11
  • hiftu
    #11
    A studióknál az 1 petákkal kevesebb bevétel is olyan egetverő rinyálást gerjeszt, hogy nyugodtan ráfoghatjuk, hogy ha én nem megyek el 1x sem a moziba, akkor miattam van az egész éves bukásuk.
    Bevétel vs Warez háborút meg nem lehet eldönteni, mert mindenki a maga igazát fújja.

    Amúgy elnézést kérek az összes stúdiótól, amiért nem mentem el a premierekre és hányadék módon még csak le sem töltöttem. Sorry.
  • winnie
    #10
    így van, de ez egyértelmű, de a stúdiókat a bevétel érdekli. nekik az is megfelel, ha kevesebben, de hajlandók többet adni a produkciókért.
  • winnie
    #9
    "Azért az állításod (hogy a mozi jobb üzlet lenne, mint valaha) így nem igaz. "

    épp ezért fogalmaztam így. az iparág egyre csak gyarapodik. mindig is voltak sikeres és kevésbé sikeres filmek, de egészként kell kezelni, hiszen a sikerfilmek tartják el a kisebbeket.

    " (Európában meg, ahol később van egy-két fontosabb filmnek a premierje, éppen a warez miatt esik vissza a nézettség - itthon pl. pont ez a helyzet)."

    a warez miatt nem esik vissza semmilyen nézettség. aki letölt, amúgysem megy moziba (az esetek többségében), aki moziban akar nézni valamit, az meg is nézi moziban. (több példa is van arra, hogy egy késő film siker volt akkor is, mikor már volt dvdrip, míg egy világpremier bukott)

    ezt, hogy a warez hat a mozis bevételekre, a magukat fontosnak képzelő warezelők találták ki. azt akarják képzelni, hogy ők számítanak. Hát, nem.

    a warez hat a zenevásárlásra, hat a dvd-k eladására (nem mintha utóbbi nem prosperálna veszettül), de a mozira nem, max annyi a hatása, hogy ha egy film itthon világpremier (és szinkronos), akkor sokkal többen letöltik. így azt el is lehet felejteni, hogy ha késik egy film, akkor amiatt csökken a bevétele. épp hogy akkor maximalizálódik a letöltés, ha valami világpremier. a letöltőnek úgy kell a kamerás verzió, mint másnak egy falat kenyér.
  • sandor8206
    #8
    Pontosan, a nőzői létszám db-ra folyamatosan csökken, de a jegyárak meg folyamatosan emelkednek pl: nagy csata volt a Póki 3 és a TDK között az első hétvégi bevétel miatt, dönti vagy nem dönti! Végül TDK többet hozott, de a Pókit (jegy)db-ra többen látták.
    Amúgy nálunk is folyamatosan évről évre csökkent a nézőszám, DE idén kb. + 4 % többen mentek el eddig moziba mint tavaly!
  • TeDDyRuSh
    #7
    1 hét után majdnem 400 milliós bevétel. Hm...valószínű nem ezen a filmen fognak elmerengeni, hogy hányan járnak mostanság moziba.
  • Chris05
    #6
    Azért emelkednek a bevételek, mert nem mindegy, hogy 60.000 ember megtekinti a nyitónapon 200 Ft-ért, vagy mostanában 20-30 ezer ember egy ezresért.
  • Vanek úr
    #5
    Azért az állításod (hogy a mozi jobb üzlet lenne, mint valaha) így nem igaz. Vannak olyan premierfilmek, melyeknél az igaz, hogy csúcsokat döntenek (és az is leginkább csak Amerikában), de a legtöbb film esetében nincs ilyen nagy nézőlétszám (Európában meg, ahol később van egy-két fontosabb filmnek a premierje, éppen a warez miatt esik vissza a nézettség - itthon pl. pont ez a helyzet).
  • wolruf
    #4
    Én az elmúlt két évben kevesebbet voltam moziban, mint korábban. Namost... Ahogy szokás felméréseket mérni, szorozzunk fel engem egymillióval, máris megvan, hogy egymillióan kevesebbet mentek moziba, mint két éve. Igen. Reprezentatív vagyok...
  • Jrex
    #3
    Én pl az utóbbi 2 évbe többet voltam mint azelőtt:D
  • winnie
    #2
    az biztos, hogy sületlenség, mert olyan adat nincs, ami megállapítja egy emberről, hogy megy-e moziba. meg nem is mondana sokat, mert lehet, hogy valaki nem megy, de más meg 20-szor megy.

    szerintem a nézőszámra akartál célozni, de mi volt 5 éve, hogy csökennek az adatok? a stúdiókat az érdekli, hogy a jegybevétel évről-évre nő. ez a lényeg. a mozi jobb biznisz, mint valaha.
  • bub1988
    #1
    HP filmnek nagy nyitánya volt? Azta.
    Ellenben 5 éve folyamatban csökkennek azon embereknek aszáma akik moziba mennek. De akkor biztos csak sületlenségek az adatok...