15
  • Epikurosz
    #15
    Bizony.
  • ratata22
    #14
    megintcsak oda jukadunk ki, hogy ami zárt forráskódú, az szar, és legtöbb esetben szándékosan hagynak benne kiskapukat a későbbi töréshez, lásd: RC4 RSA titkosítás, Windows operációsrendszer, WPA-TKIP és PSK titkosítás és a többi...
    milyen érdekes, hogy az AES titkosítás , ami full nyílt forráskódú, még senkinek sem sikerült megtörnie... ezt használja a Skype, a TOR és még a jobb szoftverek...
  • 5c0rp330n
    #13
    akkor most használjak umts-t, azon biztonságosabb? :)
  • roliika
    #12
    Pár éve lehet kapni 40-60 000Ft-ért olyan hordozható cuccot amivel lehallgatható a mobilos beszélgetés, ha az adott torony közelében leledzik a gonosz lehallgató.
    Az más dolog, hogy ezekben az években is állították, a mobil kommunikáció biztonságos(léteznek mobil szoftverek a beszélgetés kódolására ami tényleg nehezen törhető).
  • kvp
    #11
    A hir lenyege, hogy kozkincs lenne a toreshez szukseges tablazat. Igy barki feltorhetne a rendszert, penz es kulonosebb ismeretek nelkul. Ez olyan mint amikor valaki felrakja egy kisiskolasok altal latogatott helyre egy otthoni anyagokbol is elkeszitheto bomba receptjet. Egy par kisgyerek biztos ki fogja probalni. Ez is egy modszer a valtozas kikenyszeritesere, bar nem biztos, hogy a legjobb.
  • KillerBee
    #10
    A hír nem a gyorsabb törésről szól.
  • Ferrer
    #9
    Liberálkommunista, hű, öcsém..! Ilyet se hallottam még.
  • polarka
    #8
    Hogy gyorsabban sikerüljön?
  • ratata22
    #7
    telefonálásra kizárólag a Skype-ot Nimbuzz klienssel szabad használni, lehetőleg úgy hogy előtte a Skype-os nicket egy TOR-os gépről hoztuk létre az otthoni géprünkről.
  • vaddiszno
    #6
    A cikk vegen irja hogy a 3G-vel nincs problema, vagyis a mezei beszelgeteseket hallgathatjak le!!! Tehnikat lecserelni/fejleszteni oriasi koltseg! Nem hiszem h ingyen adjak a cracket, elvegre penzt raktak bele es penzt akarnak vele csinalni. Az allam direktbe kapja kodolatlanul a beszelgeteseket, minden ceg mar az elejen az allammal szerzodest kot!! (kapjak direktbe az infot a nagy csomopontoktol)
  • KillerBee
    #5
    "A gsm rendszer real time toresehez szolgalo szoftverek mar jopar eve publikusak, csak nem kerultek a sajtoba."

    Ha ez így van - és nem vonom kétségbe az igazadat -, akkor min dolgoznak most a cikkben említett hackerek?
  • kvp
    #4
    Az allam a poltikusokat is megfigyeli, tehat egyszerubb tole ellopni vagy elkerni a hivasi adatokat, mint ahogy ez mar parszor megtortent (lasd: mdf). Viszont leteznek mar fejlettebb titkosito ezkozok is, ahol a hivas binaris adatkent megy, megfelelo titkositassal es kulcshosszal. Ezek a megoldasok valamivel jobbak mint pl. amit a skype hasznal es sokkal biztonsagosabbak mint a tor rendszer, mert a ket keszulek kozott szerverfuggetlen modon jon letre a titkositas. Meglepo modon a magyar politikusok nem hasznaljak, sot ugy nez ki, hogy magyarorszagon belul nincs legalis vevo erre a technologiara. Jelenleg csak bunozok nemzetkozibb resze hasznal ilyet es ok is inkabb egy izraeli szoftvert, mivel a magyar fejlesztesut jogi okok miatt nem lehet bunozoknek es terroristaknak eladni (ezzel szemben izraelben jogosan inkabb a profitot nezik).

    ps: A gsm rendszer real time toresehez szolgalo szoftverek mar jopar eve publikusak, csak nem kerultek a sajtoba. Ez olyan mint amikor kiderult, hogy serulekeny az internet dns strukturaja, amit ugyan minden hozzaerto ember tudott az elmult 30 evben, de csak akkor kezdtek vele foglalkozni, amikor valaki poenbol majdnem kiutotte a root dns szervereket. Van meg par ilyen 'valaki mas problemaja'.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Somebody_Else's_Problem
  • vasziszdasz
    #3
    A legnagyobb veszély kétségtelenül a politikusokat ... fenyegeti
    Hát sztem meg éppenhogy ez közérdekű lenne, nem tudnának mutyizni meg bűnszervezetben lopni. ^^
  • Vorpal
    #2
    Úgy legyen. Ámen.
  • Sanyix
    #1
    Eddig is lehallgatták, csak a kormányok. Nembaj, remélhetőleg elkapnak a jó hackerek pár beszélgetést a liberálkommunista kormányon belül :D