20
  • Rotary #20
    "A fénysebességet meghaladó üzenetközvetítés egyben a múltba küldött üzenetet is jelent,"

Amirol te beszelsz az mar fenysebesseget megkozelitve is megfigyelheto lenne. De ez, hogy vonatkozna mar az uzenet kuldesre? szal optikas net.. megse a multba toltom le a weboldalakat.. :D
  • Julius Caesar
    szerintem először szálljanak le a marsra meg legyen ott 3-nál több ember akinek kell a net, és utánna értelmes is lesz a projekt.
  • bvalek2
    Az elektromágneses mező kvantuma. Olyasmire gondolj mint a fonon, ami a rácsrezgések kvantuma. Mondjuk itt nincs fix rács a háttérben, de az elv hasonló.
  • Tetsuo
    A fotonokra hatnak az eroterek, 2 eroter is hat 1masra. Tudtommal.. de mi az avirtualis foton??
  • Tetsuo
    Mi az a virtualis foton? A 2 Hz-es elektromagneses sugarzast ugyanolyan foton kozvetiti mint a 400 GHz-est, csak a frekvenciajuk mas..
  • Tetsuo
    a skalár mennyisegeknek pont, h nincs iranya..
  • bvalek2
    Nem léteznek olyan kategóriák, hogy "anyagi vagy hullám természetű részecske".

Dehogynem találkozik egy virtuális részecske valós részecskékkel, éppenséggel ő közvetíti az erőket köztük, ahogy írtad.

A virtuális részecskékre nem hat erőtér, éppenséggel ők alkotják az erőteret.

A kvantum-összefonódás nem alkalmas fénynél gyorsabb információtovábbításra. Mivel nem mélyültem el benne, nem tudom hogy ezt milyen számításokra alapozzák, csak olvastam.
  • roliika
    Elvileg az elektromágneses erő hordozója amúgy fotonnak foton de virtuális foton, csak nem értem, hogy maot ezt a virtuális marhaságot mégis anyagi, vagy hullám természetű részecskeként kell-e besorolni, mert szakirodalom aszondja, hogy fizikai részecskékkel sosem találkozik, ám azok virtuális megfelelőjére, vagy erőterére tud hatni, korlátlan távolságba hat, és korlátlan ideig.

Tehát ha van egy virtuális fotonom, és megkettőzöm, akkor ha az egyiket módosítom egy erőtérrel, a másik is pont akkor elvileg meg fog változni?

Mert ha igen, akkor egyiket "itthon hagyom" másikat elküldöm, had utazzon fénysebességgel, majd mikor odaért, az itthonit módosítom, és innét már adat teleportációról beszélhetünk.

Virtuális részecske kvantum összefonódás..súlyos tudom. :D
  • bvalek2
    Azért, mert más a hullámhossza. Tudod, ezek nem kis golyócskák...

Skalárhullám ügyben szerintem a Zenneck-hullámokról van szó, rádiózásban fontos a szerepük. Közeghatárokon (mint a földfelszín) meg plazmákban longitudinális elektromágneses hullámok terjednek. Ezekben nincs semmi rendkívüli.
  • roliika
    Jó ez az ábra...

De még mindig nem értem, ha a kvantuma a foton, hogy megy át a zsepin?

http://www.freeweb.hu/aranylaci/skalar/skalar.htm ezt értem skalárhullámon.

Van nagysága és iránya...skalár.

http://www.tar.hu/tuvok1/jln/swt1/swt1.htm de ez is nagyon érdekes.

Lehet megépítek én is egyet, nem túl drága.
  • bvalek2
    A fénysebességet meghaladó üzenetközvetítés egyben a múltba küldött üzenetet is jelent, hiszen mindig lesz egy olyan vonatkoztatási rendszer, melyből figyelve az üzenet az időben visszafelé halad. Szóval ez magában foglalja az időutazás problémáját is.

Az alagúteffektus más tészta. Az összefonódásban ne reménykedj, mert az nem teszi lehetővé információ továbbítását. Max. egy Alcubierre hajtóműves csillaghajóval tudnánk üzenetet továbbítani, ha volna róla fogalmunk, hogyan építsünk egy olyat.

A csavarási hullám egy mechanikai fogalom, a skalár hullám pontosan mit jelent?

Rengeteg kísérlet van, ami a jelenlegi tudomány által elfogadott tézisek valódiságát, illetve pontosságát ellenőrzi. Rendszeresen közzé is teszik az eredményeiket, pl. lásd CODATA. Hivatalosan sokan foglalkoznak sokmindennel, ha az egyetemi kutatóintézeteket hivatalosnak fogadjuk el... nem tudom mit értesz "hivatalos" alatt.

Nem hallottál még az elektromágneses spektrumról? Itt vagy egy magyarázóábra: electromagnetic spectrum
  • roliika
    Nem hiszem el, hogy nem lehet valamilyen trükkös módon fénysebesség fölött üzengetni. Valamilyen alagút effektust kéne kihasználni...a ruszkik állítólag kísérleteztek csavarási hullámmal, 1-esek skalár hullámmal...szerintem a baj ott lehet, hogy hivatalosan a kutya se foglalkozik ilyenekkel...mert van a kb fénysebességgel terjedő rádióhullám oszt kész jóaz nekünk...de ha kevernénk valami ismert kavantumfizikai effektussal, vagy netán egy összetettem hullám módot keresnénk még gyorsabb is lehetne a dolog.

Amúgy az elektromágnesesség érdekes dolog...legalábbis a sugárzása mindenképp, mert kvantuma (közvetítő részecskéje hordozója) a foton.

Tehát akkor végülis fény jeleket fogok a szokol rádiómmal?

Ha az antennája köré egy papírzsepit tekerek, hogyhogy átmegy rajta a foton?

Mert a rádió attól még szól.

Biztos, hogy a foton a kvantuma? (jobbat nem tudtak kitalálni, hiszen elvileg fénysebességgel halad akkor mimás lehet, de lássuk be nem állja meg a helyét, maximum matematikailag...de matematikailag bármi bizonyítható meg az ellenkezője is).
  • KillerBee
    Ez inkább csak egy kommunikációs protokoll, amit bárhol fel lehet használni, akár az internethez is.
  • cateran
    Gondolom igy akarják biztositani a torrent letöltéseket a marslakóknak
  • Tetsuo
    Internet az UUrbe.. LOL mi mas kene, igaz h eppen sztbsszuk a Foldet, de Internyet az kell a Mars fele is.. :DD
  • item
    Egyszer majd lesznek hotspotok a marson is,aztán a kínaiak vagy az oroszok majd onnan hackolják a földi neteket

Ez a cyberwar 2.0 verzió...
  • kvp
    Mondjuk ahogy a kepen latszik, mar hasznaljak egy ideje. A marsjarok nem most estek le a arra a bolygora. Internet hasznalathoz nem igazan jo, ez a rendszer nagyon hasonlit azokra a uzenetekre, amiket a 2001/2010 urodusszeiaban kuldenek a Fold es az urhajok kozott. A leg foldhozragadtabb es letezo pelda pedig a web over email szolgaltatas volt, amikor az ember elkuldte egy proxy-nak email-ben a kert weboldal cimet, az az adott melysegig rekurzivan letoltotte es az egeszet visszakuldte email-be csomagolva. Amikor utoljara neztem kb. 11 eve akkor mar csak egy usa-beli keleti parti egyetem szervere tamogatta ezt a megoldast. (viszont valami iszonyatos kesleltessel, de mukodott) A dtn is erre alapul, tehat valojaban ez egyfajta store and forward email szolgaltatas, mint amilyenek az uucp-netet hasznalo newsgroup-ok voltak a hoskorban. (48 oras pinggel a keleti es a nyugati part kozott es kb. 1 hetessel magyarorszag es kalifornia kozott)
  • Omega
    A marsóról netezni nem lehet egy könnyen.
  • KillerBee
    A jó pingek még annyira sem. ;)
  • Tetsuo
    Haat a gyorsasag nem lesz erenye.. LOL
    Kicsit korai..