18
-
MrImy #18 Hát igen, az emberiség történelmének egy korszakának végét is jelenti.
Azok lesznek most bajban akik eddig a sajtót irányították, mert hamarosan lehull a lepel. -
#17 Így lesznek ketten eggy ellen, mint amikor az álláshirdetést böngészem és nekem írna két figura, hogy mondjam le az új állásomat, mert egyedül betöltök két helyet. -
#16 Mint amikor eggy tv csatorna, pártol eggy hírlapot vagy hírportált. -
#15 Csakhogy a médiát is digitalizálják így versenytársak lesznek, mert ugyan az a távközlési csatorna(nagyából), ami meg a kisebb oldalaknak nem lesz jövedelmező, pár dolog miatt. -
Charybdis #14 Nyomtatott sajtóhoz rengeteg pénz kell, internetes oldalhoz viszont csak tárhely, domain név, meg szerkesztők kellenek, ez igazságosabb . Következő lépés, hogy ugyanilyen könnyű lesz saját TV-t indítani.
Legalább mindenki szabadon megismerhet majd ezentúl egyre inkább más véleményeket, nemcsak politikai megrendelésre gyártott szemetet, amit ledugnak a választópolgárok torkán. -
#13 Több lenne a haszna ezeknek az újságokak, ha a metró bejárathoz tennének eggy bluetooth vagy wifi ezközt és átküldené az arra járó eszközöknek a legfrisebb híreket. Nem kéne nyomtatni, de azért az újságosnál is lehet ilyen wifi cucc meg még sok helyen ahol sokan járnak, nem a kocsi az elsődleges. Aki meg jár dolgozni, a munkahelyén is fel tudja tölteni az eszközök aksiját. A kocsik miatt, meg kicsi lenne az adat korlát.
Ja és persze környezetbarát. -
#12 Akinek meg nincsen áram othon az honnan máshonnan tudná meg, hogy rozsdás víz fog folyni a csapból, ha nem a bkv újságból amit felkelés után kézhez kap ingyen. -
FoodLFG #11 Azt bizony keményen benéztem. Igekötő az ige előtt áll, akkor egybe írjuk. :P
A blogokkal pedig mindenki jól jár. A blogot íróknak egy-két kiemelés az index címlapon jól tud jönni látogatottság szempontjából. Ez amolyan szimbiózis.
Engem pl nem zavar, hogy az index leakaszt egy kis pénzt a blogokból is, amíg ingyen adja a szolgáltatást.
Azt sem gondolom, hogy aki blogot ír, az annyira a pénzért csinálná. Egyszerűen jó szórakozás.
A blogok licence miatt egyébkéntis megtehetik. Nem mintha valami baj lenne egyébként, mert az interneten úgyis mindenki másol. -
#10 A win7 azt mondta, hogy fatal error a gta 4 multi mod-ra, miközben letöltöttem a netről.
Na ez eggy szép hír, nekem, mint felhasználónak.
Jó, nem kötekszek, bocsi!
-
#9 Ha meg az SG fénypóstát meg tudom nyitni, akkor küldök VIP-re pénzt.
-
#8 Szóval eggy emberi lustaság miatt akarnának a fejlődés útjába állni? -
#7 Ami ingyen van azt szabad is, mint blogokat irogatni, hogy a gépies dolgokat, mint mozgást, előnyben részesítsük.
Az lehet zavaró, hogy a hozzáférések korlátozásának, ennek a visszaszorítására csak a fizetős mód van amit látnak, az ingyen jelszavas változattal nem is foglalkoznak, mert az ugyan ez csakhogy pont nem ingyen van a hozzáférés és ezért mondhatni adatlopásért veszekedhetnek.
Valaki csak hasznot akar húzni a sok munkahelyi streszből vagyis veszekedésekből.
Ennek tényleg lenne is értelme, ha ingyenes lenne a net. -
Epikurosz #6 a vulkán nem "ki tőr", még csak nem is kitörik, hanem kitör. Tudod, mint a betör, eltör, feltör, rátör, megtör, stb.
Nekem még az is a bajom, hogy például az Index.hu szutyok portálon a kezdőlap fele már blog. Vagyis ők ingyen átveszik a tartalmat, amit én, te, ő írunk, és eladják, mert ugyi a reklámozó cégek már fizetnek nekik. -
FoodLFG #5 Igaz. -
#4 Kézzel fogható dolgokért nem fog neked fizetni senki.
Ellenben, ha előre jelzed azért már talán, mint amikor megfertőztek valami élelmiszert vagy, hogy ki fog törni a vulkán és akkor sem biztos, hogy megtarthatod az ajándékot. -
FoodLFG #3 áhh Most már azért meg kéne már érteni, hogy, ami fent van az interneten, az mindenkié. Mindig csak a jogok.. Nem látják, hogy nem működik ?
Ha történik valami a szomszédban pl ki tőr egy vulkán és én azt felpakolom a blogomra. Valami hírügynökség kiküldi az embereit, hogy írjanak valamit róla.
Melyikhez tartozik a hír? Ha én írtam meg előbb, akkor nekem tejeljen mindenki, mert attól, hogy más szavakkal fogalmazták meg a profik, attól még a hír ugyanaz.
"Hírlopás" LOÁL -
Epikurosz #2 Meg kell szokni, hogy vége van a régi monopóliumoknak. Magyarországon is. -
strogg #1 ez egy marhaság. A digitális létnek olyannyira alapeleme a másolhatóság, mint nekünk a levegővétel. A digitális világban amit nem másolhatsz, az meghal/kihal.
Ez minden digitális információra igaz. Ezért van az, hogy egy nyomtatott újság elfér a padláson, és 50 év múlva is ott lesz, de a digitális tartalmat állandóan mentened kell időnként, hogy ne tűnjön el! Aki ezt jogilag akadályozza, az hülye, és maga ellen dolgozik.
A digitális verseny lényeg az, hogy egy adott információt mennyire másolnak le! Az győz, amelyiket a legtöbbször. amelyik döntéshozó ezt belátja, az megtette a zelső lépést, hogy megtanuljon alkalmazkodni az új kor kihívásaihoz. Aki pedig a jogászoknak hisz, az alapvetően fog koppani a végén, a negyedéves bevétel már nem hová csökkenni.