Eltúlozta a fájlcserélők számát a brit zeneipar
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Muszáj ugyanazt szajkóznom mindig, az ujjam is elkopik már, minek tanul az olyan nyelvet, aki a sajátjához is szamár?
Az a lopás amikor bemész egy üzletbe és leemelsz a polcról egy tárgyat, kézzel fogható, tapintható, évek múltán is megmarad. Egy letöltött gennyedék csak a merevlemezeden van, nem tudod megfogni.
Az én utópiám:
Zene ingyenesen terjeszthetõ->zenészek koncertbevételbõl élnek->limitált cd kiadás gyûjtõknek, a zenészek által kiadva (kiadók nuku hehehe)
Filmekért egyszer kell fizetni, amikor elmész moziba megnézni->utána ingyen nézhetõek, korlátozott minõségben->gyûjtõknek limitált dvd(vagy más) kiadás
Szoftverek kicsit más a helyzet... itt az volna a legjobb, ha egyszer végigjátszható lenne a játék ingyen. Mondjuk letöltöd a játék meg x idõ elteltével használhatatlanná válik vagy törlõdik. Így azt a játékot, amit úgy gondolod végigjátszanál újra elmész megvenni. Komolyabb szoftverek ingyenesek otthoni felhasználásra, kereskedelmi célra pedig nagyobb összegbe kerülnének.
cateran: Gondolom arra gondolt, hogy bemegy a boltba és megveszi. Akkor tényleg nincs pk. 😊
Bár fölül a gálya, s alul a népnek árja, azért a pénz az úr...
(megnyugodhatsz, itt is van postakoltseg,bar nem szamottevo: 1-2 font szokott lenni a 1. class -ha jol emlekszem- es 4-5 az express,de regota nem rendeltem,szoval lehet rosszul remlik😊)
lesz még itt enyje-bejnye és irgum-burgum, sőt a végén még talán dádá is... ugye-ugye qyúrcsány elvtárs? ...hacsak nem hozol egy taliga spanglit a Kossuth térre és le nem gyártassz egy békepipát
Hát nem hinném, hogy van rájuk számottevõ kereslet, szóval gondolom azért nincsenek, mert senkinek sem éri meg behozni (a 3000 jenes CD-ket).
Persze, hogy miért nincs kereslet más országból származó zenékre, annak okát is a kiadóknál kell keresni, ugyanis felosztják a piacot és egyenlõtlen feltételeket teremtenek az elõadóknak.. A probléma gyökere az elüzletiesedet (nem most már rég) zeneipar.
Persze az internet az ipar hatásait ellensúlyozza valamennyire, ezért sem örülnek a kiadók neki.
https://twitter.com/foodlfg
Egyébként meg egyáltalán nem lenne baj, ha többen varezelnének. Ez az internettel együtt jár. Ráadásul csak így lehet (vagy még így sem) a kiadókat modernebb terjesztési technológiák felé kényszeríteni. Vagy még mindig a CD, DVD számít modernek ? Muhhohaha
Tudom itt a zenérõl volt szó amit még nem vettem, de megfogadtam magamnak, ha egyszer meglátok magyarországi boltban egy JPop (japán) zenei cdt, akkor megveszem, azóta sem láttam!
A
Anyukám mondókája: "miért veszed meg azt a filmet maikor letöltheted." És akkor õ még soha nem kapcsolt be egy számítógépet életében. Szerinted anyum evvel egyedül van a világban? Kurvára nem! Ez a lényeg.
Ez tisztára olyan, mint a hatalmas nagy élettapasztalattal rendelkezõ tizenévesek másítják meg a történelmet (meg az elmebetegek ,de õket hagyjuk). A jogvédõk saját számukra másítanak, Ti meg a tiétekre. Érted?
De várj, Te még oké vagy. Vannak itt ám idióták is. "Rohadt jogvédõk, csak a pénz számít nekik, éljen a warez mutassuk meg." Ismerõs a szöveg? Olvashattál már itt ilyet. Szóval a jogvédõk rohadjanak meg, mi meg másoljunk. Érdekes.
Rohadt jogvédõk ne már legújabb mercivel járjanak. De fel leeht tenni a kérdést, hogy mivel nem lehet klasszikus értelemben lopásnak venni a digitális letöltést, ezért nem ám azért nem veszel semmit, csak töltesz, mert esetleg mercit szeretnél venni? Mivel annak a lopása azért bajos.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
Ez még hazánkra sem igaz, itt kevesebben neteznek, de arányaiban fix, hogy 50% felett van a warezolás.
Nem kell mindig önámítónak lenni.
Örökzöld sláger lett a \"Hol a Start-menü?\", melyet a mai, informatikában dolgozó, az adófizetők pénzén kiképzett, magukat értelmiségnek nevező emberek költöttek. Ennyi konzervatív f@szt...
ellehetetlenít = a producer nem havonta, hanem csak kéthavonta tud új luxusautót venni
/Churchill/
Nem is értem miért nem módositottak rögtön 100 %-ra?...
Egyébként meg senkit nem érdekel a folyamatos nyavalygásuk a kiesett bevételekrõl, csak maximum a lefizetett politikusokat.