20
  • Epikurosz
    #20
    Egyébként ez a műszív könnyebb súlyú, mint a mobilom.
  • Epikurosz
    #19
    No, vágod már?
  • Epikurosz
    #18
    Miről is beszélünk?
  • Epikurosz
    #17
    Budapest-Kijev:
    -buszjegy, vonatjegy, repcsijegy
    Olcsóbb, mint Bp--Peking (Bejdzsing)
  • Epikurosz
    #16
    Mereszd a szemed (=bámulj)!
  • Epikurosz
    #15
    Ezt a képet a tegnap készítettem a budapesti Váci u. egyik kapualjában:

    Hogy szoktátok ti mondani? LOL-ler.
  • noti83
    #14
    amúgy szerintem az illegális őssejt is ugyanolyan minőségű, ha nem verik át a gyógyulni vágyót elvégre azt is a természet gyártotta...egyelőre
    aki meg amúgy is haldoklik az próbálja csak meg, és ne várjon az EU szarakodására
  • noti83
    #13
    nekem is ilyen jövőkép jutott eszembe
    sajnos a kizsákmányolók mindenhez alkalmazkodnak és tesznek róla hogy azt a hosszú életedet ne kezdhesd újra ha szar státuszba kerülsz
  • endrev
    #12
    Én szívesen élnék párszáz évig (ami persze nem jelenti azt, hogy 2-4-nél több gyerekem lehetne egész életemben). A mai élethosszunk semmire sem jó, csak 99%-osan olyan döntéseket hozni, amelyeket már nincs idő helyrehozni.

    Már 200-300 évnél is bőven lehetne többször is új életet kezdeni, az emberiség nagy átlagban sokkal bölcsebb lenne, és sokkal műveltebb is. Nem kellene választani karrier és család/boldogság között, mert mindenre jutna idő. 10-20 évig felsőoktatási intézménybe járhatnál, lehetne minimum öt diplomád, és még mindig nem csúsztál le arról, hogy boldog családod lehessen, mindenféle hajtás nélkül felnevelhesd a 2-4 gyermeked, még az unokáidra is lehetne időd anélkül hogy azt öregemberként élnéd meg, ugyanakkor mégis egy öregember bölcsességével.

    Sokkal többre vinné az emberiség.
  • endrev
    #11
    Állítólag volt engedélyük... Szóval akkor most hitelrontást üdvözöltek az őssejtkutatók? Meg az ártatlanság vélelmének sárbatiprását? :)
  • Calidor
    #10
    "Miért jó az államnak az őssejtkezelés fejlesztése? Semmiért, ha fejlődik erősen növekedhet az ember élettartama, így bukik a melózik 1 hónap nyugdíj megdöglik életciklus."

    ha 180 évig élnék a "rottyon" állapot is késöbb következik be, szerinted hány percbe telik a nyugdijkorhatár kitolása? 60? 600? 6000?

    régen abban hittem, ha dolgozom sokat akkor lesz sok ingatlanom és mindet kiadom és nem kell dolgozzak....
    mindenre van megoldás ingatlan adó

    Teljesen hatékony lenne. 18 évig vagy gyerek, 180 évig aktív munkás. 20 év nyugdíj



  • sathinel
    #9
    Mai világban ezt hívják árnak amit a kereslet-kínálat alapján állapítanak meg.) mivel szinte csak ők csinálják így ők szabják az árat.
    Ez a versenyszellem ami miatt fejlődünk sokak szerint:D ilyenkor kiütközik rendesen a hátránya.
  • Inquisitor
    #8
    Ez igaz, de 5 millát elkérni egy haldokló embertől olyan kezelésre, aminek a sikerének legalább olyan kicsi az esélye, mint az, hogy pont attól rákot kap ... az görénység. Szerintem.
  • sathinel
    #7
    Szerintem Kína nagyon elhúzott már most is ilyen téren, és még jobban el fog. Vallási alapokra nem hivatkozhatnak náluk, és születésszabályozás miatt sok őssejthez juthatnak ami elengedhetetlen a kutatáshoz.

    Az EU-is használhatná az amúgy is elvetetett csecsemőket kutatásra. Csak itt a vallás és a politika ezáltal beleszól.
  • sathinel
    #6
    Na igen de aki halálos beteg annak mindegy hogy lehet utána még belehalhat másba. A lényeg hogy a mostani kezelhetetlen problémát valamekkora eséllyel lehet gyógyítani. Én tuti belemennék ha nincs választásom. A semminél jobb 0.1% esély is. Aki haldoklik, gyógyíthatatlan annak sokszor ezek a kísérleti megoldások is jól jöhetnek. Ha nem jön be akkor sincs gond mert legalább a tudósok tanulnak belőle, a beteget meg megpróbálták megmenteni.

    Sok DR house kell és megoldódik ez a probléma:D
  • Inquisitor
    #5
    Ez baromság. Őssejtet többféleképpen lehet "szerezni", az őssejtbankok az újszülöttek köldökvéréből kivont verziót szokták letárólni, mert lehet pl. felnőtt csontvelőjéből is kivonni, de az az "öregsége" miatt kevésbé jó minőségű.
    Az egésszel az a baj, hogy ugyan az őssejt képes bármilyen szövetté alakúlni (akár idegsejté is!), de sajnos a késöbbi burjánzása megjósolhatatlan, így lehet meggyógyítasz valakit, majd emiatt rákban patkol el ... ezért kellenek még a kutatások, és nem kísérletezgetések.
  • Sanyix
    #4
    nagy hisztit csináltak ebből a szarból. De a háttérben megint csak nagy pénzek vannak.

    Miért jó az államnak az őssejtkezelés fejlesztése? Semmiért, ha fejlődik erősen növekedhet az ember élettartama, így bukik a melózik 1 hónap nyugdíj megdöglik életciklus.

    De ki is lehet használni. Veszélyesnek beállítva, engedélykötelessé tettni, persze egy bizonyos szervezet csak JÓPÉNZÉRT adja az engedélyeket.

    Itt is ez a probléma, hogy nem fizettek senkinek, és kva nagy hiszti lett belőle, most az emberek szinte már azt hiszik, hogy a gonosz őssejtek a levegőbe kerülve ráugranak az ártatlan emberre és rákot növesztenek :D
  • amitakartok
    #3
    Amúgy ezt nem értem. Ha őssejtek szerzéséhez gyerekeket kell leölni, miért nem próbálkoznak alternatív módszerekkel, mint pl. meglevő őssejtkultúrák klónozásával?

    Hallottam, hogy az első állatklónozási kísérletek sejtmagátültetéssel zajlottak. Valami hasonlót lehetne csinálni itt is: az őssejteket lefagyasztják, szükség esetén kiolvasztják, az egyiknek kicserélik a magját a delikvens egyik sejtjéével, a delikvens új őssejtjét szaporítják majd beültetik. Bamm - mindenki gyakorlatilag a saját őssejtjék kaphatja.

    Amúgy szerintem pont őssejtkutatásra lenne jó az emberklónozás, de ugyebár ott vannak az átkozott kutatók az átkozott lelkiismeretükkel. Szerintem ha egy-két hónapnál tovább nem hagyják életben a klónt, akkor mi gond lehet?
  • Tetsuo
    #2
    Grat a rendorsegnek, vegre bunosokkel is foglalkoznak, de azok vannak am feljebb is! :)
  • Amergin
    #1
    "A rosszakat el kell itélni! Akik bünösek szenvedjenek!"
    -Gínó majálisa
    Örök klasszikus
    Az őssejtkezelés fergeteges kiegészítő terápiája látható ITT