22
-
Epikurosz #22 caprocorno, te most fokozni akarod a feszkót?
már qrvára izgatott vagyok, hogy mi a túró van azzal a lándzsával.
Most hirtelen Krisztus lándzsája ugrott be, az is, ha jól emlékszem kettőbe van törve (de legalábbis ilyen rövid), és most a bécsi Hofburgban őrzik. Van amúgy erről
magyar wikis szócikk, de érdekesebb az ánglus.
Most ahogy megnéztem a képét, nem igazán hasonlít a Feszty-képen lévő lándzsa amarra. -
#21 Hehehe... Ja, hogy félretört lándzsa! Mekkora poén! LOL!
(egyébként én sem értem) -
Epikurosz #20 Lehet, hogy bennem van a hiba, de nekem a félbetört lándzsáról, most hirtelen, semmi nem jut eszembe. Kíváncsian várom a felvilágosítást. -
kirieger #19 micsoda gondjaitok vannak nektek.... -
caprocorno #18 Neked mi jut róla eszedbe? Mármint a félbetört lándzáról? Egyébként szerintem sem folytatódik az alakon túl, mivel akkor nem lenne súlyban. A combja mőgé persze valamennyit belóg, de az alak mögül nem lóghat ki. Szerintem. -
Epikurosz #17 Lehet, hogy a festés nem precíz, vagy lekopott a festék, de nekem határozott véleményem, hogy a lándzsa folytatódik a comb mögött. Amikor láttam a képet régen, ez nem is volt kétséges. -
Szemjuel #16 most komolyan, te tényleg elhiszed, hogy a picipuha valamit ingyen felajánl, az ún. szakemberek pedig ingyen megcsinálják azt, amire csak az ő "szaktudásuk" alkalmas? :D:D -
Epikurosz #15 Mitől lenne félbetört?
1. folytatódik a comb mögött
2. kifejezetten rövid lándzsa -
InterFoxSOFT #14 Egy félbetört lándzsa, na mi jut erről az eszedbe? -
Epikurosz #13 Mi van ezzel?
-
InterFoxSOFT #12 Találtam egy érdekes dolgot, talán semmi talán fontos.
http://kepkezelo.com/images/pdsopbf68garlf1vgj8q.jpg -
#11 - A kép elkészítése nem került egy fillérbe sem az államnak, ugyanis az M$ ajánlotta fel a technikát, a fényképezést pedig profik végezték, önkéntes munkában.
- A teljes, valódi anyag üti a 9 GB-ot, ebből lett/lesz leképezve az interaktív változat.
- Az online változatba bele fog kerülni több olyan részlet is, ami az eredetiről még hiányzik (mivel a II. vh.-ban a kétharmada megsemmisült, és még nem pótolták a restaurátorok), de reprodukciókról ismert.
Pontosabb részletek itt (origo.hu)
-
caprocorno #10 Megnéztem. Nem tudom, hogy jól látom-e, vagy csak túl korán van, de a legnagyobb nagyításon igencsak elhomályosodnak a vászon textúrái. Arról nem is beszélve,hogy nem szabad ilyen közelről nézegetni egy festményt, mert az összes illúzió szertefoszlik -
caprocorno #9 Pontosan erről van itt szó! Valakinek az unokaöccse egy csomó pénzért lefényképezte a körképet. És tudjátok mi volt mégfurcsa az egészben. A végén az a felsorolás: "A fentieket a megfelelő szakmai tudás, és az alábbi technológia, eszközök tették lehetővé:" A felsorolásból csak a "Silverlight" hiányzik. -
Szemjuel #8 de nem is értem mi ebben a nehézség... simán lefényképezik rengeteg átfedéssel, amit egy programmal összefűznek! nem hiszem, hogy ragaszkodni kellene az online megjelenítéshez, akár a quicktimeba berakható lenne, és végig lehetne pörgetni... lehetne választani, hogy milyen minőséget kérsz, ettől függően akár többszáz megás fájl is lehetne belőle, amit bárki letölthetne.. de hát biztosan van erre is valami több milliós pályázat, amiből 90%-t elraknak egyes emberek, a megvalósítás meg olyan lesz mint az autópályáink! :S -
Epikurosz #7 Apropó, megnéztem a cikkben említett Képes Krónika on-line kiadását. Olyan nehézkes a felület, hogy ha a Feszty körkép is ilyen lesz, akkor inkább hagyják a francba az egészet. Jó a hang, de a lapok nagyítása nem megoldott, a felhasználó gúzsba van kötve.
A Feszty körképpel kapcsolatban is gondolom elszórtak egy csomó pénzt. Egy játékfejlesztő sufnicégre kellett volna bízni a digitalizálást, azok jobban megcsinálták volna, hogy olyan könnyen sétálhasson az ember a Feszty körképnek otthont adó épületben, mint egy játékos a DOOM 3-ban. -
Epikurosz #6 Ez egy történelmi eposz képben ábrázolva. Történet van benne, szereplőkkel, helyzetekkel. Olyan, mint az Iliász, az Odüszeia, az Ószövetségi Biblia, a Niebelung ének stb.
Apropó, én még nem voltam képes elolvasni a Kalevalát, annyira untatott. Ahogy te mondanád "nem fogott meg". Vagy ott van a HírTV-ben azt hiszem a Családfa, vagy Családtörténetek vagy mi a csuda a címe annak a műsornak. Emberek, akik mesélnek az őseikről, a családjukról, gyerekeikről, unokáikról, sorsokról.
Igazából ezek a rendes, normális, tisztes életek soha nem voltak izgalmasak, "megfogók", emiatt az emberek szívesebben olvasták, nézték mindig az olyan félig-meddig szélhámosok, csalók stb. történeteit, mint Cassanova, Rinaldó, Robin Hood stb. A modern korban ehhez hozzájöttek a pszichopata személyiségek is. Pedig az lenne az igazi művészet, hogy eladhatóvá tedd a jót. -
Szemjuel #5 én is ugyan így vagyok vele! valahogy nem tudott megérinteni a kép! hogy miért akkor nagy dolog azt valaki leírhatná röviden! -
#4 1896 -
#3 Én láttam élőben is, de engem egyáltalán nem nyűgözött le. Jó, jó, szép a kivitelezése, maga a performansz is ott van, de nem éreztem rajta a zsenialitást, meg semmit. Profin megfestett kép, de ha a mérete nem lenne szokatlan, semmi különös nem lenne benne.
De tudom, nem kell mondani. Biztos bunkó vagyok hozzá, mert nem bírom értékelni a kultúrát! -
s821227 #2 Fain lesz ez! Mindössze egy gondom van csak, hogy ez már nagyon régóta elérhető technológia pl.: quick time-ban elég régóta megvolt ez a lehetőség (elég jó felbontású "körképek").
Azért az ötlet jó volna, legalább lennének ilyen tárlati oldalak nem csak a Feszty körképre...
-
matyasp99 #1 ez jó hír.
(szerző: "egyenlőre" helyesen egyelőre!)