2010 végén jön a Firefox 4
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Mi a baj az FF letöltésvezérlõjével? Nekem semmi bajom nincs vele.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
És emellett az a vicces, hogy az ff felhasználók úgy állítják be, mintha csak ff-re lenne kiegészítõ. Hát nem kisbarátocskáim, operára és a többire is van ezernyi, bár az opera már sokat out of box "tartalmaz", eddig még nemnagyon soroltak fel olyan "elengedhetetlen" ff kieget, amit ne lehetne 2 de legalább 1 másik böngészõn ugyanúgy megtalálni, esetleg más névvel...
ff kiegészítõvel vagy anélkül, középszar böngészõ, ennyi.
(mellesleg rohadjon meg az ff is a szabványtalan szarjaival, pl a mozilla- kezdetû szabványon kívüli css marhaságaival, lassan olyan lesz mint az ie6)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition
Ha kételkedsz az operában, akkor nyugodtan kezd el felsorolni a kiegészítõket amiket használsz, és nincs operában hasonló megoldás, valószínûleg a nagy részében megcáfollak.
Az egyébként tény, hogy a Firefox legnagyobb elõnye a kiegészítõkben rejlik, de meglepõdnél ha tudnád hogy operával mi mindent meg lehet tenni kiegészítõk nélkül is, szerintem 10 kiegészítõbõl 8-at biztosan lehet helyettesíteni az operával is.
LZ forever
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
IE8: 166212 (173448)
Chrome 4.0.206.1: 174126 (5 szálon)
FF 3.5.3: 120116 (137504) (30 extension + AdBlockPlus disabled + NoScript disabled + RAMBack disabled)
FF 3.5.3: 94328 (126376) (30 extension + AdBlockPlus enabled + NoScript enabled + RAMBack enabled)
Persze mindenki azt használ, amit akar...
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Te egészen biztosan nem Firefoxot használsz, mert különben nem írtad volna ezt. vmiki88-nak teljesen igaza van abban, hogy a Firefox ereje az iszonyat mennyiségû extension-ben rejlik. Lehet, hogy van nála gyorsabb és kevesebb memóriával is beérõ böngészõ, de a FF elõnye a kiterjesztésekben rejlõ hihetetlen rugalmasság, amivel állat mód fel lehet turbózni.
Az Opera jó, de nekem annyira nem jött be. (A mobilos Opera Mini viszont király.)
Csak most, csak nektek, leírom a memóriafoglalást 5 böngészõre, 3 nyitott ablakkal (ez a lap, MNO.hu és index.hu):
1. Opera: 71 344 bájt
2. Google Chrome: 9 160 + 38 720 + 8 688 + 7 952 + 11 840 = 76 360 bájt
3. Mozilla Firefox: 115 040 bájt
4. Microsoft Internet Explorer 8: 44 376 + 9 200 + 25 072 + 36 984 = 115 632 bájt
5. Apple Safari: 109 536 + 48 160 = 128 608 bájt
(c) (Creative Commons) Epikurosz, 2009.
Kara kánként folytatom tanításom.
1994-1995: Netscape Navigator
1995-2007 (!): Microsoft Internet Explorer
2007-2009: Mozilla Firefox
2009: Opera, Safari tesztelése, és végül megállapodás a
2009- : Google Chrome-nál.
Nyugodtan lehet kérdezni.
Kara kánként folytatom tanításom.
Mert több száz ingyenes kiegészítõje van. Van itt minden: Youtube-ról videó letöltés, letöltés menedzser, webfejlesztõ modulok stb.
Engem a firefox-on kívül semelyik böngészõ nem jött be (de a Safari idegesít a legjobban: ha egy oldalnak új fülön kéne megjelennie, de ehelyett egy új lapot nyit meg), opera (kevés kieg), google Chrome (itt is az addonok jelenlegi hiánya miatt)
Nem vagyok maradéktalanul elégedett az FF-el az tény, de azért közel sem ilyen szörnyû a helyzet. A 3.5 nálam gyorsabb mint az opera (9-10), js futtatás sebességében meg jelentõsen leelõzi azt... Már a memóriahasználat sem olyan vészes mint régebbi 3as verziókban. Ami a lopkodást illeti, mindegyik böngészõ fejlesztõi "lopnak" egymástól, ami nem baj, minden szoftver így fejlõdik. Egyébként is ezt a lopás szót felejtsük már el ebben a kontextusban, semmi értelme.
Fejlesztõként még mindig a FF okoz a legkevesebb gondot az összes böngészõ közül az meg, hogy technológiailag le van maradva már elképesztõ baromság. Elég megnézni, hogy a mozillánál dolgozó mérnökök, fejlesztõk mennyi mindent tettek az utóbbi években a web elõremozdításáért.
Egyébként is, mindegyiknek megvan a maga hibája, szájtépés helyett használd azt amelyik tetszik - felesleges feszültséget kelteni szélsõséges megnyilvánulásokkal.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
OFF: Firefox jelenleg a legrosszabb böngészõ a piacon viszont azért terjed mert ez van alapból az Ubuntuban.
Meg kimossák az embereket agyát a kis rókával(mert trendi).
Én nem használok operát mert nincs szükségem arra a temérdek funkcióra ami benne van. Chrome vagy IE8 ,de azt elismerem hogy szinte minden ötletet az operától loptak. Firefox instabil ÉS lassú.
úgy látom a te szép beszédû hozzászólásod, inkább OFF mint az enyém 😊
én a cikkhez szóltam hozzá, te *fikáztad* az én hozzászólásom, kedves szép beszédû emberszabású 😊
általában az embereknek, az igazság szokott fájni 😊
nem ártana beszédkultúrát tanulni sok hozzád hasonlónak !
U.I.: mellékesen az utolsó mondatom is az Én véleményem, szóval az nem jelenti azt, hogy mások szerint is úgy van !
--------------------------------------------------------------------------------
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz
Gigabyte GA-EX38-DQ6
Kingston 2 GB DDR2 1066 MHz
NVIDIA GeForce 9600 GT (512 M😎
Ha nincs a sokat szidott Opera, az FF-ben talán a mai napig nem lenne: füles böngészés, munkamenet kezelõ, zoom. El tudja ma képzelni valaki ezek nélkül a netezést? A még többet szidott IE-bõl is vettek át megoldásokat. És most, hogy itt a Chrome, abból is. Eközben lényegében semmit se változott az elmúlt 5 évben: lassan indul, az istenek összes memóriáját is felzabálja, szar a "letöltés kezelõje" (az ezt javítani hivatott kiegészítések NEM a Mozilla érdemei, amúgy azok többsége is fagyásra erõsen hajlamos, használhatatlan), a beépített munkamenet kezelõ egy hulladék ha nincs feltuningolva addon-nal, oldalmegjelenítési és JS értelmezési sebességben épp csak hogy felzárkózott a 3.5 megjelenésével, de az se valami egetrengetõ. Privát böngészés... döbbenet hogy csak most jelent meg, a böngészõsáv zseniális keresõjét fejlesztõ csapattal pedig legszívesebben feltörölném a Szépmûvészeti Múzeum lépcsõit.
Ez a böngészõ valójában egy katasztrófa. A két dolog ami miatt életben van, az az MS IE6-os balfogása és sokáig húzódó töketlenkedése, valamint az a temérdek kiegészítõ, ami nélkül rendes ember idegösszeomlást kap (AdBlock), és azok amik a webfejlesztéshez nélkülözhetetlenek. Ezeket leszámítva, ha csak a böngészõt, mint alapterméket veszem figyelembe: az FF egy trágyadomb önmagában, és fõleg a mániákusok által gerjesztett hype nélkül. Folyamatos lemaradásban van technológiailag, és semmi innováció sincs benne.
Nem szeretem. Munkaeszköznek használni használom, de nem fogom szeretni sosem.
Szép listát lehetne készíteni azokról a fejlesztésekrõl amiket az Opera vezetett be, de mégis másoknak tulajdonítják azokat, épp az ilyen cikkek miatt.
Persze ez a konkrét eset önmagában nem tragédia, bár ha egy magyar feltaláló munkáját egy külföldinek tulajdonítanák, akkor az az egy eset is kiverné sokakban a biztosítékot.
Az utolsó mondatába én is belekötnék, mert az tényleg felesleges volt, van aki számára valóban az Opera a jobb választás, másoknak viszont nem, nem igazán lehet megmondani melyik böngészõ a legjobb, és soha nem érdemes szándékosan flame indító hozzászólásokat írni.
Egyébként ha ilyen indulatokat kivált belõled egyetlen operás hozzászólás egy firefoxos hírnél, akkor javaslom olvasgasd kicsit az operás híreket és szólj be mindenkinek, aki meg merte említeni a firefoxot, voltak egy páran, talán épp te is.
Viszont ha kell valamire a sok memória, akkor kell a 64 bit.
A 32 bit max 4GB-os (-kb.0,5GB, -VGA RAM) (Win: 2GB/process, 3GB némi hack után) limitjének feloldására ez a legegyszerûbb megoldás (megoldás volt a PAE is, de megkötésekkel).
No meg elnézve az FF memóriaigényét (és a verziószám négyzetével arányos növekedését 😊 ) , nemsokára kellesz abból 64 bites változat 😊
valóban jó lenne már egy 64bites fox és flash
LZ forever
és minden lap külön szál funkció utánzat az ie8-ban is van.
A hozzászólásod egy nagy OFF ennél a hírnél és töménytelen fika.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
Értem én, csak leszarom. :) Nem kell válaszolnod, igazam van.
lesz még itt enyje-bejnye és irgum-burgum, sőt a végén még talán dádá is... ugye-ugye qyúrcsány elvtárs? ...hacsak nem hozol egy taliga spanglit a Kossuth térre és le nem gyártassz egy békepipát
az a gond, hogy eddig szinte mindent az operától lopnak el a firefox és a chrome-osok is, és amikor cikkeket írnak az újdonságokról, akkor elfelejtik oda írni, hogy valójában kinek is volt az ötlete az a bizonyos...
persze senki se szereti reklámozni a konkurens termékeit
aki Opera-át használ a kezdetek óta az érti mirõl beszélek
különben is, aki jó webböngészõt akar az, az Opera 10 böngészõt használja
Opera 10
--------------------------------------------------------------------------------
Intel Core 2 Quad Q6600 2,4 GHz
Gigabyte GA-EX38-DQ6
Kingston 2 GB DDR2 1066 MHz
NVIDIA GeForce 9600 GT (512 M😎
talán mert gyorsabb lenne a rendszer? 😮 😊
Ez fájt. Az Opera mintájára.
Az élet előttem áll és nem látok tőle semmit!
Különben is, ideje lenne már, ha valaki lelõné ezt a rókát :>
LZ forever