36
  • gorbedome
    Narumon szerintem félreérted amit még írtam. Egy szóval nem mondtam hogy állambácsi fizet (maximum magának!!!!), nagyon is tisztába vagyok vele mennyi és milyen összegek forognak a fociba és más sportban. A milliárdok, hidd el, nem olyan nagy szám, sajnos volt szerencsém belelátni. Én csak azt sajnálom, hogy más sportokat sokan lenézik, ezzel csökkentve annak reklámértékét. A mai világban csak a szponzoroktól van pénz, a pénzből pedig lehet fejlődni. Más országban talán megoldják, nálunk a pénz az egyetlen úr. És igen a foci elsőszámú sport a világon az egyszerűsége miatt.
  • winnie
    nem én írtam, hogy "amugy a többi sportág. kézilabda csak európába haszonképes,nincs is más földrészen jó kéziválogatott. V"

én csak erre reagáltam. egy szóval sem mondtam, hogy nem a foci a legnépszerűbb, nem ott van a legtöbb szövetség, csak a kollegának jeleztem, hogy ha érvel, akkor ne a többi sport ellen tegye és főleg ne falsul és hagyjuk a dominanciát, hiszen fociban klulbszinten szinte csak európa létezik, válogatott szinte meg még amerika, de nem ez a lényeg.

(a kézilabda szerintem ötben sincs, hiszen a kosárlabda és a röplabda mindenképp sokkal népszerűbb.)
  • Etinger
    1. Foci
    2. Forma 1
    3. Tenisz
  • narumon
    Az a baj, hogy mindenképpen dominenciára hegyezed ki pedig nem arra kéne. Fociban minden kontinensen több nagyon jó csapat van.
    Hiába írkálsz egy a lényeg: a világon összesen van talán 20 vízilabda válogatott, míg fifa tag fociválogatott 207!!!
    A kézilabda szerintem a foci után a második legnépszerűbb sport, de ez is töredéke mind játékosok számát mind médiaérdeklődést mind pénzt tekintve a focihoz képest.
  • Aldo Moro
    Lényeg, hogy winni, mint az fényesen bizonyítja, szart sem ért a sporthoz. Amíg csak adatokat dobálsz, mögöttes tartalom nélkül, addig nem lesz hiteles. Mondandód szerint Korea is jól focizik, hisz milyen eredményük van a vb-ről. Sőt a görögök is, hisz Európa bajnokok voltak. Aztán meg tudjuk, hogyan.
  • winnie
    elvesztetted a mondandóm lényegét, csak céloztam, hogy nem kell túlmisztifikálni a focit, mindenhol jelen vannak más földrészek nemzetei.

példákat hoztam fel. random példát. (mondhattam volna kubát, is, anno mekkora csapatuk volt) és a nem feltétlenül a tavaly vébére gondoltam, de ha gondolod én is előveszek neked random focivébét.

tunézia volt már vébé 4. kézilabdában. elődöntős. például.

melyik afrikai foci válogatott volt vébéelődöntős, mint tunézia?

- 98-ban 10 európai, 5 amerikai, 1 afrikai a 16 között,
    - 2002-ben 9 európai, 4 amerikai, 1 afrika (+ 2 ázsiai),
    - 2006-ban 10 európai, 4 amerikai, 1 afrikai (+ 1 ausztrál)

érződik a dominancia?

"tavalyi olimpián vizilabdába,egyedül amerikaiak tudtak továbbjutni "

és az idei vébén az usa-kanada döntő a nőknél? az ausztrálok is meglőeztek minket. a férfiaknál usa előzött meg minket, de kanada is 8-ban volt. hasonlóak az arányok.

"akkor már kínát kihagytad a felsorolásból"

nem hagytam ki. a kínai vizilabda feltörekvő, de egyelőre még semmi extra, annyira nem kell számolni velók pekingen kívül. a vébén is nyolcon kívül voltak mindkét nemnél.

" europai anagy része 2 földrész 1-1 válogatottja ér vmit még"

??? peking 2008 olimpia nők: brazil-usa-kína a dobogó. európai csapat utoljára 20 éve nyert. az oroszokon kívül más nem is volt dobogón európából, ellenben kuba többször nyert, de volt érmes még peru és japán is. a férfiaknál? usa-brazil-orosz a dobogó. itt persze jóval több az európai csapat, de azért bőven akadnak jó csapatok eu-n kívül.
  • Itsuki
    winnie,nézd meg h azok a válogatottak milyen eredményt értek el...http://hu.wikipedia.org/wiki/2009-es_f%C3%A9rfi_k%C3%A9zilabda-vil%C3%A1gbajnoks%C3%A1g 1 nem európai csapat ment tovább a vbn ebbe az évbe,és a tavalyi olimpián vizilabdába,egyedül amerikaiak tudtak továbbjutni és akkor már kínát kihagytad a felsorolásból. röplabdát ne is vegyük ide europai anagy része 2 földrész 1-1 válogatottja ér vmit még. de ha te mondjuk venezuelába utaznál ,nem Gőrbicz neve jut eszébe az embereknek onnan,hanem Puskás pl:)
  • narumon
    Winnie bácsi, azért maradjunk abban, hogy a valóság tényleg az, hogy focit legalább 70-80 ország NAGYON komolyan veszi, és még ott a többi amelyik nem. A többi sportból nem tudsz ennyit felsorolni, és most nem dominanciáról beszélek, hanem beleölt ember, munka és pénzmennyiségről. Focizni mindenhol fociznak; Európában és Dél Amerikában nagyon nagy hagyománnyal, de Afrikában nagyon sok ország nagyon komolyan veszi, Ázsiában mindenki fociőrült, közel keleten is nagyon komolyan fociznak. Fociban az első tízbe kerülni nagyon nagy csoda lenne, szerintem szinte esélytelen, persze a remény hal meg utoljára.
  • narumon
    "A magyar fociban, amit meg istenítesz, milliárdok forognak és lám még sincs nagy látszatja. Szerinted ez nem bosszantó."

Ezen bosszankodhatsz, de az igazság az, hogy a magyar fociban nem forognak milliárdok, és ráadásként az ott forgó pénzt is a szponzorok és a tulajok dobják össze (és nem az állam mint azt néhány téveszmés hiszi). Egyébként ifi fociszinten nekem is a szüleim vették a cipőt a ruhát és mindent, kocsikkal utaztattak minket, vagy összedobták a buszra, tehát itt sincs ez másképp. A többi sportnak is megvan a lehetősége, hogy sok pénz vonzanak be, dehát egy reklámozó cégnek egyáltalán nem mindegy hogy néhány ezer / tizezer ember a célcsoportja, vagy százezrek milliók.
    Egyszerűen el kell fogadni, hogy a foci lényegesen több embert vonz bármilyen szinten mint az egyéb sportok. Nem kell szeretni, hogy igy van de igy van.
  • winnie
    nincs más földrészen? kézilabdában korea, a férfiaknál az afrikaiak (tunézia, egyiptom), régen kuba, most brazília. vizilabdában 6? mi, szerbek, montenegró, horvát, orosz, olasz, román, német, spanyol, görög, az olimpiai döntős amerika, az olimpiai bajnok ausztrál (nőknél), kanada is feljövőben van mindkét nemnél. kosárlabdában is jelen van 4 földrész, de afrikában is ott van angola. a kihagyott röplabdát nem is ecsetelem, mindenhol vannak jók.

és fociban? európai és dél amerikai dominancia, épp úgy csak 4 földrész van jelen, hiszen ausztrália, ellentétben más sportokkal, marginális.
  • Itsuki
    amugy a többi sportág. kézilabda csak európába haszonképes,nincs is más földrészen jó kéziválogatott. Vizilabdába jó ha 6 országnak van értelmes válogatottja,kosárlabdába se látok afrikai válogatottakat csak ugy mint jégkorongban,és még milyen hatalmas sportág van? foci nem hiába a világ legnagyobb sportja. És nem mellesleg sok tudatlannak,a magyar állam szinte semmit nem ad a magyar focinak (nem mintha egyeltalán valamire) és igy csodát várni?
  • gorbedome
    Donceleger szerintem kicsit elfogult vagy a focival, viszont azt elutasítom hogy az általad említett sportokban visszaesés legyen. Kézilabda és vízilabdában igen is jók vagyunk, a kosárlabdáról nem tudok véleményt mondani. Viszont a többi "egyéni" sportban - pl. kajak-kenu, atlétika - mert nagyon nincs pénz még eszközre sem. A bátyám kajakozott és neki kellett megvenni szinte mindent ami nem olcsó. De ehhez képest igen is jól teljesítenek. A magyar fociban, amit meg istenítesz, milliárdok forognak és lám még sincs nagy látszatja. Szerinted ez nem bosszantó. Ne érts félre, örülök hogy a DVSC bejutott, de nem fog feldobni. MÁR NEM ÉRDEKEL...
  • TheRaven
    öreg te hol a picsában élsz? hogy legyen ott Magyarország a 10 legjobb között? Egy 10 milliós országnak, ahol ilyen hozzáállás van a focihoz kurvára nincs esélye ember... Egy vb-re kijutás már maga lenne a csoda... 50 éve meg amikor még jónak számítottunk a focit nem igazán játszotta 1 milliárd afrikai meg másik 1 milliárd ázsiai de nem baj... am nem nézek focit unalmasnak tartom, de örülni kéne az ilyen dolgoknak!
  • donceleger
    A kosarat, a kajakot, a vizilabdát meg a kézilabdát mindenki elismeri. Szinte egy rossz szó sem esik róla, bezzeg a magyar foci fikázása az megy! Pedig az előbb említett sportokban mostanság igen nagy visszaesés volt, sajnos!!! Most a fociban mutathatunk fel eredményt legyen szó a VB-ről vagy a BL-ről! Nem értem miért nem tud ennek örülni mindenki, minden magyar??? Miért csak a fikázás ismerik??? Legutóbb a Fradinak sikerült 1995-ben, azóta 14 év telt el, és most a Debrecennek ez megint sikerülhet. Örülni kellene neki, nem pedig alázni a magyar focit!!!
    Undorító ami itt elhangzott és jó lenne, ha egyesek magukba szállnának egy kicsit.
    Hajrá Debrecen!!! És reméljük a jövőben több magyar csapatnak is szurkolhatunk majd!
  • donceleger
    LOL
  • narumon
    Én nem nagyon látom hogy menne a hype főleg nem magyarországo. Magyarországon a foci fikázása megy és nem a hype. A hype az most éppen a vizilabda a kajak kenu és társaik mellett megy. A szellemi alultápláltság már nem is értem, hogy hogy jön ide. Azt hogy nem szereted a focit azt még értem, de a VILÁG vezető sportágára ráfogni, hogy szellemi alultápláltság... hát ez merész.
  • cateran
    Pontosan EZERT varom el,hpgy ott legyenek..ha mar ennyire megy a hype,mutassanak is fel vmit..kezisek,kosraasok,uszok,kenusok,stb. mar rengeteget felmutattak...
    Masreszt meg az hogy Mo.-on szellemileg alultaplaltak az emberek es a focin kivul nem nagyon ismernek mast..hat istenem...
  • narumon
    "De mindent összevetve,akkor szóljatok ha MINIMUM a legjobb 10 között vagyunk..."

Igazad van, ahol nem vagyunk a legjobb tiz között az már nem is eredmény. Főleg úgy hogy a focira - mint a legnépszerűbb sportra - az összes ország komolyan rá van feküdve, tehát nem olyan mint mondjuk a vizilabda, hogy a fél világon azt sem tudják hogy miaz.
  • cateran
    Hehh..hogy szar-e a magyar foci? Mihez képest? A többi országhoz képest: általánosságban igen. A többi sportághoz képest: sokkal szarabb (eredményekben és teljesitményben) Agyonhypeolt sportág-e a foci? Határozottan, főleg Magyarországon.
    Fejlödőképes-e a magyar foci? Biztosan,a mélypontot szvsz már elértük,innen csak felfele lehet menni (vagy nem:D)
    Bűszkének kellene-e éenni,mert TALÁN kijuthatunk a vb-re? Ahhoz képest, hogy hol tartottunk régen: Pofa lapos inkább.....Ahhoz képest,hogy hol tartottunk nemrég: Hajrá,hajrá!
    De mindent összevetve,akkor szóljatok ha MINIMUM a legjobb 10 között vagyunk...(mint oly más sok sportágban,ami nincs ennyire reklámozva...)
  • fapapi
    Sajnos ez a gyönyörű Magyar Nemzet csak a parasztbutításra bukik. Ahol azok a szép "sztárok" vonaglanak. Az rtl klubnak egy értelmes műsora nincs, csak a gagyi szarok. Sajnos a tv2 is erre kezd átállni. Ha választani kellene a vacsoracsata röhejes magyar "sztárokkal", vagy a foci között amit aztán rettentően utálok, inkább a foci. Buták az emberek! Ha nem így lenne nem élne meg az rtl sem a bulvár sajtó, sem az a szép régi magyar hagyományőrző Valentin nap . Bocs ha ez a hozzászólásom valakinek lelki problémákat okozott. Kinek nem inge………
  • Itsuki
    ne hogy azthiggyjük hogy a magyar foci olyan rossz. Van 5-6 bajnokság ami a világ labdarugásából kiemelkedik. És a magyarok ahhoz viszonyitjuk (még az ujságirok is) a focinkat. Pedig minap láttam 1 román 2.ligás meccset. pálya a játék se volt másabb mint a mi nb2önk,de 1ben igen. Hogy ott reggel 10órakkor is tömve volt a lelátó,amikor ez tv-s meccs volt... ugye a magyar kifogások... És aki most is a bejja asszonyt nézi hogy csinál toroskáposztát,az nem magyar,mert ezen a meccsen nem csak a foci mulik,hanem magyarország hírneve is,ismertsége.
  • pyrohun #15
    és valóban :)))))
  • narumon
    A magyar focit fikázók nagyrésze évek óta nem nézett egy meccset sem, pedig manapság azért nem ritka hogy igazi jó hangulatú, jó iramú találkozót nézzen az ember.
  • narumon
    Azért ezt már többen elmondták, hogy focimeccs nézettségét egyszerűen lehetetlen nézni, mert az a kiosztott 2000db mérőkészülék (vagy mennyi is), nem mutat igazi referenciát arra nézve, hogy igazából mennyien nézték.
    A valóság az, hogy focimeccset (főleg a nagyobbakat) haveri társaságban néz az ember, (mi a mai meccsre is legalább nyolcan jövünk össze nálunk), és rengetegen nézik kocsmában, pub-ban. Ezek a nézettségi adatok a világ legnagyobb baromságai, nem véletlen hogy a hirdetők is kifizetik érte a rakat lóvét mert pontosan tudják hogy nem az a valóság amit a referenciamérők mutatnak.
  • immovable
    Aki kiröhögi a magyar focit, az nem igazi magyar! Ez az év vicce!
  • donceleger
    ha kikapunk, le kell vonni - javítás, sorry
  • donceleger
    Az a baj, hogy sokan úgy fogják fel a magyar foci=szar foci. Igaz van min javítani, de szerintem fejlődünk. Most kijuthatunk a vb-re és a debrecen is bejuthat a bl csoportkörbe. A magyar válogatott szinte összes tagja valamilyen külföldi csapatnál játszik és nem a kispadon!!! Fontos szerep jut nekik. Ezt sem szabad figyelmen kívül hagyni. Aki kiröhögi a magyar focit, az nem igazi magyar! Még ha esélytelenek is vagyunk, akkor is szurkolni kell a magyaroknak, és kikapunk, le vonni a következtetést és a következő meccsen bizonyítani. Ma biztosan jobb lesz a nézettsége a TV2-nek és remélem, hogy a BL nem lesz a két csatrona háborújának áldozata!!!
  • Bogyi007
    Én azért a nemzeti csapatunkat sem szidnám. Mindenféleképpen az ő érdemük hogy most a következő napokban ki-ki meccsen dönthetnek a sorsukról hogy kijutnak-e a világbajnokságra vagy sem. Igaz ehhez a portugálokon és a svédeken át vezet az utunk, de labda mint tudjuk gömbölyű s éppen a Debrecen ejtette ki a Svéd bajnokot a Bl selejtezőn.
  • pepe792
    "miközben a nemzeti válogatottunk kikap mindenhol"
    Kicsit nézz utána a dolgoknak, hogy hányadik helyen is áll a válogatott a csoportban, aztán nem írsz ilyen hülyeséget...
  • bcrics
    sok sok év szarsága után és a legutóbbi román vereség után ez azért nem kis teljesítmény a debrecentől,...ők a magyar football és nem a nemzeti válogatott,
    miközben a nemzeti válogatottunk kikap mindenhol addig a debrecen szépen fellavírozik a bl-főtáblára,...és ezt látni kell mindenkinek.

jó lesz látni ahogy megtöltik a Puskást stadiont a magyarok.
  • Bogyi007
    Azért idén kicsit más a helyzet, van esély a Vb-re kijutni és a magyar bajnok csapat is a Bl főtáblára való jutásnak a küszöbén áll.
  • immovable
    Magyar foci.
  • kadar1
    Eddig se érdekelt a foci , ezután se fog . Viszont a másikon lévő ratyi műsort is kihagyom.
  • winnie
    én inkább a magyarokat nézem, mint sok multimilliomos labdázását. de persze kinek a papné.
  • 123sawyer456
    nem szoktam nagyon tv-t nézni elég ritkán de inkább nézném bejjaaszzony mien toroskáposztát főzött. minthogy a szanaszét alázott harmat gyenge magyarok "focizását" vagy probálkozását nézzem mi közbe a kommentátor végig fényezi az ótvar csapatunkat h mien veszélyesek vagyunk az ellenfél kapujára stb... de közbe mi már rég be nyaltunk kis millió gólt...
  • bcrics
    Remélem azért a debrecen,a magyar foci sikeréért jobban szorítanak majd minthogy bejjaaszzony mien toroskáposztát főzött..bár a sok droid...