A játékosoknak szánja SSD-it a Samsung
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PC-s játékosoknak akarnak eladni amikor a PC játékipar kihalóban van.
Hol vagyunk még a zajtalan számítógépektõl...
"a notikban is azért van kuss."
Nos, épp errõl beszélek, hogy azért néha tud zajt csapni egy noti is. Legalábbis egy Acer.
Nos, épp errõl beszélek, hogy azért néha tud zajt csapni egy noti is. Legalábbis egy Acer.
Kara kánként folytatom tanításom.
Az a baj, hogy relative kevésszer lehet rá írni. Vagyis úgy volna az egésznek értelme, ha mondjuk a windows külön driveokra tudná rakni azon részeit amit csak 1x ír, utána olvas, és amik gyakran módosulnak (pl registry). Addig marad a sima vinyó...
"és az alacsony fogyasztással" Ez vicc. A sata hdd-m 6 (!!!) wattot eszik. Az 5400-as hdd hangját nem nagyon lehet hallani, a notikban is azért van kuss. Amit itt leírnak, azt hívná a volt ofõm (isten nyugosztalja) a dolog szöveges részének, aka "rizsa". A kutyát nem érdeklik ezek a szarok, amíg ilyen drágák. (És mellesleg a mai napig nem bizonyították be, hogy mennyi is a valós élettartamuk)
Azért az nagyon kényelmes lenne, ha az emebr nemm hallaná a vincseszter pörgését és a ventillátor zúgását. Egy notebook már lényegesen halkabb, mint egy asztali PC, de azért még mindig hallani a sustorgást. Az SSD ezeket kiküszöbölni, bár szerintem a processzor (esetleg még a grafikai kártya) hûtésére mindig kellene ventillátor, csak kisebb teljesítményû.
Kara kánként folytatom tanításom.
"Esetleg egy pár gigás, swapfájlnak..."
Swap file-nak nem jo, ahoz ram alapu ssd kell. Az flash-es ssd-k tipikusan a write only read many felhasznalasban jok, tehat ritkan modositott adatok gyakori es gyors visszaolvasasaban. Ha irni is sokat kell, akkor erdemes egy flash-es hattertaloloju ram diszk-et venni, de a jatekosok inkabb a gyors olvasasban erdekeltek, tehat nekik a lassan es ritkan ir, gyorsan olvas konfiguracio a nyero, ami ma mar viszonylag olcson kihozhato, mint ahogy egy flash nelkuli ram diszk is. Tehat: flash = rendszer es program tarolo, ramdisk = swap es temp, hagyomanyos hdd = nagyobb, ritkan hasznalt adatfile-ok (pl. filmek, disk image-ek)
Swap file-nak nem jo, ahoz ram alapu ssd kell. Az flash-es ssd-k tipikusan a write only read many felhasznalasban jok, tehat ritkan modositott adatok gyakori es gyors visszaolvasasaban. Ha irni is sokat kell, akkor erdemes egy flash-es hattertaloloju ram diszk-et venni, de a jatekosok inkabb a gyors olvasasban erdekeltek, tehat nekik a lassan es ritkan ir, gyorsan olvas konfiguracio a nyero, ami ma mar viszonylag olcson kihozhato, mint ahogy egy flash nelkuli ram diszk is. Tehat: flash = rendszer es program tarolo, ramdisk = swap es temp, hagyomanyos hdd = nagyobb, ritkan hasznalt adatfile-ok (pl. filmek, disk image-ek)
32 gigán én elférnék szerintem programokkal együtt. Többi mehet az 1 Terás vinyóra. Persze inkább 64 vagy 80 giga az az optimális. Írási sebesség 170 mega olvasási meg 250-270 körül. Nekem ez lenne amit gondolkozás nélkül megvennék 30 rugóért. Mellesleg ilyen az Intel cucca de vmi iszonyat mocsok áron.
Majd ha az 500GB-os SSD 30 ezer körül lesz visszatérünk rá!<#banplz>#banplz>
Laza min 5 év.
Laza min 5 év.
Next PC upgrade: 2022
Akkor észrevehetõen gyorsabb ha az összes cuccod rajta van.
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idővel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)
Esetleg egy pár gigás, swapfájlnak... HA tényleg észrevehetõen gyorsabb.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
alacsony fogyasztás max egy htpc-ben lenne fontos..
hát igen, szerintem se az alacsony fogyasztás a legfõbb szempont.
egy SSD-n én is gondolkozom notiba, csak épp a legkisebbek is többe kerülnek, mint maga a gép.
egy SSD-n én is gondolkozom notiba, csak épp a legkisebbek is többe kerülnek, mint maga a gép.
Hogy az SSD fogyasztása alacsonyabb az pont nem érv a gamereknél. Õk eleve erõs procit vesznek, nagy hdd, sok ram, egy komplett erõmûvet. Nekik nem számít a fogyasztás. A teljesítménynek pedig ára is van, ezért lehet hogy venni fogják a drága de gyorsabb ssd-t.
Fantasztikus, de ha drága úgysem fogják megvenni.
https://twitter.com/foodlfg