24
  • matyasp99
    #24
    na mondjuk 5110-esem nekem is volt, amíg el nem lopták, a maga idejében kurva jó cucc volt :)
    de én ennél techmániásabb vagyok, és feltételeztem, hogy aki szakítósblog vagy nlcafé helyett itt kommentel, az szintén. Igenis lenyűgöz a fejlődés.
    Justil
    "Én meg azt nem értem, miért zavar téged, ha valakinek egy telefon csak telefonálni, smst írni meg max ébreszteni kell, na meg megnézni, hogy mennyi az annyi..."
    Egyrészt már helyből4 dolgot felsoroltál :), násrészt azért zavar, mert aki nem akar többet, az szándékosan hatékonytalanabbul éli az életét, mint lehetne. Nekem jól jönnek az új funkciók, ha nem is mindennap, de gyakran. Nyilván másnak is jól jönne, ha. De nem. Én meg nem értem.
  • kisjuzer
    #23
    na Igen a Nyőgdijasok ""Leirva"" Más Igények,Jővedelem STB. 1) telefonon lehessen telefonálni.2) Minden sávban (freki) +) nagyobb méretű kijelző.érthető kezelési utmutatás Ez kellene,elérhető áron. Gazdagéknak úgyis tellik a fellengzős Luxusra.
  • Justil
    #22
    Én meg azt nem értem, miért zavar téged, ha valakinek egy telefon csak telefonálni, smst írni meg max ébreszteni kell, na meg megnézni, hogy mennyi az annyi...és ahogy Cateran írta, régebben a telefonok legalább bírták valameddig, ezek a mai csodatelók leginkább az ócskavas kategóriára pályázhatnak...na persze kivétel - mint mindig - akad, de a minőséget keményen meg kell fizetni.
    Mind1, jobb ha beletörődsz, hogy nem mindenki veri a csilivili 3D-s multitáccspados 100 megapixeles csodákra, amik a kávét is lefőzik és az asszonyt is megkefélik helyetted...
  • cateran
    #21
    "most komolyan, nektek nem öröm, hogy egy csomó dolgot lehet csinálni, amit eddig nem?"
    Nem..és ha te az N95-t ennyire használod, akkor maga vagy a megtestesült ostobaság és sznobizmus...
    Éppenséggel közel és távol a legjobb mobil, ami valaha is a tulajdonomban volt a Nokia 5110...atomcsapást levette mellel, 100 évente kellett tölteni és benne volt minden funkció amit elvárok 1 mobiltól...sajna eljárt felette az idő vasfoga:D
  • bakagaijin
    #20
    A kamera már többször megmentett. Ugyanis zseblámpaként lehet használni a vakuját (folyamatosan világít). Nem Batman-lámpa, de kulcsok / zárak / biztostábla megtalálásához ideális. Szóval ne szóljátok le a kamerát, nagyon jó az. Az újabbakkal már web-minőségű fényképeket is lehet készíteni, pl. koccanásos balesetnél kiváló, az emberek többsége nem hord magával Pentaxot mindenhova...
  • matyasp99
    #19
    a sok primitív... kőbalta nem kéne? ezek a fémkések az élezéssel olyan bonyolultak... :)

    most komolyan, nektek nem öröm, hogy egy csomó dolgot lehet csinálni, amit eddig nem? Navigálni, zenét hallgatni, aki szeret, fényképezni (igenis elfogadható, mondjuk n95-öm van, direkt azért, mert olyat akartam, ami mindent tud), de főleg azt nem értem, hogy miért zavar benne az, amit nem használsz? A nagy széria miatt gyakorlatilag ingyen van, és ha csak havonta egyszer használsz valamit, már megérte.
  • Justil
    #18
    ez engem is érdekel, nem mintha mostanában terveznék telefont vásárolni, de én is örülnék 1 olyan mobilnak, ami csak telefon, és annak is 1xű :)
  • cateran
    #17
    :O ha ki tudnád deriteni milyen telefon,leköteleznél...tökéletes lenne nekem,semmi másra nem használom a mostani telefonom,mint ébresztésre,telefonálásra és hogy tudjam mennyi az idő..minden más funkció felesleges:)
  • B0nFire
    #16
    Még ennél is egyszerűbb! Valami hihetetlenül furcsa kijelzője van; olyan, mintha egy fémlapon jelenne meg a számjegy.
  • Régi vodanetes
    #15
    Csengőhang: a legkínosabb az volt, amikor egy, láthatóan temetésről érkezett család egyik tagjának a metróban a mobilja vígan csengett-bongott, teljes hangerővel. Ráadásul valahol a táska aljában, percekig nem találta. Vagy felveszi a gyereke bőgését, az a csengőhang stb. Időseknek nem jó a PIN kód, elfelejtik. Legalább a NOKIA gyárthatna olyan egyszerű mobilt, amiben van telefonkönyv, SMS, hívásinfó és semmi más. Fekete-fehér, nagy kijelző, nagy számok. Sokaknak ez is bőven elég lenne, ráadásul 2-3 (4) ezerért adhatnák.
  • Doktor Kotász
    #14
    Az MP3-as és midi csengőhangoktól kapok hülyét.
    Én az asztali telefonok csörgésének megfelelőket állítok be, tehát vagy a "tülülülü" vagy a "csriii" hallatszik, ha hívnak, és nem ezek a repedten nyikorogva üvöltő szar zenék.
  • bld
    #13
    Engem a legjobban a kamera idegesít, a leggyagyibb telefonba is beleteszik, totál értelmetlen...
    Az lenne az igazi ha úgy vásárolhatnánk telefont, mint autót például, lenne egy lista a tartozékokból és azt kérnél bele csak ami nekd kell...
    Persze melyik gyártónak érné meg ezzel foglalkozni:)
  • Molnibalage
    #12
    Én is ilyenre vágyom. A polifónikus csengőhang is az agyamra megy, főleg, ha üvöltetik és valami szar zene a csengőhang.
  • passatgt
    #11


    nem ilyen?
  • B0nFire
    #10


    Havernak valami ehhez hasonló minimalista telefonja van, csak fehér alapon fekete folyadékkristályos kijelzővel és akkora számjegyekkel, mint az ujjam. Van benne telefonkönyv meg vekkeróra. Azt mondja, hogy ez totál megfelel az ő igényeinek; telefonálni tud vele, meg ébreszti. Elege van már a multifunkciós csicsás szarokból, és csak 33 éves. Nem kell ahhoz nyugdíjasnak lenni, hogy azt várja el egy készüléktől, amire az való.
  • atomkrumpli
    #9
    nagyszülőm (ő csak 80 felett volt) is vígan mobilozott, de mikor először látott szines kijelzőt akkor egyből ezt mondta:
    "Fiam, azon milyen jól látszanak a számok, ezen meg alig (mono)"
    na igen fehér alapon a fekete sokkal jobban látható mint pl. itt fent a képen ez a homályos sárga mosl*k, kizárt hogy ez bármelyik öregnek tetszik
  • passatgt
    #8
    motorola f3-at mindenki tudja használni
  • Tetsuo
    #7
    a pin-kod minek?
  • Régi vodanetes
    #6
    Egyébként most NOKIA 2860-at használok (szétcsúsztatható). Ezen jó nagyok a nyomógombok, elég nagy a kijelzője és áttekinthető a menű. Előfizetés mellé 2000 ft-ért adja a Voda.
  • Régi vodanetes
    #5
    Mama utolsó születésnapjára, amit még megélt, kért egy mobilt. Vettem használt (jó nagy kijelzős) MOTOROLA mobilt. Mivel volt gondja? A PIN kóddal elsősorban, engem és az orvost, mentőt tudta hívni. Egy évig használta, sokszor felhívott. És mindehhez 91(!) éves volt... Nem korfüggő a mobil használata, igazuk van a fejlesztőknek.
  • vttomi
    #4
    nokia 1112
    a nem szines kijelző jobban olvasható a mostaniaknál, a gombok jól használhatók, a menüjével még akadnak mamámnak gondjai, de használja
    és a csillag gombot nyomva tartva magyarul jól érthetően bemondja a pontos időt
  • halgatyó
    #3
    A cikkben említett jellemvonások (egy mobiltelefonra) egyáltalán nem kor-kérdések!
    Az utóbbi időben a mobiltelefonok egyre hasznáhatatlanabbak, egyre dühítőbbek!

    Mi a legeslegdühítőbb nekem? A nyomógombok olyan kicsik és közel vannak egymáshoz, hogy még a körömreszelgetős titkárnők is a golyóstolluk hegyével nyomkodják, hogy annak kéne a szemét kinyomni, aki kiatlálta ezeket az átkozott, dühítő apró gombokat!!!

    Problémát okoz az idióta számformátum is. Nagyon sokan (jómagam is) NEM hordanak karórát, ha szükség van a pontos időre, megnézem a mobilt. Eddig nem is volt gond, de az utolsó mobilom egy sz**r! Hiába nagyok a számjegyek, ha csak a körvonaluk látható, mert "nem kitöltött" karakterekkel jelenítik meg, ráadásul a vékony körvonalak fehérek!
    Fele akkora számjegyeket (kb. 3-4 mm) tökéletesen lehet olvasni, ha normális, kitöltött karakterekkel, kontrasztos színnel jelenítik meg.

    A többi felesleges csicsa meg nem azért zavaró, mert valaki "öreg", HANEM azért, mert minek fizessek ki valamit, amit SOHA nem használok?
  • Ps1ch0
    #2
    Ha rendelsz 500 000 darabot lesz :)
  • torcipepe
    #1
    na fateromnak is ilyen mobil kellene, vajon van magyarul is tudó??