24
  • Zoliz
    Kinyírták mert túl mélyre ásott. Aki félti az életét ne nyűljon a méhkasba!
    Csak ennyi a tabulság ebből az esetből...

Chao
  • Librarian
    Én meg már azt hittem ez csak egy újabb szar szenzációhajhász Szekeres Viktor cikk-cím... Végül már kvázi unalmamban kattintottam rá és tök meglepett, hogy végre valami VALÓS dolgot találok egy cikk címe mögött... :o
  • samycook
    Lényegtelen mennyi az IQ-juk ha gondolkodás nélkül kinyírnak mint egy papírkutyát!
  • Tetsuo
    Az olasz (eloszor csak sziciliai) maffia kicsit tradicionalisabb es szervezettebb mint ez a sok benarkozott dzsipszi.. ott voltak szabalyok, Fava (respect neki, full objektivo) tudta nagyon jol h meg fogjak olni.. omerta. A hierarchia csucsan a keresztapak tanacsa.. tisztelet, vedelmipenz tenyleges vedelemert stb.. ugyek intezese, igazgatas.. persze ott is voltak meszarosok, de azokat idovel lekapcsoltak.

Itt mindenki osze-vissza nyirja 1mast.. mint Capone amerikajaban a 30as evekben, ott sem volt ervenyes semmi torveny, moral.. Capone olte meg a legtobb ellenfelet, brutalis volt mint 1 allat, ennyi. Az Al Pacino es DeNiro-s maffia-filmek idealizaltak es tul szentimentalisak a valosaghoz kepest.

San Salvadorban meg mar sok helyen Amerikaban (pl LA-ben is), legendas mumitoszokat kovetnek a nyomorbol kitoro senkihazi bunozok. Kovetik a semmit, a tartozas vhova, az a lenyeg, mert annyi az IQ-juk..
  • hangulati
    biztos megtalaltak a dns-uket a helyszinen...
  • hangulati
    Csak ugy eszembe jut, hogy, ha mar vannak ilyen helyek a vilagban, vajon, vilagrandor-bacsi miert nem ezeken a helyeken tesz rendet katonai erovel? A tenorista kultusz is hihetobb lenne. Lehet, hogy csak spajzolja oket egy kovetkezo tortenethez? Uhh... a gyomrom. megyek.
  • sandor8206
    állítólag már letartóztattak 5 embert az ügyben, pár bandatagot + egy rendőrt aki összejátszott velük pár ügyben
  • fawcet
    Mindenesetre prezentálta, hogy miért nincs sok 30-as ember arrafelé.
    Meg narkósok nem foglalkozak semmivel ha pénz kell.
    Véleményem szerint itthon is van ilyen népcsoport, akik bandákba tömörülnek és verekszenek össze.
    Egyszer legyen már törvény, hogy élősdi gazembereket mellőzzék a segélyekből akik lopnak és gyilkolnak. Mindjárt kevesebb merné elveszíteni a fő bevételi forrásukat.
  • Chocho
    Hát szép "kultúra".
  • JTBM
    Egyébként meg miért is akarunk mi beleszólni abba, hogy mások hogy éljenek???
    El Salvadorban a lakosság szereti a bűnözést, szívesen lesz bandatag és szívesen gyilkol. Ez az ő kultúrájuk.

Nálunk is egyre több ilyen kultúrájú egyén van, itthon is egyre jobban ez lesz...
  • JTBM
    Szerintem most ő lett az áldozat, akit egy arra járó bandatag lelőtt. Köze nincs a filmhez, akkor is lelőtték volna, ha nem ő rendezi.

Vannak a földön veszélyes helyek, ahol nem érdemes lenni, ő egy ilyen helyen tartózkodott és ráfizetett.
  • TeDDyRuSh
    Lehet, hogy engedték, de Ők (ami talán az egyszerúségüknél fogva lehetséges), nem erre számítottak. Biztos valami dicshimnuszra készültek, amivel az erejüket fitogathatták. Bár voltak a filmben rájuk nézve "cikis" dolgok, de bíztak abban (valószínű), hogy ez egy elrettentő film lesz. Mert azt mindenki tudja, hogy a médiában lehetőség van úgy kicsavarni a dolgokat, hogy az kerekedjen ki belőle amit az alkotók akarnak. Persze, azon kívül, hogy szerintem sem volt szakmailag valami kimagaslóan nagy film, de a téma az "szívenszúr".

Persze maradhat az alap verzió, vagyis nem adta oda a tárcáját és kész. Ott ez simán benne van a dologban. Lehet a rendőrségnek is egyszerűbb a bandás verzió, mert akkor nem kell nagy feneket keríteni a nyomozásnak. Bosszú azt kísz...
  • CaptainRumi
    az sem kizárt, hogy semmi köze a bandáknak a gyilkossághoz... csak azt próbálják elhitetni. Ki tudja, hány ellenséget szerzett már magának még e film elkészülte előtt is.
  • Chocho
    Szerintem nem azok ölték meg, akikkel foglalkozott, hanem csak olyan bandatagok, akik ezt anno nem nézték jó szemmel. Most volt egy alkalmuk, hát miért ne? Sajnos az ember nagyon sokszor állat.
  • winnie
    átlépte, mert engedték, hogy átlépje. és ki árult el mit?

láttad te a filmet? még, ha nem is láttad, akkor is kikövetkeztethető, hogy a banda megengedte neki, hogy filmet csináljon róluk, kvázi velül élt, mindenhova velük ment, barátokat szerzett, stb.

ha direkt kapcsolat lenne, akkor évekkel ezelőtt megölik, amikor forgatott. de most ölték meg, amikor 1. kvázi lecsengett a film, 2. nem salvadorban vetítették, 3. a film elkészültét már nem tudják megakadályozni.
  • Spirit7301
    Durván átlépte ezeknek a bűn szervezeteknek magánszféráját. Elárulja titkaikat, szerkezetüket és beavatási szertartásaikat. Mégis mire számított?
  • bladesoft
    Egyetértek ... sajnos vannak olyan helyek ahol az emberi élet semmit semm számit. mint pl: dél afrika a Frei dokumentumban... megprobál kirabolni valakit... nincs nála semmi... csak ugy lelövi... körülöttük meg a tömeg erről észre semm vesz vagy nem foglalkozik vele. Reméljük Europát ez a viselkedés még nem fenyegeti.
  • Quantumleap
    Nekem alapból Passolini jut eszembe, akit a Salo bemutatása után pár héttel megöltek.
  • Broafka
    szerintem azok végeztek vele, akikről szól a film. Azért egy ilyen veszélyes banda életének forgatásához nagy bátorság kell.
    De azért ez dúrva. Filmeseket elég ritkán ölnek meg. Kedvelik őket, még anno a nácik is meghagyták azokat a zsidókat akik a művészettel tudták szórakoztatni őket. Dúrva példa, de most ez jutott eszembe sry
  • es5eNCe
    Szerintem nem feltétlenül kell bosszúra gyanakodni. Olyan területen mászkált ahol bárkit kinyírhatnak nem számít ki és miféle. Ha így is van ahogyan sokan állítják akkor meg jó nagy hülye volt a pali hogy ott korzózik El Salvador utcáin mikor ilyen filmet készít, ebben az esetben várható volt!
  • zboszor
    Kb. mint Giuseppe Fava annak idején, ő szintén beépülve egy dokumentumkönyvet írt az olasz maffiáról (dokumentálva egészen nagykutyák nevéig), a könyv megjelenése után megölték.
  • Blasta
    Pfff, vajon mi lehetett ennek a hátterében?
    Nem volt hajlandó a rivális bandának infókat átadni?
    Vagy pont az a banda tette el láb alól akiket annyira részletesen mutatott be?
    Esetleg vegyük a legkézenfekvőbb választ: a kormány elégelte meg, hogy "fellebbentette" a fátylat Salvador sötét oldaláról, a korrupcióról, stb.
    Kár érte.