Tovább nõ a magyar mozibevétel
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
xD
"Nekem 3000 Ft sok egy otthoni filmnézésre."
Én úgy hallottam, hogy ha megvettél egy dvd-t, akkor azt többször is lejátszhatod.
Valaki világosítson már fel, mert nekem is jól jönne az infó!
Én úgy hallottam, hogy ha megvettél egy dvd-t, akkor azt többször is lejátszhatod.
Valaki világosítson már fel, mert nekem is jól jönne az infó!
It\'s a definitive role-playing experience, and the only reason it can\'t be called the best game in its class is because in a sense there\'s nothing available that compares to it. /Baldur\'s Gate 2/
régebben a premier DVD filmek kerültek 8000 Ft-ba, azért a manapság divatos 3000Ft már jóval elfogadhatóbb ár ahhoz képest
Nekem 3000 Ft sok egy otthoni filmnézésre. Mozira, pláne 3D-re lazán kiadok ennél többet is (2 személyre gondolkodás nélkül kifizettem 3600 Ft-ot a Jégkorszak 3 3D változatáért) mert az ad valami pluszt amit otthon nem kapok meg. Szerintem a mozi ár/érték aránya teljesen rendben van, DVD-n a premier filmnek kellene 1500 Ft-ba kerülnie.
nem járok, ott a net:)
ez a különbség kettõnk szemlélete között: te technikát veszel, én filmet. nyilván szentségtörés, de nekem még videókazettáim is vannak, amikrõl merek nézni filmet, a dvd-vel pláne nincs gondom. lelkiismeretfurdalás nélkül megnézem a kedvenceimet dvd-rõl, nem gondolok arra, hogy kifut a technológia (sajnos nem vagyok technikaérzékeny, letöldeni sem hd-t meg 1080i-t töltök, elég a hdtv, a screener. és van egy olyan érzésem, hogy a legtöbben nem érzékenyek a minõségre)
meg, mint írtam, aki pénzt feccöl, sokszor csak 2 óra esti szórakozást keres, utána el is adja a dvd-t. (vajon õk miért nem warezelnek, ha sokak szerint mindenki warezel?:)
ez a különbség kettõnk szemlélete között: te technikát veszel, én filmet. nyilván szentségtörés, de nekem még videókazettáim is vannak, amikrõl merek nézni filmet, a dvd-vel pláne nincs gondom. lelkiismeretfurdalás nélkül megnézem a kedvenceimet dvd-rõl, nem gondolok arra, hogy kifut a technológia (sajnos nem vagyok technikaérzékeny, letöldeni sem hd-t meg 1080i-t töltök, elég a hdtv, a screener. és van egy olyan érzésem, hogy a legtöbben nem érzékenyek a minõségre)
meg, mint írtam, aki pénzt feccöl, sokszor csak 2 óra esti szórakozást keres, utána el is adja a dvd-t. (vajon õk miért nem warezelnek, ha sokak szerint mindenki warezel?:)
egy új film általában 2990, az áfaemelés után 3290, míg évi 6-7 kiemelt premier került a 3990-es kategóriába, fõleg a gyerekfilmek, az animációk, mert azok kevésbé árérzékenyek.
", valaki ennyi pénzért egy napot dolgozik"
valaki meg 1 órát. más meg egy hetet. sõt, olyan is van, aki nem dolgozik.
valószínûleg a napi 4000-eseknek dvdlejátszójuk sincs. vagy, ha van, akkor nem kell minden filmet megvenni. évente kábé 3-6 olyan film kerül moziba, amire azt mondom, hogy dvd-n megvevõs, de ha 10-20 lenne, én örülnék legjobban.
azért a dvd, hiába terjedt el, még mindig luxuscikk valahol, nem kenyér-tej kategória. más kérdés, hogy a hülye is dvd-t vesz, csak ugye a hazai plebs filmet vesz estére, 3-4 darab 499-999-eset, mert még az is olcsóbb, mint a mozi. én mindig rémüldözve nézem az ilyen random vásárlásokat ("te zsiga, karesz azt mondta, hogy ez jó. megnézzük ma este?"), de ez jellemzõ inkább.
", valaki ennyi pénzért egy napot dolgozik"
valaki meg 1 órát. más meg egy hetet. sõt, olyan is van, aki nem dolgozik.
valószínûleg a napi 4000-eseknek dvdlejátszójuk sincs. vagy, ha van, akkor nem kell minden filmet megvenni. évente kábé 3-6 olyan film kerül moziba, amire azt mondom, hogy dvd-n megvevõs, de ha 10-20 lenne, én örülnék legjobban.
azért a dvd, hiába terjedt el, még mindig luxuscikk valahol, nem kenyér-tej kategória. más kérdés, hogy a hülye is dvd-t vesz, csak ugye a hazai plebs filmet vesz estére, 3-4 darab 499-999-eset, mert még az is olcsóbb, mint a mozi. én mindig rémüldözve nézem az ilyen random vásárlásokat ("te zsiga, karesz azt mondta, hogy ez jó. megnézzük ma este?"), de ez jellemzõ inkább.
jobb helyre jársz mint mi, ezek szerint.
ár/érték arányát tekintve 3 számjegy felett minden dvd kidobott pénz. öreg, lassacskán kifutó technológia, feleslegesnek tartok pénzt belefeccölni. 999-ig meg gyakorta a minõsége miatt.
éljenek az alig létezõ digitális tartalmak.
ár/érték arányát tekintve 3 számjegy felett minden dvd kidobott pénz. öreg, lassacskán kifutó technológia, feleslegesnek tartok pénzt belefeccölni. 999-ig meg gyakorta a minõsége miatt.
éljenek az alig létezõ digitális tartalmak.
drágák! egy új film 4000 Ft (2DVD-nagy nevek), valaki ennyi pénzért egy napot dolgozik
"az uj filmek meg mindig dragak."
amikor legutóbb voltam boltban, abszlút nem voltak drágák. teljesen jó árban vannak.
amikor legutóbb voltam boltban, abszlút nem voltak drágák. teljesen jó árban vannak.
A dvd mint olyan, egy elavult technologia, ennek ellenere az uj filmek meg mindig dragak. A regiekrol most ne beszeljunk, lattam en mar nem olvashato tescos gyari lemezt... Nemelyik ilyen gazdasagos lemez kepminosege is alulrol surolja a VHS-t.
A blu-ray meg 6-8k, az is tul draga. Akkor mar inkabb letoltom, nagysagrendileg ugyanazt a kepminoseget kapom a HD ripekbol is, meg itthon a letoltes ugyis legalis, elvegre azert fizetunk az ures lemezekre sarcot az artisjus nevu tolvaj bandanak (mar aki nem a szomszedoktol szerzi be).
Moziba persze megyek, az teljesen mas, nincs otthon sem 10 meteres vasznam, sem olyan hangrendszerem, a 3D-s vetitesrol meg mar ne is beszeljunk :)
A blu-ray meg 6-8k, az is tul draga. Akkor mar inkabb letoltom, nagysagrendileg ugyanazt a kepminoseget kapom a HD ripekbol is, meg itthon a letoltes ugyis legalis, elvegre azert fizetunk az ures lemezekre sarcot az artisjus nevu tolvaj bandanak (mar aki nem a szomszedoktol szerzi be).
Moziba persze megyek, az teljesen mas, nincs otthon sem 10 meteres vasznam, sem olyan hangrendszerem, a 3D-s vetitesrol meg mar ne is beszeljunk :)
ezt valamiért mindig a warezeleõk vetik fel. valószínûleg azért, mert számítani szeretnének. a warez inkább a dvdpiacnak árt, mintsem a mozisnak.
Majd jön valami ASVA bérenc és megírja , hogy ha nem lenne csúnya letöltés akkor mintegy 40 millió magyar állampolgár nézte volna meg jobbnál jobb értékes maradandó felfoghatatlanul jó amics filmeket :D
Nesze neked fájlcsere...