41
  • Romel
    #41
    Gratulálok nekik... megérdemlik. Hiába erősködsz, egy média platform != PC-vel :)
  • Sir Ny
    #40
    "konzollal tudsz tudományos számításokat végezni? nem!"

    ezt mondd azoknak, akik konzolokkal végeznek tudományos számításokat.
  • Romel
    #39
    Hát szerintem te vagy az újgazdag paraszt aki kikerült Angliába... Aki másra is használja a PC-t mint játékra, az vegyen PC-t, aki meg függő vegyen konzolt, ennyi. A szaros konzolt meg ne hasonlítsa senki a PC-hez, mert annyira felesleges. konzollal tudsz programozni? :) nem! konzollal tudsz tudományos számításokat végezni? nem! konzollal tudsz 3d-s grafikát alkotni? nem! a konzol végtermék, ami JÁTÉKRA van. Üdv a vitatkozó függőknek.
  • cateran
    #38
    Te ugye amolyan ujgazdag tajparaszt vagy? Elarulom -csak neked- a havi fizetesembol siman kifutna a 3 konzol legdragabb verziojara es meg maradna is boven....(en is tudok arcoskodni...angliaban nem rosszak a fizuk)
    Volt high end pc-m (800 fontert adtam el...tippelj mennyi volt ujonnan...)de elpasszoltam,mert a mostani pc-s jatekok nem ernek kalap szart se...annyit tuti nem hogy az ember tartson 1 asztali gepet..a laptopjaimon is elfutnak azok a jatekok amikkel jaszani szoktam (nem,nem gamer laptop egyik sem es nem,nem 100 eves jatekok)
  • cateran
    #37
    Ezen jot nevettem..elhiszem hogy pcmanias vagy,de azert nem kellene elszakadni a valosagtol...
    "videokartya: alaplapi, de nem intel, mert azert kell a 3d teljesitmeny (dx9c), es megy az 1200p-s (full hd folotti) felbontas is.......Viszi a legtobb pc-s jatekot, kb. olyan a grafikus teljesitmenye mint egy mai konzolnak"

    persze-persze....ja es erdekelne hol veszel c2d procit alaplappal 13k-ert? Hasznaltan? Mert akkor innen igencsak targytalan az osszehasonlitas....(a Conroe-sok meg olyan 80 font korul vannak..mondjuk vhol akciosan elcsipheto esetleg 70-ert...atdobva hufba olyan 21k+..a Wolfdale-k meg dragabbak)
  • who am I 7
    #36
    Óvatosan az ilyen sassjóska féle "poénokkal"...
  • Ahoy
    #35
    Szerintem meg nem látod benne, hogy parodizálni akartuk a fröcsögő konzolosokat, akik minden PC-s topicot telifröcsögnek, hogy mekkora gyökerek vagyunk, hogy kicsengetünk kicsit többet egy PC-ért, de egy értelmes gépet kapunk. Szóval nem kell mindent szó szerint venni, már nem azért :S
  • kvp
    #34
    "Hajrá, burzsoá köcsög társaim, vásároljunk aranyé' pécét! ;)"

    Egy ismerosom mondta, hogy nem az a parszt aki traktorral megy a diszkoba, hanem az aki elotte elfelejti leakasztani az eket. Ez a beszolas is hasonlo volt, de az elodje sem eppen ertelmes.

    Viszont megneznem hany konzolos ember van akinek nincs semmilyen pc-je vagy van de pc helyett konzolrol irogat az sg.hu-ra. Onnantol meg, hogy van egy pc, mar nem igazan szamit a konzol arelonye. Egyebkent egy konzol szintu pc, amiben van mondjuk egy core2-es 64 bites ketmagos proci, egy gf7900-as videokartya (lasd: ps3) es mondjuk egy 80GB-os merevlemez, mondjuk 2GB ram-mal (1 a jateknak, 1 az os-nek) nem kerul tul sokba. Egy xbox360-at nem vesz az ember ennyibol. A videokartyat pl. a boltban szo szerint az ember utan fogjak dobni, pedig papiron a ps3-as lenne a legerosebb konzol...

    Pelda: Sajat epitesu media pc-m: (brutto arak)
    -alaplap, core2-es 64 bites cpu-val, hutessel: 13 ezer Ft
    -videokartya: alaplapi, de nem intel, mert azert kell a 3d teljesitmeny (dx9c), es megy az 1200p-s (full hd folotti) felbontas is
    -2GB ram: 4 ezer Ft
    -3.5-os hdd 160GB: 10 ezer Ft
    -dvd iro: 4 ezer Ft (a konzol ugyebar csak olvasni szokott)
    -haz (fekete alu muszerhaz): 5 ezer Ft
    -elolap, hatlap, csatlakozok, stb. (sajat keszitesu): 1 ezer Ft
    -tap: 10 ezer Ft (passziv laptop tap, 110/230V-rol, 12V-os aksirol es szivargyujtorol is megy)

    Osszesen: 47 ezer forint, afa-val! Viszi a legtobb pc-s jatekot, kb. olyan a grafikus teljesitmenye mint egy mai konzolnak, van rajta monitor es tv kimenet, bovitheto (pata*1, sata*2, usb*6, ps2*2, rs232, lpt, front/back audio). A rendszer viszi a 64 bites vista-t is teljes 3d gyorsitassal, de xp alatt sem rossz a jatekok 3d teljesitmenye es a linux is elfut rajta (bar az nem kell). Es a proci a legnagyobb nyarban is csak 2 fokkal volt melegebb mint a szobahomerseklet. (picit tulmereteztem a hutest)

    Most ennyi penzert milyen (jatek mellett pl. forumozasra is alkalmas) merevlemezzel ellatott kozolt kap az ember? Es ha nem a passziv hutes, a csondes mukodes es a kis meret lett volna a lenyeg akkor sokkal olcsobb alkatreszeket is hasznalhattam volna.
  • Ahoy
    #33
    "Mi megtehetjük bazmeg, fogd fel így, oszt kész. :D"

    Ázzek' pont erre a fanyar humorú beszólásra vártam :)) Ott a pont!

    Hajrá, burzsoá köcsög társaim, vásároljunk aranyé' pécét! ;)
  • padavanHUN
    #32
    A kérdésem a következő: Adott egy PC-s hír, ami NEM a konzolosoknak szól, mivel nekik egyenhardverük van, így ritkábban cserélggethetik saját belátásuk szerint az alkatrészeket és hát szegények a technnika fejlődésével sem képeske lépést tartani a fix hw okán ugye. Szóval a hír PC only. Mégis, mi vezérel egy konzolidiótát arra, hogy bejöjjön és elsüsse a konzoljobbakkoris című kisebbségi komplexusát??? Töményen szánalom magatartás, ami máris jelzi ennek a rétegnek a szellemi potenciálját.

    Ráadásul akkora baromságokat írnak le, hogy öröm olvasni. Van egy pár tízezer forintos konzolotok, amire egymás után jönnek kia bugyutábbnál bugyutább, leegyszerüsített hülyeségek és ti azon lovagoltok, hogy fúbázmeg, a konzol okcsóbb, mint egy PC... Legyen igazad, legyen olcsóbb. Bár hődőtévével - és nem teszkós leértékelt szarral - ez már erősen vitatható, pláne a 16k-s játékárakkal. De amúgy mi közöd van hozzá, hogy más drágábban vesz egy PC-t, ami nem mellékesen a konzolhoz képest egy svájcibicska? Mit érdekel téged, hogy a PC - szerinted - drágább? Mi megtehetjük bazmeg, fogd fel így, oszt kész. :D És jobb vásárt csináltunk, hidd el, miután szépen összerakjuk a NEKÜNK TETSZŐ konfigot, úgy tesszük egyedivé, ahogy nem szégyelljük. Programokkal százezerféle funkcióval gazdagíthatjuk a szar gépünket, és kb. bármit megtehetünk vele, ami digitális. Nem mellesleg olyan szinvonalon játszhatunk rajta, amiről a nextgen szánalmatok csak álmodhat és nem, nem kell 10 centiről bújnunk a fullhd nagyképernyős monitorunkba, ölünkben a vezetéknélküli billentyűzettel. :) Nekem legalábbis marhára nem kell.

    Szóval hagyjuk már ezt a tömény egyszerűségből táplálkozó kisebbségi érzést meg a beszólásokat a PC-nek, inkább zúzzatok át az ötvenedik verekedős játékkal tolom című topicba és dumáljátok meg egymással, hogy melyik két gombot kell lenyomni egyszerre a kontrollereteken az összesen hatból a spéci kivégzés elvégzéséhez.
  • RecoPhile
    #31
    "(ilyen alapon asztali dvd vagy BD lejatszokat is fikazni kell,hisz semmi masra nem jok,csak zene,kep es filmnezesre..nem igaz?)"
    Pontosan, én pl. már nem is nézzek tévén filmet, zenét, képeket. Minek, ha van PC? :) Beülök a kényelmes székembe és kezdődhet a film nézés. ;)
    A másik már kezd (szvsz) elöregedni ez a asztali lejátszók. Ma már lehet multimédiás pécéket vásárolni ami csak erre szolgál. :) (mondjuk ez már nem új dolog ;D)
    PC > Konzol ;)
  • chronos75
    #30
    ..pc-n meg játszatsz a box konverziókkal 1 év késéssel... köszi!
  • who am I 7
    #29
    Én csak jót akartam.. :) Régiek a játékok, mivel nincs új játék, ami túlzottan tetszene...És mivel már inkább dolgozom a gépen, ezért csak 1 -2 játék maradt, amivel néhanapján kikapcsolódásképp játszom, dio2 meg source és tdu..ezek NINCSennek pl. konzolon, ha fejre állsz akkor sem :) egyébként egy dio 3, és starcraft 2 miért nem új játék? vagy a modern warfare 2?mondjuk...ezek csak annyira régiek, h még megsem jelentek :D jó a warfare 2 lesz konzolon, dehát az aimmal az elég kisegítős feeling, ez van...
  • gulyasandras
    #28
    Egy normál embernek (család, munka, haverok, hobbi stb.) a BG 1-2 és P:T kitart legalább 2 évig. Aztán megállapítja, hogy milyen jók voltak és újrakezdi mindhármat. :)
  • Sanyix
    #27
    "Barmit is sipakoltok,nem kaptok pc-t sem alkatreszekbol,sem egyben 1 konzol araert.."

    Tényleg? Én tavaly összeraktam egy pc-t kb 80k-ból, ami kb egy pisi3 ára. Azóta is minden max grafikán :)

    Ja hogy te a komplett pc-hez beszámoltad a monitort is? Akkor a konzol ára mellé is told be a hdtv-ét amin játszol :D

    "akinek gamer pc kell,azt nem erdekli a "masfele felhasznlas""
    tényleg? Hogy van az, hogy akkor én programozok is rajta, netezek, zenét hallgatok, filmet nézek, néha 3dzek? Minden programozó ismerős szokott ennyi mindent csinálni rajta, meg újságiró ismerős is szöveget szerkeszt a programozás helyett.

    "Sanyix: Jogos lenne ha az MMO-k nem 1 tenyleges VR-k lennenek...ott valoban 1 masik eletet "kell" elned,mig a tobbi jatekban ez nem igy (vagy nem ennyire)mutatkozik meg."

    Nem sok mmo-val játszottál... a hülye wowból kár kiindulni. Én nem sokat játszom egy mmo-val, mégis nagyjából lépést tartok, bár besegít a bot is :D

    Miért nem fogják fel a konzolosok, hogy konzolra arcade shiteken meg ugribugri mangarpg-ken kívül más nemnagyon van? Hol van egy normális rts, hol egy normális szimulátor, hogy egy mmo, hol egy normális fps, vagy tycoon szerűség, stb lehetne sorolni.

    Én is komolyan terveztem egy x360 megvételét, mert jó lenne pár játékhoz, és már egész olcsó. De aztán belegondoltam, hogy kb 3 játékért vegyek egy gépet? Úgy hogy mellette pc-t is kell tartanom, mert konzolon eléggé szűk a kínálat, mint ahogy fent írtam. (arról nem is beszélve, hogy megtapasztaltam az x360 működési hangerejét, és köcsögöm széken nem kérem.
  • Ahoy
    #26
    "akinek gamer pc kell,azt nem erdekli a "masfele felhasznlas" Az nem fog szoveget szerkeszteni,se mas okossagot csinalni rajta."

    mail, msn, akármilyen böngészés, fórumozás, zene-filmletöltés és még milliónyi dolog amit a HC gémer is csinál (mert ember), tehát kénytelen az ikszbox mellég pc-t is venni.

    Ezért a konzol tényleg olyanoknak való, akik gyerekek, vagy nem értenek a számítógéphez, és nem is akarnak. Ha a gyerekemnek konzolt vennék, csak azt érném el vele, hogy mégkevésbé értsen a számítógéphez, csak a játékokat nyomja. Mai világban meg szinte mindenhol, mindenhez kell PC használati tudás, vagy megpusztul az ember. Szóval apuka kénytelen egy PC-t is venni a családba... Ennyit a konzol 60-80 ezres áráról.
  • Ahoy
    #25
    Csak azt mondom, hogy egy Xbox szintű config kerül 120ba kb? 150ből már szarrá übereli, és nem csak dedózni lehet rajta, hanem milliónyi dolgot amit a koncol nem tud.

    Válság ide vagy oda, bátyám pont most mondott fel fejlesztőként a cégénél, 1 hónapig interjúzott, brutál volt, de 3 (Három!) fejlesztői állásra felvették. Bejelentette a felmondást, és a cége nem akarta elengedni, inkább megadták neki azt a fizut amit az új cégnél kapna. Előző cégénél, pedig a főfőfőnök nem akarta alárni a felmondási papírját, mert annyira kellett nekik a szakember. Azt ő is mondta hogy válság van, nehezebb elhelyezkedni, főleg a friss enyhén nagyképű IT diplomásoknak, akik 0 gyakorlattal és tudással rendelkeznek. AKi viszont pár éves tapasztalattal rendelkezik, és jó munkaerő, kapkodnak utána, és milliónyi lehetőség van, itt Magyarisztánban is válság idején is.

    Csak egy photoshoppos példa... Fotós barátom volt kint angliába, ismer egy menő műteremben dolgozó faszit, aki 140 fontos órabérér retusálja a BMW-ket, Merciket csajszikat stb...Nem merem leírni mennyi az forintban. Jó ez sarkított angliai példa, de iszonyatos sok pénzt lehet szakítani egy PC-vel (vagy MAC-el) ami nemcsak lövöldözni meg árkádozni jó..
  • cateran
    #24
    A felsorolt jatekok vagy 200 evesek (bar szo,ami szo,kurva jok) vagy vannak konzolon is...nem tudom feltunt-e az idotenyezo a kerdesemben...
    Homm mitol lenne felnottesebb, mint monduk a Zelda? (1000 mas konzol only sorozat lehett volna...legyen mondjuk Parasite Eve helyette)
    A konzol JATEK only..melyik idiota nem kepes felfogni (ilyen alapon asztali dvd vagy BD lejatszokat is fikazni kell,hisz semmi masra nem jok,csak zene,kep es filmnezesre..nem igaz?)

    kvp:Na igen,az elmeleti kulonbseg nagy (mint pl Xbox360 es PS3 kozott),a gyakorlati viszont...na az mas teszta..

    Ahoy: No es mennyit is koltottel ra? Barmit is sipakoltok,nem kaptok pc-t sem alkatreszekbol,sem egyben 1 konzol araert..es akinek gamer pc kell,azt nem erdekli a "masfele felhasznlas" Az nem fog szoveget szerkeszteni,se mas okossagot csinalni rajta.
    Arrol nem is beszelve, hogy "Egy jobb programozó/photoshoppoló/videóvágó/3d effektező aki otthon dolgozik" ilyen emeberkebol jo sok lehet...te se vagy nagyon elrugaszkodva a valosagtol.....

    Sanyix: Jogos lenne ha az MMO-k nem 1 tenyleges VR-k lennenek...ott valoban 1 masik eletet "kell" elned,mig a tobbi jatekban ez nem igy (vagy nem ennyire)mutatkozik meg.

    Epp a minap olvastam kozepkategorias kartyak tesztjeit...jo kis tesztek 1 high end konfigon,csak eppen koszonoviszonyban sincsenek a valosaggal,inkabb a kartyak maximalis kepessegeit mutatjak be,csak eppen mesterseges kornyezetben
  • Ahoy
    #23
    Ja ez mennyire igaz... Meg mi van ha én 1996-os gémekkel szeretnék nosztalgiázni a zsírúj XBOX-ommal vagy PS3-mal amit lecseréltem ?

    Settlers 2? UFO 1-2? X-Com Apocalypse, Red Alert 1,KKND, T.I.M.
    Imperium Galactica 1, GTA 1-2?

    Felrakom Xboxra a dosboxot :))
  • Ahoy
    #22
    Másrészt, minek vegyen az ember, egy már régen elavult jétékkockát? Inkább veszek egy DX 11-es Radeont a gépembe... Ami az enyém, minden kis alkatrészét én állítottam össze - teljes szabadság tudatában, így sokkal bensőségesebb a viszonyom a gépemmel, mint egy gyári kockával amivel csak jáccani lehet
  • Ahoy
    #21
    Érdekes, még nem hozta fel senki, hogy a PC nemcsak játékra való. Amellett hogy a konzolok egy felsőkategóriás videókari árában vannak, játékon kívül mire jók? Egy jobb programozó/photoshoppoló/videóvágó/3d effektező aki otthon dolgozik, visszakeresi pár nap alatt a konzol árat, és miután végzett a melóval játszik egyet a kedvenc játékaival.

  • who am I 7
    #20
    ATi tényleg belehúzott, jók a kártyái...4870 kifejezetten tetszik, de még anno 88GT-t vettem, és azzal nagyon jól elvagyok még mindig...
  • who am I 7
    #19
    Nah jó igen...azok ki is maradtak ott a pont.Egyébként nagyon agyaltam, h még mi vót amivel többet toltam, a Ghost Recon...azt csipáztam.
  • kvp
    #18
    Ha valaki nagyon jatszani akar pc-n, akkor egy xbox360/ps3 kategoriaju videokartya fillerekbe kerul. A ps3-ban is csak egy osoreg dx9-es gf7900-es van, aminel meg a legolcsobb gf8800-as is jobb, de azota mar volt 2 generacio, sot az ati-nal lassan lesz 3 is. Arrol nem beszelve, hogy pc-re tenyleg olcsobbak a jatekok es meg a valasztek is nagyobb, mert megis csak 30 eves rendszerrol van szo, ami futtatja az elso 20 ev osszes konzolos jatekat is, ezzel szemben a legtobb ps3 es az xbox360 meg a sajad elodjukkel sem kompatibilisak. Igen, igy mar tenyleg egyertelmu, hogy az agyon butitott szamitogepek (konzolok) a jobbak es meg ps3-ra is tobb jatek van mint pc-re. :-)
  • milu00
    #17
    http://tinyurl.com/p9ps7t hervis: -7e ft olcsóbban
  • Sanyix
    #16
    ...egy része...
  • Sanyix
    #15
    há ezek nagy része van konzolon, bár pl a flashpoint(xbox verziója) az jól butított (mármint nehézségben), és ugye a modoknak, addonoknak is annyi, ami kb végtelen lehetőség hiányát jelenti :)
    Vissza is tértek a készítők only pc vonalra...
  • Sanyix
    #14
    "MMO jogos bar kerdeses,hogy buszkenek kellene-e lenni (akinek virtualis valosag kell,hogy jol erezze magat...),Fpseket nem ismerem:)"

    Akkor az is kérdéses hogy bármivel játsszál, mert "akinek virtualis valosag kell,hogy jol erezze magat..." :D
  • Sanyix
    #13
    áh nemnagyon... De hogy van csak az én gépemen vagy 7 különböző stílusú játék? :D
  • who am I 7
    #12
    Oblivion?Dio2?Dio3majdan..Fallout?Baldurs Gate?Assasins creed?Titan Quest?Sacred?és még sorolhatnám
    C&C-k?Wcraftok?Starcraft?ezt is..
    Zeldát ne hasonlítsuk már össze, egy hommal, ha lehet...Mert ott megint ki ütközik, h gyerekeknek van...
    Quake?Counter...cuccok?doom?Op.flaspoint?Cod-ok?Americans army?ezt is sorolhatnám..
    LFS?Tdu?Grid?etc..
    Szóval, ezek meg vannak akkor konzolon?Vagy ehhez is mondasz valami féligmanga gyerekjátékot, mint "alternatívát"?? :D:D:D:D
    MMO-nál egyébként egyértelmű, egyébként te vagy Jézus Krisztus? "(akinek virtualis valosag kell,hogy jol erezze magat...)," Miből gondolod, h egyébként a "VALÓSÁGOT" látod?Miért baj, ha valakit a snowboard köt le, és eltöri a gerincét, vagy valakit az mmo és a szivére megy a zsír?Vagy valakit az autóverseny és falnak csapódik....Vagy még konzolosok felé nem jutott el az, h minden lehet csak MÉRTÉKKEL?Innentől kezdve nincs különbség..

    Pár játék kivételével lássátok már be, h ez van...egyszerű kontrollerhez v memóriához egyszerű játékok, a lényeg, h jól nézzen ki.Nincs bajom a konzollal egyébként, és no offense, nem is faszkodás miatt írtam, csak néhány vérpisti már annyira felsőbbrendűnek érzi magát, mert van egy szakadt ps a szekrényét, h zsigerből fikáz mindent ami a pc-s.És megmagyarázni nem tudná miért..amit egyébként se tudna.Szóval...szerintem meg fér egymás mellett a két tábor, inkább örüljenek, h vannak jó és szép verekedős játékaik :D meg árkéd kocsikázós :D De ne kapják fel a fizet, ha véletlen azt mondják rá, h egyszerű a legtöbbje..(MGS sorozatok, silent hill...gears of war, resident evil, azért nem rossz...)
  • cateran
    #11
    FC2 van Xbox 360-ra es PS3-ra is....


    A gamer pc es a konzolok bizony szamithatok 1-nek...(es bizony ha csak a videokartya ara a full konzol szintjen van -es meg sehol sincs a proci,alaplap,memoria,tap,haz,etc.- akkor mi a fenerol nyekeregtek? Jobb a grafika PC-n? Altalaban igen,de annyival tobbe is van (mondom ezt ugy, hogy mar se gamer pc-m,se konzolom nincs,csak 1 osoreg psp-m es 1 laptop.amin elfutnak az altalam jonak itelt -par eves- jatekok?)

    Who am i 7:avass be kerlek: RPG? Melyik volt az utolso pc only? (a Fable 2 pl ki se jott pc-re)RTS? Melyik is volt az utolso nem rokabor? HoMM sorozat igy kiemelve? (ennyibol Zelda sorozat konzolon wazzeg)
    MMO jogos bar kerdeses,hogy buszkenek kellene-e lenni (akinek virtualis valosag kell,hogy jol erezze magat...),Fpseket nem ismerem:)
  • tntmax
    #10
    Látom megy már a matchbox vita. :)
    Konzol és PC nem egy kategória, értelmetlen összehasonlítás, szerintem.

    Kíváncsian várom hogy alakulnak a VGA árak pár hét múlva mikor ATI bejelenti a DX11-es vonalat.
  • who am I 7
    #9
    "ELég kevés pc játékot láttál ezek szerint. " csak, hogy téged idézzelek
    rpg,mmo,rts,homm sorozatok,normális szimek, és nem auto aimes fps...így nagyjából.És még lehet a felét fel sem soroltam...konzol gyerekeknek való, vagy otthon foldingolni LOL XD
  • narumon
    #8
    PCn meg játszhatsz: nem autoaimes fpst... és... és... és... hát más nem nagyon van.
  • narumon
    #7
    ELég kevés konzolt láttál ezek szerint.
  • Sanyix
    #6
    Ja tökjó, játszhatsz arcade autóst, arcade repülőst, ugribugrist, autoaimos fps-t, és kész. Minek más játékstílus? :D
  • Gascan #5
    Az egy dolog hogy kevesebben vásárolják a drága kártyákat.. de azon a nyereség is több..
  • padavanHUN
    #4
    Aztán további három VGA árából veszek egy valamirevaló HDTV-t - ha már nextgen konzol)és utána másfélszer annyiért veszek XBox játékokat, mint PC-seket (mert ugye nem warezolunk!!!). :D Fú de tök jó, és máris nyomhatom a síkhülye konzolszarokat - igen, van kábé tíz darab kivétel, igaz? - háromszázezerből! :D
  • Szemjuel
    #3
    hát jah, félelmetes, hogy 1 középkategóriás vga simán visz maxon egy far cry 2-t amihez hasonló grafikájú játék max a köv gen konzolokon lesz :D:D
  • Takigabi
    #2
    De jó. Most már két videókártyából kijön egy XBOX ára. HüJének is megéri.