15
  • KillerBee
    #15
    Hess innen, te szemtelen légy, menj vissza a trágyakupacra, ahonnan jöttél.
  • Epikurosz
    #14
    Ahhoz képest nem csattansz ki a lelki egészségtől. De, persze, nemrég költöztél oda, hátha idővel...
  • KillerBee
    #13
    TESCO Express, 4 perc gyalog. Ennyi séta még egészséges is minden reggel, minimális forgalmú mellékutcában. :D
  • gulyasandras
    #12
    "Az új helyünkön én sem a házzal szembeni kisboltban veszem a zsemlét 25 forintért, hanem a TESCO saját sütésű termékét veszem 16 forintért. Most ezért szégyelljem magam?"

    Azt nem írtad, hogy milyen messze van a Tesco! :)

    A bolt megszűnésekor gondolj majd erre. (Egyébként lehet, hogy a kisboltban olcsóbb a zsömle (ha csak az kell), ha felszámítjuk a benzint stb.)
  • KillerBee
    #11
    "Mondom ha lett volna rájuk igény. A 80-as években mindenféle szart feltaláltak, de csak az terjedt el és fejlődött tovább, amire volt igény."

    Hohó, nem ér közben átfogalmazni, eredetileg ezt írtad:

    "Ha tényleg akkora igény lenne ezekre az e-olvasókra, már simán elterjedtek volna a 80-as v 90-es években.. "

    Valóban, csak az terjedt el, amire volt igény.
    No meg amit feltaláltak. Nem találták fel az örök életet adó tablettát, a minden betegséget gyógyító orvosságot, a fénynél gyorsabb utazás módját, az olcsó energiát adó és működő fúziós reaktort, az AIDS gyógyszerét stb. Pedig mindre volt igény.
  • Ferrer
    #10
    "Ilyen hülye kijelentést tenni, hogy a 80-as vagy 90-es években elterjedhettek volna az akkor még nem is létező e-olvasók! Az említett években a PC-k terjedtek el, hol voltak még az e-olvasók meg az e-papír! "

    Mondom ha lett volna rájuk igény. A 80-as években mindenféle szart feltaláltak, de csak az terjedt el és fejlődött tovább, amire volt igény. A fogyasztói társadalom legjelentősebb évtizede volt.

    "A könyvet nem a fizikai megjelenési formája teszi azzá, ami, hanem a tartalma."

    Nem tudom, te életedben lapoztál -e már egy kívül belül ízléses könyvet, de én igen, és elmondhatom, hogy ha választani kellett, inkább azt olvastam, mint egy txt file-t, amiben a "tartalom a lényeg". De nagyon sok előnye van még a könyveknek.
    De persze, hogy ki fog halni a könyvnyomtatás, hiszen pl. a színház is teljesen kihalt a mozival.
  • KillerBee
    #9
    A keresztfinanszírozásra törvényi tilalom van. Ha meg enélkül is képesek sokkal olcsóbban adni a kenyeret, akkor győzzön a jobbik.

    Ha már kenyér: Az új helyünkön én sem a házzal szembeni kisboltban veszem a zsemlét 25 forintért, hanem a TESCO saját sütésű termékét veszem 16 forintért. Most ezért szégyelljem magam?
  • gulyasandras
    #8
    Lehet, hogy rossz példát hozok (sőt biztos), de képzeld el, mi történne akkor, ha az OTP vagy a MOL úgy döntene, hogy beszáll a kenyérgyártásba (10 Ft lenne egy kiló kenyér). Csak azért mert ezek a cégek tudnák máshonnan finanszírozni a veszteséges kenyérgyártást a pékek menjenek tönkre.

    (A fenti két céget pontosan a hihetetlen nyereségük miatt választottam.)
  • KillerBee
    #7
  • readswift
    #6
    aki a google books t bántja baszódjon meg, pont. Pont németországból vettem könyvet azok után hogy a cimét sikerült fellelni, a németeknél meg még a nevét sem tudták rendesen leirni, katalógusszám alapján találtam . Erről ennyit.
  • sedward
    #5
    Ez a német és osztrák könyvkereskedők szervezete egy olyan kamu szervezet lehet, mint itt némelyik környezetvédő és egyéb társadalmi szervezet, amit azért hoztak létre, hogy döntéseket befolyásoljon és milliárdokat húzzon ki valakinek a zsebéből. El tudom képzelni, hogy a konkurencia pénzeli, egyébként mit keresnének New Yorkban? A helybeliek nem tiltakoznak, az óceán túlfeléről meg beadványokat nyújtanak be...

    Mindenképpen jó dolog, hogy rég kiadott könyveket digitalizálnak, nem hiszem, hogy valaki is kételkedik ebben.
  • gulyasandras
    #4
    "megértem őket hiszen gyakorlatilag az e-reader és ez a google könyvtár együttes felbukkanásával meg fognak szűnni a nyomtatott könyvek"

    Plána, ha még állami támogatást is kap: Arnold + e-könyvek Kaliforniában.
    spóroljunk

    Az én generációm + az öregebbek még ragaszkodnak a nyomtatott változathoz. (Múlt héten vettem pl. négy verseskötetet.)

    Azért titkon reménykedem abban, hogy fognak még könyvet nyomtatni harminc év múlva is. (Elérhető áron.)

  • KillerBee
    #3
    "Az amerikai jogász többek között rámutat, hogy az egyezmény hatályba lépése kartellveszélyeket hordoz magában és több millió könyv egyetlen online monopólium kezébe kerülhet."

    Ki vagy mi akadályozza meg a könyvkereskedőket abban, hogy maguk is online kereskedéseket nyissanak? Ezzel máris megszűnne - ill. eleve létre sem jönne - a Google állítólagos monopóliuma. Ah ja, hogy azért dolgozni is kellene, nem csak a markot tartani?

    No persze azok az idők hamarosan elmúlnak vagy máris elmúltak, amikor olyan művekért is kemény pénzt követelhetnek, amelyek jogvédettsége már rég lejárt. Ugye ez elég szép szelete a tortának, ezt féltik a semmirekellők.

    Ferrer:

    "Ha tényleg akkora igény lenne ezekre az e-olvasókra, már simán elterjedtek volna a 80-as v 90-es években"

    Ilyen hülye kijelentést tenni, hogy a 80-as vagy 90-es években elterjedhettek volna az akkor még nem is létező e-olvasók! Az említett években a PC-k terjedtek el, hol voltak még az e-olvasók meg az e-papír!

    Annyiban téved Andr0, hogy a nyomtatott könyvek nem fognak hirtelen eltűnni, mert ahhoz az azokra bukó őskövületek eltűnésére is szükség van. Az ilyesmi meg többnyire kihalásos alapon történik.

    A könyvet nem a fizikai megjelenési formája teszi azzá, ami, hanem a tartalma.
  • Ferrer
    #2
    "megértem őket hiszen gyakorlatilag az e-reader és ez a google könyvtár együttes felbukkanásával meg fognak szűnni a nyomtatott könyvek"

    Már ne haragudj, de attól, hogy te kizárólag nullákban és egyesekben gondolkodsz, másnak még nem biztos, hogy olyan kényelmes e-readerben navigálni. Ilyen hülye kijelentést tenni, hogy megszűnnek a nyomtatott könyvek. Ha tényleg akkora igény lenne ezekre az e-olvasókra, már simán elterjedtek volna a 80-as v 90-es években.. Na meg mostanra már az új évezredben, de gyorsan telik az idő..
  • Andr0
    #1
    megértem őket hiszen gyakorlatilag az e-reader és ez a google könyvtár együttes felbukkanásával meg fognak szűnni a nyomtatott könyvek, de basszus ez már a 21. század, várható volt ez. Én tényleg sajnálom a könyvkereskedőket, de ha megvehetek 1 e-readert x összegért és letölthetem rá a könyveket akkor ez ellen nem tudnak mivel előrukkolni...

    mindezek tudatában én támogatom a Google-t!!!!!