13
  • Epikurosz
    #13
    Szerintem a bank és a POI-hely üzemeltetője közötti szerződés szabályozza ezt. Mert nálam a Mastercardnál meg kell adni a PIN-t.
  • PR0DIGY
    #12
    Igen, ezt tudtam, ezért lepődtem meg, amikor a dombornyomott Mastercardról is PIN-kód nélkül leemelték a pénzt. Mostmár nem csak a bank- és a kártya típusa a döntő, hanem a cég, ahol használod. És ez utóbbi eléggé elgondolkodtató, miért is jó, ha PIN-kód nélkül megy.
  • Epikurosz
    #11
    De ez bankról bankra változhat.
  • Epikurosz
    #10
    Van olyan kártya, amelyik kér pinkódot (Mastercard), és olyan, amelyik nem kér (Visa), de cserébe alá kell írni. Plusz, ha a kereskedő úgy gondolja, fényképes igazolványt is kérhet.
  • PR0DIGY
    #9
    Én úgy veszem észre, hogy PIN-kód nélkül egyre több helyen lehet vásárolni. Először pl. a Voda márkaboltban lepődtem meg, hogy egyáltalán nem kértek kódot, egyből levonták a kártyáról. Aztán pl. a Tescoban egyszer elrontottam a kódot és másodjára csak a zöld gombot nyomtam kód nélkül, itt is levonódott, kaptam az sms-t. Meg más bevásárlóközpontban is megy kód nélkül. Nem tudom, mi ennek a célja, ha elveszti az ember a kártyát, tudják használni?!
  • Epikurosz
    #8
    A disznóság az egészben az, hogy ha a dombornyomott bankkártyának tudod az adatait, pin-kód nélkül vásárolhatsz vele a neten.
    Az adatokat nem nehéz megszerezni, mert a tulaj önszántából adja meg, amikor vásárol a neten.
    Az on-lány bolt eltárolja őket ez adatbázisban, majd jön az okos hekker, és kikaparja, mint medve a méhek odújából a mézet. Utána vagy vásárol vele, de lebukhat, vagy a feketepiacon eladja az adatokat egy bűnbandának, amely hamis bankszámlát nyit, és a meghekkelt bankkártyákról át kezdi utalgatni oda a pénzeket. Egy okos bűnbanda nem vesz le sok pénzt egy bankkártyáról, hogy ne tűnjön fel a tulajnak. Mindenestre, ha a 130 millió bankkártya 1%-ról sikerül leemelni egyenként 1000 ft-ot, akkor az összesen - bingó, nyertél! - 1 300 000 000 ft. Ebből egy 3 tagú banda, plusz a csajok, el tud menni a Kanári szigetekre ... kanárizni. :-)
  • acdc
    #7
    Na ja!

    Felvilagositana valaki,hogy mit kezdenek amugy vele? Tenleg komolyan kerdem.Biztos nem veletlenul lopjak en azt alairom de pin nelkul ,hogy vasarolnak,ha csinalnak egy kartyat,vagy ha neten rendelnek es akinek volt esze ott a visa vertifed vagy masdercard secure akinek meg nem ,hogy neten rendelj valamilyen lakcimre kuldig a rendelest ott meg ugye idovel bukta.
  • Frankie
    #6
    Nem hitelkártya, hanem hitelkártya szám.

    130 milló hitelkártya az olyan 250 tonna anyag lenne :)
  • [HUN]FaTaL
    #5
    :))

    Amúgy az első mondatoddal én is egyetértek.
  • Tetsuo
    #4
    Ezt benéztem, sry. :) Furának tunik ilyen alakban.. Azért még legyetek résen, figyelek ám! :)
  • egyember1
    #3
    A toldalékok kapcsolása

    215. Az idegen írásmód szerint írt közszavakhoz és tulajdonnevekhez általában ugyanúgy közvetlenül (tehát kötőjel nélkül) tapasztjuk hozzá a toldalékokat, mint a magyar szavakhoz és tulajdonnevekhez: businessből, cowboynak, fairül, schillingért, signorét, Amundsenről, Stockholmnál, Janus Pannoniustól; stewardessek, Habsburgok; barrelnyi, shoppingol, horatiusi, verdis, greenwichi, wroc³awi, toulouse-lautreci, karl-marx-stadti; stb. (Vö. 163–165., 174–184.)

    Az i-re végződő idegen helységnevek -i képzős származékának végén (a magyar i végű helységnevekhez hasonlóan) csak egy i-t írunk: (a) helsinki (olimpia), (a) pompeji (ásatások) stb. [Vö. 175. b)]

    Ha az i képző egyelemű, y-ra végződő idegen helységnévhez járul, az -i-t a névhez közvetlenül kapcsoljuk: coventryi, vichyi stb.

    http://hu.wikisource.org/wiki/A_magyar_helyes%C3%ADr%C3%A1s_szab%C3%A1lyai/Az_idegen_k%C3%B6zszavak_%C3%A9s_tulajdonnevek_%C3%ADr%C3%A1sa
  • [HUN]FaTaL
    #2
    Jelen esetben melléknév. Vagy szerinted minek kéne ott lennie? "Miamii"?:D Ilyenkor a második i lemarad és a kezdőbetű kisbetűvé változik.
  • Tetsuo
    #1
    nem hiszem h 3 ember kitalalja, h akkor most lopjunk 130 millio bankkarit. :) mr gonzales valszeg csak elviszi a balhet..
    A Miami az nem melleknev..