34
-
Epikurosz #34 A lopott telefonok egy részét imei alapján simán meg lehetne találni. A rendőrségünk azonban egy nagy kupac barnaság, nem foglalkoznak ezzel.
Persze, a mobiltelefonlopások ma már szervezetten folynak, a bűnbandák egy országban ellopják a mobilokat, és egy másik európai országban adják el. A plazákban lévő használt mobiltelefon üzletekben is szét lehetne nézni. A Pólusban egy ideig gyakran lehetett látni a nagykalapos, nagybajszú gáborékat, amint használt mobilokról alkudoznak egy mobilüzlet tulajával. -
#33 semmiféle korreláció nincsen. 128 bites AES titkosítás az viszont van. tőlem kifele és befele, a Skype-os kamu nick létrehozásakor a TOR frame-en belül, és 256 bites AES a Skype beszélgetések közben a két kliens között. maga a nagyszakállú képes kizárólag ekkora kulcsokat megtörni, és minden session előtt véletlenszerűen jön létre az AES szabályai szerint, ami nyílt forráskódú és nem rodolfó meg figyeld a kezem hogy mikor csalok. -
#32 Itt semmi konkrétumról nincs szó, csak hablaty , rizsa és álmodozás az egész...
bilibe lógott a fejük... az egy dolog hogy mit szeretnének, az meg egy másik, hogy mi van. -
#31 A skype is lehallgatható: Link -
halgatyó #30 Ilyen SMS pufferelést én is tapasztaltam, és egy picivel több szerencsével jártam utána. Azt nem tudom hogy NÁlad mi volt az ok, de leírom, hogy énnálam mi volt.
A két mobil korszerűsége jelentősen különbözött. Az egyik csak 254 karakternél nemnagyobb SMS-eket tudott kezelni, a másikkal akármilyen hosszúakat el lehetett küldeni.
Ezeket az öreg mobil nem tudta fogadni. Tehát az SMS elakadt valahol a szolgáltató valamelyik elektronikus ketyeréjében.
Mivel az SMS-ek szigorúan időrendben jönnek, az elakadt SMS-t nem lehet megelőzni. Így az elakadt SMS után küldöttek is elakadtak.
Az SMS-ek tárolási ideje korlátozott, néhány nap. Az ez idő alatt sem fogadott SMS automatikusan törlődik.
És ekkor megindul a feltorlódott sor:-)) -
kvp #29 "Régebben meg Izraelben élt évekig."
A magyarorszagi neonacik elozo vezetoje is izraeli ugynok volt. Egyertelmu, hogy nallunk nincs tenyleges neonaci mozgalom, csak igeny van ra. :)
"Ez esetben viszont felmerül a kérdés: miért mondta a sündőrség egy jópár nappal ezelőttig azt, hogy a mobilozáson bukott meg a társaság?"
A videos hamisitas ota ugysem hisz nekik senki. Alapvetoen profil alapjan kerestek, amit a sajtoban nyilatkoztak korabban:
-legyenek koztuk csaladtagok (ket testver)
-legyen koztuk (volt) neonaci (1 darab)
-legyen koztuk (volt) katona (1 darab)
Ezutan at kellett nezni, hogy kikre passzol ez a leiras. Tehat a sapkahoz kerestek embert es nem forditva.
Az imei es az imsi szamok kozti kulonbseget pedig tenyleg nem ertik, de neha meg a technikai szemelyzet sem. Korrelaciohoz nem boven eleg ha az egyik keszulek kikapcsolasa utan ugyanabban a cellaban vagy autopalya eseten abban a haladasi iranyban megjelenik egy masik. Ekkor lehet tudni, hogy az illeto valoszinuleg keszuleket valtott. Ha meg elkoveti azt a hibat, hogy csak sim-et cserel, akkor meg biztos is a dolog. Nem hasznalhato fel bizonyiteknak semmilyen birosagon, de nyomozashoz jo.
ps: Meg mindig azt mondom, hogy tobb ugy van. Tobb, egymast nem ismero elkovetovel, csak a mintat masoltak a mediabol. Ket ugyrol egeszen biztos, hogy maffiaugy, a tobbirol meg majd kiderul, hogy melyik ugyhoz tartoznak. Meg akar az is lehet, hogy a most elfogottak is bunosok, de az is, hogy a most elengedett korabban elfogott emberek a felelosek. -
#28 "Nem zavarja őket, hogy lassan az egész ország rajtuk röhög?!"
Az a szerencsénk, hogy ezek a véresszájú komcsik/liberálbolsevikok régi darabok és nem nagyon tudják felfogni a mostani technikai fejlettséget. Azért is jöttek elő azzal a videóval annó, mert fogalmuk sincs, hogy információ szempontjából milyen felkészült is a mai fiatalság. -
Skyline #27 "Pszichológiailag eddig elég kétséges és életszerûtlen a történet.
- mindannyian büntetlen elõéletûek
- a "fõnök", K. Árpád, aki a fõgonosz volna, egy rockzenész-hangtechnikus, akinek pár hónapos a kislánya és boldogan éldegél egy Debrecen melletti faluban a családjával. Régebben meg Izraelben élt évekig.
- a banda fegyverbeszerzõje és felderítõje, Cs. István, miután rajtuk ütöttek és õt elmenni hagyták, a rendõrség telefonjára kézségesen és azonnal visszamegy, hogy rátérdelhessenek a kommandósok. Pedig, ha valaki ellen, akkor ellene lesznek tárgyi bizonyítékok (fegyverek, motor); nem kéne legalább azokat eltüntetni igyekeznie?
- ha ketten gyilkoltak sorozatban, a másik kettõ meg félelmében lecsatlakozott róluk régebben (ahogy a fõrendõrök mondják), akkor miért vannak együtt egy ünnepnap hajnalban mind?"
Megbukott a telefonos dolog,így tovább zsidrákőrség:DDDDD
"Bencze HVG-s, tegnapi, azaz friss interjúja.
Az anyag legfontosabb része a következő:
hvg.hu: Igaz-e az az értesülés, hogy a bűncselekményeknél használt mobiltelefonok a debreceni bárban is a gyanúsítottaknál voltak, így a nyomozóknak könnyű dolguk volt?
B.J.: Nem igaz, a gyanúsítottak a bűncselekmények helyszínén használt SIM-kártyát nem használták a debreceni szórakozóhelyen, a Perényi 1-ben. Valójában a 4,5 millió telefonregiszter elemzése és más adatok összevetése révén, teljesen hagyományos módszerrel sikerült a bűnügyi nyilvántartásban nem szereplő gyanúsítottakat megtalálni.
Ezek szerint se a mobiltelefonok nem voltak azonosak (azaz az IMEI-szám nem egyezett – erre kérdez rá a HVG), se a SIM-kártyák (ezt mondja konkrétan Bencze). Feltételezve, hogy Bencze tudja, mi a különbség a mobiltelefon (IMEI)- és a SIM-kártya-alapú azonosítás között (elég ciki lenne, különösen ilyen magas pozícióban és fajsúlyos ügyben – ha “alapban” nem tudja, akkor valakivel biztos elmagyaráztatta), ez bizony azt jelenti, hogy nem a telefonok jelentették a banánhéjat.
Ez esetben viszont felmerül a kérdés: miért mondta a sündőrség egy jópár nappal ezelőttig azt, hogy a mobilozáson bukott meg a társaság? Nem zavarja őket, hogy lassan az egész ország rajtuk röhög?!" -
Skyline #26 Nahát a rendőrség minden helyen talált dns egyezőséget..:D
NEVETSÉGES! Szabad ég alatt minden helyen arról nem beszélve hogy 9 helyről beszélnek az egyik helyről kapásból köztudott hogy ÖNGYUJTOGATÁS volt most meg hirtelen már az sem öngyujtogatás hanem fasisztákok műve...Nevetséges zsidrák kapálózás, buknifog a rendszer és vele együtt a hazaárulók is ahogy kell elöbb vagy utóbb.:)
-
kvp #24 "Skype, Nimbuzz és a TOR programok jelenléte mellett a titkosszolgálatoknak annyi esélyük van a megfigyelgetésekre, mint kempingsajtban a sátorvas."
A telefonoknal a korrelaciohoz nem a forgalmat kell figyelni, hanem a poziciojukat. Tehat ha x darab ismeretlen telefon y es z helyen gyakran fordul meg egyszerre, akkor azok valoszinuleg osszetartoznak. A hibas talalatok kozott szoktak lenni peldaul az ugyanakkor ugyanazon a buszon munkaba meno emberek, de ez csak videken zavaro, mert ott nagyobb a valoszinusege annak, hogy ket ember hosszu idon keresztul ugyanazon a jaraton utazzon. A legutobbi nyomozasnal az elkovetes idejen egy csoportban tartozkodo telefonokrol volt szo, korrelalva a kozuti megfigyelorendszer adataival. Ez teljesen megoldhato, igy lehet tudni pl. milyen autoban utaztak, de sokat konnyit a helyzeten, hogy videken aki olyen keson amikor a tamadasok tortentek meg mozog az mar eleve gyanus. Mindazonaltal mar mondtam, hogy ugy nez ki tobb kulonallo ugyrol van szo.
A skype-hoz eleg sok nyugatbarat allam kapott root kulcsot. A tor eseten pedig ugyancsak lehetoseg van a korrelaciora, ahol a megfigyeles a kimeneti pont titkositatlan kapcsolatan kotrenik, majd ezt a forgalmat korrelaljak ossze a bemeneti pont titkositott adatfolyamaval es a kapcsolatot eredetileg indito ip cimmel. Ez telefonos 3g-s halozatok eseten is mukodik, mert az ip forgalom az csak ip forgalom.
ps: Sokan nem ertik, hogy nem jo modszereket hasznalnak, de elvakultan allitjak, hogy azok biztonsagosak. A helyzet az, hogy sajnos nem azok. Le is irtam mik a mukodo megoldasok, de ugy latszik tenyleg nem olvassa mindenki aki utanna hozzaszol. (egyebkent a szolgalatok csak vasaroljak a megfigyelo szoftvereket es azokat tobbnyire olyanok fejleszik akik ertenek is hozza) -
Skyline #22 Látom nem tiszta és világos. Kimegyek a piacra veszek egy telefont az első arabtól + egy simet feltöltve...Na azon kit azonosítanak be,és ezt a legelső hülye is tudja hogy SENKIT (engem legalábbis nem).:)
Aki elhiszi ezt a baromságot olvasson már utánna hogy összeálljon egy hatalmas kamu a cigógyilkosok letartóztatása,megint ártatlanokat raknek el...
-
kvp #21 Az imei alapu kovetest a szolgaltatok is megtehetnek pl. lopott telefonok eseten, de nincs ra megfelelo rendszeruk. Ezert van az, hogy a szolgaltatotol nem igazan kell es nem is nagyon lehet kerni semmit, tehat az allam maga kenytelen rogziteni minden telefonbeszelgetest, minden telefon, sim es imei szamot es minden elerheto pozicio adatot. Igy a visszakereshetoseg nem a szolgaltatokon hanem a szolgalat tarolorendszeren mulik, ami sokkal megbizhatobb. Tovabba igy egy szolgaltato sem balhezhat, ha eppen egy poltikai tuntetes korzetebol kerik le az adatokat.
A korrelacio egyekbent akkor is mukodik, ha sem a telefon, sem a sim kartya nincs a tettes tulajdonaban, csak azt nezik meg, hogy milyen poziciokon mukodott a kerdeses keszulek. A legtobb magyar 'nagyobb' bunozo (leszamitva a bena politikusainkat) altalaban lopott keszuleket vasarol, amit par telefonhivas utan megsemmisit, igy nem hozhato kapcsolatba vele. Ezt a strategiat koveti jopar terrorista, de neha meg az amerikai hadsereg katonai is. Jelen esetben a leiras alapjan ugy nez ki, hogy a kerdeses keszulekeket az adott klubban is hasznaltak es igy talaltak meg oket. Szvsz egyebkent tobb ugy van, az egyikhez akar lehetett is kozuk, de ket gyilkossagot egyertelmuen masok kovettek el, azokat az elkovetoket meg nem fogtak el. (vagy eppen most engedtek ki, ez valoszinuleg nem fog egyhamar kiderulni)
Egyebkent ha valaki ki akar kapcsolni egy keszuleket, akkor a legolcsobb megoldas az aksi kivetele, mivel e nelkul a telfon meg kikapcsolt allapotban is aram alatt van. Sokkal egyszerubb es olcsobb megoldas mint barmifele arnyekolo hasznalata. De ha mar arnyekolo kell, akkor tapasztalat szerint egy regi fem kukta (nagyomasu fozoedeny) tokeletesen jo erre a celra.
"azóta sem tudom a választ, hogy miért tárolhatták több mint egy hónapon keresztül őket. ha technikai hiba lépett is fel a közvetítésben, hol és milyen jogon voltak addig elmentve?"
Az sms-ek alapbol ket hetig tarolodnak, altalaban erre van beallitva a legtobb telefon. Ha valamelyik szolgaltato rendszerenek valamelyik gepe valahol le volt rohadva, akkor amikor megjavitottak elofordulhatott, hogy elkuldte az osszes ideiglenesen tarolt sms-t. A legtobb email szerver is igy mukodik, hogy az esetleges aramszunetek ne okozhassanak level vesztest. Latszolag azert csak egy szamot erintett, mert ha egy szerver tomb egy gepe esik ki, akkor csak az elofizetok bizonyos szazalekanal serul a szolgaltatas. Leggyakrabban ez a freemailnel szokott elojonni, ahol egy-egy szerver kiesesekor email cim kezdobetu alapjan szokott kiesni a felhasznalok par szazaleka, de helyreallitas utan megjonnek az addig meg nem kapott levelek. (tehat nem tortenik adatvesztes)
ps: Egyetertek azzal, hogy ha mar a szolgalat minden telefont kovet, akkor lopas eseten a hivatalos feljelentes utan meg lehessen kerestetni az eltulajdonitott telfonokat, de egyreszt ez nagyon sokba kerulne a rendorsegnek, masreszt sokan visszaelnenek vele es elvesztett vagy ellopott telefonkent jelentetnenek be nyomkovetes celjara hatrahagyott keszulekeket. Viszont ha a torvenyi szabalyozas megszuletik, akkor a technika mar adott. -
#20 Én nem tudtam eddig, hogy van ilyen kód, mert ha ez igaz és le lehet követni a telefont akkor elvileg az ellopott telefonokat is meg lehetne találni. Ez már mekkor szemétség már, amikor néhány éve ellopták az enyémet csak a vállukat vonogatták, hogy nem tudnak vele semmit csinálni sohasem lesz meg. -
John Wayne #19 Nem, szerintem azt cseszték el, hogy nem csak a SIM kártya számát, hanem az telefon IMEI kódját is regisztrálják. Aztán simán kigyûjtik IMEI alapján, hogy milyen kártyákkal használták ezt a bizonyos telefont, hiába cserélgetik a SIM kártyát, a telefon IMEI fix maradt :).
Viszonylag nehéz meglógni szerintem az ilyen ellenőrzések elől, külön telefon külön SIM kártyával, ami nem követhető vissza hozzád, és egy Faraday kalitkában :), vagy valami árnyékolással szállítod, csak akkor veszed ki a leárnyékolásból, ha használni akarod, és még véletlenül sem szabad egy helyen legyen soha mûködő állapotban a valódi telefonoddal, és SIM kártyáddal. Talán, ez megvédene. Persze ez is feltûnő lenne, ha egy ilyen szellem telefon jelen volna minden egyes tetthelyen, úgyhogy ha ez a telefon rákapcsolódna valahol a hálózatra, akkor már mennének is a fekete ruhás kommandósok a helikopterrel...
Szerintem ha valaki nem akarja, hogy kövessék, hagyja otthon a mobilt és kész. -
#18 van egy régi, megtörtént sztorim a témához:
még a nokia 2110i idejében (10éve sacc) volt egy pannonos előfizetésem. a barátom westeles volt. sms-eket küldtünk többnyire, a magas percdíjak miatt (pannon adott 100 sms-t havonta ingyen). egyszercsak a barátomtól nem kaptam meg az sms-eket. az enyémekkel nem volt gond, de az Ő előfizetéséről nem érkezett meg heteken keresztül egy sem. más westelesről meg igen.
telefonáltunk mindketten a saját szolgáltatónknak, hogy lenne itt egy hiba.
mindkettő küldött próba sms-t amik szépen meg is érkeztek, és ezek után kijelentették, hogy az Ő hálózatukban nincs hiba, biztosan a másik cégnél van a bibi.
eltelt pár hét, és kaptam fél perc alatt 10 sms-t, majd közölte a féltéglám, hogy betelt a memóriája. kitöröltem 1 sms-t, és azonnal kaptam az újabbat.
ezzel játszadoztam legalább egy órán keresztül. törölgettem a "ez az sms-em átment?" témájú, barátomtól hetekkel korábban küldött 160 karaktereseket. jött is vagy 100-200db szépen sorban.
azóta sem tudom a választ, hogy miért tárolhatták több mint egy hónapon keresztül őket. ha technikai hiba lépett is fel a közvetítésben, hol és milyen jogon voltak addig elmentve? -
Amergin #17 Rettegek és elhatárolódom a szélsőséges eszméktől meg a Vonáczy Gárdortól!!!
Romák nélkül nem volna olyan soxínű az ország!
-
droidka #16 Ha jól emlékszem, akkor a Tánczos Gábor ügyében is állítólag bence főapát volt az, aki eltussolta az igazi gyilkosokat. -
droidka #15 Mondjuk elég lett volna drazsé telefonját lehallgatni, és akkor 99% hogy máris meglenne a megrendelő! Posta Imre honlapjára keressetek rá, többször is letiltották (pár napja is).(Egyébként a gyilkosság áldozatát természetesen sajnálom.) -
Skyline #14 Sanyix olvass utánna nagy kamu az egész,nem ők az elkövetők eddig semmi bizonyítékot nem mutattak ahogy a Magyarok nyilaival kapcsolatban sem.:)
És érdekes módon 3 nappal az ügy elött még teljes homály volt meg milliós vérdíj aztán ki akart tálalni valami roma vezető,erre hop másnapra gyorsan előkerült pár náci...Vicc az egész:)
-
RecoPhile #13 -
Amergin #10 A magyar nem védett faj ezért nincs eszmei értéke. A cigány egy értékes védendő faj, amelyik rendkívül fontos szerepet játszik a táplálékláncban ezért védett: eszmei értéke 100 millió HUF.
Ezért van nehéz dolga szegény Bajnainak meg Drazsénak: nyilasország 10 millió fasisztájával elég nehéz a demokráciát felépíteni
Szerencsére Izráelben megkapta az eligazítást, hogy hogyan kell megvédeni a demokráciát a szélsőségesektől. -
#8 párdon a link helyesen;
kukluxklan .... -
#7 mert az vagy ... ez van
érdemes a videót megnézni, két érdekes dolog kapcsán; az elején az etnikum reakciója az öreg nő mondataira, a másik pedig mohácsi viktória, aki egyszerűen nem is értem hogy miről beszél ...
http://www.youtube.com/watch%3Fv%3DLeLoES4d0mA
mintha nem ebben az országban élne.
Más kérdés hogy a videó alatti kommentek nagy részével én nem kívánok azonosulni... -
#6 Egyébként tény hogy van rasszizmus magyarországon, terror és főleg pszichikai terror... a magyarság ellen...
A cigányok lincselnek, lopnak, rabolnak, kötekednek, "öld á mágyárt"-oznak, miközben a magyarokat "rásszisázzák", és próbálják úgy beállítani őket mintha bűnözők lennének, szélsőliberális barátaik segítségével, akik részben a kormányhoz tartoznak, aminek szintén jól jön ez, hiszen így találnak ürügyet a megfigyelésre, és a kormánnyal egyet nem értők bebörtönzésére, terroristának bélyegzésére, mint ahogy anno az a sokszor hófehér ruhában díszelgő bajszos, grúz szármaszású úriember, és követői tette (nem is véletlenül hiszen a kormánytagok 20 éve még az ő által épített rendszert támogatták, és támogatják most is). -
#5 az a gáz hogy a sim kártya eldobása nem elég, mert az imei számot is küldi a telefon híváskor, ami bizony a telefonhoz tartozik, így be lehet azonosítani. Balfaszok voltak hogy erre nem figyeltek, így találták meg őket. Én eddig nem tudtam hogy így lehet de az imei számról tudtam, és gondoltam hogy nem véletlen van az, és nem csak azzal a *#06# kóddal lehet elolvasni...
A filmekben se viccből használnak nyilvános telefont az okosbácsik. Ma meg már nyilvános netet kell használni. -
halgatyó #4 Vajon hány tolvajt, betörőt, rablót lehetne lebuktatni a mobiltelefon segítségével, HA AKARNÁK!??
Még annyit se tesznek meg, hogy a mobilt működésképtelenné teszik! Pedig ha erre kellene számítaniuk a bűnözőknek, akkor nem lopnának mobilt.
Úgy látszik, valakinek egy távirányítású bombát kellene csinálnia lopott mobiltelefonok segítségével. Akkor azonnal ráugranának a témára ezek a tolvajvédő gazemberek, feltéve, hogy őket vagy a pártfogoltjaikat robbantgatná fel valaki, és nem a tisztességes kisembereket. Mert az utóbbi esetben a fülük botját se mozdítanák, minden maradna a régiben, ebben biztos vagyok. -
halgatyó #3 De amikor az autómat feltörték, és elvittek mindent belőle (5 percre hagytam ott, csak aztán fél óra lett belőle)
akkor bezzeg nem tüsténtkedtek a mobil megtalálásával!!!
Pedig ilyen egyszerű lett volna! A mobiltársaságnál fel is vetettem, hogy csinálhatnának valamit, hát "á nem az ilyesmi nem megy" aha a BÜDÖS LÓF**ZT!!!
Miért van az az érzésem, hogy másodrendű ember vagyok?? -
aaaaa #2 Persze ha ellopják a mobilod, akkor az "erre sajnos nincs lehetőség" dumát hazudják az emberek arcába a rend éber őrei, pedig a híváslisták alapján nem túl nagy munkával el lehetne kapni a legtöbb útonálló, telefonokat rabolgató cigánygyereket. Gyengébbek kedvéért beidézgetni azokat, akiket a lopott mobilról hív a tolvaj hülyegyerek,(kb ennyi eszük szokott lenni, hogy beszélnek is a lopott telefonnal). Előbb utóbb valamelyik haverja köpni fog...
Persze a lopás, a rablás nem épp a kiemelt bűncselekmények közé tartozik, sokszor még a feljelentést sem szeretik felvenni egy ilyen ügyben , nem hogy bármiféle nyomozást folytassanak.
Nem kellene sokat elkapni, csak párat. Utána ha a sajtó is leírna az eseteket, egyből visszavennének magukból a rabolgató kis szemétládák. -
Skyline #1 4 gyanusított...Akik először még 6an voltak majd 4-en lettek majd már csak 2 emberről beszélnek...Arról nembeszélve hogy akármelyik piacon lehet kapni feltöltőkártyás simeket amit betesz az ember használ majd ha akarja eldobja,a saját adatait úgysem kapja meg senki--> Biztos ezt nem tudták az elkövetők ezért saját előfizetéses telefonjukon beszélték meg az elkövetés részleteit LOLOLOLOLOL...Meg DNS egyezőség megállapítás kb 2-3 óra alatt...Mocskos nagy kamu az egész próbálják bemutatni mekkora rásszizmus van Magyarországon...Van is csak nem cigányok és zsidók ellen,hanem a magyarok ellen...