29
Takarékbetétkönyv és lehetőségei
  • Klub
    #29
    ?
  • Klub
    #28
    Ez a takarékbetétkönyv mit takar?
  • Klub
    #27
  • Klub
    #26
    Valaki programozik benne?
  • Klub
    #25
    Azt hogy kell?
  • Klub
    #24
    Nem még.
  • Ronny
    #23
    MQL nyelven tud programozni valamelyikőtök?
  • Frayer
    #22
    ..jah.. fél év múlva találkozunk.

    Addigra kereskedjétek össze nekem azt a 10 ezer forintot.
    Majd fél év múlva megadom a számla számomat is, ahová várom az összeget, a közleménybe majd az SG-s neveteket írjátok.

    Ha nem jön össze, majd én utalok nektek.
    De addig is egy szót se többet, hogy ki az okosabb.
    Majd az idő eldönti. Pofázni mindenki tud.
  • Frayer
    #21
    Nem állt az le, írtam egy két elemző programot azóta.
    De főként előbb megtanulom a kereskedelem világát, hogy tökéletesen bele lássak a részletekbe is.

    Addig felesleges elkezdeni programozni. Mert nem tudom mit kell alkotni.

    Olyan mintha azt mondaná nekem valaki, hogy készítsek antigravitációs hajtóművet.

    Jó jó..de az hogy működik???
  • Palinko
    #20
    igen csak sajna azóta leállt ez a project, vagyis nem írtál nekem azóta :( de mondjuk ezt nem itt kéne megbeszélni, örülnék ha az sgnek lenne aktív tőzsde topicja, van passzív esetleg életre kelthetjük.
  • Ronny
    #19
    "És, egy programra kell bízni, akinek nincsenek érzelmei, előítéletei, és becsvágya."

    Pontosan mire gondolsz? A nagy piaci szereplők High Frequency Trading szoftvere érdekes lehet, de ez számunkra nem elérhető.

  • Frayer
    #18
    Ezért beszéltük meg régebben palinkoval, hogy mivel az ember okosnak képzeli magát, az a legbiztosabb ha kihagyjuk a döntésből az embert, mint döntéshozót. És, egy programra kell bízni, akinek nincsenek érzelmei, előítéletei, és becsvágya.

    Ami egy másodperc alatt több milliárd feltételt vizsgál meg, vizsgálja minden árfolyam minden rezdülését, vizsgálja a híreket, statisztikákat, elemző intézmények jelentését, mindent ami lehetséges, olyan gyorsan amilyen gyorsan technológiailag lehetséges.

    Ezért ha már itt tartunk, ha te olyan okosnak képzeled magad, akkor biztosíthatlak, hogy nagyot tévedsz ha magadra akarsz hagyatkozni, mert számodra a kereskedés tényleg a rulett kerékhez lesz hasonlatos.

    Palinko. Lényegtelen, hogy én képzelem magam okosnak, vagy te.
    Mondom, majd fél év múlva.
    Az engem nem érdekel, hogy valaki elbukja az első befektetését. Engem az érdekel, hogy az én pénzem gyarapodjon.
    Adok egy jó tippet, erre én vagyok az okos.

    Most mondom, mégegyszer. Majd fél év múlva megnézzük, merre megy az árfolyam.
    Nem azt mondom, hogy nem eshet tovább. Azt mondom, hogy az én szemszögemből, valószínűleg emelkedni fog, és azért ebbe érdemes hosszabb távon fektetni laikusnak, mert ennek a fémnek az árfolyama nem változik hektikusan másodpercről másodpercre, olyan sokat, hogy egész nap mellette kelljen ülni, hogy időben likvidálni tudja a pozíciókat.

    De mindez lényegtelen. Én fél év múlva visszakeresem ezt a topikot, és nagy valószínűséggel azt fogom írni, hogy: ÉN megmondtam.
  • Ronny
    #17
    nem minket kell meggyőznöd! Az elején majdnem mindenki ellövi a számláját, mert nagyon okosnak hiszi magát. Ez egy természetes dolog, mondhatnám, hogy a fejlődés része.
  • Palinko
    #16
    Ki van veled szemben? Ki mondta hogy nem vennék, ki mondta hogy eladnék? Látom kurva okosnak érzed magad ebben a témában is, ha 1 év múlva nem röhögsz a hozzászólásodon akkor komoly problémák vannak. Megnézted kinek ajánlottad a befektetést? Megmondtad, a tőkéje hány százalékát tegye be, mekkorára tegye a stop lost, merjen e tőke áttételt vállalni, vagy sem? Mekkora a kockázat tűrő képessége, nem tudsz róla semmit és ajánlasz neki valamit a nagyvilágba. A játék nem arról szól, hogy lesz-e magasabban a ródium ára, mert nagy a valószínűsége hogy lesz, de nagyon sokat fog érni, ha megveszi a nagyvilágnak lesz egy nagyobb esés, ami most nagyon benne van a pakliban kiüti a call marginját és szevaszia.

    ilyen gazdasági helyzetben hosszú távú árútőzsde befektetést ajánlani egy feltehetőleg tőzsdéről semmit nem tudó személynek, hogy is mondjam :D aki kicsit képben van érti...

    lehet neked nem lesz érthető és jönnek hogy jaj de hülye vagyok miért nem mondom meg érthetően stb, nekem érthető, aki kereskedett már 1 hétnél többet annak sztem szintén érthető.

    Roomeonak, ha befektetést kéne ajánlanom, én azt mondanám menjen el egy pénzügyi tanácsadóhoz, ő eligazítja, lehetőleg független, jóhírűhöz.
  • Frayer
    #15
    Na.
    Jöjjünk vissza fél év múlva.
    Most úgy is mindegy, ki mit mond. Én sem vagyok biztos magamban 100% ik, mert ez nem egy olyan játék ahol meg lehet engedni ezt a hozzáállást.
    Itt valószínűségi döntéseket kell hozni.
    Számomra nagyobb a felépülés valószínűsége mint az árfolyam újbóli zuhanása.

    Jöjjünk vissza fél év múlva, és nézzük meg kinek lett igaza.
    Legyen mondjuk csak egy fél éves periódus, mivel éveket nem akarunk várni.

    Én azt mondom, hogy szép lassan emelkedni fog az árfolyam, és annak is nagy a valószínűsége, hogy lesz egy hirtelen korrekció is, amikor fellendül a reálgazdaság.

    Velem szemben oppozicióban vannak palinkó, és Ronny.
    Mivel ők szembe mennek velem, ők az árfolyam további esésére tippelnek.

    A további fél éves adatok legyenek a mérvadóak.

    Szívesen fogadnék pénzben is, hogy legyen egy kis zamata a dolognak.
    Mondjuk 10 és 50 ezer ft között. Nem olyan sok pénz, elvesztése nem fáj annyira.

    Kár egymás képességeit lehurrogni.
    Döntsenek a tények. Majd kiderül ki a faszagyerek.
  • Emmegki
    #14
    Ródium
  • Ronny
    #13
    Csak ebben az évben 62 bank ment csődbe, és hol van még az év vége? A CIT sorsa is hamarosan eldől. Ha csak önmagában a gyárosokat nézed az édeskevés.
  • Ronny
    #12
    Goldamn és a bullish véleménye. Emlékszünt még a 200 dolláros nyersolaj jóslatukra(akkor volt az árfolyam 145 körül), ami után pár héttel mélyrepülésbe kezdett és meg sem állt 40 dollárig? A nagy játékosok is diszkont áron szeretnek vásárolni és lehetőleg úgy profitot realizálni, hogy ne szúrják magukat tökön. Ehhez kell az Átlag János, aki a kedvező hírek és a piaci elemzők javaslatára bevásárol egy vesztő pozícióba.
  • Frayer
    #11
    Abból a fundamentális megállapításból következtettem az ár növekedésére, hogy kezdenek lassan észhez térni a gyárosok. Erről olvasni mostanában a gazdasági hírekben.

    Akkor ott van a technikai oldala is. Látszik, hogy a negatív trend véget ért.
    Látszik, hogy túl mélyre zuhant az ára a fémnek, és várható egy korrekció is, az első erősebb rezdülés során. A másik, hogy egy ilyen erős negatív trend után, nagy a valószínűsége egy nagymértékű visszaépülésre, mivel ez nem egy spekulációs értékhordozó, hanem egy létszükségleti termék.

    De mindenki másként gondolkozik. Én azt mondom, mindenki menjen a saját feje után. És majd az okosabb elveszi a butábbaktól a pénzét. Ennyi.
  • Palinko
    #10
    egyetértek, emígy sincs olyan hogy ettől nincs lejjebb... az árutőzsde emígy sem befektetőknek való szvsz, még két hír biztatásnak :D
    http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?feed=1&k=3&i=119476&is=1

    http://vg.hu/index.php?apps=cikk&cikk=284218&fr=rss

    Nem azt mondom hogy nem lehet a Rhódiummal majd szakítani, de befektetői célokra ajánlani badarság, árutőzsdéből 2 fél jöhet jól ki akinek szüksége is van az árura, és a spekuláns, ilyen célú befektetők nem nagyon mint a topicnyitó.
  • Ronny
    #9
    Rendesen leegyszerüsítettétek a technikai elemzés lehetőségeit! Ha ilyen hiányos ismeretek szerint léptek pozicióba, akkor tekintsétek a tőzsdét inkább egyfajta szerencsejátéknak.
  • Frayer
    #8
    Ugyan azt tetted be.

    Jóhogy most érdemes beszállni, amíg fel nem fejlődik a trend, akkor már mindenki beleugrik, és már csak magas áron lehet vásárolni.

    Most kell vásárolni, mikor olcsó, és már lehet látni, hogy ebből lesz valami.
    Ennél lejjebb, már nem zuhanhat. Kezdenek észhez térni a gyárak is a kábulatból, ők okozták az utóbbi fél éves időszakban ezt a kis növekedést.

    Amint nagyobb lesz a kereslet, mint a kínálat, megint ugrás szerűen felszökik az ára.
    Ott van kína is, jönnek felfelé, nekik most majd nagyon sok autóra lesz szükségük, többek között.
    Nem kell félteni az árfolyamot, nem marad örökre ilyen alacsony.
  • F1re
    #7
    92 ? ??

    ezek szvsz lényegesebbek

  • Frayer
    #6
    Én most ahogy nézem a nemes fémeket, Rhodiumot vennék.
    Ez kell az autogyártáshoz, és repülőgép gyártó iparhoz, és még sok minden más iparhoz. Ha ezek élénkülnek akkor ennek a fémnek megnő a kereslete és az ára is.
    Látható a törés is a charton mikor elérte a válság az iparosokat is.




    Az utóbbi fél évben viszont kezd kifejlődni egy egyértelmű lassú de növekvő trend az árfolyamban. Ez egy sokat igérő, biztos, de sok profitot hozó befektetésnek tűnik.

  • Frayer
    #5
    Azt a betétkönyvet, nem a szüleid nyitották, hanem a kurva gyámhatóság.
    Egyszerűen kisajátította a jogot édesapád anyagi fizetőeszközeinek kezelése felett. Ők azt mondják, hogy megörökölted a pénzt, de 18 éves korodig nem nyúlhatsz hozzá a saját pénzedhez, majd ők kezelik.

    Berakták egy bankba, van hozzá neked egy betétkönyvecske.
    Keresd meg a könyvet, és azonnal menj a bankba, és vedd ki az összeset, és számold ki mennyit romlott azóta a pénzed értéke, mióta rátette a mocskos kezét az állam. Találj ki valami jobb befektetési formát, esetleg vásárolj belőle fontos dolgokat szerintem, de a többit fektesd be valamibe.

    Én most részvényekbe, meg nemesfémbe fektetném, de az én vagyok. Valakinek ez kockázatosnak tűnik. Minden esetre most nagyon olcsóak ezek egy része, és várható a fellendülésük a gazdasági válság folyamatos enyhülése esetén.
  • Roomeo
    #4
    Igen az én nevemen van. Azért kérdeztem először itt mert kéznél van, ugyanis nem vagyok mindennap bankközelben, és azért nagyjából tudjam mire számíthatok.
  • Vlala #3
    Ha a Te neveden van, akkor 18éves korod után a teljes ö9sszeg a rendelkezésedre áll. Hacsak gyámhatóságnak nem viszket a tenyere...
  • Victor1103
    #2
    Szerintem ha a te neveden van akkor természetesen te is rendelkezhetsz azzal a megtakarítással pláne ha már 18 elmultál. Bár ha pénzügyekről van szó én inkább egy bankban érdeklődnék ott azért jobb felvilágosítást kap az ember mint egy ilyen fórumon.
  • Roomeo
    #1
    Sziasztok! Van egy takarékbetétkönyvem, amelyet még a szüleim nyitottak, és lekötötték 18 éves koromig. Mivel édesapám halála után lett nyitva mivel félárva voltam, a gyámhatóság kezelte a betétemet. A kérdásem a következő: mivel elmúltam 18, vehetek már ki pénzt, vagy engedélyeztetni kell a gyámhatóságnál?
    Válaszokat előre is köszönöm!