20
 • Fidolorous
  #20
  "Seltier szerint egy újabb Beatles-tag halálakor mindenképpen még egyszer biztosan az egekbe fog szökni a gombafejűek albumai iránti kereslet."

  ez csak nekem gusztustalan ? ennyi erővel "hé Paul haljál már meg, pénzt akarunk keresni..."
 • hol9672
  #19
  Pénzt azt persze hogy akarnak keresni, de ha csak azért zenélnek, 0 lelkesedéssel, azt már eleve megette a fene.
 • enginer
  #18
  Elvileg már akkor is többsávosan (minden hangszer külön sávra) vették fel és csak utána keverték össze a felvételeket.
  Ha megvan nekik az eredeti master szalag, akkor gyerekjáték sztereóba, vagy akár 5.1-be újrakeverni.
 • Tetsuo
  #17
  Mar sztereoban rogzitettek.
 • djw
  #16
  szerinted a zenészek azért zenélnek mert annyira szeretnek szórakoztatni vagy inkább pénzt akarnak keresni?
 • Balintos
  #15
  Miért, ha 1 helyett 2 szintetizátor van a falunyi zenész között akkor mi változik?
 • kryst
  #14
  De, hogy tudták megoldani, hogy sztereoba szóljon? Ha, egyszer mono volt? Vagy már akkor is szteroba volt rögzítve? Én mondjuk szeretek szinte minden műfajból hallgatni zenét, én nem vagyok egyik műfajnak sem az ellensége. Én ezzel úgy vagyok, hogy ha egy együttes max 1db szintetizátorral is látszik, és az a zene tetszik, nem fogom azt mondani rá, hogy szar. De, lehet egy énekes mögött egy falu zenekar is, ha nekem az nem tetszik.
 • TamasKA
  #13
  Szerintem a lényeg - sajnos - az utolsó bekezdésben leledzik.
 • Tetsuo
  #12
  :DD A Beatles gyujtemennyel nem is lehet villogni.. v nalatok igen?
  Az ilyen mainstreameket barhonnan le lehet szedni, fizetos verzioban meg olyan erteke van kb mint a Bravo Hits 53.-nak.. most a "villogo" ertekrol beszelek, h kinek mi tetszik az mas dolog.
 • hol9672
  #11
  Bár nem tudom, melyik zenei stilusra gondolsz, azért mondok 1et: Welle Erdball.

  Valahogy az industrial/EBM és hasonló zenék nálunk háttérbe vannak szorulva. Ami együtteseink vannak, azok is külföldre járnak koncertezni. Mekkora király zenék vannak pedig, ahogy az USA adta a világnak a rock and rollt, ahhos hasonlóan az európaiak pedig az EBM-et.
 • hol9672
  #10
  Mai "méjnsztrim" zenéket a nyálas, giccses, egykaptafára irt dalszövegtek (tényleg 99%-ban CSAK a "szerelem" a téma!), és a jellegtelen hangzás jellemzi, na meg a Loudness War, ez a legundoritóbb a mai R&B (-nek mondott) zenékben is, cseng bong az egész, de semmi hangzása nincs, és erről jut eszembe, ha igényes ember irná a zenét, eleve az énekhangot sose venné hangosabbra a soundtracknál, mert az undoritó. Szóval keresni kell a jó zenét, mert a csapból nem az folyik...

  Azért ezeknél a Beatles jobb volt. De még jobb az Ionic Vision, amit most hallgatok

  Ugyanez a sznobizmus nézi le a szintizenéket, mondván "gépzene", pedig minden egyes akusztikus hangszer is csak gép, vazze. sőt a gitár is már régen elektromos...
 • roliika
  #9
  "némelyikük olyan tuskó, hogy magától hasad" <- Kopirájtold.
 • B0nFire
  #8
  "Ez az óriási érdeklődés is azt bizonyítja, hogy mennyire igény van még mindig a Beatles zenéjére." - Én meg itt kezdem el azt mondani, hogy ez színtiszta sznobizmus. Ezeknek a vásárlóknak csak a töredéke a műértő. A többi divatmajom, aki csak azért adja ki a pénzt, hogy villoghasson a Beatles-gyűjteményével, amit soha nem hallgat meg.

  Egyszer olvastam egy idevágó aforizmát. A szignó az a jel, amit a művész a festmény alsó sarkára fest, hogy a műértők nehogy fordítva akasszák a falra a művet.

  Itt is kábé ez a helyzet. Nálunk, kisvárosban még inkább. Ha véletlenül kiszántanak a földből két törött cserepet, egyből kiállítják a Várban, és a város összes sznobja összegyűlik a legjobb ruhájában nájsztumítjúzni, meg egymással gazsulálni. Pedig némelyikük olyan tuskó, hogy magától hasad, mégis meg kell a másiknak mutatni az új ruhát, hogy neki erre fussa. És egyáltalán nem savanyú a szőlő nekem, csak éppen nekem mindig ott kell lennem az ilyen össznépi összejöveteleken, és hányni bírok tőlük.

  A sznob majmoktól.

  Aki szereti a Beatlest, az vegye és vigye, de újra leszögezném: ez a vásárlóknak csak egy töredéke. Ha sokat mondok minden 100. vásárló igazi rajongó.
 • Tetsuo
  #7
  mindenki mast ert jo zene alatt, nekem pl a popzene alapbol nem az.
  sem regen, sem ma.
 • Narxis
  #6
  Ez annyira hülyeség, a Beatles idejében is mondták csomóan, hogy "bezzeg régen..", minden kor más, van akinek tetszik, van akinek nem.
 • fledgling42
  #5
  ...és a jó zenét az emberek megveszik, ha tetszik nekik, nem feltétlenül letöltik mindenesetben - ékes példa.
 • msstz
  #4
  ja, a beatles után meg elfelejtettek zenét csinálni, haha.
 • gyuri12
  #3
  Ma is vannak jó zenék,csak nem népszerűek.
 • Lunki88
  #2
  Ebből is látszik hogy régen tudtak még jó zenét csinálni, nem csak a szemétbe valót ami ma megy (van egy úgynevezett "sláger" szám az albumon a többi meg csak töltelék)... Mondjuk arra is kíváncsi leszek hogy a mostanában nyomatott zenékből melyik lesz 20-30 év múlva is sláger.
  Persze az is lehet hogy velem van a baj és kevés zenét ismerek, de én egyre inkább úgy érzem hogy az embereknek nem az igényes zene kell, csak szóljon valami tücc-tücc azt mehet az esti aprítás.
 • roliika
  #1
  She loves you yeee yeee yeeee... :D
  http://www.youtube.com/watch?v=l2fDUb57_xk