15
RENOISE tracker és VST / VSTi plugin-ek
  • Blasta
    #15
    Ja és:

    "Figyelmeztetés: A webhely megtekintése árthat számítógépének.
    A(z) kosztya.uw.hu webhely tiqt.ru webhelyről is tartalmaz elemeket, amely ártalmas programokat is tárol – olyan szoftvert, amely árthat számítógépének, vagy engedélye nélkül műveleteket végezhet. Ha csak meglátogatja a kártékony programot tartalmazó webhelyet, már az is megfertőzheti számítógépét."
  • Blasta
    #14
    Nem akarlak megsérteni, de ilyen zenét anno 15 éve fast trackerrel is csinált bárki akinek volt elég mintája. Azok is pont így szóltak és akkor hol voltak még VST hangszerek??? És most nem a számot kritizálom, hanem a hangzást. Borzaasztó gagyi, sorry.

    Láttál már REASON-t esetleg?

    (a zenéhez is hozzá kell szóljak: menő vagy, hogy ezt így felvállalod! Én nem merném :DDDD)
  • 0Fritz0
    #13
    Ez valami Vegetarian Progressive Grindcore metál? :)
  • Viktor99
    #12
    Hát meg kell vallanom hogy az ének tényleg nem valami gyönyör, DE ha a zenét egyedül csináltad akkor tök jó... :)
  • Kosztya
    #11
    Srácok, örülök, hogy egymást überelitek, de ha kérhetném:
    Maradhatna ez a topik a Renoise trackernek?
    Köszönöm...
  • offkorzreg
    #10
    jaj ez tényleg kurvaszar -.:AS::SD:DS:DS:DS::ADS:SD:SD
  • #9
    Ez a csapat már remélem feloszlott
  • Heffi
    #8
    Kellett mondanod... most én is megnéztem :DSD:ASD
  • Kosztya
    #7
    Köszi a kritikát és - nem utolsó sorban - a segítséget is!
  • n3whous3
    #6
    lol most néztem meg, mekkora fos :A:ASD:ASD:sdasdasdasd
  • #5
    sztem szar zene
  • n3whous3
    #4
    utána kéne nézni, hogy hogyna kell beszúrni flasht



    pedig már nem vagy újreg :)
  • Heffi
    #3
    Elfogadja az
  • Kosztya
    #2
    Látom nem fogadja a fórum a youtube lejátszóját.
    Tehát akkor itt a link kiírva:
    http://www.youtube.com/watch?v=OCNJi75G0Qs

    és itt van beillesztve:
    Heart Of A Weed
  • Kosztya
    #1
    RENOISE Tracker:
    Megdöbbenve látom, hogy ennek az eszméletlenül jó zeneszerkesztő tracker-nek még nincsen saját topikja ebben a fórumban, így úgy gondoltam nyitok egyet.
    Jómagam a zeneírást még anno egy AMIGA-500-ason kezdtem, a Pro-tracker 4 csatornás zeneszerkesztővel, amelyet sokan a trackerek ősének tartanak. Kipróbáltam még a SoundTracker-t az Octalyzer-t is Amigán (ez utóbbi már 8 csatornás volt de nagyon rosszul kezelhető).
    Aztán jöttek a pc-s idők.
    Sok más mellett használtam a Fast Tracker-t, Mad Tracker-t. Nagyon sokáig az OMPT –vel készítettem zenéket (Open ModPlugTracker) amely egy meglehetősen sokoldalú szabad felhasználású program, ám a gyalázatosan felhasználó ellenes plugin kezelése végett tovább kellett állnom tőle, ekkor ismertem meg a RENOISE Tracker-t, amelytől eddig még jobbat nem találtam ebben a kategóriában!
    Felosztható csatornáival, bővíthető effekt-kód táblájával kitűnően, és rendkívül felhasználó centrikusan kezeli a VST / VSTi plugin-eket.
    A RENOISE sajátos felépítésével, lehetőségeivel a programírók valóban egy olyan tracker-t alkottak végre, amely előtt nincs akadály, szinte mindent meg lehet csinálni vele!
    Aki foglalkozott eddig a zeneírás ezen formájával és megismerte ezt a programot (nem csak felületesen) az azóta is ezt használja.
    Verziók:
    Amiket kipróbáltam eddig az a v1.5-ös v1.9-es és a v2.0-s
    Az 1.5-öst senkinek nem ajánlom, mert nincs beépített keverője. Jómagam az 1.9-essel szerkesztettem, de a 2.0–s is megvan már. Ezen még most tanulmányozom a különbségeket, fejlesztéseket.

    VST / VSTi plugin-ek:
    Igazából ez a topik úgy lenne kerek, ha ezekről az úgynevezett ”virtuális effektekről, virtuális hangszerekről” is beszélnénk, írnánk. Egész pontosan arról, hogy hogyan működnek a RENOISE –ban, mert ez se mindig kézenfekvő (pl. a Slayer2 VSTi gitár plugin valamennyi paramétere a benne foglaltatott kódtáblázat alapján szólal meg, kivéve a pitc-bend hajlításokat. Azok a RENOISE szerkesztő kódjaival hajthatóak végre).

    Szóval egyelőre ennyi.
    Nem tudom mennyire lesz ez aktív, vagy döglött topik.
    Minden esetre akik nálam kevesebbet tudnak erről a programról, azoknak szívesen segítek, azokhoz pedig akik nálam többet tudnak erről nekem is lennének (lehetnek) kérdéseim.

    Az elérhetőségem egyébként: www.kosztya.uw.hu
    Itt pedig egy általam készített videóklip, amit természetesen a RENOISE-al készítettem:

    <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/OCNJi75G0Qs&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/OCNJi75G0Qs&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>