Megjelent a Ricoh GR Digital III
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"a gyár szerint például ISO 100 esetében ugyanúgy teljesít a gép, mint elõdje ISO 200-as beállítás mellett."
ööö, most vajon én értem félre, de nekem ez azt jelenti hogy rosszabb lett, nem jobb... sztem fordítva kell lennie.
ööö, most vajon én értem félre, de nekem ez azt jelenti hogy rosszabb lett, nem jobb... sztem fordítva kell lennie.
zSeKo
"Van tükörreflexes beépített objektíves gép ami nem kompakt! Úgy hívják ezt a gépet BRIDGE" - ez érzésre hülyeségnek tûnt, ezért utánaolvastam. Tényleg hülyeség:
http://en.wikipedia.org/wiki/Bridge_camera - "They are comparable in size and weight to the smallest DSLRs, but they lack the SLR optical viewfinder system"
Vagyis nincs optikai keresõjük, csak a nagyobb szenzor és minõségi optika emeli ki õket a többi kompakt közül. (Pl. itt a Canon S5 IS-t is bridge-ként említi, pedig inkább egyszerû ultrazoom.)
A tükörreflexes gép lényege, hogy az optika képét egy tükör/prizma a keresõbe vetíti, fényképezéskor pedig felcsapódik és a fény az érzékelõre/filmre jut.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bridge_camera - "They are comparable in size and weight to the smallest DSLRs, but they lack the SLR optical viewfinder system"
Vagyis nincs optikai keresõjük, csak a nagyobb szenzor és minõségi optika emeli ki õket a többi kompakt közül. (Pl. itt a Canon S5 IS-t is bridge-ként említi, pedig inkább egyszerû ultrazoom.)
A tükörreflexes gép lényege, hogy az optika képét egy tükör/prizma a keresõbe vetíti, fényképezéskor pedig felcsapódik és a fény az érzékelõre/filmre jut.
Van tükörreflexes beépített objektíves gép ami nem kompakt! Úgy hívják ezt a gépet BRIDGE!
Atyafi! Ennek a szenzora 6x8mm-es! A 4/3-os szenzor 13x17mm-es!!! Ha ez neked egy kategória akkor kurvára értesz a gépekhez!
Attól hogy kicsi még nem kompakt! A képminõsége megegyezik a többi Olympus E-system minõségével. Sõt a 400-as 500-as szériát talán le is kõrözi. Cserélhetõ az objektíve, bár egyenlõre elég kicsi választékkal, de az adapterrel az összes 4/3-os obit fogadja és tökéletesen mûködik minden funkciója velük.
Mitõl kompakt az EP-1?
Mitõl kompakt az EP-1?
Már megint bemondtad a frankót. A kompakt attól kompakt, hogy egyben van a váz és az objektív.
LZ forever
A szogletes dizajnok a komolysagot akarjak sugallni es van par birka aki be is veszi, foleg ha a media szakertoooook azt firkaljak. Rohej h az 1/1.6 szenzor mar nagynak szamit egyeseknek.
Szalagos?
Az Olympus attól hogy le lehet venni az optikát még kompakt marad. Messze nem éri el a tükrös használhatóságát
Ricoh -- a szenzor picit nagyobb rakas pixellel meg fix optika borsos aron, hat ettol nem fogok odaxarni, Fuji mar reg rak ekkora szenzort a kompaktjaiba!! ahhoz kene hasonlitani. Canon G sorozat nem egy nagy durranas csak az ara az, tesztekben latszik. Az Oly uj micro 4/3 gepe meg ugyancsak draga es az aps-c gepekkel all versenyben meg ha a formaja mast is sugall.
Az Olympus EP-1 is egy régi Olympus legenda a Pen sorozatot idézi. Nagyon szép kis darab, bár mint utóbb kiderült az is egy mûanyag gép néhány vékony fémlapocskával burkolva. Az árát kivéve nekem tetszik.
Engem az Olympus gépe az ilyen régi szalagosokra emlékeztet (szüleimnek van egy ilyenje):
Meggyõztetek, valóban nem egy kategória (max az ára alapján). De számomra a félprofi gép a nagy szenzort is jelenti a jó optika mellett. Nálam ez a Ricoh biztosan nem játszana.
Meggyõztetek, valóban nem egy kategória (max az ára alapján). De számomra a félprofi gép a nagy szenzort is jelenti a jó optika mellett. Nálam ez a Ricoh biztosan nem játszana.
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
Az objektív fényereje, fókusztávolsága jónak tûnnek, kár, hogy ilyen kis körömpiszoknyi maradt az érzékelõ. A többi kis Ricohnak is ez a baja, igényesnek tûnik, de a kép ami belõlük kijön olyan hagyományos kompaktos.
Igazad van, az Olympus szokott erre adni, de általában nem szempont. A Ricohnál pl hagyományosan nem, és például a Sigma DP1-2-nél sem, ami nagyjából hasonló közönséget céloz. Vagy kicsit kommerszebb, de szintén zsebben hordható, "profi" kompakt szint a Nikon P5000-6000, Panasonix LX2-3, Canon G1-10. Szintén nem a kinézetükre gyúrt rá a gyártójuk.
Mondjuk nekem az E-P1 nem jön be külsõre, de azt mondják szép. Az odafigyelés azért látszik rajta.
----------------------------------------------------
fishguy:
Ha a Leica M8-ra gondolsz, az közel sem egy kategória az Olympus E-P1-el. Az egy távmérõs digitális, teljesen már keresõ, szenzorral, stb.
Mondjuk nekem az E-P1 nem jön be külsõre, de azt mondják szép. Az odafigyelés azért látszik rajta.
----------------------------------------------------
fishguy:
Ha a Leica M8-ra gondolsz, az közel sem egy kategória az Olympus E-P1-el. Az egy távmérõs digitális, teljesen már keresõ, szenzorral, stb.
A ket gep teljesen kulon kategoria. A Ricoh egy kompakt digitalis, az Olympus meg egy negyharmados. A Ricoh kategoriajaban meg mindig a Canon G9 G10 paros a verhetelen, es arban is sokkal jobbak (kb. 450 usd). Az Olympus kategoriajaban pedig ez a csucs http://www.photographyblog.com/news/leica_m8_white_edition_gets_a_price_tag/
Valóban nem teljesen azonosak, de kb. egy árban vannak ~800$. Én inkább venném azt ennyi zsetonért.
Soyo 4saw2 | AMD 486DX5-133 | 64MB EDO | Tseng ET6100 2.25MB | Crystal ESS 1696 | 14" Samsung CRT
Ugyanmár, teljesen más, az nem kompakt, és az érzékelõje is nagyobb. Viszont az E-P1 tényleg csodálatos, ha milcsis lennék, biztos vennék egyet.
LZ forever
Ezek mondjuk még jól is néznek ki:Olympus E-P1
és valami hasonló dologról van szó.
és valami hasonló dologról van szó.
Ennél a gépnél az az utolsó szempont, hogy néz ki.
Nem divatcikknek készül, hanem munkaeszköznek, vagy inkább azt kiegészítõ másodgépnek.
Nem divatcikknek készül, hanem munkaeszköznek, vagy inkább azt kiegészítõ másodgépnek.
Külleme mindent visz. Borzalmasan ronda. Egy kicsit jobban is megerõltethették volna magukat a dizájnerek.