A nap kérdése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."
CB|Ðömpi™ \"90 a max, és életben maradsz!\"
Izé... nem én vóóótam! 😄
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
[ cod.magyaritasok.hu ] _____|\\_____\\o/___ Cápatámadás ಠ_ಠ
De a "Másnaposok" címû film elég meggyõzõ volt, szal kell egy tigris a fürdõbe, egy meztelen kínai a csomagtartóba, egy gyerek a gardróbba, ...
Ha megakarom magam hánytatni, akkor szódabikarbóna, vagy ha van sör akkor az. Ha viszont helyre akarom magam rázni rókázás nélkül akkor, sima kenyér, sok viz, lehetõleg csapviz, meg bevenni 2 szem B6 vitamin tablettát, ha meg sz*r a gyomrom akkor NoSpa-t is...
Bár már nagyon régen voltam igazán sakálrészeg, anno volt rá példa, hát annyira nem élveztem azért... ha elmegyek bulizni megiszom max. 2 üveg sört, vagy 1 üveg sör mellé valami töményet pl. whiskey, vagy minõségi ágyas pálinka, esetleg vörösbor... de mindig csak mértékkel! ;-)
Az Élet nem más mint egy hosszú Halál! \"Belül én már rég meg haltam csak a maszkom él.\" - Junkies Nyúljon meg a nyaka bogyokának, s legyen kék a nyelve!
Érdekes módon a németeknél például nem csinálnak ekkora ügyet abból hogy valaki alnémet, középnémet, netán felsõnémet dialektust beszél, pedig ott aztán vannak különbségek de büszkén használják a nyelvüket.
A nagymenõk közt azért gondolom ott is van aki ezt lenézi.
Nem rossz példa az angol sem, azt kis túlzással ahány ember van annyiféleképpen beszéli.
Volvo mëg SAAB. http://szomagyarito.hu
Egyszer találkoztam partiumiakkal a vonaton - nem tudom pontosan melyik faluba mentek -, és például a poharat pojárnak mondták, az öregasszony olyan dallamosan beszélt, amilyet én még soha az életben nem hallottam máshol. Soha nem fogom elfelejteni, az biztos.
Amúgy itt mifelénk is vannak tájszólások, fõleg a beregi, szatmári részen...
Szép új (de)generáció.
Régen nem csináltak ebbõl problémát, senkit nem zavart ha valaki más nyelvjárást használt. Persze manapság megy a bunkózás meg a parasztozás, úgyhogy ennek, és a médiában egyeduralkodó sztenderd nyelvváltozatnak köszönhetõen visszaszorulóban van a nyelvjárások jelentõsége.
Szerintem „lájkolni” nagyobb bunkóság, mint pl. „eszüdni” de ez csak egy vélemény a sok közül.
I dunno <#nemtudom>#nemtudom>, lol 😄
you are like a butterfly, a caterpillar's dream to fly
________________ /\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\/\\ ¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯¯
"Winning isn't important. It's the only thing that matters."