28
  • johnsmitheger
    #28
    Jónak tartom a filmet. Aki nem érti, hogy nem veszem fel a telót vezetés közben, kitakarodik a kocsimból. Ennyire egyszerű. SMS-t havonta egyet írok, de végig szoktam káromkodni :DD annyira jó...
  • Magiszter
    #27
    Érdekes, hogy mennyi felelőtlen ostoba rója az utakat nap mint nap. Én is csak ritkán ülök volán mögé de akkor megtapasztalom hogy milyen extrém sport is autókázni. Az egy dolog hogy autópályán mi folyik (leszorít simán, befékez minden ok nélkül...), de már láttam belvárosi forgalomban borotválkozót, sminkelőt, hamburgert falatozót is. Néhányan ezek közül kacsáztak az úton a kocsival a művelet közben és csak a szerencsén és a többi sofőröm múlott hogy nem történt baleset.
    SMS-ezni vezetés közben? Ha ilyet meglátok akkor jut eszembe hogy miért nem büntetik tarkólövéssel a dolgot? Telefonálni Headsettel egy dolog, de hajtű kanyarban gyorsítva bal kézzel váltani miközben a jobbal a telefont szorítja? Nah az volt a csúcs.
    Szerintem minden olyan dolgot tiltani kellene ami eltereli a figyelmed a vezetéstől. Én még haverokra is rászólok hogy ne dumáljanak mikor vezetek, vagy éppen ők vezetnek. Elfogadják a dolgot és megértik. Kibírunk 20-30 percet ami alatt elérünk a-ból b-be. Max ha dugó van akkor anyázunk, de dugóban nem is száguldozik az ember, akkor lehet dumálni, mert jó ha mész 10-el.

    Amúgy ez a videó inkább vicces mennyi logikátlanságot foglal magába. Kezdve a nem működő biztonsági övtől a vak autóvezetőkig bezárólag.
  • BenceYCE
    #26
    Inkább a Seven Pounds-ból ollóztak volna össze egy kisfilmet. Az SMS veszélyeit kevésbé taglalja, ellentétben az emberi sorsokkal.
  • hangulati
    #25
    Bele kell rakni a sofort egy vaskalitkaba, de elotte meg kell motozni, hogy ne tudjon semmit magaval vinni. Ha ez megvalosult, akkor mar csak azt kell elintezni, hogy gondolkozni se' tudjon, esetleg enekelgetni. Tokeletesen biztonsagos lesz. A baj ott van, hogy vannak olyan allatok, akik a nagy forgalomban is pl. esznek, atoltoznek, sms-eznek, stb. mondjuk a Hortobagy kozepen meg nehogy mar veszelyes legyen, ha felveszem a telefont...Meg valami. Jo polgar vagyok, vettem hat egy blutut kihangositot. Sokkal tobb problemat okoz a hasznalata, mint, ha csak siman a handset-et hasznalom. Be kell tiltani tovabba a kezivaltos autokat is, sot, a vezetest magat. Azzal miert nem foglalkozik senki, hogy a kitablazas egyertelmu legyen, es ne, vagy csak kulonos tehetseggel lehessen eltevedni az utakon? Mert az tenyleg veszelyes. Aki meg sms-t ir az autoban vezetes kozben, az mas dolgokat is csinal, ami elobb-utobb galibat okoz. Nem a szabalyok fogjak megoldani, ebben biztos vagyok.
    Nem neztem meg az emlitett filmet, de, ahogy olvasom, jo szaftos lett. Van rajta korhatar figyelmeztetes? Inkabb vinnek el az iskolasokat egy vagohidra, vagy akar egy hagyomanyos disznoolesre, hogy fingjuk legyen rola, milyen az, amikor tenyleg elszall egy elet. Akkor valoszinu tobb felelosseggel vezeto es elo ember maszkalna. A problema nem az autoban kezdodik.
  • BenceYCE
    #24
    AZ egész azért gusztustalan, mert teljesen mindegy pl., hogy headseten beszélsz vagy kézben, mert az egész a figyelem lankadásáról szól. Számtalan kimutatás készült, de a lényegen nem változtat. A figyelem 60%-kal csökken ha csak az egyik fülünkkel odafigyelünk, hogy mit mond a telefonáló. Mégis engedélyezték az embereknek. Játszhatja az éppen hatalmon lévő kormány a nagyurat és beszigoríthat, vagy enyhíthet. Ez esetben enyhítés történt, pedig tiltani kellett volna az autórádiótól kezdve a telefon bárminemű használatát. Nem tették. Akkor legalább elrettentő erő kéne, mert 5 év a sitten 7 ember megöléséért nem reális. Kötéllel vagy villamosszékkel már inkább az. De lehet elég lenne ha minden megkezdett barátok közt vagy győzike show elé bebiggyesztenének egy hasonló videót még a kereskedelmi adók is kötelező és karitatív jelleggel. Miért nem teszik? Mert senki sem akar egy ceruzát sem odébb tenni ingyen. A buszok nagyrésze amiket nap-mint nap vezetek alváztöröttek, váztöröttek, Demszkinek mégis van meleg leves az asztalán a víz és kenyér helyett. Sikerült a magyar kreszt odáig bonyolítani, hogy szinte minden kétféleképp értelmezhető, illetve ügyvédek segítségével kimagyarázható. Továbbra is hangsúlyozom, a jogosítvány megszerzése rettenetesen könnyű, de már így is visszaélésekre ad lehetőséget, mert az oktatók a plusz órák után kapnak vaskosabb fizut, nem az alapórákért, a vizsgabiztosok meg szeretik ha tejelnek Nekik. Egy többlépcsős és kontrollálható jogosítványszerzés és az időszakos felülvizsgálat talán javítana a helyzeten. Végeredményképpen pedig visszautasítom, hogy nekem pl. lételemem lenne a brutalitás, hiszen ha így lenne, lehet nem engednének a főnökeim volán mögé.
  • AtisH
    #23
    Sztem az emberek nagy része addig nem gondolkodik el az ilyen szitukon, amíg nem él át egy hasonlót. Talán a jogsi megszerzésekor nem ártana vmilyen szimulátor. Pl. már a klasszikus csúszdás demonstráló eszköz is jó, amivel meg lehet tapasztalni az öv hatásosságát. Nagyobb hasznát látnám, mint az elsősegély vizsgának. Az emberek 99% úgysem fog nekiállni komolyabb sérültet ellátni, a kisebbeket, meg majdhogynem saját maga is megcsinálja.
    Mondjuk az nyilvánvaló, h a telefonálás, sms-ezés növeli a a balesetveszély kockázatát, de én idesorolnám a fagylaltozást, meg a dohányzást is, a sminkelésről már nem is beszélve. Már többször volt szerencsém olyan soförhöz, aki azért bénázott előttem, mert épp nyalogatta a lecsordogáló fagylaltot a tölcsérről...
  • MacropusRufus
    #22
    Már megint tmánál vagyunk: azért szar a film mert...
    Ezek szerint a hozzászólok zömének már volt frontális balesete, több halottal megtunningolva. Király...
    Vagy - ami a valószínűbb - megint okosítani kell, és nagyobbat kell mondani a másiknál.
    A filmet nem olyan embereknek készítették akinek a lételeme a brutalitás és ez már nekik nem is az. Pl. az anyám nem bírta végignézni, és a spanom kislánya sem (12 éves). Ezeket a filmeket nem csak 20 éves arcoknak mutatják be, hanem fiatalabbaknak is, hogy a sokk működjön.
    Olyan indok, hogy gyorsütemben kutálnak, kit érdekel. Utáljanak. Bár az igazat megvalva, a gyerekek még buták ebből a szempontból. Ők nem így gondolkodnak, ezért kell nekik ezt a videót megnézni. Egyből másképpen gondolnának a kiutálás fogalmára. Sztem.
  • Narxis
    #21
    Np. :)
  • BenceYCE
    #20
    Melóval jár, bocs.
  • Narxis
    #19
    Sikerült megértened a lényeget. :D
  • Tsol
    #18
    Ígyvan!
  • BenceYCE
    #17
    Végül is, sokkal egyszerűbb lenne vezetéstechnikai tréningre küldeni MINDENKIT a jogosítvány meghosszabbításakor és megszerzésekor egyaránt. Max. 2 évenként küldenék boldog boldogtalant. Sokan elbagatellizálják a dolgot, pedig rém egyszerű a képlet. Az emberi szervezet nem ekkora tempóra lett optimalizálva!
  • Midas
    #16
    vegul is azert van a hirado tele hasonlo balesetekkel mikor kamionok kisbuszok kaszalnak szet masokat a szembe savban mert olyan konnyu kikerulni oket es mindenki egy auto versenyzo kepesegeivel vezet.
  • muerte2
    #15
    A brittek naggyon joj ilyen jellegu filmeket tudnak csinalni, a celt szerintem amire kitalaltak siman eleri es betolti. Nekunk is jo lenne egy ket hasonlo minosegu ilyen jellegu film keszitese es a celcsoporthoz juttatasa.
  • shenmuedc #14
    Az a társaság aki ilyen miatt cikizne, én sem tartanék igényt rájuk. Köcsög bunkókkal minek lógjak? Ha kiutálnak akkor mi van? Pár hülyével kevesebbel kell foglalkozni.
  • MasterChief
    #13
    Igen én is vártam valami csattanót, bár mondjuk inkább valami sokkolóbbat. Mondjuk csak az smsezgetős csaj éli túl és a kreténsége miatt meghalnak a barátnői meg a szembe jövő autó utasai.
  • #12
    vótmá ilyen cikk
  • TeDDyRuSh
    #11
    Szerintem is gáz a videó, vártam egy csattanót. MOndjuk az uccsó 10mp arról szólhatott volna, hogy az SMS célba ér és mosolyog rajta, miközben 5 ember korházban van az SMS miatt. Valami ilyesmi...
  • chuky123
    #10
    Jól mondja Mcganyol álltalában a váratlan helyzetekből lehet baleset pl vki fékez az auto előtt. Na persze azt nem mondom ilyenböl nem lehet baleset de azt az előttem író is írta elég életszerütlen mert ilyenkor a szembejövő is elránja a kormányt ha van egy is lélekjelenléte és nem drogozott, ívott stb.
    Ilyen baleset nagyon-nagy sebességnél fordulhat elő, de az olyan utakat szalagkorlátok védik pl.:autopálya, autoút.
  • BenceYCE
    #9
    Szar videó. Lehet a célnak megfelel, de a szemből jövő épp olyan vétkes, mint az aki sms-t írt. Fényes nappal jó látási viszonyok közt nem vette észre, hogy már nem csak átlóg a vele szemben közlekedő az Ő sávjába, még csak nem is frontális a helyzet, hanem már a az úttestről is letért a fiatal csapat a szembe sávon keresztül. Elég életszerűtlen. Főleg, mert nálunk a jobboldali vezetésnél senkinek eszébe nem jutna balra sodródáskor méginkább a szembejövő sávba rántani a kormányt, mindenki jobbra rántaná. Bekapcsolt biztonsági övnél lefejeli a csaj a műszerfalat. A hátsó kislány biztonsági öve be sincs csatolva. A legnagyobb baki mégis a fiatal csapat mögött haladó autós viselkedése. Egy angol filmben természetesen bal oldalon hajtanak. A mögöttük jövőnek még dudálni is volt lelki jelenléte, kormányt félre rántani nem, pedig Ő is áttért a szembe jövő sávon keresztül a szemből jövők útpadkájára. Ehhez mindhárom sofőrnek balfasznak kell lennie. Mind egyformán vétkesek voltak, mindegy, hogy sms-t írt, autórádiót babrált, vagy csak a gyerekhez fordult hátra. Valószerűbb videóval és a tiltás helyett lassabb közlekedésre ösztönzéssel életszerűbb viselkedést válthatnának ki.

    ui: tele van Forddal a videó :)
  • halaszlo
    #8
    "Jópofa meg klassz"? Hát, én nem bírtam végignézni, sőt elsírtam magam. pedig nem vagyok érzékeny. Bár lehet, hogy akinek nincs gyereke, vagy még nem karambolozott, az még klassznak találja.

    Brutál film.

    Én egy-két koccanás után, már kétszer körülnézek a kereszteződésben, szépen betartom a sebességhatárokat és örülök, hogy eddig ennyivel megúsztam.
  • Narxis
    #7
    Kemény kisfilm.
  • Athlon64
    #6
    Hát én úgy vagyok ezzel, hogy sms-t írni nekem még álló helyzetben is idegesítő. Kipörgetni az a sok betűt? Áááh. Ha halaszthatatlanul kapcsolatba kell lépnem valakivel akkor a telefon kihangosítóját használva felhívom az illetőt. De azért ezt is kerülöm ha lehet.
    Hát ez az én véleményem.

    Ja! Jut eszembe! Akkor most azért sikerült a csajnak elküldenie az sms-t?

  • brueni
    #5
    te már csak tudod, mi?
  • mcganyol
    #4
    aki már írt autóban sms-t, az tudja h ez egy hülyeség... az a baj az sms-el (vagy kazetta keresgéléssel, térképnézegetéssel stb), hogy váratlan helyzetre nem tud elég gyorsan reagálni az ember. ez hogy szép lassan átcsúszik a másik sávba szvsz nem túl reális. ráadásul a szembejövő öngyilkos hajlam volt, vagy ő is sms-t írt? :)
    inkább kéne vk aki nem adja meg neki az elsőbséget, zebrán átszaladó kisfiú, leszakadt ág az úton, kanyarban stb...

    mindegy ilyesztegetésnek nagyon jó, de a balesetek nem ilyen helyzetekben következnek be.
  • tamasmester
    #3
    Nos a filmnek semmi értelme! Jó pofa, meg klassz, hogy felhívják az emberek igyelmét a veszélyekre. De azon kívül semmi!
    A fiatalok körében azaz életérzés amit egy mobiltelcsi, egy kocsi, egy jó ruha, stb... vállt ki, felül ír minden józan cselekvést. Megnéznén azt a fiatalt, vagy időssebbet, aki egy társaságban nem úszik az árral. Nos, gyors ütemben kiutálnák. Vezetés közben telcsizni, sms-elni muszály ha itt az ideje! Mert olyan ciki nem felvenni a telefont ha csörög és a társaságnak azt mondani a kocsiban, hogy "vezetés közben nem szabad telcsizni, mert az veszélyes!" Néznének is a többiek, hogy hol a lazaság. Görbülne lefelé a szájuk rendesen!
  • Griphons
    #2
    750 dollár? szerintem az kevés. gondatlan veszélyeztetés, halálokozás kísérlete hanyagságból 5-10 év minimum.
  • MasterChief
    #1
    Aki vezetés közben próbál SMS-t írni, az megérdemli, hogy meghaljon... Természetes szelekció.
    A gáz ezzel csak az, hogy másokat is veszélybe sodor.