93
Kinek mi a kedvenc MMORPG játéka
  • Jeri
    #93
    Sziasztok szeretném veletek megosztani az általunk indított de még nem igazán népszerű facebookos oldal az MMO Ajánló egy videóját amit a most hétvégi Wildstar Beta alatt sikerült készíteni, egyelőre 3 videó van fent a youtube csatornánkon, a facebook oldalunkon van pár általunk készített leírás és élmény beszámoló is. Szívesen várunk mindenféle kritikát, de azért a trágár szöveget tartsa meg mindenki magának. Köszönjük :)
    https://www.youtube.com/watch?v=sCpvmDyzcOc
  • Jeri
    #92
    Sziasztok szeretnék egy MMO játékokkal foglalkozó facebookos oldalt ajánlani.
    https://www.facebook.com/MmoAjanlo
  • darkerlomy
    #91
    nekem ezek tetszettek a legjobban:
    1.Cabal Online
    2.Talisman Online
    3.Metin 2
    A wowról meg csak annyit hogy még nem próbáltam, ... nem is szeretném és ez nem fikázás csak egyszerűen engem nem fogott meg
  • sylvanor
    #90
    sorrendben:
    3. Allods Online
    2. Runes of MAgic
    1. World of Warcraft

    4.-100. hely nincs, minden más mmo ezután foglal helyet.

    Sajnos az mmo-k nem túl változatosak. Emlékszem régebbről azokra a tipikus régi japán mmo-kra.
    9 Dragons
    2 Moons
    Silkroad
    Last Chaos
    ...stb.

    Grafikai motor mindnél tök ugyanaz. Ezt továbbra sem értem, h mégis miért ilyen az összes mmorpg grafikai motorja. Még a WoW-é is hasonló...csak sokkal jobb és meseszerű, de még is ugyanaz a grafikus motor. Runes of Magicnek is ez a grafikus motor, csak szebb. Mi akadályozza a gyártókat abban, hogy normálisra csinálják meg. Mondok egyet: MMORPG The Witcher grafikával.

    Továbbá az sem tiszta, hogy még is mi a francért kell az összes régi mmo-t click to move-al irányítani? Ennyire nehéz lett volna keyboard-os karakterirányítást bele programozni? Amiket próbáltam(amiket felsoroltam, volt még pár), azoknál még csak nem is volt beállításoknál olyan, h billentyűzettel irányíthatnám a karimat.

    Ami talán a legnagyobb baj és összefügg az ezt követő 2 dologgal:
    A fejlődési rendszer.
    Nos had ne mondjam, gyötrelmes. Emlékszem még Sikroadban volt, első 6-7 szinten belül aligha kaptam 5 küldetést mondjuk, de azok se adtak semmi xp-t. Egy elég jellemző küldetésre külön emlékszem is. Kill 200 ... Na és ezzel akarják elérni a kellemes időtöltés érzését? El felejthetik. NON-STOP mobfarm. A leges legjobb élményt nyújtja...-.-

    A következő az az, hogy "ha már hónapokon keresztül non-stop csak szörnyeket kell ölnöm, akkor tegyem 200 szinten keresztül fél éven át". 100as szintnél eszébe jut az embernek, hogy az utóbbi hónapokban SZÓ SZERINT nem csinált mást, csak szörnyeket ütött.

    Ami hiányzik belőlük: A küldetésekre épülő fejlődésrendszer.
    Az első ilyen játék, amit tényleg el is találtak fejlődés szempontjából: az a WoW. A küldetések átlagosan alig adnak több/kevesebb xp-t, mint amennyit a mobok ölésével szerzünk.
    A régi mmo-kban, mint említettem, még küldetések sem nagyon vannak.
    Ezek csak az alapvetően zavaró tényezők, ennél jobban nem is vagyok hajlandó játszani egy régi mmo-val, hogy még jobban előássam a többi selejtes, elbaszott dolgot.

    Köszönöm a figyelmet.

    Üdv.:

    sylvanor
  • mikusmate
    #89
    Sokat próbáltam, többek között a WAR, Aion, Guild Wars (még a kezdetekben), WoW, meg egy rakat ingyenest. De legjobban a WoW jött be és a GW. Jó, tudom, hogy a GW nem MMORPG, hanem CORPG, de mivel ez volt az első ilyen jellegű játékom, ezért a legszebb élményeim ehhez fűződnek. WoW-ot meg adott volt, hogy szeretni fogom, mert maga a Warcraft világa kiskorom óta a kedvencem.
  • Monoton
    #88
    Pandora Saga-t ismeri valaki? Játszik valaki vele?
  • skate00
    #87
    Eredeti wow, meg tört wow kb ég és föld külömbség.
  • BaSSeR
    #86
    Én a CoG-nak és a Karos játszottam egy nagyon kicsit a CB jével. Egyáltalán nem fogtak meg. A karos még inkább de az se bírta 1 napnál tovább. Nemrég próbáltam a Mytheont. Hát az se jött be. Nekem ami kell egy jó mmo hoz: legyen sok-sok-sok cucc, frakció alapú pvp, ne legyen grindolás. WoW törtön kezdtem. Évekig játszottam csak törtön. Viszont rájöttem, hogy törtnek nem sok értelme van, a havidíjat meg fizetni nem tudnám, vagy ha igen akkor másra nem lenne pénzem. A vanília wow volt a legjobb. Mégis ha lenne rá pénzem, mennék eredetire játszani.

    Az allodsban bíztam, hogy egy jó kis f2p lesz, de nem. Az oroszok nem tudnak rendesen játékot csinálni.
    Az atlantica online viszont jó. Bár az általam leírt szükségletek közül csak 1 teljesül (nem grind), viszont az "egyedi" harcrendszer feldobja nagyon. Jól el lett találva a pvp/guild/craft rendszer is.

    Általában(ha nem mindig) a f2p játékokat a CS rendszer **rja el. Aki fizet az imba lesz aki nem az örüljön hogy beléphet ingyen.
  • Monoton
    #85
    Valaki ezek közül próbálta valamelyiket?

    - Craft of Gods
    - Karos Online
    - Nida Online
    - Project of Planets
    - Mortal Online

    Néhány véleményre lennék kíváncsi.
  • Hatvankilenc
    #84
    http://vallheroes.hu/index.php

    Ezt ismeri valaki?
  • FickDeineStory
    #83
    Nos én is kipróbáltam már több MMORPG-t az én listám:

    1. Lineage 2 számomra messze a legjobb MMORPG rengeteg választható kaszt, kiváló pvp rendszer, brutálisan jó grindelés, kevés quest, de sok nagyon szuper ezek közül főleg az újak, illetve elég sok választható faj, jó grafika, jó zene szóval szeretek benne mindent már lassan 3 éve játszom Off-on.

    Jelenleg még néha official egy-egy kicsit AION-ozok is ami szerintem jól sikerült bár nagyon messze jár a Lineage 2-től mind játék élményileg és rendszerileg is szerintem, de azért jó játék lett és valószínnű még fejlődik.

    Szintén official-on kipróbáltam a world of warcraft-ot is amit jó játéknak tartok, de a sok quest miatt a pvp rendszer miatt illetve a nekem nagyon nem tetsző add-on-ok miatt nem az én világom ezért viszonylag gyorsan be is fejeztem, mint mondtam jó játéknak tartom, de van szerintem tőle sok jobb MMORPG.

    9dragons-t is próbáltam ami szerintem elég jól sikerült a harcművészeti alap elég egyedivé teszi.

    Egyébként igazság szerint nem lehet megitélni melyik a legjobb MMORPG mert például a Lineage 2 és a WoW két teljesen más élményt nyújt és a célok sem teljesen ugyanazok ezért általában akinek nagyon tetszik a WoW annak nem tetszik az L2 illetve akinek nagyon tetszik az L2 annak a WoW nem tetszik.
    Láttam 1-2 ember felhozta az MMO-k grafikáját MMO-t nem grafika alapján kell választani, egy darabig jónak véli a játékos a grafika miatt a szebb MMO-kat, de később rájön, hogy ezek hiába szebbek de sokkal rosszabbak játékélmény terén.
  • mohito
    #82
    hát, én egy elég sokat megélt mmo rajongó vagyok, végigjártam a Mu onlinétől a WoW-on át az egészen újnak számító aion-ig mindent...

    Az első hibát, akkor követtem, el, amikor a Mu-val kezdtem... hiába a rosz grafika, hiába mond rá akárki akármit, igenis nagyon játszható játék, és elég élvezhető is... nem pont a magyar szerveren, mert azt el"""-ták, de más szervereken kiváló.
    a Wow, tényleg Best, de vannak akiknek nem jön be, az aion elég új, központi szerver is még fejlődik, a tört szerverek meg le vannak maradva eléggé, de nagyon pofás játék lesz belőle, méltó L2 utód (mivel azt tényleg elrontottak :S) Említésre méltó még talán a rappelz, és az Archlord, valójában utóbbit nem ajánlom, mivel az előző játéktulaj irányítása alatt az akkori játékosok megszedték magukat, felfejlődtek, így nehéz behozni a lemaradást, és még így is hackelhető könnyedén a játék... A rappelz kiváló élményt nyújt, de valójában aki valamit is el akar benne érni, annak teljesen be kell kockulnia, hisz akármihez (pet, item farmolás, +lvl) sok idő kell... nagyon sok... mellesleg még annak ajánlom, akinek vastag a pénztárcája, mert a neten a jó itemek megvételével könnyen miliárdosokká válhatunk a játékban.

    Valójában én is épp mmo-t kutatok, kevés sikerrel, de ha tudna, azért valaki segíthetne rajtam... amit keresek, az egy magával ragadó történető, vagy(és) játékmenetű rpg lenne...,

    aki lusta olvasni annak összegzés:

    Mu online - ajánlom
    WoW - aki még nem tolta, annak itt az ideje
    L2 - csupán a farmolásról szól, értelmetlen
    Aion - mindenképpen, aki szerette az L2-őt az ezt is fogja
    Archlord - élvezhető játék, de nem ajánlom
    Rappelz - akinek sok ideje van, annak megéri
  • kakaoskalacs
    #81
    1.WoW
    2.Warhammer Online

    Mindkettö megvan :) eredetin jatszok/jatszottam vele
  • Gubberx
    #80
    jaja az sem rossz game
  • Ariakus
    #79
    Atlantica Online : nagyon jó , ingyenes mmo, körökre osztott Final Fantasy-szerű játékmenettel és pofás grafikával
  • kiscipi
    #78
    Simán az a legjobb.
  • triplet
    #77
    Dragonica online forever:)
  • Bexter
    #76
    Tibia :) az örök kedvenc.
  • Pacal17
    #75
  • TVelvet
    #74
    eve onlány
  • ILLNeo
    #73
    Én meló mellett játszok. Ha akarod meg lehet oldani. Nem kell mindig fent lenni. Amikor éppen van egy kis szabad este, vagy más napszakban... vagy kiveszel egy pénteket.. pénteken szombaton haverok buli fanta, vasárnap meg game.
  • Sanyix
    #72
    Ma meg már bele se kezdenék mmo-ba, meló mellett már nem adja. Sulinál jó volt, hiszen sok volt a szünet, minden nap korán vége volt, be lehetett osztani az időt. Meló mellett már nem marad ilyenre... de majd ha annyi zsét gyűjtök hogy a kamatokból megélek, és SEMMIT nem fogok csinálni, talán majd akkor :D
  • Sanyix
    #71
    én lineage2-vel játszottam sokat, official alapú szerveren, szóval nem l2j.

    Úgy a játékrendszer jó volt chronicle 4-ig, aztán jöttek a fasz skillek(sebezhetetlen faszságok, lethal, stb), meg a fasz új übercuccok, ami a pvp központú játékot. "ki a legnagyobb kocka farmer?" játékká változtatták.

    Ezen kívül mindig is egy bugos szar volt, sok critical error -> desktop-ra vágással (néha egy skill elnyomása miatt, néha mert mondjuk kiléptem a siege zone-ból, ez utóbbi mass critical volt, mert aki átment egyik irányban, mind critet kapott).
    Előtöltés nuku, tehát ha új tájegység töltődik be, elkezd akadni és reszeli a vinyót.
    Iszonyatosan optimalizálatlan, úgy nőtt a kliens gépigénye, hogy a grafika nem is változott, csak a játék tartalma, egyébként baszott nagy helyet foglalt a játék is, holott a textúraminőség, és mennyiség ezt nem indokolná.
    Sokáig 0 biztonság volt megfigyelhető a játéknál, mivel a felhasználónevet/jelszót, belépéskor SIMA szövegként küldte (így egy kis proxys ügyeskedéssel lelopható), ellenben a fantasztikus gameguard nevű kliensvédelme rögtön kivágott ha neki nem tetsző programot indítasz, mivel az "hacking tool", ilyen pl a foobar2k... imgburn (zenelejátszó, dvd író program), bár szerencsére én legtöbbet olyan szerveren voltam ami meg volt ettől szabadítva.

    Kipróbáltam a silkroadot, nem tűnt rossznak, sőt. De mivel már l2-ztem egy ideje, nem kezdtem bele nagyon, főleg hogy silkroadon minden hivatalos szerver 1x-es szorzós, én meg annyira kocka nem tudok lenni.

    Amúgy meg fizet a faxom 3k-t havonta egy mmo-ért... 1k még elmenne de 3... Bár a tört szerveren meg ugye elgurul néha az üzemeltető gyógyszere, és berak donate-only überbrutál overpowered cuccokat, elmebeteg áron.

    Pl dragon network l2 szerver, 125 EURO egy dnet set, ami jóval jobb mint egy dynasty set, és 200 EURO-ért van még icarus bow is, 780-as patk-al, és !NORMAL! attack speeddel. És a vicc az, hogy kurvasokan kifizetik...
  • dartonita
    #70
    Wow,L2.
  • tigeroo
    #69
    már a war3-ban is ugyan ilyen koboldok ("manók") voltak.
  • Doomista
    #68
    ok
  • ILLNeo
    #67
    Főleg az utolsó előttinél. (WoW) :)

    Milyen manók vannak abban jatékba. Mint ha egy Tom & Jerry videojátékból kivettünk volna pár csunya egeret és kétlábra állítottuk volna és beszíneztük. (szép színesre) Ráadásul még sokba is van.
  • Gubberx
    #66
    megint nem figyelsz :D odaírta hogy a többi is fos :D
  • Doomista
    #65
    és a rom ? amit most tolsz ? bejön ?
  • tigeroo
    #64
    lore > all

    tehát wow és swg

    wow már eléggé mainstream lett, ez eddig előny volt de már régóta csökkenni a színvonal.
  • Gubberx
    #63
    az utolsó 2-nél véletlen lehagytad a fos szócskát
  • vénfarok
    #62
    guild wars fos
    silkroad szar (csak 3 és fél éves basztam el sro-ra)
    runescape fos
    metin2 fos
    archlord fos
    cabal fos
    többi is fos
    wow = best
    aion = jo
  • Heffi
    #61
    Nem nehéz... :D
  • ILLNeo
    #60
    látod... látod... ráéreztem.
  • Heffi
    #59
    Ele... :D
    De mesmerem is volt, de az csak pvp, oda csináltam egy saját kis buildet, amivel nagyon jól elvoltam :D
  • ILLNeo
    #58
    Az erős kaszt mindig a szemét szúrja a gyengébbnek. :D
    (vicc) Gondolom Wari voltál, Ele... ezt a kettőt tudom a legjobban idegesíteni.
  • ILLNeo
    #57
    Előtte: SRO, Archlord, Rappelz. De a legjobb akkor is a GUILD WARS!!!
  • Heffi
    #56
    Csunya mesmer >:(
    Rüheltem öket mindig :D
  • ILLNeo
    #55
    GUILD WARS :: R.E.S.P.E.C.T
  • byzhouse
    #54
    wow nagyon unalmas gamma lett az idők során :)