A jövő az intelligens ruháké
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
"Az, hogy a magyar is csalhat, nem jelent felmentést a kínainak"
Az, hogy a kínai is csalhat, nem jelent felmentést a magyarnak. Vágod?
"Paradicsom, paprika, szõlõ, krumpli, uborka - a külföldiekéhez képest utolérhetetlen minõségû."
Ettél már magyar üvegházi paradicsomot vagy egyéb zöldséget, gyümölcsöt? Se íze, se bûze, viszont tele van jó magyar rovarirtóval és mûtrágyával. Sokkal jobb náluk a szabadföldi spanyol paradicsom.
A kínaiak (vagy korábban a lengyel piaci árusok) megjelenése áldás az országnak. Igen sok magyarnak tesznek elérhetõvé olyan árukat és szolgáltatásokat, amelyeket egyébként magyar kereskedõtõl vagy szolgáltatótól nem lennének képesek megfizetni.
"Ezzel szemben a magyar kereskedõ az állam szempontjából sokkal rendezettebb körülmények között létezik, tehát jobban is ellenõrizhetõ."
Javíts ki, ha tévedek, de a Magyarországon mûködõ kínai cégek és vállalkozók is a magyar államnak adóznak és magyar nyelven állítják ki a számláikat, adják be az adóbevallásukat stb.
"gondolok itt a <...> követhetetlen tulajdonviszonyokra"
A kínai cégek tulajdonviszonyai semmivel sem követhetetlenebbek, mint a magyarokéi, mivel rájuk is ugyanazok a törvények vonatkoznak. Avagy mond neked valamit az, hogy Mrs. István Kovács???
"Ezzel szemben a magyar kereskedõ az állam szempontjából sokkal rendezettebb körülmények között létezik, tehát jobban is ellenõrizhetõ."
Mistral, Bluefish vagy a félévente más cég tulajdonában mûködõ, majd újabb fél év elteltével óriási ÁFA-tartozást hátrahagyó Aqua - mond ez neked valamit? Vagy a magyar építõipari cégek átláthatatlan viszonyai, körbetartozásai.
Neee, te jössz itt az ócska xenofób dumával. Legalább te ne dõlj be annak a terelõ manipulációnak, hogy a kínai (vagy helyettesíts be bármely más etnikumot) tehet az ország gondjairól, nem pedig az országot kicsákmányoló finánctõke.
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
Kara kánként folytatom tanításom.
A magyar termékek igenis jobbak. Magyar élelmiszerek egyértelmûen. Paradicsom, paprika, szõlõ, krumpli, uborka - a külföldiekéhez képest utolérhetetlen minõségû. Egyéb más termékekhez még nem nagyon volt szerencsém (ez a nagy baj), utóbb kéttollú kulcsos Elzett zárakhoz. Tökéletesen üzemeltek, bár nem rég kellett cserélni az egyiket - az okokat most nem részletezem -, akkor láttam meg, hogy Made in Hungary.
"Ne piszkáld a kínai árust, a magyar kereskedõ is ott csal, ahol csak tud."
Ez a legrosszabb duma. Legalább mi ne vegyük át a politikusoktól! Szavazz a kevésbé szar szarra! Nem. A jóra kell törekedni. Az, hogy a magyar is csalhat, nem jelent felmentést a kínainak, és egyelõre még Magyarországnak hívják ezt a vidéket - de nem is ez a lényeg. A magyar kormány gyakorlatilag nem tud semmit az idehaza elõ kínai etnikumról, csak becslésekbe bocsátkozik. A rendészeti szervek nehezebben lépnek fel ellenük, mert más, ismeretlen kultúra számukra - gondolok itt a más írásukra, neveikre, követhetetlen tulajdonviszonyokra, külvilágtól való elzárkózásukra stb. Ezzel szemben a magyar kereskedõ az állam szempontjából sokkal rendezettebb körülmények között létezik, tehát jobban is ellenõrizhetõ.
FX6300 4.5G " GTX1070 " DDR3 2000 CL9 " CTG 550W80P
Nekem nincs lábgombám, bár lehet, hogy ez téged meglep, sõt, ledöbbent és kiábrándít.
Csak mint egy kivuallo, akit idegesit a bena frocsogesed, nem mellekesen egy 4 eves kislany leszajkaratezna barmikor, olyan szinten nyomod, ha egy "lanyhoz" kell hozzaszolnod. Ja es a labgombadat is kezeltesd, mert nem termeszetes amit irtal...
szerintem
Miért is csodálkoznak ezek a technokrata csodabogarak, hogy visszanyúlok a retro dolgokhoz ?
Hát persze, mert ezzel a sok 21. századi marhasággal NEM TUDOK MIT KEZDENI.
Kicsit kezd túlságosan elkényelmesedni az ember...
http://magyarorszag21.blog.hu/2009/04/16/p1069869 \"Terrorists may attack the open society, but only governments can abolish it.\" (The Pirate Party)
De a GPS szerintem igen hasznos - lenne, ha lenne a telefonomban.
De szerintem ez még mindig sokkal jobb, mint azok a divatmajom pasik, akik e téren semmiben nem különböznek a nõktõl, sõt.
Neki is szokott az anyja turkálóban kiváló minõségû ingeket és pólókat venni fillérekért, valóban sokkal jobbak, mint amiket nálunk a "rendes" üzletekben kapni.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ezzel nem értek egyet, mert azért léteznek netbookok, mer a szövegszerkesztésre és internetezésre a mobil használhatatlan. De akinek van némi igénye fényképezésre is. mp3-at lejátszik, de arra sem tökéletesen alkalmas, különben a ma már nem gyártanának mp3 lejátszót. De a video lejátszás már megint hülyeség ilyen pici kijelzõn. Le a kalappal az elõtt, aki kitalálta az okos teefont, szerintem ekkora baromsággal még senki se kaszált ennyit. Mindenre jó, csak aolyan szinten, hogy semmire. De telepakolják csicsával és a "gazdag és buta emberek" meg megveszik.
„[…] – a tiszta lelkiismeret zálogára a tudományban!” IV. ∮Bdl ≡ μ∑\'I+μεd/dt∫EdA » rotH ≡ J+∂D/∂t
Most is megvettem ugyanannak a cipõnek két színû verzióját, mert az egész West End kínálatából 1 azaz EGY cipõ ami nekem úgy-ahogy megfelelt. Ez a mai "divat". Anyád...
Nekem fura ízlésem van. Nálam az ing az általában egyszínû. A cipõ is. Ne legyen rajta sok biszbasz, Z színben, se felirat se semmi.
A polók anyaga egy vicc, de méregdrágák. Anyám turkálóban (!!) talál néha jó polót, az elvieg minõségi boltok polói szerintem vicckategóriásak.
Nagyon kifordult világ ez...
Azt se gondold, hogy a magyar áru tartósabb, bár kivételek mindenhol lehetnek. A párom néhány éve vett magának néhány pár cipõt - néha rájön az ilyesmi, elteszi õket a szekrénybe és gyakran csak évek múlva kezdi el használni õket. Kivétel nélkül magyar gyártmányú cipõk voltak és nem az olcsó fajtából. A múlt télen végre hordani akarta az egyiket, ám pár lépés után szétmállott a mûanyag vagy gumi talpa. Végigpróbálta a többit, azokkal is ez történt.
Szóval ne tessék isteníteni a magyar termékeket, ritkán szolgálnak rá. Pár éve a míniummal (mérgezõ nehézfémtartalom!) dúsított echte magyar pirospaprika magyar cégek készítménye volt, de nemrég a mérgezõ növényvédõszerrel fertõzött külföldi paprikát is a magyar "gyártó" keverte hozzá a magyar termesztésû paprikához. Kissé régebbi történet az osztrákok országra szóló borhamisítási botránya, amikor is az osztrák gazdák glykollal tették selymesebbé a boraikat. A BSE sem Kínából jött Európába és a britek még akkor is bõszen exportálták a fertõzött marhahúst Kelet-Európába, amikor náluk már rég be volt tiltva a forgalmazása. Egyes magyar élelmiszer-áruházakban elterjedt a lejárt szavatosságú áruk átcímkézése, ezt sem a kínaiak hozták ide.
#23: Te magad is elismered, hogy ruháknál nem jellemzõ a kínaiakra a lopott áru forgalmazása. Más áruknál meg? Talán olvastál arról, hogy pár éve magyar számtech disztribútor cégek éveken át óriási mennyiségben forgalmaztak csempészett árukat, ez mennyivel jobb a lopott árunál?
Ne piszkáld a kínai árust, a magyar kereskedõ is ott csal, ahol csak tud.
FLAMEON! xD
Mekkora divat itt a configra verni...
Közben meg eszembe jutott még egy ok: a kínaiak sok mindent másolnak (meg kell hagyni, elég jól), ezért ha két azonosnak tûnõ terméket látsz meg a piacon és a bevásárlóközpontban, nem biztos hogy ugyanaz a forrásuk. Tehát mégis csak reményre ad okot, ha a rendes boltban vásárol az ember, ráadásul így nem támogatja a piaci kínaikat (most már tibetieket inkább).
Ne hidd. A piaci kínai árus nem árul lopott árut, õk nem így mûködnek.
babajaga #21:
Az ok lényegtelen, a piacon és a kereskedelemben nem osztanak fair play díjat. A drága áru nagy része is Kínában készül, csak a nyugati gyártó/forgalmazó fölözi le a haszon túlnyomó részét.
De miért versenyképtelen? Olyan bérekkel amit a szerencsétlen kínai kap avval nem csoda, és nem dicsõség.
Amikor megpróbálnak ráerõltetni egy komplett klaviatúrát a telefonra, azért az minden, csak nem egyszerû. Szerintem erre gondolhatott Starner, bár kicsit el is van szállva, az egyszer biztos. Lehet, hogy jobban érezné magát egy kiborg harcosként a nem túl távoli jövõben. <#buck>#buck>
KillerBee | #15
"Én magam is gyakran látok a belvárosi üzletekben olyan ruhákat, amelyeket a sokkal olcsóbban a piacokon is árulnak."
Más oka is lehet, például lopott az áru.
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
49,5/50-es cipõmérettel soha eszembe se jutott. 😊
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
Ember, ha még ezek a mai kütyük is bonyolultak valakinek, akkor az is ritkahülye ember lehet...<#lama>#lama>
Meg ha már inteligenset akarnak akkor legyen Crysises nanoruha, de legalábbis olyan ami kimossa magát ha piszkos<#idiota>#idiota>
Én magam is látok sok könnyûvérû nõcskét a belvárosi üzletekben finomkodni, mert ugye az üzlethez kell a puccos ruha.
Ez igaz a nem piacon vásárolt ruhákra is. Avagy mit gondolsz, a butikokban, plazákban stb. árult ruhák jelentõs részét vajon hol gyártják? Bizony Kínában, még akkor is, ha nem ez van rájuk írva. Sok trükkel kijátszhatók az uniós eredetre vonatkozó elõírások, pl. ha a már megfestett anyagot veszik csak Kínában, akkor már uniós termék lesz a ruha, holott kínai rajta a festék. Én magam is gyakran látok a belvárosi üzletekben olyan ruhákat, amelyeket a sokkal olcsóbban a piacokon is árulnak.
Az európai textilipar olyan mértékben versenyképtelen a kínai árukkal, hogy maga is kénytelen kínai alapanyagokkal vagy félkész termékekkel dolgozni.
Azért kevés az az egy év. Alap hogy, cipõt piacról sose. De ez az egyéb ruházati cikkekre is igaz. Ki tudja, hogy Kínában milyen festéket használnak a festésükre és az milyen hatással van a bõrünkre? Ráadásul hamar tönkre is mennek. Igazából hiányolom a régi mesterembereket, akiben meg van még a tudás egy személyre szabott ruha vagy cipõt készítéséhez és nem dolgoznak horribilis áron. A tömeggyártás szinte minden téren eluralkodott. Ha csinálni akarsz egy egyedi trikót, mintát; nem találsz hozzá ruhafestéket, sõt ilyen vasalós embert se, aki egy-két példányban bevállalná esetleg.
Saját eddigi mély színvonaladat is sikerült alulmúlnod. Te feltételezésekkel élsz velem kapcsolatban, míg én a te saját önkéntes adatközlésedre támaszkodom.
Érzed az én finom gúnyolódásom és a te otromba bunkóságod közti különbséget? - Fenét érzed, a te családi háttereddel ez kész csoda lenne.
Elhiszem, hogy az autóúton a felszedett kamionosok hisznek neked, de ez nem az a hely. :-(
Tégy egy próbát, a tisztálkodás csodákra képes! A lábgombát ugyanis nem az izzadság hozza létre, abban csak elszaporodik. Elszaporodni meg csak ott tud, ahol már eleve van.
A rendszeres lábmosást próbáltad már? <#idiota>#idiota>
LZ forever
Ezt az idióta félnótást a képen meg egyszer jól orrbacsapja a lengõajtó és a Fûrészt alázó jelenetet lehet majd látni.
Amúgy szerintem a cipõket a legnehezebb kitalálni és megalkotni, hiszen az folyamatos és állandó igénybevételnek van kitéve a különbözõ idõjárási körülményekkel egyetemben. Egy kényelmes pólót hamarabb és egyszerûbb elkészíteni mint egy kényelmes cipõt. Nekem vannak 1000 forintos pólóim immáron 6 éve hordom õket, de eddig még egyik "occó" cipõm se bírta 1 évnél tovább a napi igénybevételt. Szóval a lábbeli és az egyéb ruházat nem egy kategória.
Az nincs megoldva elfogadható, elérhetõ áron, hogy ne izzadjon bele a lábad a cipõbe, és ne legyen emiatt gombás. Meg ugye ott van sok ember allergiája a mûszálakra.
Emellett, ha sokat gyalogolsz - no, nem sziklás terepen, hanem csak aszfalton - a legtöbb cipõben vízhólyagos lesz a lábad. Még a 13 ezer ft-ért vásárolt szandálban is.
,,Boldogok, akik üldözést szenvednek az igazságért, mert övék a mennyek országa.\" //INRI
"A legújabb divatot láthatják a Brain kollekcióból. Ennek a ruhának a XXL-es intelligenciája és M-es processzora van. Idális minden iskolásnak, háziasszonynak."
Én arra leszek kíváncsi hogy mikor jelenik meg olyan ruha ami: leszoktat a dohányzásról, figyelmeztet ha otthon hagyok valamit. Ha információt keresek felolvassa a vonatkozó részt a Wikipédiából, miután mobil hálózaton kikereste azt. De leginkább olyan rucira várok ami méretre igazítja magát, vízálló, szellõzik nyáron és még a színét is igazítja az igényeim szerint.
(csak nekem jutott eszembe Gönc a Kedvenc Marslakómból? <#idiota>#idiota>)