11
-
moikboy #11 Több értelme lenne egy kijelölős megoldásnak, ahol a kijelölt szóösszetételre keresne a wikipedián. Egyébként pedig az általad említett dologban nincs semmilyen programozói kihívás... Annyi az egész, hogy az aktuálisan olvasott oldalon minden szónak (kivéve mondjuk kötőszavak stb.) az első előfordulásakor rak egy hivatkozást a wikipedia odavágó oldalához. -
Epikurosz #10 Benne van a pakliban!
:-) -
#9 persze hozzátéve, hogy wikin is van egy csomó vitatott szócikk. -
Epikurosz #8 Természetesen az ilyen e-könyvet interneteléréssel együtt olvasod.
Egyébként ez szép kis programozói munka, hogy a szöveget átbogarássza egy kis progi, és rárakja a wikis linkeket, nem gondolod? Kihívás! -
Epikurosz #7 Egyébként egy e-szakkönyvnél az a csodálatos, hogy - már, ha te csinálod és van ehhez türelmed, te kis lusta - linkeket tudsz elhelyezni a Wikire. És minden világos lesz. Mondjuk,ezt jó lenne automatizálni, mármint hogy jön egy bot, átmegy a szövegen, és a pontos találatokra (csak első előfordulás minden oldalon) rápakolja az URL-ket.
A szélhámosok nem szeretnék ezt, mert a könnyen kibújna a szög a zsákból. -
Epikurosz #6 Reagálva KB korrábi felvetésére is: én 2 éve költöztem, de a legnehezebb dobozok a könyves dobozok voltak, pedig ügyeltem rá, hogy csak félig legyenek megpakolva, a többi részt ruhával töltöttem ki.
Ilyenkor meg lehet utálni Guttenberget. -
Szefmester #5 egy RPG véletlenszerű és bármire felkészülve tipusú összeröffenésre magmmal vinni 3 rendszer összes könyvét hááát... csak a MAGUS egy sporttáska.. -
#4 No és persze sok helyet foglal, amellett nehéz katalogizálni; bizonyos mennyiség felett már nem lehet benne eligazodni stb, stb. -
Attila1234 #3 Nagyon várom már, hogy fellendüljön az e-book olvasók piaca. Egyelőre nagyon rossz az ár/teljesítmény viszonya a piacon lévő készülékeknek, de nekem mindenféleképp kellene egy. Nem a szépirodalom miatt (azt megveszem vagy könyvtár), hanem a rengeteg PDF miatt. Rengeteg műszaki könyvem, user manualom van, amit olvasnom kell, de monitoron nagyon kényelmetlen, kinyomtatni viszont drága. -
kvp #2 "míg Ázsiában az eltérő szokások miatt ilyen felívelésre nem lehet számítani"
Japanban mar nagyon reg ota vannak ekonyv olvasok, sokan igy olvassak a vonaton munkaba menet/jovet a kedvenc kepregenyeiket. Ezert is van az, hogy a sony mar a sokadik generacios keszuleknel tart, de csak par eve adtak ki belole angol nyelvu valtozatot.
ps: Egyebkent meg: olcso szines epapir + egychipes (soc) x86 = verhetetlen aru netbook/ebook reader. -
Szefmester #1 kezdődjék a verseny