16
Új űrben játszódó Sci-fi sorozat
 • Cowie
  #16
  Kösz az infót. Sajnálom, hogy elkaszálták. Nekem bejött.
 • [NST]Cifu
  #15
  Kaszát kapott a sorozat sajnos. Eredetileg egy nemzetközi, amerikai-kanadai-német koprodukció volt, de az amerikaiaknál valahol a 8.-adik résztől levették a képernyőről. Itt lehet olvasni arról, hogy a sorozat története hogy alakult volna, ha folytatódott volna.
 • Cowie
  #14
  Mit lehet tudni, végleg törölték a sorozatot mert ep13-nál újabb részt sehol nem találtam?
 • [NST]Cifu
  #13
  Ennek a népszerűség, vagyis inkább annak hiánya az oka. Az ABC le is vette a műsoráról, az S1E8 volt az utolsó, amit leadott, mivel meglehetősen rosszul teljesített eddig náluk a sorozat.

  Amúgy annyira szerintem azért nem rossz, noha kisebb fizikai fájdalmat kellett legyűrnöm az olyan dolgok miatt, mint a Föld és az űrhajó közötti real-time rádiókapcsolat, de ezeket leszámítva elég korrektnek érzem a sorozatot.
 • sznus
  #12
  Lehetne már angol felirat. Így lassan 3 résszel le leszünk maradva. Mert ugye felirat nélkül nincs fordítás sem...
 • [NST]Cifu
  #11
  A Virtuality története egy fokkal jobb a pilot alapján, viszont az egyetlen csatornától, a FOX-tól függött, ám a pilot után nem történt berendelés. Ugyan folyik valami kampány, hogy berendeljék a sorozatot, de sehol sincs pl. a Firefly kampányához.

  A Defying Gravity ellenben nemzetközi kooperáció, amerikai (FOX, de ehhez képest az ABC adja le), angol (BBC), kanadai (Omni film, CTV és Space) illetve német (ProSieben-Sat1) produkció, és eleve sorozatként rendelték meg.

  A magam részéről kidolgozottság terén a DG egy szinttel magasabb mércét üt meg, viszont a forgatókönyvírók inkább a Virtualityben álltak a helyzet magaslatán...
 • msstz
  #10
  c:c-n durván lehúzták, szvsz inkább a virtualityt kellet volna nyomatni.
 • Banderas1990
  #9
  Kösz a gyors elemzést Cifu.

  Én is megnézem a pilotot, azután meg majd meglátom.
 • [NST]Cifu
  #8
  Túl magasra ne tedd a lécet, és akkor egész kellemes kikapcsolódás. ;)
 • [NST]Cifu
  #7
  Idézek magamtól: ...űrsorozatrajongók...

  A mozifilmek más tészta, majd ha a rebootból is lesz Trek sorozat, akkor lehet örülni...
 • Bulykin
  #6
  gtfo
 • gyepesjoint
  #5
  mi ez a szar?
 • Bulykin
  #4


  btw. lehet h majd belelesek, állítólag nagyon szép a CGI
  sorozatjunkie kritika
 • akyyy
  #3
  jah jó ideje nincs Trek, az utolsó moziflm kb 4 hónapos:D
 • drbob
  #2
  nem is tűnik rossznak...bár ez a szívbetegséges dolog eléggé röhejes :D

  a Virtuality nekem érdekesebbnek tűnt, kár hogy nem jött össze a sorozat ;)
 • [NST]Cifu
  #1
  A Sci-fi űrsorozatrajongók eléggé sírhatnak, hiszen Trek már jóideje nincs az ENT lelövése óta, Babylon 5 már inkább szerencse, hogy nincs (mert amikkel az utóbbi időben előrukkolt JMS mester, az már inkább kínos volt), a BSG reboot sorozata véget ért, a spinofja (Caprica) még odébb, és nem is lesz űrsorozat... és úgy kb. itt vége.

  Vagyis nem, mert idén két űrhajós Sci-fi is indult, zavarbaejtően hasonló történettel. Az első a Virtuality, amely az első csillagközi utazásról szól, melyben az út közben Reality műsort forgatnak a fedélzeten, a személyzet szórakozását pedig egy virtuális rendszer teszi lehetővé, amely a jelek szerint problémákkal küszködik... ráadásul a hajón lévő egyetlen embert, aki képes összefogni a széthúzó legénységet, baleset (?) ér a hosszú út kezdete után, mikor visszafordulni már nem lehet. A történet itt véget is ért, hiszen a Virtuality pilotja után nem következett berendelés, a sorozat koraszülött állapotban, halottként jött világra.

  Itt pedig alter-egója, a Defying Gravity, a cím itt egyébként kb. annyit tesz, hogy szembeszegülni a gravitációnak. A történetről csak nagy vonalakban, de aki mindenképpen meglepetést akar, az innen ne olvassa tovább, mivel erős a SPOILERVESZÉLY.

  2052 a dátum, de az egész úgy kezdődik, hogy 10 éve volt egy Mars-misszió, ahol az első számú főszereplő, Maddux Donner (Ron Livinstone, nekem a band of brothersből ismerős) és Ted Shaw (Malik Yoba, nem ismerős számomra) kénytelen hátrahagyni két társát egy Mars felszíni viharban (gyk.: halálra ítélték őket), mégpedig a közben biztonságban fent keringő Mike Goss (Andrew Airlie) parancsára.

  Öt év múlva Mike Goss a földi irányítója egy 6 évre tervezett nemzetközi űrmissziónak, amelyben 4 nő és 4 férfi indol végiglátogatni a naprendszer bolygóit. Maddux és Ted tartalékok illetve a kiképzésben és a földi irányításban vesznek részt. A jelentkezők között egy szőke ciklon és rögtön barátnőjévé váló fekete hajú társa, akik közül a szőkeség rögtön a centrifugában is kezdi, majd utána persze a WC-ben hány egy jót.

  Azonban az indulás előtt a hajó kapitányán (mission commander) és fedélzeti mérnökén egy ritka szívbetegség tüneteit fedezik fel. Három napja nem vették észre, és annak az esélye, hogy 8 főből kettő ilyen betegségben szenvedjen kisebb, mint az ötös lottónyeremény egy nem is lottózó embernél. Ted és Maddux tehát leváltja a "betegeket", és az űrhajó elindul hosszú útjára.

  Van még benne jó pár csavar, van szerelem, romantika, egy kis dráma, feszültség, no és persze sok-sok felmerülő kérdés, amelyekre válaszokat nem kapunk.

  Történet:

  Kissé sok a közhely benne, de összességében nem vészes. Aki akcióra, lövöldözésre, idegenekre vágyik, az mondjuk itt abba is hagyhatja az olvasást. Ez nem arról szól. Ettől függetlenül aki a közeljövőben játszódó drámai sorozatot keres, az nyugodtan nézze meg. Szerencsére túl nyálas vagy eltúlzott jelenetekről nem nagyon kell félni. Az, hogy valahogy feldobják a sima történetmenetet folyamatos visszatekintéseket látunk a kiképzés idejéről.

  Színészek: Egy nem túl neves (Ron Livingstone-on túl csak az űrhajó biológusát játszó Christina Cox ismerős), de alapjában véve elég komoly színészgárdát sikerült összeszedni, nincs igazán látványosan kilógó szereplő, és kellően hitelesen játszik mindenki. E téren eddig nem tudok igazán rosszat mondani.

  Látványvilág:

  Igazából két fő helyszínről van szó. Az egyik maga az Antares, az űrhajó, a másik pedig a földi irányítóközpont. Mindkettő relative jól van kidolgozva. Nem kiemelkedően jók, de azért nem valami gyenge Zsé kategóriás megoldások. Rendesen nyíló-záró zsilipajtók, normális logók, stb. A súlytalanságot nem tudták igazán szépen megoldani, ez fáj, de valahogy túlélem. :)

  Technológia:

  Az Antares többé-kevésbé szépen kidolgozott űrhajó, logikusan van felépítve, két egymásnak ellenforgó mesterséges gravitációs modul, kémiai (?) gyorsítóhajtómű és hat tartósan működő ion-hajtómű, nagy méretű hőpajzs.

  A mesterséges gravitáció problémáját a technoblabla szerint a ruhájuk nano-technológiája oldja meg, mely elektro-magnetikusan húzza őket a "talaj" felé. Gyenge magyarázat, hiszen például a hosszú hajó hölgy lófarka sem lebeg, és a polcokra pakolt cuccok sem lebegnek. Egyetlen lebegő paradicsomon, egy meztelenül lebegő hölgyön és egy meztelen aktuson (no azért túl sokat látvány terén ne várjon senki) túl máskor nem látjuk sajnos ezt.

  Az űrruhák rendben vannak, legalábbis nem túl hihetetlenek.

  Konklúzió:

  Mostanában nem sok közeljövőben játszódó űrhajós sci-fivel volt dolgunk, nem népszerűen. A történet elmegy, a látványvilág rendben van, a színészek sem rosszak. Nem egy új Firefly, de egy kis vasárnapi fotelből való szórakozásnak nem is rossz.

  Nálam eddig egy gyenge négyes az ötből (a második epizód után)

  Linkek:

  Defying Gravity @ CTV.Ca
  Defying Gravity @ ABC