94
-
Epikurosz #54 Rá akartam kérdezni, mert nem voltam benne biztos, hogy '45-ről vagy '56-ról van-e szó, de a sejtésem bevált, megválaszoltad te a kérdést noszogatás nélkül is.
Csendőr ide vagy oda, nem vagyok a lámpavasrahúzás híve, pláne akkor, ha egy kriptocionista méhecske kardoskodik mellette (->diverzió, szubverzió). -
#53 Élemedett korodból eredő látási problémáid miatt talán nem vetted észre, hogy a képen csendőrök fogják a bácsit. Egyébként a Népbíróság ítélte halálra. -
Epikurosz #52 Egyébként, elég rossz bőrben vagy mostanában. -
Epikurosz #51 De az önbíráskodás nem járható út, annak ellenére, hogy én is szoktam megerszteni ilyen dühkitöréseket.
A csőcselék legtöbbször ártatlanokat is felhúz a lámpavasra. -
#50 A módszert valóban át kellene venni Kínától. Talán csak annyi eltéréssel, hogy nem tarkólövéssel (vagy újabban méreginjekcióval) kellene kivégezni a korrupt állami vezetőket és politikusokat, mert drága a lőszer és a vegyszer. A kötél természetes anyagból készül, környezetbarát és újra felhasználható, lámpavas meg van elég az országban:
-
Epikurosz #49 Muszáj igazat adnom neked. :-) -
qwas #48 Voltak ám (mármint halálos áldozatok) és a két főkolompos is köztük volt. Lehet ha felénk is alkalmaznának ilyen retorziókat jobban elgondolkodnának egyesek, hogy ki mit csinál. -
qwas #47 Ne becsüld alá a kutyák inteligenciáját. Ha lenne szavazati joguk most nem itt tartana az ország :) -
Epikurosz #46 Hitvány ember van a magyar kereskedők között is - ez nem vitás. Őket, természetesen, büntetni kell azzal, hogy nem vásárolunk tőlük. De azért még marad sok tisztességes kereskedő és termelő. -
#45 Igen, az eredeti (nem Lukullusz vagy egyéb "nemesítés") magyar szabadföldi paradicsom még(!) párját ritkítja. Az üvegháziak viszont... -
#44 A paradicsomos témát tudom egyedül megcáfolni. Az tényleg csak magyarból volt jó eddig. A többinek se íze se bűze. A többiben viszont csak süssük le szemünket. Mondjuk az állapotokról az odafent levők tehetnek, meg azok is akik összehozták, hogy 8 évig egy olyan banda kormányozza az országot, akikre egy üveg tejet sem bíznék... -
#43 Mindegy, honnan hozták, magyar cégek keverték a magyar termékbe itt Magyarországon.
"Az, hogy a magyar is csalhat, nem jelent felmentést a kínainak"
Az, hogy a kínai is csalhat, nem jelent felmentést a magyarnak. Vágod?
"Paradicsom, paprika, szőlő, krumpli, uborka - a külföldiekéhez képest utolérhetetlen minőségű."
Ettél már magyar üvegházi paradicsomot vagy egyéb zöldséget, gyümölcsöt? Se íze, se bűze, viszont tele van jó magyar rovarirtóval és műtrágyával. Sokkal jobb náluk a szabadföldi spanyol paradicsom.
A kínaiak (vagy korábban a lengyel piaci árusok) megjelenése áldás az országnak. Igen sok magyarnak tesznek elérhetővé olyan árukat és szolgáltatásokat, amelyeket egyébként magyar kereskedőtől vagy szolgáltatótól nem lennének képesek megfizetni.
"Ezzel szemben a magyar kereskedő az állam szempontjából sokkal rendezettebb körülmények között létezik, tehát jobban is ellenőrizhető."
Javíts ki, ha tévedek, de a Magyarországon működő kínai cégek és vállalkozók is a magyar államnak adóznak és magyar nyelven állítják ki a számláikat, adják be az adóbevallásukat stb.
"gondolok itt a [...] követhetetlen tulajdonviszonyokra"
A kínai cégek tulajdonviszonyai semmivel sem követhetetlenebbek, mint a magyarokéi, mivel rájuk is ugyanazok a törvények vonatkoznak. Avagy mond neked valamit az, hogy Mrs. István Kovács???
"Ezzel szemben a magyar kereskedő az állam szempontjából sokkal rendezettebb körülmények között létezik, tehát jobban is ellenőrizhető."
Mistral, Bluefish vagy a félévente más cég tulajdonában működő, majd újabb fél év elteltével óriási ÁFA-tartozást hátrahagyó Aqua - mond ez neked valamit? Vagy a magyar építőipari cégek átláthatatlan viszonyai, körbetartozásai.
Neee, te jössz itt az ócska xenofób dumával. Legalább te ne dőlj be annak a terelő manipulációnak, hogy a kínai (vagy helyettesíts be bármely más etnikumot) tehet az ország gondjairól, nem pedig az országot kicsákmányoló finánctőke. -
Epikurosz #42 +1 -
#41 A paprikabotránnyal kapcsolatban úgy emlékszem, hogy a Brazíliából hozták be. De ha már élelmiszerekről van szó: Kínában nem rég volt az a bébiétel botrány, ami sokkal rosszabb, mint az általad hozott keverések egyrészt azért, meg gyerekek egészségét veszélyezették, másrészt meg voltak halálos áldozatok is. És ez csak a jéghegy csúcsa, ami eljut ide hozzánk!
A magyar termékek igenis jobbak. Magyar élelmiszerek egyértelműen. Paradicsom, paprika, szőlő, krumpli, uborka - a külföldiekéhez képest utolérhetetlen minőségű. Egyéb más termékekhez még nem nagyon volt szerencsém (ez a nagy baj), utóbb kéttollú kulcsos Elzett zárakhoz. Tökéletesen üzemeltek, bár nem rég kellett cserélni az egyiket - az okokat most nem részletezem -, akkor láttam meg, hogy Made in Hungary.
"Ne piszkáld a kínai árust, a magyar kereskedő is ott csal, ahol csak tud."
Ez a legrosszabb duma. Legalább mi ne vegyük át a politikusoktól! Szavazz a kevésbé szar szarra! Nem. A jóra kell törekedni. Az, hogy a magyar is csalhat, nem jelent felmentést a kínainak, és egyelőre még Magyarországnak hívják ezt a vidéket - de nem is ez a lényeg. A magyar kormány gyakorlatilag nem tud semmit az idehaza elő kínai etnikumról, csak becslésekbe bocsátkozik. A rendészeti szervek nehezebben lépnek fel ellenük, mert más, ismeretlen kultúra számukra - gondolok itt a más írásukra, neveikre, követhetetlen tulajdonviszonyokra, külvilágtól való elzárkózásukra stb. Ezzel szemben a magyar kereskedő az állam szempontjából sokkal rendezettebb körülmények között létezik, tehát jobban is ellenőrizhető. -
Epikurosz #40 Lassan az is lehetne a topik címe, hogy "A jövő az intelligens kutyáké". :-) -
qwas #39 Nekem is pont ez jutott az eszembe. Ilyen fejjel a csóka kapna olyat a szívlapáttal, hogy egy hétig keresné a fejét. :) -
who am I 7 #38 Gondolod a "pici" "gyilkosméh"ért képes valaki fizetni? -
Epikurosz #37 Kisalma!
Nekem nincs lábgombám, bár lehet, hogy ez téged meglep, sőt, ledöbbent és kiábrándít. -
#36 Epikurosz, lehet, hogy gyermekkori szerelmed killerbee, netan a multheten dobott es azert vagy igy beragva ra, de ebbol a dedos alapari stilusbol kinohetnel mar, ha nem sikerul, maradsz olyan gyoker amilyennek szulettel. Igazabol nem is erdekes mi ennek a kivalto oka.
Csak mint egy kivuallo, akit idegesit a bena frocsogesed, nem mellekesen egy 4 eves kislany leszajkaratezna barmikor, olyan szinten nyomod, ha egy "lanyhoz" kell hozzaszolnod. Ja es a labgombadat is kezeltesd, mert nem termeszetes amit irtal...
-
Daza500 #35 Én nem tudnám elviselni, ha egy ruhadarab dumálna hozzám...
Miért is csodálkoznak ezek a technokrata csodabogarak, hogy visszanyúlok a retro dolgokhoz ?
Hát persze, mert ezzel a sok 21. századi marhasággal NEM TUDOK MIT KEZDENI.
Kicsit kezd túlságosan elkényelmesedni az ember... -
#34 Hja, nálad az agyba építés műszaki okokból nem lenne megvalósítható. -
Epikurosz #33 Az agyadba kellene neked GPéSz, hogy tudj tájékozódni, és ne csinálj mérges mézet. -
#32 Azért jókör jön, ha az embernél nincs kamera és a telefonnal tud felvételt készíteni. A minőség persze olyan, amilyen, de gyakran nem is lényeges.
De a GPS szerintem igen hasznos - lenne, ha lenne a telefonomban. -
#31 Téged a párommal össze kellene kötözni, annyira hasonlóak vagytok e téren. Ő is képes évekig hordani egy inget vagy nadrágot, sőt régebben többször megvett egyszerre 4-5 inget, nadrágot vagy cipőt ugyanabból a fajtából. Most a költözéskor találtunk egy dobozban 6 darab teljesen azonos fehér inget kibontatlanul, eredeti csomagolásban - már nem is emlékszik, milyen régen vette őket.
De szerintem ez még mindig sokkal jobb, mint azok a divatmajom pasik, akik e téren semmiben nem különböznek a nőktől, sőt.
Neki is szokott az anyja turkálóban kiváló minőségű ingeket és pólókat venni fillérekért, valóban sokkal jobbak, mint amiket nálunk a "rendes" üzletekben kapni. -
#30 Egyet kell hogy értsek. A telefonommal csak telefonálok és ébresztőóra. Passz. SMS-t is szökőévenként írok. Néha jól jön persze az, hogy lehet fotózni vele, no de állandóan? Lehet róla mp3-at hallgatni, na de mennyire eszi az aksit? Stb. -
djhambi #29 "A közeljövőben a mobiltelefonba integrálnak mindent és kész."
Ezzel nem értek egyet, mert azért léteznek netbookok, mer a szövegszerkesztésre és internetezésre a mobil használhatatlan. De akinek van némi igénye fényképezésre is. mp3-at lejátszik, de arra sem tökéletesen alkalmas, különben a ma már nem gyártanának mp3 lejátszót. De a video lejátszás már megint hülyeség ilyen pici kijelzőn. Le a kalappal az előtt, aki kitalálta az okos teefont, szerintem ekkora baromsággal még senki se kaszált ennyit. Mindenre jó, csak aolyan szinten, hogy semmire. De telepakolják csicsával és a "gazdag és buta emberek" meg megveszik. -
#28 Velem pont fordítva van. Nagyon ritkán árulnak pont olyat, ami nekem tetszik. Vagy hülye fazonja van a cipőnek / ingnek / pólónak / nadrágnak / stb. vagy hupiliala hülye színe van stb. Én bizony hordtam inget 4-5 évig, nadrágot is ennyi ideig. A cipők viszont egyre silányabbak. Egyazon termékkörből régen 2-3 évet is kibírt a cipő. Most 1,5-et. Max... Vicc.
Most is megvettem ugyanannak a cipőnek két színű verzióját, mert az egész West End kínálatából 1 azaz EGY cipő ami nekem úgy-ahogy megfelelt. Ez a mai "divat". Anyád...
Nekem fura ízlésem van. Nálam az ing az általában egyszínű. A cipő is. Ne legyen rajta sok biszbasz, Z színben, se felirat se semmi.
A polók anyaga egy vicc, de méregdrágák. Anyám turkálóban (!!) talál néha jó polót, az elvieg minőségi boltok polói szerintem vicckategóriásak.
Nagyon kifordult világ ez... -
#27 Túl egyoldalúan látod a dolgokat. Pl. a divatcikkeknél nincs szükség a tartósságra, az csak fölösleges többletköltséget jelentene, ui. a divatcikk erkölcsi avulása hamarabb bekövetkezik, mint a fizikai. De nem is kell divatcikknek lennie, nemigen hordom a 3+ éve vásárolt ruháimat, max. csak azokat, amelyeket nagyon megkedveltem. Ezért nem izgat a tartósságuk sem.
Azt se gondold, hogy a magyar áru tartósabb, bár kivételek mindenhol lehetnek. A párom néhány éve vett magának néhány pár cipőt - néha rájön az ilyesmi, elteszi őket a szekrénybe és gyakran csak évek múlva kezdi el használni őket. Kivétel nélkül magyar gyártmányú cipők voltak és nem az olcsó fajtából. A múlt télen végre hordani akarta az egyiket, ám pár lépés után szétmállott a műanyag vagy gumi talpa. Végigpróbálta a többit, azokkal is ez történt.
Szóval ne tessék isteníteni a magyar termékeket, ritkán szolgálnak rá. Pár éve a míniummal (mérgező nehézfémtartalom!) dúsított echte magyar pirospaprika magyar cégek készítménye volt, de nemrég a mérgező növényvédőszerrel fertőzött külföldi paprikát is a magyar "gyártó" keverte hozzá a magyar termesztésű paprikához. Kissé régebbi történet az osztrákok országra szóló borhamisítási botránya, amikor is az osztrák gazdák glykollal tették selymesebbé a boraikat. A BSE sem Kínából jött Európába és a britek még akkor is bőszen exportálták a fertőzött marhahúst Kelet-Európába, amikor náluk már rég be volt tiltva a forgalmazása. Egyes magyar élelmiszer-áruházakban elterjedt a lejárt szavatosságú áruk átcímkézése, ezt sem a kínaiak hozták ide.
#23: Te magad is elismered, hogy ruháknál nem jellemző a kínaiakra a lopott áru forgalmazása. Más áruknál meg? Talán olvastál arról, hogy pár éve magyar számtech disztribútor cégek éveken át óriási mennyiségben forgalmaztak csempészett árukat, ez mennyivel jobb a lopott árunál?
Ne piszkáld a kínai árust, a magyar kereskedő is ott csal, ahol csak tud. -
#26 Vagyis ennyire azért mégsem 1*1. Magam szemszögéből ezt tenném. Viszont van egy réteg, aminek nincs pénze többet adni a ruhákért, ezzel igényt teremtenek a olcsó és silány minőségű ruhákra - rájuk is kell gondolni. Első körben szabályozottabb mederbe kellene terelni a kínai piacot, gyakoribb ellenőrzések, szigorúbb szabályok, stb. Közben meg felfuttatni a magyar textilipart, így a kínaiak visszaszorulásával sem keletkezne űr. -
Utokverek #25 én örülnék neki, ha nem kellene összevissza nyúlkálnom zenét váltani, megnézni a leveleimet meg felhívni valakit. Kiborgnak azért nem mennék, de gondoljatok bele, állandó online módban mehetne az oltás SG-n pár chippel, még el is szakadhatnátok a gép elöl :D
FLAMEON! xD -
#24 A kínai meg úgy általában bármilyen más keleti, olcsó és silány minőségű exportot ki kéne szorítani a piacról. Ellehetetleníti a helyi iparosokat, kereskedőik nyelveket nem beszélnek, adózni inkább az anyaországnak adóznak, egyedüli pozitívum, hogy legalább közbiztonság szempontjából nem fenyegetőek, de ez elhalványul a feni negatívumok mellett. -
#23 Nem-e? Egyik volt osztálytársam nagy piacra járós, ő mesélte, bár ruháknál nem ez a jellemző, de vannak. Sőt, laptop, mobil, műszaki cikkekből bőven van. Szoktak is razziázni náluk, csak kevés sikerrel. Az lenne a legjobb, ha kifüstölnék őket, mint a darazsakat.
Közben meg eszembe jutott még egy ok: a kínaiak sok mindent másolnak (meg kell hagyni, elég jól), ezért ha két azonosnak tűnő terméket látsz meg a piacon és a bevásárlóközpontban, nem biztos hogy ugyanaz a forrásuk. Tehát mégis csak reményre ad okot, ha a rendes boltban vásárol az ember, ráadásul így nem támogatja a piaci kínaikat (most már tibetieket inkább). -
#22 "Más oka is lehet, például lopott az áru."
Ne hidd. A piaci kínai árus nem árul lopott árut, ők nem így működnek.
babajaga #21:
Az ok lényegtelen, a piacon és a kereskedelemben nem osztanak fair play díjat. A drága áru nagy része is Kínában készül, csak a nyugati gyártó/forgalmazó fölözi le a haszon túlnyomó részét.
-
babajaga #21 "Az európai textilipar olyan mértékben versenyképtelen a kínai árukkal"
De miért versenyképtelen? Olyan bérekkel amit a szerencsétlen kínai kap avval nem csoda, és nem dicsőség. -
#20 "Általában kisméretű kijelzők, apró billentyűkkel. A kezelésük egyszerűen túl sok figyelmet követel meg" - jelentette ki Starner."
Amikor megpróbálnak ráerőltetni egy komplett klaviatúrát a telefonra, azért az minden, csak nem egyszerű. Szerintem erre gondolhatott Starner, bár kicsit el is van szállva, az egyszer biztos. Lehet, hogy jobban érezné magát egy kiborg harcosként a nem túl távoli jövőben.
KillerBee | #15
"Én magam is gyakran látok a belvárosi üzletekben olyan ruhákat, amelyeket a sokkal olcsóbban a piacokon is árulnak."
Más oka is lehet, például lopott az áru. -
gulyasandras #19 pici remény -
gulyasandras #18 "Alap hogy, cipőt piacról sose."
49,5/50-es cipőmérettel soha eszembe se jutott. :) -
Lowosan #17 "A mobil eszközök kezelése még mindig nem elég egyszerű és intuitív."
Ember, ha még ezek a mai kütyük is bonyolultak valakinek, akkor az is ritkahülye ember lehet...
Meg ha már inteligenset akarnak akkor legyen Crysises nanoruha, de legalábbis olyan ami kimossa magát ha piszkos -
Epikurosz #16 "Én magam is gyakran látok a belvárosi üzletekben"
Én magam is látok sok könnyűvérű nőcskét a belvárosi üzletekben finomkodni, mert ugye az üzlethez kell a puccos ruha. -
#15 "Ki tudja, hogy Kínában milyen festéket használnak a festésükre"
Ez igaz a nem piacon vásárolt ruhákra is. Avagy mit gondolsz, a butikokban, plazákban stb. árult ruhák jelentős részét vajon hol gyártják? Bizony Kínában, még akkor is, ha nem ez van rájuk írva. Sok trükkel kijátszhatók az uniós eredetre vonatkozó előírások, pl. ha a már megfestett anyagot veszik csak Kínában, akkor már uniós termék lesz a ruha, holott kínai rajta a festék. Én magam is gyakran látok a belvárosi üzletekben olyan ruhákat, amelyeket a sokkal olcsóbban a piacokon is árulnak.
Az európai textilipar olyan mértékben versenyképtelen a kínai árukkal, hogy maga is kénytelen kínai alapanyagokkal vagy félkész termékekkel dolgozni.