
Rangers v Celtic
2 - 1
Hamilton v St Johnstone
0 - 2
Hibernian v Dundee Utd
1 - 1
Kilmarnock v Aberdeen
1 - 1
Motherwell v Falkirk
1 - 0
St Mirren v Hearts
2 - 1 -
geo91 #27 ő hoztam fel a témát, én csak válaszoltam. :DD -
#26 mind a kettő van már :) -
Dean Winchester #25 am új topic megnéz -> gondolkodik ki indithatta.... geo ?:D talált xD
jön majd bundesliga és válogatott topic?:D -
Dean Winchester #24 #6 -ban egyálltaln megsincs említve a tippmix :Dddddddddd -
#23 és ne felejtsük el, hogy egy magyar játszik az SPL-ben Balogh János a Hearts első számú kapusa. Az edzőjük is magyar László Csaba személyében. -
#22 nem tudom ki hogy van vele, de szerintem a skót bajnokság rosszabb, mint az nb1:D -
geo91 #21 felcsillant a remény :D -
#20 2-1 -
#19 Tudom, pont azon mosolyogtam, hogy végül a Celticre tettél, és nem a Rangersre, ahogy eleinte akartad. :) -
geo91 #18 2-0, inkább nem idegesítem magam azzal hogy nézzem, inkább szarok bele... [celticre tett tippmixen] -
#17 :DDD -
geo91 #16 vezet a rangers
-
geo91 #15 na megy a meccs, amint kész a pizzám és elég hideg a söröm megyek nézni a tv elé. -
geo91 #14 baj? -
#13 istenem de tudtam hogy te nyitottad XD -
geo91 #12 végül a celticre tettem... :DDD -
#11 jah. voltam edinburghben is (hearts). tesóm kint dolgozott egy ideig.
amúgy nézem a meccset, sztem is döntetlen lesz. -
geo91 #10 az jó lehetett -
#9 2 éve voltam glasgowban, megnéztük a celtic, meg rangers stadionját is... jó volt, nagyon tetszett a város. -
Rudee #8 Mint a svédet? -
geo91 #7 A Scottish Premier League (röviden SPL), Európa tizedik legerősebb bajnoksága az UEFA szerint. A pontvadászat az 1998-1999-es szezon óta működik a jelenlegi rendszer szerint, azóta 17 csapat fordult meg benne, de eddig csak kettő, a Celtic és a Rangers tudott bajnokságot nyerni (hatszor illetve ötször).
A két Old Firm-ellenfél, a Celtic és a Rangers olyan elképesztő mértékben uralja a skót bajnokságot, hogy az már szinte példa nélküli más országokban. Rajtuk kívül a Scottish Premier League megalapítása óta egy klub sem tudott bajnokságot nyerni, és az is csak egyszer fordult elő, hogy ne egymás között "osztották volna fel" az arany és az ezüstérmet (a 2005–2006-os szezonban a Hearts végzett a Celtic mögött a második helyen).
Hazai egyeduralkodásuk ellenére azonban a Celtic és Rangers az európai élcsapatokkal játékosállomány és a fizetések terén nem tudja felvenni a versenyt, s ez a relatíve alacsony skóciai tévés jogdíjaknak (is) köszönhető. Ennek következtében pedig többször is felvetődött már, hogy a két klub csatlakozik az angol ligarendszerhez.
Átigazolási rekordok a Scottish Premier League történetében:
* A legmagasabb kifizetett átigazolási díj: Tore André Flo, a Chelsea-ből a Rangers-be, 12 millió font, 2000. november 23.
* A legmagasabb beérkező átigazolási díj:
Craig Gordon, a Hearts-ból a Sunderland-be, 9 millió font, 2007. augusztus 8.
Alan Hutton, a Rangers-ből a Tottenham-be, 9 millió font, 2008. január 30.
* A legmagasabb skót csapatok közötti átigazolási díj: Scott Brown, a Hibernian-ből a Celtic-be, 4,5 millió font, 2007. június 1.
Örök-góllövőlista
1. Svédország Henrik Larsson Celtic (1998–2004) 158 gól
2. Skócia Kris Boyd Kilmarnock (2000–2006) Rangers (2006–) 143 gól
3. Wales John Hartson Celtic (2001–2006) 88 gól