77
  • Mike at home
    #77
    nja, van egy szint, amikor már tudod: nem tudsz angolul :)
  • KillerBee
    #76
    Érdemes meghallgatni Ronald Reagant.

    OK, nem kell mindent elhinni és komolyan venni, de ezek nagyon igazak:

    "Almost all world's constitutions are documents in which governments tell the people what their privileges are. Our constitution is a document in which we, the people tell the government what it is allowed to do."

    "Man is not free unless government is limited."

    Ha Reagan mindezeket komolyan gondolta, akkor most forog szegény a sírjában. :(
  • zoliapu
    #75
    Sikerűl nekik betömni a munkeerő piacon lévő lyukakat az emberek egyik fele figyeli a másik felét :)
  • Justil
    #74
    már miért ne lenne igaz?
  • kvp
    #73
    Anno erre szolgalt a levelfelbonto reszleg, amit nem tudtak megnezni azt nem kapta meg a cimzett. Ennek digitalis es 21. szazadi formaja a nagy kinai tuzfal, ami nem csak lehallgat mindent, de meg is probalja blokkolni a nem vagy csak nehezen szurheto adatfolyamokat. Bar valamiert a kinaiak altalaban nem veszik a dolgot olyan komolyan mint egyes magyar vezetok, csak itt valamennyire alkalmazkodni kell az eu torvenyeihez. Mondjuk ez utobbi elegge zavarja a jelenlegi politikai es rendori vezetoket, de ez van...
  • who am I 7
    #72
    A szolgáltatók szerintem nem játszhatnak rendőrséget.Ha bevezetnék, az meg szerintem szabadság jogokat sért...SZóval példának okáért : a pósta nem vinné ki azokat a leveleket, amiknek nem látják a tartalmát.
  • kvp
    #71
    Par dolog a vitatkozo felek szamara:
    -jelenleg Magyarorszagon a teljes halozat megfigyelheto (igen a mobilos net is)
    -jelenleg Magyarorszagon nincs eleg ember az adatok atvalogatasra, ezert mindent mentenek (torles majd akkor lesz ha elfogy a raktarbol szalag)
    -a legtobb titkosito technologia torheto:
    -az ssl/ssh man in the middle tamadassal vagy a fo kulcsszerverek uzemeltetoi segitsegevel legalisan (ekkor legalisnak fogadja el mindket fel a hamis kulcsot)
    -a tor statisztikai korrelacioval (ellenseges ki es bemeneti pontok figyelese)
    -a skype meg ugy, hogy az amerikai kormany a nato tagoknak ujabban ad kolcsonbe kis fekete dobozokat, amikben benne van a skype mester kulcsa (amit udvariasan elkertek a gyartotol)
    -aki arra gondol, hogy nem figyelnek ra, annak megjegyzem, hogy gyakori a halaszat, tehat megfigyeles ala kerul egy gyanus szerver (pl. kurucinfo) es az osszes odalatogato ember ip cime hozzaadodik a megfigyelendo cimek listajathoz; ebbol megallapithato az adott elofizetok szemelyazonossaga, majd az alapjan a megfigyeles kiterjesztheto az osszes kommunikacios keszulekukre (net, telefon, stb.); majd ez alapjan az osszes olyan emberre aki vele kommunikal es stb...
    -ha tul sok adat van, akkor meg mindig lehet statisztikai szurovel dolgozni, ha pl. valaki tul sokszor nez meg gyanus oldalakat vagy gyanus oldalt nezett es egy tuntetes kozeleben volt a mobilja akkor valoszinuleg o is gyanus
    -a gyanus emberek rokonai, ismerosei es kollegai is gyanusak, mivel szobaallnak vele...
    -mint mondtam a teljes megfigyeles egyetlen akadalya jelenleg az, hogy nincs eleg ember aki az adatokat feldolgozza, a technika adott es tobbnyire mukodik is

    Ezek utan az osszes nyugateuropai allam elbujhat az orszagunk mogott, itt regebb ota van hagyomanya a teljes megfigyelesnek, sot meg az alkotmanyunk sem tiltja. Engedelyt pedig a birosag vagy nehany miniszter adhat. Alapvetoen ez utobbi azt jelenti, hogy csak egyszer kellett valakinek alairnia az egesz orszagra es tobbet nem kerdez senki semmit.
  • Szemjuel
    #70
    ha megnézel egy filmet(mondjuk egy benjamin button szintűt) angolul, és 70-80%-ban érted, akkor már boldogulni fogsz bárhol bármikor :P
  • Molnibalage
    #69
    És miért is? Sokan azt hiszik, hogy ha nyelvet beszélnek akkor ők már tudnak valamit. Nekem van középfokú nyelvvizsgám, de nem merem állítani, hogy tudok angoul...
  • Molnibalage
    #68
    Szép idézet, csak nem igaz...
  • Vorpal
    #67
    Ne személyeskedjél velem - nem ismersz - ha mondjuk apádat viszi el a rendszer mert fennakad a rostán nem ugrálnál ennyire.

    És ugye a rendszer most is figyel téged ahány szerveren áthaladsz, szarok én a te ténykedéseidre csak egy monitorhuszár vagy de a véletlenszerű minta is elég. Ahol egy adott csomóponton nekem is elég volt.
  • Tetsuo
    #66
    Ez nem diplomafuggo.
  • Tetsuo
    #65
    Olvasd el az 1984-et.
  • Szemjuel
    #64
    már bocs, de te helyeseltél mindenre, amit abban, és az azt megelőző kommentekben írtak, amiben viszont nem kevés volt az említett dolgokból. ebből következik, hogy te is ugyan ezt gondolod, ez az értékrended! akkor min vagy felháborodva, és miért akarsz álszenteskedve, udvarias, közben csak gúnyos választ megfogalmazni? vállald amit gondolsz! ne kifordítva írogassál!
  • Vorpal
    #61
    "bár eddig megmondom a 3 év alatt mióta a TOR-t használom, még egyszer sem, soha senki semmilyen jelszavamat nem lopta el.Ugyhogy ennyi."

    ez - elég szük látókörre utal - illetve ez is ;)

    pl. akiktől én loptam el azok sem tudtak semmit róla.
  • Justil
    #58
    "az arab terroristák meg nem vszinű,hogy sok technika cuccal rendelkeznek "

    "Olyan hogy arab terrorista nem létezik."

    mindig összeszorult szívvel látom, hogy az emberek 95+%-a simán bekajálta ezt az egészet, és ráadásul szinte képtelenség őket meggyőzni az ellenkezőjéről. nem csoda, amíg a csapból is ez folyik...
  • Vorpal
    #57
    "In September 2007, Dan Egerstad, a Swedish security consultant, revealed that by operating and monitoring Tor exit nodes he had intercepted usernames and passwords for a large number of email accounts.[15] As Tor does not, and by design cannot, encrypt the traffic between an exit node and the target server, any exit node is in a position to capture any traffic passing through it which does not use end-to-end encryption, e.g. SSL. While this does not inherently violate the anonymity of the source, it affords added opportunities for data interception by self-selected third parties, greatly increasing the risk of exposure of sensitive data by users who are careless or who mistake Tor's anonymity for security.[16]"

    Wikipedia bejegyzés. Ha ez igy működik akkor bizony ez súlyos probléma és arra világit rá amit mondtam - ha te és a végpont közt nincs SSL - ami kevésbé paranoiás embereknél kizárná a TOR használatát - akkor a végpot bármit lehallgathat. Ezt egy hacker paradicsom.

    A http annyi okos dolgot ad át a szervernek hogy az külön öröm - kukik stb. ez mind mind lehallgatható és a TOR még egy külön eszközt ad a kezébe valakinek, hogy sniffeljen.

    Ugye jól látom ezt?
  • Mike at home
    #56
    csak aztán ki ne derüljön, hogy zsidó vagy te is
  • PR0DIGY
    #51
    Kedves Szemjuel!

    Ne haragudj, ha nem érem el az értelmi színvonalad, de a #22-ben nem látok semmi nép szapulást, csak azt ahogy te szapulsz.

    Áruld már el, mi fáj neked, hogy így kiakadtál? Talán segíthetünk.
  • Mike at home
    #50
    nem kell hajigálni, ennyi
    érdekes, hogy mindig a "nemzeti" érzelmüek hajigálnak, rombolnak, pusztítanak
    pedig a nemzeti érzelem nem a jó kis balhéban nyilvánul meg
    ezt kéne végre felfogni
    nem attól vagy hazafi, hogy mentét húzol, és vered a melled hogy magyar vagy, sőt, valami ott igencsak hibádzik, a kukagyújtogatás hazafias vetületéről nem is beszélve
    ezek az emberek NEM hazafiak
    sőt, nem jobbak mint a cigányok
  • Mike at home
    #49
    picit gondolkodjunk akkor
    európa nyugati fele harcolt a németek ellen? igen
    nyertek? igen
    érzékenyek emiatt a faszisztákra, horogkeresztre? igen
    betilthatják ha akarják? igen
    van/volt legálisan kommunista párt nyugat-európában? igen
    valaha betiltották őket? nem
    harcolt nyugat-európa a szu-val ténylegesen, fiziklai értelemben? nem

    akkor meg? a hoogkereszt jelent nekik valamit, a vöröscsillag semmit. igazából nektek sem túl sokat, mert akkor a) nem életetek, B) max beleszartatok a pelenkába
    úgyhogy nekem ne hözöngj itt a vöröscsillag miatt, mert max én hözönghetnék, nekem van hozzá jogom, neked nincs
    most ne gyere azzal, hogy bezzeg a horogkereszt, akkor én sem éltem, így is van, de levezettem, hogy mi miért
    egyébként pedig az olasz komcsikat mind ideültettem volna, élvezzék csak a szocializmust, ehylett meg csak szimplán belepofáztak a kibicek könnyeddségével
  • Mike at home
    #48
    no meg hajigálásban, és gyújtogatásban
    emberek megfélemlítésében és megverésében
  • Mike at home
    #47
    jah, mint németországban
    ha nem vagy hajlandó elárulni a titkosított fájlaid jelszavát, 2 év
  • Mike at home
    #46
    ja értem, egész európa kommunista volt
    zöldségeket beszélsz
  • Mike at home
    #45
    a diploma és az angol nyelv tudása között nincs kapcsolat
    lehet úgy diplomád hogy nem tudsz angolul, meg lehet hogy valakinek 8 általánosa van és tud angolul
    nem az iskolai képzettség függvénye
  • MacropusRufus
    #44
    Amergin: ha a vöröscsillag lett volna azt is jeleztem volna ui. a tököm televan már, hogy a szájbakúrt poltika minden fórumra beteszi a lábát.

    Na akkor tisztázzunk valamit: zsidó származás nincs. Új a zsidó az egy vallás a faja meg a shemita. Ez olyan mindha azt mondanád, hogy kereszétény a faja.
    A magyarnak is van egy speciális értékrendje: a másik hátán felmászni lehetőleg úgy, hogy akin feljutottam azt a srábanyomja, és ha nem tud felmászni az a minimum, hogy a másikat is visszarántom. Azért ez is gázos mentalítás.
    Tudod: dögöljön meg a szomszád tehene is.

    Namost a felvonulás: én elitélem a melegek felvonulását, mert ezt nem így kellene. De: amíg a melegek csak vonúlnak addíg a nemzeties arcok szétverika fél várost...
    Jogállam: Franciországban indokolt esetben a tömeg megfékezése érdekében célzott éles lövések leadhatóak deréktól lefelé.
    Ezek szerint az nem jogállam. Angoliában gond nélkül szétlövik vízágyuval (nem ilyen kertispicnivel amit itt használnak) a zavargókat. Az is egy szar jogállam. Jenkiknél még azt is meghatározzák, hogy merre mehetnek és hányas oszlopban. Aki kilép azt viszik el a fenébe és már oszlatják is a tüntetőket. Az is szar jogállam...
    Csak a magyar tudja mi a frnako, ez látszik is az országon...
    De tmát itt lezártam ez a fórum nem erről szól

  • Amergin
    #43
    Újabb bizonyíték arra, hogy a (volt)komcsik jó elvtársai a globalista EU-nak: Vajnai Attila kommunista őskövületnek megengedte a tekintetes "Emberi Jogok Európai Bírósága" a vöröscsillagos visszaélést, hiszen hogyha nem rakhatná magára azt a szennyet nyílvánosan, akkor sérülnének a jogai.
    Kíváncsi vagyok, hogy a horogkeresztről mikor fogják kimondani ugyanezt...
    Mindenki tudja, hogy a régóta megszokott kettős mérce jegyében ezt természetesen soha nem fogják kimondani. Ennyit a tiltott önkényuralmi jelképekről.
    A másik a zsidó téma: alapvető baj nincs a zsidó származással, de alapvető baj van a zsidó szellemiséggel és ez csípi a szemét sok embernek.
    A másként gondolkodókat a rendszer "antiszemitának" és "szélsőségesnek" bélyegzi és üldözi. Bizonyíték: az aberráltak szabadon vonulgathatnak Budapesten több százmilliós költségű rendőri védelem mellett (hiszen ez ÉRTÉK, amit védeni kell!!!), a nemzetben gondolkodó hazafias érzelmű emberek pedig nem vonulhatnak, vagy ha igen, akkor is oszlatják őket vízágyúval, gumilövedékkel és harci gázzal.
    És ezt nevezik Jogállamnak.
    Ennek fényében kell a helyére tenni a "totális online ellenőrzést".
  • MacropusRufus
    #42
    ez a tolális megfigyelés csak arra lesz jó, hogy ki fognak a hozzáértők olyan eljárásokat doglozni amikkel ki lehet játszani a totális megfigyelést.
    Mondjuk levél esetében egy pgp már bőven sok: megfejthetetlen.
    Nem tudom ki emélxik még az Earthstation5 nevá palesztin file cserélőre (a Napster után jelent meg). Na az teljesen titkosítva működött, gy.k. senki nem tudta megmondani, hogy milyen adat áramlik köztem és a szerver közt.
    Aztán lehet kutakodni. Egy jó 2048bites kódot nem fog senki beáltható időn belűl visszafejteni.
  • Vorpal
    #41
    Szóval akkor nem érek el semmit azzal, hogy megfigyelek egy forgalmat amiben esetleg nevek és jelszavak vannak - meg az isten tudja mennyi minden okosság.

    Akkor ez a TOR tényleg kva jó.
  • MacropusRufus
    #40
    Scanie: a hozzászólásod (#30) továbbítottam a sg.hu ügyelete felé, ui. eléggé messzire mentél: a horogkereszt önkényuralmi jelkép.
    A rendőrség felé meg a #30, #32-est.

    További jó gyűlölködést.

  • Szemjuel
    #39
    te mint felvilágosult, árjamagyar faszfej mond meg nekem a tutit! figyi mondok valami érdekeset: aki felismeri a helyzetet, nem géniusz, és nem lesz tőle szélsőséges... az a szélsőséges, aki a helyzet megoldását egy nép szapulásában, meg mindenki más cseszegetésében látja! Nem látod a fától az erdőt! xDxD gyökér..
    :D
  • mrzed001
    #38
    Beállítod tor végpontnak, és csak azt fogod látni, hogy mi a forgalmuk, DE azt nem hogy kinek ... előtted ugyebár csomóponton ment át titkosítottan az adat ... szóval ezzel ugyan semmit nem érsz el
  • Vorpal
    #37
    Az ilyen duma egy ilyen kis monitorbetyártól nem csak, hogy nem megfélemlítő de a reggeli kávé mellett röhögtünk rajta;D
  • Vorpal
    #36
    TOR - azzal kezdeném, hogy beállítanék 100 gépet TOR végpontnak és várnék melyik állampolgárom lép ki rajta.
  • Vorpal
    #35
    Elnézést, azt hiszem összekeveredtek kicsit itt a dolgok, a diplomát nem az angol nyelvvel kapcsolatosan írtam, hanem a bizonyos fokú intellektussal kapcsolatban.

    Mielőtt megindulna a vita, hogy a diplomához ritkán jár intellektus - inkább hagyjátok.

    Magyarországra is rákaptatok látom, de, hogy elkezdtetek ZSIDÓZNI???

    Ti nem vagytok normálisak...
  • Frayer
    #34
    Annyira erőltetitek a tor-t, hülyének nézitek a másik oldalt.

    Ha bevezetik a kollektív cenzúrát, az annak kijátszására alkalmas eszközök automatik illegálisak lesznek. Ha használod a tor-t, máris okot adtál arra hogy bűnözőként kezeljenek, teljes vagyonoddal, jogaiddal és szabadságoddal felelsz érte.

    Vagy egyszerűen elég ha a szolgáltatók csakis a visszafejthető adatokat engedik át a szűrőjükön. A kódolt, titkosított csomagok automat fennakadnak a szűrőn, máris gyanus vagy.
    Az sHTTP csomagokat pedig csakis a fehérlistákon jegyzett web helyek felé engedélyezik.

    Ezer féle képpen megoldhatják a dolgot.
    Ha más nem akkor egy kormány által ellenőrzött spyware, backdoor program mellett lehet csak internetezni. Amit ha kijátszol, máris nem működik az internet, és vagy börtönbüntetés a jutalmad.

    Itt nem a tor a megoldás, és más egyéb hálózatok.
    Itt az lenne a megoldás, ha kiharcolnánk saját függetlenségünket.
    Vissza szereznénk saját jogainkat.

    Ha én nem hallgathatom le a kormányt, akkor a kormány se hallgasson le engem.
    Nem kell a kettős mérce. Minket alapból bűnözőként kezelnek, de ha csak egy pillanatra is feltételezed, hogy a kormány a rossz, máris terroristának titulálnak, rossz embernek.

    Mert ugye, a kormány az szent, a kormány az isten, az emberek meg bűnözők amíg be nem bizonyosodik az ártatlanságuk.
  • B0nFire
    #33
    TOR!!!

    A terrorista nem otthonról fogja feltölteni fix IP-ről a törvénybeütköző fájlokat - hanem mondjuk nyilvános terminálról, vagy IT cafébam -, és nem Skype-on fogja megbeszélni a legújabb merénylet részleteit.

    btw, a svájciak már attól befalcolnának, ha egy éjszaka valaki összekeverné a szelektív hulladékukat! Van ám ott rend.
  • Frayer
    #31
    "az arab terroristák meg nem vszinű,hogy sok technika cuccal rendelkeznek "

    Olyan hogy arab terrorista nem létezik.

    Menj ki a közel keletre. Kérdezd meg, hogy hol vannak a terroristák, meg hogy kicsodák ezek.
    Azt se fogják tudni, hogy miről beszélsz.
    Az arab terrorista frázist, nyugaton találták ki az usában.
    Az egész terrorizmus elleni "propaganda háborút" az USA találta ki, hogy ezen címszó alatt, be tudjon vezetni több olyan rendeletet, amelyet amúgy a társadalom nem hagyna agresszió nélkül. Így függesztették fel az usa alkotmányát, a megváltozott rendkívüli helyzet miatt, bevezették a "Patriot Act" hazafias törvényt.

    ...
    Hazafias törvény: bírálták, de maradt

    A szeptember 11-i terrortámadások döbbenete után a washingtoni kongresszus két háza nagytöbbséggel fogadta el a hazafias törvényt (Patriot Act), amely Bush elnök aláírásával 2001. október 26-án lépett életbe. A terrorveszély csökkentésének céljával elfogadott törvényt az amerikai szabadságjogok súlyos korlátozása miatt ugyan rendkívül élesen bírálták.
    ...

    Egy ilyen propaganda háborúban folyamatosan, lassan elvehetik az emberek szabadságát. Minden jogot melyek az embert születésénél fogva megilletnek.
    Hogy az embernek ne lehessenek jogai, szabadsága, önrendelkezése, se vagyona.

    Az ember meg dolgozik, azokat a dolgokat állítja elő amit a rendszer megkövetel, szó nélkül kell teljesítenie feladatát.

    Az emberből egy erőforrás terméket csinálnak, amit a végtelenségig kihasználhatnak, uralkodhatnak felette.






  • Frayer
    #29




  • mrzed001
    #28
    "az arab terroristák meg nem vszinű,hogy sok technika cuccal rendelkeznek "
    Egy buta szakács is képes letitkosítani a wincsijét, illetve feltelepíteni egy skype-ot, meg egy spyware irtót ... ehhez nem kell technikai cucc (laptop 1.0?)

    "fejlesztenek, erre a bűnözők is fejlesztenek."
    Mé bűnöző aki megvédi a saját lakását, kocsiját, gépét ???