25
-
Pesta76 #25 Én most néztem meg és nem vagyok valami boldog! Többet vártam volna az egésztől. Ha már G. I. Joe akkor legalább hasonlítson valamelyest a rajzfilmre. A legjobb Sneakeye tetszett szerintem ő volt aki igazán hasonlított a rajzfilmbeli énnyéhez (meg is volt sőt szerintem meg is van valahol akciófigurában). -
TeDDyRuSh #24 Én baromira úgy gondoltam, hogy hasonlítania kell a régi rajzfilmre, legyen az a G.I.Joe, vagy a AMFM. És pont azokat az érveket tudom felhozni, mint te. 26-vok és én is a GIJ-n nevelkedtem, nekem is voltak figuráim és nagy fan voltam/vok. Pont ezért volt csalódás, hogy a filmnek semmi köze sincs a régi sorozathoz. Ha már ugyanaz a név, akkor legalább "nyomokban tartmazzon" valami hasonlóságot az eredetivel. Igaz 2009-et írunk, de akkor ne az 1980-as évekbeli előzményeket dolgozzák fel 2009-es technikával. Ez totális képzavar nálam. De hogy te is értsd: Axlkenobi születése 1982. Apuci a 2010-es Aston Martinnal megy a családért a korházba, miközben mobilon beszéli meg a LAN partyt. Szóval legyen 2009-es technika, csak akkor a minimum, hogy a neve GIJ 2009, vagy találjanak ki egy másikat. Nem értem neked miért nem esik le, hogy a jó bevált Brand-re hajaztak a készítők és abból akartak hírnevet csinálni filmüknek.
Ja és engedd meg, hogy had legyek egy kicsit nyers. Szar filmekből nem lesz DVD siker. A CGI rendben van, de csak rendben van. Egy ilyen nagy szabású movi-nél kicsit többre vágyik az ember. Ötlet kell. Ha ez neked elég, akkor menj föl Youtubra és nézd meg Hien klipjét párszor. Nekem a GIJ kevés és a hozzászólások szerint jó pár nézőnek is.
Példának okáért, hétvégén buli előtt belekukkantottam a Rendőrakadémia 4-be. Jobban átéltam a mai szmmel gyenge, repülős akciójeleneteket, amikor egyik repülőről átugortak a másikra, vagy amikor a mozgó repülőről átugrottak a hőlégballonra, hogy lekapcsolják a menekülő rosszfiúkat. Elég keménynek számított anno ez a '84-es jelenet. Volt benne kurázsi, innovativitás, még ha ez a dolog már korábban le is volt lőve. Jó finálét adott a filmnek. De itt, a jég leszakadása..uhh..Kész voltam. (winnie-nek: és ha mű jég is, akkor milyen anyagból van, ami csak akkor úszik a vizen, ha egyben van?) Kedvenc mondatom:
"...hiszen tipikusan az a film, ami kikapcsol és szórakoztat, akárt tucatszor is megnézhető..." - no comment -
Axlkenobi #23 Dehát megint csak megkerülhetetlen, hogy 2009-et írunk. A technikai fejlettség miatt kellenek a GPS-ek, a műholdak meg minden ilyen kütyü. Sőt, ha már a rajzfilm pl. szóba került, az ha visszagondolunk nagyon sci-fi volt. Lézerfegyverekkel, meg minden egyébbel. Ráadásul ott gyorsító ruha nélkül ugrottak 20 métereseket az emberek és hasonlók. A CGI-vel sincs semmi bajom, az csak egy eszköz, amivel megvalósíthatod az elképzelt jelenetet. Gyakran máshogy nem is menne - a G.I. Joe tele van ilyen dologgal - ráadásul akciójeleneteknél sokkal olcsóbb és biztonságosabb is.
Persze, biztos meg lehetett volna csinálni valami R-besorolású dologként is, csak az mitől lett volna jobb? Ma óriási divatja van ennek a "minden legyen véres és brutális" dolognak, de egy Joe-film esetében ez csak nagyon de nagyon kis eséllyel működhetett volna. Az is lehet, hogy a negyedéből készült, de az nem is a világot leigázni akaró terrorszervezetről, egy vele szemben álló szupertitkos hadseregről szólt, felvonultatva mindenféle futurisztikus fegyvert és járművet.
Én biztos vagyok benne, hogy DVD-n is siker lesz a Joe, hiszen tipikusan az a film, ami kikapcsol és szórakoztat, akárt tucatszor is megnézhető, ráadásul pont a technikai dolgok miatt még az extrák is érdekesek lesznek, nem beszélve, ha lesznek a Joe-játékokkal, képregényekkel és rajzfilmekkel kapcsolatban is kisfilmek, afféle múltidézésként.
Nekem úgy 20 figurám és talán 5-6 járművem volt kiskoromban és ezeket mind a mai napig féltve őrzöm. Egy-két figurát leszámítva tökéletes állapotban is vannak. Az én első Joe-m Flint volt, máig ő a kedvencem, remélem a folytatásban szerepet kap majd. -
Axlkenobi #22 Ray Park játszotta, aki anno Darth Maul volt a Baljós Árnyakban és Varangy az első X-Menben. -
Lordboxi #21 Nemtom ki játszotta Sneakaye-t de sztem oscart neki. -
boomsly #20 Azt hiszem van itt egy kis félreértés. Nem azt szeretné a rajongótábor, hogy mindenki narancssárga és kék uniformisba masírozzon föl-s alá.
Egyszerűen nekem elegem volt a "gyorsító" cuccokból, számítógépes kütyükből, GPS-ből, műholdakból. A buzi-emos-tinis-csajszis hypermasszából.
Olyan stílusban is arathatott volna, mint a Taken.
Azt a művet alig a negyedéből készítették. Már a mozi premier előtt le lehetett szedni kiváló minőségben és lám: a mozikban robbant.
Ez a film a mozikban robbant, de van egy olyan érzésem, hogy DVD már a kutya se lesz rá kíváncsi....
Lehet, hogy felnőttünk.
Amúgy nekem az első Joem BeachHead volt és mai napig meg van!
-
Axlkenobi #19 Azért ezt te sem gondoltad komolyan. Ha nem hasonlít a rajzfilmre akkor, már nem G.I. Joe? Miért az "A Real American Hero" széria mennyiben hasonlít a legelső "America's Moveable Fighting Man" sorozatra, ami az eredeti Joe volt? Gyakorlatilag semennyire. Az egykori rajzfilm nem egyenlő a G.I. Joe-val csak egy verziója annak, volt egy pár. Ez a film tisztán a Real American Hero és a jóval későbbi Sigma 6 ötvözete és igen jól hozzáigazították a korszellemhez. Azért így 2009-ben mókás lett volna, ha mindenki csiricsáré cuccokban ugrál, a Kobra Parancsnok is egy rikító kék uniformisban szaladgál stb., stb. 26 éves vagyok és én bizony kiskoromban a Joe-n nőttem fel - sok más egyéb mellett - tehát igazi rajongó vagyok és habozás nélkül mondhatom, a film messze felülmúlta a várakozásaimat, sokkal "G.I. Joe-sabb" lett, mint valaha is vártam volna. -
LuciferTheReal #18 Sztem. még azért nem igazi G.I.Joe, mert erről is lehúznak még vagy két bőrt.
A Mostani sikervárományos filmek mind úgy készülnek, hogy 1 vagy 2 folytatást még megélhessen. Ebből látszik az ötlethiány. Jelenleg amúgy is a "Vámpír" a divat.
...és ha eladható divat van, akkor sok forgalmazó annak esik neki. -
TeDDyRuSh #17 Azért mert Rise of cobra, azért kitermelhettek volna 100 katonát, mert még csak most emelkednek fel, már csak a feeling kedvéért. Illetve hiába 2009-et írunk, akkor ne a G.I.Joe névvel kábítsanak be a moziba, ha semmi köze az régi rajzfilmhez. Amúgy tényleg, 2009-et írunk és valahogy a 21. század nem sok jó feldolgozást tudott eddig felmutatni. Persze leszámítva Pókembert, Transzformerszt, Star Trek és még pár filmet. Boomsly-nak jogos a kérdése: "Mitől GI Joe ez a film?" - Persze azon kívül, hogy ezt a nevet adták neki. Hol az a határ ahol még érdemes adoptálni a régi részből? Milyen nézőközönséget akarnak elérni a filmmel? Persze ha ez a film is fel tud majd mutatni 300 millás bevételt, akkor komolyan el kell nekem is gondolkozni ezeken a kérdéseken, mert akkor baromira félreismerem a közönséget:( -
boomsly #16 De gond, hogy 2009-ben semmi új ötlet sincs és ha már ennyire gyermeteg szintre vissza kell nyúlni egy mozi ötletért, akkor legalább tartsa meg a nosztalgia érzését, szellemiségét.
Ha beültetnek erre a filmre anélkül, hogy tudnám a címét, rá nem jövök, hogy itt bizony egy GI Joe film pörög.
Mitől GI Joe ez a film?
Anno az egész estés rajzfilm változat durvább és erőszakosabb volt mint ez a majomkodás. -
LuciferTheReal #15 Nemsokára meg biztos jön:
The Asylum: G.I.John :D:D:D -
viizo #14 ezek neked az igénytelen rendezők? :D a no komment Boll és 'mr. középszer' Anderson kivételével a többi jó kis blockbuster rendező, akik megbízhatóan szállítják az agyatlan látványfilmeket, bármennyire is nem tetszik Neked hogy ilyen is van. És igen, erre is van igény.
-
sandor8206 #13 "...mindig felvonultatott vagy 100 katonát, hogy fitogtassa létező, vagy nem létező erőfölényét..."-Rise of the Cobra
"...Az eredeti G.I.Joe-val köszönő viszonyban sincs..." 2009-et írunk ha nem gond
Semelyik film sincs köszönő viszonyban az eredetivel, se a betmen, se az x-men, se LotR stb. ha ez hiba akkor mindegyik feldolgozásfilmnek hiba
Amúgy a film tényleg nem eget rengető, de nem rossz fun-film -
TeDDyRuSh #12 Uhh, muszáj erre válaszolnom. Bár eddig nem volt téma, de gondoltam azért mert mindenki tisztában van vele. Az eredeti G.I.Joe-val köszönő viszonyban sincs. Nem is tudom hol lehetne kezdeni, de nagyjából az index index egy jó összefoglalót írt erről, egy múlt idéző videóval prezentálva.
Egy új G.I. Joe-t láttunk a rajzfilmhez képest. És szinte csak nyomokban volt köze az eredetihez. Komoly karakterek maradtak ki, hiányzott az erő-erő összecsapás. A nindzsákon kívül komoly párbajok, vagy egymásnak feszülés nem volt. Persze nem számítom a Terminátor kopis technológiai csihi-puhi (bocs a kifejezésért, de ilyeneket látok a játékokban, csak ez élőszereplő és jobb a felbontás). A kobrák a legújabb technikák mellett, mindig felvonultatott vagy 100 katonát, hogy fitogtassa létező, vagy nem létező erőfölényét. Nem is megyek bele, felhúzom csak magam.
Van egy olyan érzésem, hogy most tanúja leszünk egy nagy movie lufinak, ami a 2. hétvége után kidurran és drámai mozilátogatottsági statisztikákat hoz magával. Én is bedőltem, biztos lesznek még páran:) Nagyon remélem, hogy 200 millánál megáll a film és nem bátorít senkit sem tovább. Sőt, megfontolják a második részt is. -
nessboth #11 Azért végre Hollywood is kezdi kidobálni az igénytelenebb rendezőket, Boll-tól, Summers-től, Bay-től, Anderson-tól, Emmerichtől kéne már búcsút venniük... -
zoltannemeth #10 Ebből is látszik nem lehet mindenki igényét rendesen kiszolgálni! -
Lordboxi #9 Hát nekem ez volt évek óta a legjobb film. Akinek nem tetszett, az már sztem elfelejtette, milyen is volt ammikor G. I. Joe zot a homokozóban, vagy a szobájában. Na sztem pont egy ilyen történetett, pontosan ugyan olyan hangulattal adott a film.
YO Joe!!!!!!!!!!!! -
TeDDyRuSh #8 Én már szidtam eleget más cikkben a filmet, de nincs rá szükség. Mindenki tisztában van vele. -
stng #7 Star Trek forever! -
gabeone #6 Szerintem rettentően béna a film, csak a látványelemek lettek jók. A történek összecsapott, az események másodpercenként követik egymást, logikátlan cselekményeket, ésszerűtlen döntéseket és valószínűtlen eseményeket látni csak a filmben. A joe-k és az ellenség titkos bázisára is egyaránt olyan könnyű bejutni, mint egy óvodába. Tetszett még a fehér ninja megszólalása a bárónő felé, hogy ha a férje egy ujjal is hozzáér, megöli.
narumon jól írta: ömlik a szemét. Transformers2, Terminator4, GIjoe: mind látványosra sikerültek, de annyira bénák lettek..... :( -
Loverman #5 majd az Avatar -
sandor8206 #4 na a lényeget meg pont kihagytam, a kettő még nem zárná ki egymást csinálnának ilyet is meg olyat is, csak hát évek óta csak ilyen van :-) -
sandor8206 #3 évek óta, nem lenne azzal semmi baj, hisz ilyen is kell :-) csak hát évek óta nincs egy jó blockbuster -
Etinger #2 A rendező cserével lehet jól járunk! -
#1 Jesszusom, hát tényleg ömlik a szemét :(