22
  • gopher
    #22
    "hála a kameráknak még következő reggel elkaptak közülük kettőt, mert a tesco előtt van kamera a parkolóban... "

    Hát persze. A mesében. Általában az a szöveg, hogy "épp nem arra a állt a kamera" vagy "már törölték azt a felvételt" vagy "sajnos nem látható rendesen" stb, stb.

    Emberek! Ne higgyétek már el, hogy ezek a kamerák a MI biztonságunk érdekében vannak!
  • PR0DIGY
    #21
    Az ember birka módjára beoltatja magát és megkapja ezt a szép chipet is. Az RFID veszély a totális megfigyelésre és kiiktatásra már valós.
  • BenceYCE
    #20
    Rajtad meg az látszik, hogy nem elmagyarázod 100-adszor is a gyereknek, hogy megértse, hanem megtiltod. A sterilszobában nevelt gyerekek inkább a kísérleti patkányokhoz hasonlóak. Engem nemigen tudtak volna bezárni egy füstös város játszóterének hazudott tenyérnyi földre. Ahol eu konform mászókák vannak. Bár ha a gyermekvédelmisek azzal gyanúsítanának, hogy a gyerekemnek azért lett baja, mert nem zártam sterilszobába, attól még a testvérével nem tenném ugyan ezt, hogy a felelősségemet áthárítsam a mászókaépítőkre vagy a homokozó homokjának a beszállítójára. Egyszerűen csak vállalom, mert hiszem, hogy nem jut előrébb az életben ha nem tanul meg benne élni.
  • Vorpal
    #19
    Látszik, hogy neked sincs sok tapasztalatod a gyerekekkel.
  • cateran
    #18
    Khmm..talan a jatszoteret nem az ut melle kellene epiteni es a kutyakat sem ott kellene setaltatni,nem igaz?
    Eszem toporog amikor ilyen okorsegeket olvasok,gyerekkoromban sehol sem voltak ilyen marha intezkedesek,megsem hullottak 10-esevel a kolykok.....igaz,ha vmi hulyeseget csinaltam,akkor
    a, eleve szivtam es kenytelen voltam gyorsan kovetkeztetest levonni
    b, atyai seggrecsapassal egybekotott oktatasnak lehettem alanya...

    es -horribile dictu- nem haltam bele....
  • BenceYCE
    #17
    A gyerektolvajok szerintem nem feltétlen hajlamosak az emberülésre. Nagyon nem ugyan az a kettő, ezért kérlek ne ferdíts.
  • BenceYCE
    #16
    Lehet egyszerűbb lenne megtanítani annak a gyereknek, hogy nem fetrengünk a kutyaszarban és körülnézünk mielőtt az úttestre lépünk? A gyerek ha nem szólsz, mit sem sejt a veszélyből, de ez a veszély az idióta szülők miatt leselkedik rájuk.
  • Epikurosz
    #15
    Ha neked nem tetszik a védett játszótér, vidd a gyereked ki a placcra, hadd üssék el a kocsik, hadd fetrengjen a kutyaszarban. Ez ilyen egyszerű.

    kvp - ne nyomasd te se a hülyeségeid.
    A portásokat a bűnözők kinyírják. Ennyi. Nem olyan már a világ, mint 30 éve.
  • kvp
    #14
    Alapvetoen egy dolgot neztek el nagyon, meghozza az egesz rendsezrt internetes megvalositasat. Igy barki kepes tavolrol kinyitni az ajtokat, barki lathatja hogy eppen ki van otthon es ki nincs, tovabba nyom nelkul be lehet jutni barhova. A lenyeg, hogy az epuletet nem fizikailag hanem a virtualis terben kell megtamadni, tehat a zarakat is szoftverrel kell hack-elni es nem fizikailag.

    Az emlitett ceg egyebkent az onkormanyzati berlakasokat uzemelteti, tehat ezekben a hazakban olyanok laknak, akik egyebkent valoszinuleg hajlektalanok lennenek vagy nyomortelepeken elnenek. Igy teljesen elkepzelheto, hogy nincs otthon mosogepuk es nem vennenek ha nem lehetne egy kozponti helyen mosni. Az epuletre ezert is vigyaznak, mert alapvetoen a legtobb lako megbizhatatlan vagy legalabbis felig bunozonek nezik oket.

    Egyebkent ket eve nyertek egy nagy testver dijat, mert a kikuldott velemennyilvanito lapokra vonalkoddal vittek fel a lakokat egyedileg azonosito szamot, viszont rairtak, hogy nevtelen felmeresrol van szo. Kis kereses utan egyebkent meglett a belso megfigyelo rendszeruk kepe, tehat ha valaki pl. gyereket akar maganak lopni, akkor megnezheti melyik gyerek mikor megy egyedul haza, kivalogathatja melyik tetszik neki, az uj rendszerrel mar nyom nelkul be is juthat es elviheti a kinezett gyereket. (valamiert ausztriaban es az usa-ban ez az utobbi 10-20 evben nepszokas lett) Mindezt a megfigyelorendszer szeme lattara, sot segitsegevel.

    Pedig az egesz helyett eleg lenne egy egyseru portas/hazmester, aki ismeri a lakokat, vigyaz a hazra es ha kell meg is vedi oket.
  • BenceYCE
    #13
    Félelemkeltés. És ha mégsem ijednél meg, tesznek olyat amitől megfogsz. 2001/09/11? Gyakorlatilag a jó öreg maffiamódszert alkalmazzák, a bevédést. A közigazgatás gyakorlatilag tele van köztörvényes bűnözőkkel, a maffiával. Hitetlenkedni és értetlenkedni, meg a "vakok" szoktak. Anno értetlenül álltam azon játszóterek előtt ahova bezárják a gyerekeket, nehogy bajuk essen. Bezárják, hogy az életterüket ne szarassák össze a kutyájukat szerető smasszer állattartók, bezárják, hogy a gyorshajtók el ne üssék. Na most ez megy nagyban. Mint az egyik filmben ahol mágnescipőt húztak a rabok lábára amivel bármikor mozgásképtelenné tehetik és folyamatosan megfigyelhetik. Ez megy a világban, csak nagyban. GSM telefon, bele kamera ha kell ha nem, a liftbe, a seggedbe, mindenhova. Ez az egész egy nagy börtön. Hogy is írja a nagy könyv?! Minden embernek joga van a szabadsághoz! Mégis az én szabadságomon esik csorba, ha vétkezek bármiféle törvény ellen, ha nem.
  • Epikurosz
    #12
    A kutyát nem érdekli, hogy ki mikor megy el otthonról.
    Arra jó ez a refid, hogy a kéregetőket, a vándorárusokat, a besurranó tolvajokat és más gazfickókat távolt tartsa, valamennyire.
  • halgatyó
    #11
    Nagyon megérett már ez a világ egy alapos átrendeződésre, meg egy kis igazságosztásra
  • halgatyó
    #10
    Nagyon átlátszó ez a mosógépes indok.
    Nincs tán a lakásokban mosógép????? Ilyet a "sógoréknál" nehezen tudok elképzelni.
    Nálunk voltak hasonló dolgok az 50-es években, amikor voltak olyan lakások, amelyekhez egy közös wc tartozott a folyosó végén. Meg konyha.

    Őrület ez az egész.
    Arról nem szólnak a hírek hogy mit szólnak mindehhez a lakók. Kötve hiszem, hogy mindenkinek tetszene!
    Ez a RFID rendszer leginkább arra alkalmas, hogy mindig pontosan tudják, hogy a lakó mikor ment el otthonról és mikor ért vissza. Dögöljön meg irtózatos kínok között, aki kitalálta, és szépen lassan apránként, évről évre elterjeszti az ilyen mocsokrendszereket és apránként növeli azok jogosultsági szintjeit.
  • Hegi90
    #9
  • Pares
    #8
    Na ez az...
  • Epikurosz
    #7
    Mi ez a wiener wohnen? Önkormányzati lakások?

    Amúgy az ötlet jó.
    Én laktam olyan háztömbben, ahol rfid-kártyával nyitottam a bej. ajtót.
  • Hegi90
    #6
    Gondolom nem akaratuk ellenére vezették ezt be, hanem közösen szavazták meg
  • Szefmester
    #5
    engem inkább figyeljenek meg.. van annyira nyugodt a lelkiismeretem hogy ne féljek ettől, csak attól hogy 6an egy szál cigire hivatkozva félhülyére verjenek ..

    hála a kameráknak még következő reggel elkaptak közülük kettőt, mert a tesco előtt van kamera a parkolóban...
  • Pares
    #4
    "Mindez azt jelenti, hogy most már a garázsokat, a lifteket és a szeméttárolókat folyamatosan ellenőrző 220 térfigyelő kamera mellett RFID-chipek is vigyáznak a Wiener Wohnen lakótömbjeiben élők biztonságára."

    Ez röhej. A saját "biztonságom" érdekében megfigyelik minden mozdulatod...
  • harcu
    #3
    De ott pénzt mosnak, és nem szeretnék, ha a rendőrség hivatlanul megjelenne.
  • Agamemnon
    #2
    Elég nagy felhajtás néhány mosógép miatt :D
  • Magiszter
    #1
    "Az ön biztonsága érdekében"

    Igen, így lehet legálissá tenni a globális megfigyelést. Nem téged figyelnek, hanem a bűnözőket. És ha olyat látnak a kamerákon ami nem tetszik nekik akkor máris véged. RFID csipeket a népnek, Térfigyelő kamerát minden nyilvános helyre, Online házkutatást parancs nélkül, és e-mail/telefon lehallgatást terroristaelhárítás címen... Hová lesz így ez a világ?