11
-
vasziszdasz #11 Mérnem felirat nélkül? ^^ -
Brutal Blood #10 Én nézek spanyolt japánt, kínait, tájföldit, franciát is, természetesen feliratosan! :) -
winnie #9 "Spanyol, német stb. nyelvű filmek adatait lobogtassák"
azokat nem érdemes, mert az ember nem azért nem néz sem itthon, sem odaát spanyol vagy német filmet, mert az feliratos, hanem azért nem, mert nem amerikai. itthon sok amerikai film feliratos, mégsem spanyolt néz az ember. -
#8 És igen, a két említett film fele angol... azért ez nem ugyanaz, mint ahogyan mi kapjuk a Becstelen Brygantykat, teljesen feliratosan, idegen nyelvűn.
Egyébként nagyon zavaró is tud lenni a felirat, nem kell azt lenézni, aki szeretné szinkronizálva nézni inkább. Egy jó szinkron sokat dobhat egy filmen, kár hogy manapság ritka a jó szinkron. -
#7 A hír arról szól, hogy két AMERIKAI film, amiben az idegen nyelvű részeket feliratozták, sikeres lett. Ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni. Hogy a feliratosan vetített, nem angol nyelvű filmek mennyire sikeresek, arra épp hogy nem tér ki a cikk, pedig az pontosabb képet adna, mint egy Peter Jackson és Tarantino film, amiknél azért eleve benne volt a pakliban, hogy nem hasalnak el.
Apocalypto, Passió sem a legjobb példa, mert azokat meg Mel Gibson rendezte, és az sokat számít. Spanyol, német stb. nyelvű filmek adatait lobogtassák az ilyen cikkek szerzői. -
winnie #6 vagy a számtalan sikeres külföldi film. de erről szól a hír. hogy lehet siker, ami feliratos. -
#5 Apocalypto jobb példa. -
#4 én kifejezetten szeretem ha eredeti nyelven látom a filmet. Hála a jó öreg periférikus látásnak és társainak így is teljesen jól látom a filmet. Nah meg a csihi-puhinál úgysem beszél az ember -
PT #3 "Amerika tud olvasni" - az ilyen hírt nem a Tudomány rovatba kellene rakni? -
kringo #2 Kapásból a Passió. Felirat, nagy bevétel. -
torcipepe #1 a két film 112 illetve 153 perces és nagyrészt angol, tehát alig több a feliratos rész benne, mint egy sorozatepizódban. ezt azért ne hasonlítsuk már ahhoz, hogy egy magyarnak, ha feliratos filmet néz, 2-3órán át kell olvasnia.
és itt a mozira gondolok. otthon én is képes vagyok akár 4-5 órán át is feliratos sorozatokat bámulni, mert kezemben az irányítás.