19
-
#19 Tudom hogy végül nem volt P13. Eredetileg akarták, többször átrakták a bemutató dátumát, végül csak DVD-re jött ki. Ráadásul abból sem a vágatlan.
Egyetértek, nagyon fővároscentriuks az ország, minden téren, legyen szó moziról, koncertről, vagy épp állásról. Kelet-Magyarországon meg mindenből még rosszabb a helyzet, mint nyugaton, főleg Szolnok, Békés, Bács-Kiskun meg Szabolcs térsége. -
winnie #18 "az új Péntek 13, illetve csak kevés helyen megy. Nálunk Szolnokon pl. nem volt 2D-s kópia a Véres valentinből (bár lehet nálunk máshol se), nem volt Drag Me to Hell, nem lesz District 9 sem."
nem volt P13 sajnos sehol, a VV-ből meg nincs is 2D kópia az országban. viszont D9 lesz majd mindenhol idővel, csak kis forgalmazó hozta be és először a saját mozijaiban teríti.
"És lefogadom, hogy a Halloween 2 sem jut el nagyon vidékre. Pedig a 9,5 millióból kb 8 vidéken él."
ebben teljesen igazad van és ha a H2 mozis lesz, el fog jutni vidékre, viszont annyira budapest centrikus az ország, hogy az a 20% fővárosi generálja a mozis bevételek 65%-át, így valahol érthető, hogy őket részesítik előnyben.
ettől még nem jó a helyzet, de érthető. -
winnie #17 "Mégis a mozis bevételek láttán döntenek többnyire a folytatásról, kevés film van, amit a DVD sikere jutta folytatáshoz, esetleg only DVD-ről"
nem, nem csak a mozisok alapján. minden filmnél nézik a DVD-t is. hiába nézték sokan a superman visszatért vagy más filmeket, nem lett belőle folytatás. viszont lett folytatása sok kevésbé sikeres, de dvd-n arató filmnek.
tévés siker valóban nincs sok, bár a hannah montana is a tévé miatt került moziba, de ez annak köszönhető, hogy tévéfilmek eleve nagyon minimális számban készülnek. (dvd-ről moziba már jóval több akad.) -
#16 Ne csak az amcsi producerekre gondolj... a magyar adatok is hatással vannak valamire, történetesen a honi bemutatókra. Ezért csúszott a T4 is az Éjszaka amúzeumban 2 miatt, és van, ami be se jön a mozikba, pl. az új Péntek 13, illetve csak kevés helyen megy. Nálunk Szolnokon pl. nem volt 2D-s kópia a Véres valentinből (bár lehet nálunk máshol se), nem volt Drag Me to Hell, nem lesz District 9 sem.
És lefogadom, hogy a Halloween 2 sem jut el nagyon vidékre. Pedig a 9,5 millióból kb 8 vidéken él. Csak épp nem jár moziba, lewarezolja kamerásan, én meg várhatok a DVD-re, vagy jobb híján én is letölthetem valamikor, mert egy pesti mozilátogatás alaphangon lenne 4-5ezer Ft, amit egy másfél-két órás filmért aligha csengetek ki (vonat, mozijegy, esetleg bkv jegy, bár a nyugatinál westendben van mozi, szóval bkv-t meg lehet spórolni). Pesten nyilván ugyanez az arány a letöltést illetően, mint vidéken, csak sokkal több ember van egy rakáson, jobban megtelnek a mozik.
Szolnokon összesen élnek annyian, ahány ember megnéz a fővárosban egy sikeresebb filmet.
Anno premier előtti Karib tenger kalózai 3-on félház volt. -
#15 Mégis a mozis bevételek láttán döntenek többnyire a folytatásról, kevés film van, amit a DVD sikere jutta folytatáshoz, esetleg only DVD-ről egyenesen a moziba. Olyanról meg nem is hallottam, hogy valami a tévés sikerek után kapjon mozis folytatást. Talán a High School Musical, legalábbis nálunk az csak tévében indult, nem tudom Amerikában mozifilm volt-e az első rész. -
winnie #14 " Még egy szinkront se tettek a film alá, így nem kell csodálkozni...."
ami ezúttal remek döntés volt, hiszen a film így is jól teljesít. -
winnie #13 "Ezzel csak az a baj, hogy a nagy filmeket a mozis bevételek tartják el"
ez butaság. nem nagyon van olyan film, ami moziban nyereséges lehet. még egy transformers 2 is hoz 400 milliót, ami 200 milliós költség és 70 milliós marketing mellett jelent meg és abból a 400-ból 200 sem jut el a stúdióhoz.
a nagy pénz a dvd-ben és a tévés jogokban van. -
CaptainRumi #12 azt, hogy nem tettek szinkront a film alá én mindenképpen pozitívumként említeném meg. -
KAWAszaki #11 Csak a számokról annyit :
Idézem:
"A Becstelen brigantyk már a bemutató hétvégéjén az első helyet szerezte meg a kasszánál a tengerentúlon.
Az Egyesült Államokban és Kanadában 37,6 millió dollárral zárt - ez Tarantino karrierjének legerősebb nyitánya, öt évvel ezelőtt a Kill Bill 2 csak 25,1 milliót hozott. A külföldi bevételi adatokat is hozzáadva az alkotás 65,1 millió dolláros bevételt könyvelhetett el, a film így már a nyitóhétvégén majdnem visszahozta a 70 millió dolláros gyártási költséget."
Ne aggódj a mozis bevételek miatt. Gondolod, hogy egy amcsi film producerei számolnak a magyar mozis bevételekkel?
Itthon ez a forgalmazó és a mozik üzlete.
Szerinted ők érdemelnek egy lyukas garast is a munkájukért? Még egy szinkront se tettek a film alá, így nem kell csodálkozni.... 14M így is szép pénz egy hétre, nem kell őket félteni. -
#10 Ezzel csak az a baj, hogy a nagy filmeket a mozis bevételek tartják el. Kizárólag DVD-re szánt filmeknél bizony jócskán spórolni kell az esetek nagy többségében, színészeken, látványon, rendezőn, forgatókönyvírón. Nem azt mondom, hogy nincsenek jó only-DVD filmek, sok van, de pl. egy Csillagok háborúját így nem lehetne megcsinálni. -
#9 Meg a Trópusi vihart, Alkonyatot... az idei termés meg nem igazán volt közönségcsalogató.
Itt van pl. ez a Hitvallók és ügynökök, ami egy újabb dokumentumfilm az átkosról. Tököm tele van, hogy nem lehet ezen soha túllépni, csoda hogy ilyen kevesen adtak pénzt érte? -
Jubei #8 én nagyon jól tudom hogy fizetek a netért és az áramért. Ez a letöltés csak kibúvó egy másik fizetős szolgáltatásért ami ugye ahogy írod 540-ft ebből a pénzből 1kg kenyeret és 10-15dkg felvágottat tudok venni. -
kiskelgyo #7 Egyébként a kínálat valóban gyengébb volt, mint az előző években, legalábbis számomra. Meg régebben több nagy "szuperprodukció" volt mint idén. Meg az a durva, hogy volt ahol visszahozták a Vasembert erre a pár napra. -
#6 Gratulálok akinek még 540 forint is sok egy mozijegyre annak kár is mit mondani.
De ha kicsit is okos lennél rájöhetnél arra amit te ingyenesnek nevezel az sem az.
Fizetsz a netért (kivéve ha azt is nem lopod wifin keresztül) az áramért ami kell a nethez és ingyen az adathordozót is csak be kell szerezni.
-
Jubei #5 mert voltál annyira hülye és elmentél filmet nézni moziban mint hogy inkább letöltötted volna és otthon néznéd. -
winnie #4 ha nem látod, akkor nem tudod, hogy mennyire nézhető, de kvázi az elmúlt 6-7 hónap összes filmjét meg lehetett nézni. kivéve, s ezt nem értettem, a 3d cuccokat. én adtam volna a voltot, a véres valentint, a szörnyek kontra űrélnyeket, vagy mit, de csak a jégkorszaktól volt az a 2-3 fim 3d-ben. -
feamatar #3 ez a "moziünnep" egy nagy rakás **** volt. Alig volt nézhető film(konkrétan számomra a Becstelen Brigantik volt az, bár azért az se volt annyira jó). Rakat romantikus vígjáték, 2 gyenge "horror", meg egy tucat akció(magyar filmeket meg sem említem). Szobatársam meg képes volt megnézni tegnap a District 9-t, amire viszont ettől függetlenül még így is elfogok menni.
Rég voltam moziba és lehet csak a debreceni hűdehajde complexumban csinálják ezt, de felháborító, hogy REKLÁMOKAT(nem trailereket) kell néznem több mint negyed órán át... bárhogy is: Old Dogs trailer ütött, remélem nem ez az összes poén benne ^.^ -
CaptainRumi #2 Hát ilyen premierekkel nem is csodálom, hogy megállt a szekér...
Ha mondjuk a District 9-t vagy a Cloudy with a bla bla blát előrébb hozták volna... -
#1 A Pánikfalva is volt a Moziünnepen? Ha ezt tudom... Annyira kreténnek tűnik, hogy szívesen megnéztem volna.