Az eBayen is túlnőne a PayPal
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van itt még egy dolog, ha összetüzésbe kerülsz velük akkor kõkeményen lenyomozzák ha még egy accountot akarsz csinálni ám. Folyamatosan küldözgetik z emaileket, ez nem spam , arra szolgál hogy ha letöltöd a képeket a levelõprogramodban akkor õk szépen lekövetik az ip-det és hogy melyik accounthoz szoktál belépni vele. Ha több egyezés van, netán az egyiktõl erõszakkkal szabadultál meg , akkor szevasz :)
Mondjuk én csak face2face tranzakciókból tudok kiindulni, ha valaki nagy tételben ûzi az ipart biztos nagyobb védelmet élvez
Pont ez a baj, ez a rendszer annyira "jól" mûködik hogy minimális utánajárás nélkül mindenkinek visszaküldözgetik a pénzüket. Nem fizikai tranzakció esetén (ha mondjuk serialt vagy valamilyen digitális hozzáférést adsz el valakinek) nincs semmi esélyed hogy kimagyarázd magad.
Azért szépen keverednek az emberek fejében a fogalmak.
A paypal nem bank csak pénzügyi közvetitõ cég, és mint ilyen nem vállal kockázatot.
A felhasználók a pénzt a bankokon keresztül utalják a paypal számlájukra.
Ha a felhasználó a bankon keresztül úgynevezett chargeback tranzakció formájában vissza vonja a pénzt, az a paypal számára veszteség. Tehát õ meg fogja próbálni vissza szedni azt a pénzt attól akinek kifizette. Ez minden bankkártyás fizetési tranzakciónál megtörténhet.
Tehát ha vásárolsz a neten közvetlenül a bankkártyád adatainak megadásával, és nem kapod meg a szolgáltatást, akkor lehetõséged van a bankba bemenve vissza kérni a pénzedet. Ez a chargeback. Minden eladónak viselnie kell a kockázatot, hogy ilyen történik vele. (Ez meg a visa / Mestro kártyatársaságok szabályzatából következik)
Utánna a chargeback tranzakciókkat eladóként lehetõséged van eladni behajtásra. (magyarországon ezt a módszert a parkoló társaságok használják), igy a pénzedhez juthatsz.
A paypal nem bank csak pénzügyi közvetitõ cég, és mint ilyen nem vállal kockázatot.
A felhasználók a pénzt a bankokon keresztül utalják a paypal számlájukra.
Ha a felhasználó a bankon keresztül úgynevezett chargeback tranzakció formájában vissza vonja a pénzt, az a paypal számára veszteség. Tehát õ meg fogja próbálni vissza szedni azt a pénzt attól akinek kifizette. Ez minden bankkártyás fizetési tranzakciónál megtörténhet.
Tehát ha vásárolsz a neten közvetlenül a bankkártyád adatainak megadásával, és nem kapod meg a szolgáltatást, akkor lehetõséged van a bankba bemenve vissza kérni a pénzedet. Ez a chargeback. Minden eladónak viselnie kell a kockázatot, hogy ilyen történik vele. (Ez meg a visa / Mestro kártyatársaságok szabályzatából következik)
Utánna a chargeback tranzakciókkat eladóként lehetõséged van eladni behajtásra. (magyarországon ezt a módszert a parkoló társaságok használják), igy a pénzedhez juthatsz.
TLoF www.kepregeny.net -- www.fey-progress.hu
Érdekes nekem eddig soha semmi gondom nem volt a paypallel, pedig azért használom rendszeresen.
Eddig egy komoly hiányossága volt a paypal ebay párosnak , ez pedig a chates ügyfélszolgála hiánya, ebayon már megjelent az is . Paypalhoz én skypeal telefonáltam, azonnal megoldották a problémát , örültem. Egyébként gameplusznak tudtommal igaza van, ha a bank chargeback-el akkor úszik a pénz!
szerintem fingod nincs mi az a PayPal és hogyan mûködik
Nem mondanám hogy a legmegbízhatatlanabb... Nekem volt már dolgom csalóval az eBayen, a PayPal szó nélkül visszafizette a teljes levont összeget a bankkártyámra. Szóval én meg vagyok elégedve vele, és fogom is használni még sokáig.
"I am a leaf in the wind! Watch how i soar..." Wash from Serenity
A képzõ kimaradt, szóval +abb
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
Egyre több pénz van a világban, hála a bankoknak és a kölcsönöknek. Nem elképzelhetetlen ez az összeg sem. Bár így elsõ hallásra megvenném belõle Hawaii-t, vagy ilyesmi :) Ettõl függetlenül a PayPal még mindig a legmegbízhatatlan netes fizetõeszköz (chargeback, pl.)
i7 2600K|ASUS P8P67 EVO|G.Skill Ripjaws 2x4GB 1600 CL7|GAiNWARD GTX 570|SAMSUNG F3 2TB|37PFL7605|E-MU 1212m v2|Harman-Kardon SoundSticks II|Corsair HX650W|CM 690 II Advanced|Alpenföhn Matterhorn
Magyar 30 billió az! "McKinsey report, the global payments market represents a $30 trillion opportunity." - Ez viszont ki van csukva; ennyi pénz nincs is, csak számtanpéldákban. <#wow1>#wow1>
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
30 billió? Most ezt magyarul, vagy angolszászul kell érteni? Mert az amerikai billió az nálunk milliárd. Ami meg nálunk billió, az náluk nemtommi, de valami kurva nagy szám.
A szenvedés az az, amitõl az ember jobbá válik. Csak túl kell élni.
Mi az újdonság? Third party fejlesztõknek szánt api eddig is volt a paypal-nál.
a store-ra kéne rágyúrni, mindenki azért vásárol ebayen mert olyan dolgok vannak amit csak amerikában forgalmaznak vagy sokkal olcsóbb és csak õk szállítanak amerikán kívül (már a legtöbb eladó)