A digitális televíziózás útját egyengeti az EU
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Chriss tévedésben vagy!
Kis hazánkba sokfelé járva, egyáltalán nem olyan ritka a földi sugárzás igénybevétele, mint gondolnád. És nem csak falvakban, hanem városokban is használják. Minek is fizetnének azért ami ingyen is elérhetõ, sok embernek elegendõ az is.
Kis hazánkba sokfelé járva, egyáltalán nem olyan ritka a földi sugárzás igénybevétele, mint gondolnád. És nem csak falvakban, hanem városokban is használják. Minek is fizetnének azért ami ingyen is elérhetõ, sok embernek elegendõ az is.
Addig amíg nincsenek szabványosítva rendesen a mûsorok felbontásával és tömörítésével illetve ezek bitrátájával kapcsolatos dolgok, addig sajnos sok esetben az elõfizetõk ki vannak szolgáltatva a csatornáknak illetve az ezeket továbbító szolgáltatóknak. Meglehet nézni a szolgáltatókat iszonyat mekkora különbségek vannak köztük felbontásban és kép minõségben, néhány csatorna szinte a nézhetetlenségig túl van tömörítve illetve sok esetben még egy SVHS felvétel minõségét sem éri el ami azért mondjuk ki nem egy mai kornak és a technológiai elvárásoknak mindenben eleget tevõ minõség, amikor már a FULL HD-s adásoknak kellene terjednie ehelyett még a DVD minõséget sem érjük el.
Amúgy nem is értem minek ez a hisztéria, gyõzikét meg mónikashowt nem érdemes HD-ben adni,
max. pár futballmeccset, azon kívül nem sok értelme van. Azt sem értem, a magyar adók
miért nem használják ki a VHF sávot, feleannyi energiával 2x akkora terület lefedhetõ,
és 2x annyi adó elfér rajta mint az UHF-en. Még a szlovén, osztrák, horvát adók is foghatók Zalában(VHF sávban),
mégha nem is arra néz az antenna akkor is szépen bejönnek.
max. pár futballmeccset, azon kívül nem sok értelme van. Azt sem értem, a magyar adók
miért nem használják ki a VHF sávot, feleannyi energiával 2x akkora terület lefedhetõ,
és 2x annyi adó elfér rajta mint az UHF-en. Még a szlovén, osztrák, horvát adók is foghatók Zalában(VHF sávban),
mégha nem is arra néz az antenna akkor is szépen bejönnek.
Én Yagi-szerû antennával nézem az MTV1-et. Valami nagynyereségû Philips csoda.
Persze a parányi, villanyos utóerõsítõje nélkül sz*rt sem ér. Emiatt pedig
fel kellett vezetni a padlásra a villanyt, hogy ott 3 felé ágazhasson...
Persze a parányi, villanyos utóerõsítõje nélkül sz*rt sem ér. Emiatt pedig
fel kellett vezetni a padlásra a villanyt, hogy ott 3 felé ágazhasson...
Én azt nem értem miért kell ebbõl a dologból akkora mizériát csinálni. Ez csak azokat érinti, aki földi sugárzású Tv-t néz. Most õszintén kérdem, tegye fel a kazét aki otthon Yagi antennával nézi az M1 mûsorát!
A lakosság max 1-2 %-át érinti a legeldugottabb faluban, mindenhol máshol mûholdas meg kábeltévé van. Ez az egész akkor buktára van ítélve! Magyarországon is ez a csodás MinDIG TV. Mikor megvettem a bravia-mat, azzal reklámozták, hogy húú ez már mpeg4 tuneres, MinDIG TV-t is tud fogni. Ki a kuttyát érdekel, digitális UPC-m van. De azért kíváncsiságból gondoltam megnézem, hogy milyen. ÁÁÁ, sehol sem lehet fogni csak tetõtéri antennával. Persze, majd azért fogok a tetõn barkácsolni, hogy befogjam a DunaTV HD adását, és nézhessem a 1950-es évekbõl a fekete-fehér filmeket HD-ban...
A lakosság max 1-2 %-át érinti a legeldugottabb faluban, mindenhol máshol mûholdas meg kábeltévé van. Ez az egész akkor buktára van ítélve! Magyarországon is ez a csodás MinDIG TV. Mikor megvettem a bravia-mat, azzal reklámozták, hogy húú ez már mpeg4 tuneres, MinDIG TV-t is tud fogni. Ki a kuttyát érdekel, digitális UPC-m van. De azért kíváncsiságból gondoltam megnézem, hogy milyen. ÁÁÁ, sehol sem lehet fogni csak tetõtéri antennával. Persze, majd azért fogok a tetõn barkácsolni, hogy befogjam a DunaTV HD adását, és nézhessem a 1950-es évekbõl a fekete-fehér filmeket HD-ban...