59
ATW, RTL , TV2 , és más hasonló csatornán futó televíziós játékok.
  • Landstalker
    Én se vagyok egy nagy pro matematikából de ezt azért megtudom oldani. (legalább is azt hittem).
  • John Cena
    tudom tudom csak "Adja össze az ábrán lévő összes számot."
    miért nem inkább
    "Számolja ki a képletet"
    vagy
    "Oldja meg a feladványunkat"
  • John Cena
    kettes matekos vagyok javítsatok ki!:D de szöveget értelmeztem:D
  • Landstalker
    Ott van a kép mellékelve elolvashatod a feladványt ami a TV-be is ki van írva.
  • Landstalker
    -12 eredményt többször is mondták. Az RTL amúgy szerintem is a legkorrektebb ilyen téren. De még mindig nem jött ki nekem az 1867.
  • John Cena
    Meg lehet másképp is gondolkodni úgy írtad hogy "Adja össze az ábrán lévő összes számot."
    úgy nekem 119 jött ki ha ugye az összes számot csak össze adom szerintem ez is egy logika de a játékban lévő 1867-hez még köze sincs

• Landstalker
    Gondoltam majd okos "matematikusok" vagy aki legalább tőlem jobban ért hozzá megoldja ezt a kemény feladványt.
  • N o N a m e
    és valamelyik telefonáló mondott-e -12?

Amúgy én a TV2-t szoktam nézni mikor elkapom, mert ott dugnám a műsorvezető csajszit :)
    De az RTL Klubos a legjobb. Ott korrektek, könnyebb feladatokat is adnak meg gyakrabban kapcsolnak játékosokat is.
    A TV2-n mikor kevés a nyeremény akkor 1-2 percenként raknak be játékosokat, ha megemelik az összeget akkor már csak a műsor végén lesz megfejtés.
  • Wolfsnack
    ez miért Tudományos eszmecsere?

ne nézz ilyeneket, mert hülye maradsz!
  • Landstalker
    Régebben a Viva tv is adott ilyen esti műsort. Futószalagon jöttek a bankjegyek, kb 5mm/min tempóval. 1,5 órát néztem és 2500Ft esett bele a ládába. Végig röhögtem az egészet.
  • jackcsabi
    Ja képzelem, volt mikor nem tudtam aludni gondoltam nézek valami normálisat, erre odakapcsoltam, egy órán át röhögtem rajta :DD
  • Landstalker
    Az az a csöves. Mondta most is hogy 22:30-tól talán izgalmas játékok lesznek este. Maradjanak velünk. :)
  • DJ RX7
    így szedi a pénzt az atw.
  • Landstalker
    Hát ugyebár a TV-ben nem volt feltüntetve semmiféle logikai rávezetés hogy úgy old meg. Mindenesetre akárhogy akármivel számolva nekem is -12.
  • jackcsabi
    Jajj az az a csöves müsorvezetö aki éjjel kiabál, hogy hívja már valaki :/
  • bardocz
    Nálam is -12.Gőzöm sincs hogy jön itt ki annyi.
  • KILLER2
    Ez bárhogy is nézem, nálam is -12. Elég égő lenne egy ilyen hiba, bár ez nem lepne meg az ilyen műsorok színvonalát tekintve. Nem lehet, hogy van benne valami logikai hülyeség, ami miatt valamit máshogy kéne? Mert ez normális matematikai szabályok mellett -12.
  • Landstalker
    Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni ebben a témában. Ma délután leültem a TV elé és kapcsolgattam a csatornák között. ATW műsorán akadt meg a szemem ahol egy betelefonálós játék volt. A feladvány egy egyszerűnek tűnő feladat volt, mégpedig a következő: "Adja össze az ábrán lévő összes számot."

2+4*5+7-68+22-3+(2+6)= ?

A feladatot úgy kezdtem ahogy általános iskolába tanultam. Sorrend zárójel, utána szorzás, osztás, összeadás, kivonás. Ha tévedek akkor valaki szóljon. Nekem a kapott eredmény így -12. Ha jól számoltam.

A játékban a megfejtés : 1867

Azt szeretném kérdezni hogy hogyan is jön ki ez az eredmény?
    Várom mindenki ötletét!

http://riczkoarnold.atw.hu/DSC00307.JPG

http://riczkoarnold.atw.hu/DSC00306.JPG

• Landstalker
    Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni ebben a témában. Ma délután leültem a TV elé és kapcsolgattam a csatornák között. ATW műsorán akadt meg a szemem ahol egy betelefonálós játék volt. A feladvány egy egyszerűnek tűnő feladat volt, mégpedig a következő: "Adja össze az ábrán lévő összes számot."

2+4*5+7-68+22-3+(2+6)= ?

A feladatot úgy kezdtem ahogy általános iskolába tanultam. Sorrend zárójel, utána szorzás, osztás, összeadás, kivonás. Ha tévedek akkor valaki szóljon. Nekem a kapott eredmény így -12. Ha jól számoltam.

A játékban a megfejtés : 1867

Azt szeretném kérdezni hogy hogyan is jön ki ez az eredmény?
    Várom mindenki ötletét!